24.09.2013 22:33

NEC tankt zelfvertrouwen

De eerste overwinning van het seizoen is binnen voor het team van Anton Janssen. In de tweede ronde van de KNVB-beker wonnen de Nijmegenaren met maar liefst 0-8 van Harkemase Boys. Na drie ruime nederlagen en vier gelijke spelen op rij in de competitie, kunnen de spelers van NEC dan ook vol vertrouwen richting de derby, aankomend weekend, tegen Vitesse. Hoewel er gewonnen werd van een hoofdklasser moet het spel van NEC vertrouwen bieden voor de komende wedstrijden in de competitie.

De grote man bij de uitploeg was Christoph Hemlein. NEC trad aan zonder spits Higdon, maar Hemlein liet zien een meer dan waardige vervanger te zijn. De spits scoorde zelf drie keer en was twee keer de aangever bij een doelpunt. Samen met linksbuiten Jakob Jantscher was hij een van de smaakmakers op het veld.

Met rust had de spits er dan ook al voor gezorgd dat NEC zich voor kon gaan bereiden op de beladen derby tegen de buren uit Arnhem. Hemlein tekende zelf voor het eerste en tweede doelpunt en zorgde er met een assist op Jantscher voor dat de Nijmegenaren met een 0-3 voorsprong richting de thee konden. Harkemase Boys hield de schade in deze eerste helft nog beperkt. Als NEC wat scherper met de kansen was omgegaan had het ook een veelvoud aan doelpunten kunnen maken.

De hoofdklasser liet ziet zich echter niet gek maken. Het team van Willem Brouwer ging ook na rust op zoek naar een eretreffer. Harkemase Boys bleef vooruit voetballen. Het positieve spel zorgde echter voor een tegenovergesteld resultaat. Doelman Maikel Kampjes zag een ware schiettent voor zijn doel en zag de eredivisionist uitlopen naar een riante 0-8 overwinning. Na een kwartier spelen zorgde wie anders dan Hemlein voor de 0-4, waarna NEC kans na kans kreeg om de score verder uit te breiden.  De mooiste treffer kwam op naam van invaller Alireza Jahanbakhsh. De nieuwkomer soleerde door het strafschopgebied langs vier Harkemase verdedigers, waarna hij de bal ook nog achter Kampjes wist te schieten.

Aan de kant van Harkemase Boys moest het gevaar veelal komen van Johnsen Bacuna. De broer van de bij Aston Villa spelende Leandro kwam af en toe met mooie acties langs zijn directe tegenstander, maar kon niet genoeg gevaar stichten om een eretreffer te bewerkstelligen.