03.10.2013 23:21

Oplevingen Depay genoeg voor PSV tegen Chernomorets (0-2)

PSV heeft na donderdagavond de eerste punten binnen in de Europa League. Na de 0-2 nederlaag tegen PFC Ludogorets Razgrad wist het op bezoek in Oekraïne wel te winnen van Chernomorets Odessa: 2-0.

PSV had de eerste vijftien minuten veruit het meeste balbezit, maar het kreeg maar één kans in de openingsfase. Dit bleek wel genoeg voor de 0-1, want Memphis Depay kreeg het op zijn heupen. De linksbuiten kapte naar binnen en haalde met rechts verwoestend uit. Doelman Dmitro Bezotosniy kon alleen maar toezien hoe de bal in de rechterkruising belandde. Daarna nam het balbezit voor PSV af, maar omdat zowel Chernomorets als PSV niets meer creëerden bloedde de eerste helft langzaam dood.

In het tweede deel nam Chernomorets meer initiatief. De ploeg schoof  Franck Dja Djédjé naar voren en daar had PSV het een stuk lastiger mee. Toch duurde het pas tot de 65e minuut totdat de thuisploeg voor het eerst op doel schoot. Kyrylo Kovalchuk produceerde een rollertje, maar het was wel het begin van een sterke fase van Chernomorets. De grootste kans ontstond een kwartier voor tijd, toen Oleksiy Gay vanaf het strafschopgebied met een volley op doel schoot. Gay zocht de rechterhoek, maar schoot teveel naar het midden toe. Omdat het schot vooral hard was had Przemysław Tytoń er nog aardig wat moeite mee. Chernomorets zette meer druk naar voren, maar kon de gaatjes in de verdediging van PSV niet meer vinden. In een uitbraak wist Florian Jozefzoon zelfs de 0-2 op het scorebord te zetten. Depay vond de invaller met een steekbal, doelman Bezotosniy kwam te laat uit zijn doel en moest opnieuw toekijken hoe er bij hem werd gescoord. Jozefzoon omspeelde de doelman en scoorde de tweede treffer van PSV.

Door de winst staat PSV tweede in poule B. PFC Ludogorets Razgrad staat daar eerste met zes punten na een 3-0 winst op Dinamo Zagreb. Chernomorets Odessa volgt PSV met ook drie punten, maar de Oekraïners hebben een minder doelsaldo. Eenzaam onderaan staat Dinamo Zagreb, dat  met al vijf tegentreffers nog geen punt wist te pakken.