23.08.2013 23:00

Publiek grote winnaar bij spektakelstuk tussen SC Heerenveen en Ajax

In een geweldig spektakelstuk heeft landskampioen Ajax op bezoek bij SC Heerenveen opnieuw punten verspeeld. De Amsterdammers zaten al snel op rozen door treffers van Moisander en Sigþórsson, maar keken bij rust tegen een 3-2 achterstand aan. Een treffer van Eriksen na de pauze zorgde ervoor dat beide ploegen de punten moesten delen.

Bij rust hadden SC Heerenveen en Ajax het grootste gedeelte van hun kruid al verschoten. Halverwege ging de thuisploeg met 3-2 aan de leiding, met dank aan topscorer Finnbogason. De IJslander mocht tweemaal alleen op doelman Vermeer af na een steekpass van Ziyech. Beide keren stuurde de spits de sluitpost de verkeerde kant op en daarmee trok hij de stand gelijk.

De bezoekers uit Amsterdam waren namelijk goed aan de wedstrijd begonnen en kwamen na iets meer dan tien minuten spelen op voorsprong. Een corner van Eriksen werd bij de tweede paal door Moisander tot doelpunt gepromoveerd. Dat was mede te danken aan doelman Nordfeldt, die niet helemaal vrijuit ging. Bij de tweede Amsterdamse treffer eiste de sluitpost opnieuw een negatieve hoofdrol op, toen hij bij een corner van Eriksen onder de bal doorging. Daardoor was het een koud kunstje voor Sigþórsson om te scoren.

Een minuut voor rust was de comeback van de thuisclub compleet, toen Eikrem de 3-2 op het scorebord bracht. De middenvelder nam de bal met rechts geweldig aan en haalde snel met links vanaf zestien meter uit. Zijn geplaatste bal was Vermeer te machtig.

Na de theepauze waren er kansen over en weer, maar vond alleen Eriksen nog het net. De Deen trok na 65 minuten de stand gelijk met een schot met links in de korte hoek. In een spannende slotfase kreeg Heerenveen via counters een aantal goede mogelijkheden op de overwinning, maar Ajax had geluk dat Kums twee goede kansen verprutste.