11.06.2013 21:00

Voorbeschouwing Jong Noorwegen-Jong Italië

Het moet wel heel gek lopen willen Jong Noorwegen en Jong Italië vanavond in hun onderlinge duel niet gaan uitmaken wie er groepswinnaar wordt.

Jong Italië is de trotse koploper met zes punten dankzij overwinningen op Jong Engeland en Jong Israël. De klinkende doelcijfers 5 voor en 0 tegen maken dat de Italianen al zeker zijn van een plek bij de laatste vier op dit EK U21. Jong Noorwegen volgt door een gelijkspel tegen Jong Israël en een knappe zegen op Jong Engeland op vier punten. Jong Israël kan nog roet in het eten gooien voor de Noren, maar dan moet het gastland zelf winnen van het al uitgeschakelde Jong Engeland én moet ook nog een verschil in doelsaldo van zes doelpunten wegwerken.

De doelman van Jong Italië, Luca Bardi, kan dus nog altijd bogen op een clean sheet. Toch is het team er volgens hem op gebrand een goed resultaat tegen Jong Noorwegen neer te zetten. “We willen de groesfase zo goed als mogelijk afsluiten. Daarna richten we ons pas op de halve finales.” Jong Italië heeft vanavond aan een gelijkspel genoeg voor de groepswinst.

Jong Noorwegen is een vrij onbekende eend in de bijt op een EK U21. Dit is pas de tweede keer dat het land tot de eindronde reikt; de eerste keer was alweer in 1998. Beide landen hebben dan ook nog niet heel vaak tegenover elkaar gestaan in een U21-wedstrijd. De laatste keer was in 2006, toen Jong Italië en Jong Noorwegen in de kwalificatiegroep tegen elkaar streden. Beide landen wonnen toen hun thuiswedstrijd.

Jong Noorwegen blaakt van het zelfvertrouwen na de 3-1 zege op Jong Engeland. Havard Nordtveit viel toen in en vertelt over de euforie na afloop van die wedstrijd. “We waren in de zevende hemel. Een jaar geleden nam Engeland die eerste plaats in op de U21-ranglijst. Nu moeten we weer met beide voeten op de grond komen en de strijd met Jong Italië aangaan.”

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner