01.12.2013 14:45

Ajax wint eenvoudig van ADO

Normaliter heeft Ajax altijd grootse moeite met ADO Den Haag als het op bezoek gaat in de Hofstad. Daar was vanmiddag geen sprake enkele sprake van, want de Amsterdammers keerden met een riante overwinning (4-0) huiswaarts.

ADO Den Haag-Ajax is vooral in Haagse kringen de wedstrijd van het seizoen. Daar lieten de mannen van trainer Maurice Steijn in deze editie echter niets van zien. De Residentieclub liet Ajax het spel spelen waar ze goed in zijn en maakte geen moment aanstalten om de druk flink op te voeren. Ajax deed dat echter wel en liet ADO daardoor geen moment in de wedstrijd komen. Een ruststand van 0-2 was dan ook een logisch gevolg. Davy Klaassen en Viktor Fischer zorgden voor de doelpunten.

De tweede helft was een kopie van de eerste. ADO liet in de eerste vijftien minuten wel even de tanden zien, maar doelman Japser Cillessen stond de aansluitingstreffer van Michiel Kramer in de weg. Daarna was het vooral Ajax dat de klok sloeg en ADO kon alleen maar toekijken. Tot overmaat van ramp besliste ADO-keeper Coutinho de wedstrijd voor Ajax. Een hard schot van Ricardo van Rhijn was houdbaar, maar de doelwacht grabbelde en zag daarna de bal over zijn eigen doellijn hobbelen.

Het verzet van ADO was daarna definitief gebroken en Ajax kon de wedstrijd eenvoudig uitspelen. Bojan zorgde vlak voor tijd met zijn eerste treffer voor Ajax voor de kers op de taart: 0-4.  Ajax bezorgt zichzelf daardoor een positief slot van een memorabele week.