23.11.2013 22:37

Ajax laat Heracles kansloos

Heracles heeft op bezoek bij Ajax geen enkele keer aanspraak gemaakt op een positief resultaat. De Almeloërs hadden niets in de melk te brokkelen, omdat Ajax op eigen veld heer en meester was. Door doelpunten van Danny Hoesen, Viktor Fischer en Davy Klaassen boekte Ajax een makkelijke zege: 3-0.

Ajax kwam goed uit de startblokken. Al na twee minuten spelen kwamen de Amsterdammers op voorsprong. Joël Veltman bezorgde de bal bij zijn ploeggenoot Danny Hoesen. De defensie van Heracles Almelo gaf de spits alle tijd en ruimte, waardoor Hoesen de bal vrij gemakkelijk in de verre hoek kon schieten: 1-0.

Na de treffer van Hoesen had Ajax de volledige controle over de wedstrijd. De bezoekers uit Almelo wisten amper een kans te creëren, maar het team van Frank de Boer werd zelf ook amper gevaarlijk. Een kopbal van Veltman, na een vrije trap van Lasse Schøne, ging maar net over het doel. Buiten deze mogelijkheid van Veltman om, werd Ajax maar mondjesmaat gevaarlijk.

Ook in de tweede helft bepaalde Ajax wat er gebeurde. Fischer was in de eerste helft onzichtbaar, maar kreeg na de theepauze twee levensgrote kansen. De jonge Deen verzuimde echter om te scoren. Na een klein uur spelen kwam Fischer toch tot scoren. Daley Blind stuurde Schøne weg. Laatstgenoemde gaf de bal voor vanaf de rechterkant, waardoor Fischer de bal bij de tweede paal vrij gemakkelijk binnen kon schieten: 2-0.

De Ajax-supporters konden ook nog een derde keer juichen. Het was Davy Klaassen die de 3-0 voor zijn rekening nam door een goede voorzet van Nicolai Boilesen binnen te koppen.

Dankzij de 3-0 overwinning op Heracles Almelo is Ajax voorlopig koploper. Vitesse moet  dit weekend nog in actie komen. Heracles Almelo mag volgende week op herkansing thuis tegen FC Utrecht, terwijl Ajax op bezoek moet bij ADO Den Haag.