14.09.2013 21:45

Ajax met enig fortuin langs PEC Zwolle

Ajax is er met enig fortuin in geslaagd om PEC Zwolle te verslaan. In de Amsterdam ArenA wonnen de mannen van Frank de Boer uiteindelijk met 2-1. Ondanks het feit dat Ajax het meeste balbezit had, waren de beste kansen voor de bezoekers. Een doelpunt van Thulani Serero en een eigen doelpunt van Maikel van der Werff bracht Ajax op voorsprong. Vlak voor tijd schoot Giovanni Gravenbeek op schitterende wijze de 2-1 tegen de touwen.

Ajax kwam goed uit de startblokken en had het eerste kwartier de wedstrijd onder controle. De Amsterdammers vuurde in eerste instantie nog een waarschuwingsschot af. Tobias Sana zag zijn poging in het zijnet verdwijnen. Even later kreeg Stefano Denswil een dot van een kans. Op aangeven van Lerin Duarte kon de centrale verdediger van dichtbij inkoppen, zijn poging werd echter gepareerd door doelman Kevin Begois.

Na het eerste kwartier kwam PEC Zwolle steeds beter in de wedstrijd. De bezoekers voetbalde goed, maar waren slordig in de eindpass. Uiteindelijk kreeg PEC Zwolle in de eerste helft één grote mogelijkheid. Op aangeven van Bram van Polen schoot Stef Nijland de bal op doel. Kenneth Vermeer blunderde en liet de bal los. Mustafa Saymak kon de bal vervolgens in het doel schieten, maar de grensrechter had zijn vlag in de lucht gestoken. Saymak stond enkel met zijn rechterarm buitenspel, doelpunt afgekeurd.

Ook in de tweede helft hadden de Amsterdammers het meeste balbezit, maar wederom waren de beste kansen voor de bezoekers. Fred Benson kreeg twee grote mogelijkheden om oog in oog met doelman Vermeer de bezoekers op voorsprong te zetten, maar was te slordig in de afronding. Zijn eerste poging werd gepareerd door de doelman, zijn tweede inzet verdween voorlangs het Amsterdamse doel. Het doelpunt van Thulani Serero kwam uit de lucht vallen. Ricardo van Rhijn gaf de bal voor vanaf de rechterflank. Kamohelo Mokotjo probeerde de bal uit te verdedigen, maar schoot de bal voor de voeten van Serero. De middenvelder van Ajax twijfelde niet en schoot de bal met links in, onderweg raakte Mokotjo de bal weer aan waardoor doelman Begois kansloos was: 1-0. Even later leek Kolbeinn Sigþórsson de 2-0 te maken. De spits werd gelanceerd door Serero, maar zag zijn schot niet direct in het doel verdwijnen. De bal ging via de paal en het lichaam van Maikel van der Werff in het doel: 2-0. Ajax bleef vervolgens op balbezit spelen en de wedstrijd leek gespeeld.

Het slotakkoord was echter voor Zwolle. Guyon Fernandez was dichtbij een treffer. Hij omspeelde doelman Vermeer en schoot de bal richting het lege doel, maar zag Denswil op de doellijn redding brengen. Vlak voor tijd scoorde PEC Zwolle alsnog. Een schitterend afstandsschot van Giovanni Gravenbeek ging via de onderkant van de lat in het doel: eindstand 2-1.

Ajax komt goed weg met drie punten, PEC Zwolle verdiende minimaal één punt. Dankzij de overwinning van de Amsterdammers zijn ze PEC Zwolle op twee punten genaderd. PEC Zwolle moet volgende week op bezoek bij Vitesse en zal zich willen revancheren voor deze nederlaag. Voor Ajax staan er twee zware wedstrijden op het programma. Aanstaande woensdag moeten de Amsterdammers op bezoek bij FC Barcelona, hierna moet Ajax afreizen naar Eindhoven voor de kraker tegen PSV.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner