11.12.2013 23:16

Champions League-avontuur Ajax voorbij na remise bij Milan

Mario Balotelli (r.) traf nicht - doch gegen Ajax reichte Milan eine Nullnummer
Mario Balotelli (r.) traf nicht - doch gegen Ajax reichte Milan eine Nullnummer

Het is een wonder dat Ajax zich niet heeft weten te plaatsen voor de knock-outfase van de Champions League. De Amsterdammers stonden tegen AC Milan lange tijd met een man meer, maar wisten niet te scoren met als resultaat een doelpuntloos gelijkspel. Daardoor speelt Ajax na de winterstop in de Europa League, terwijl Milan in de knock-outfase van de Champions League speelt.

Ajax begon met goed positiespel en een hoog tempo uitstekend aan de eerste helft. Dat leverde ook twee kansen op. De grootste kans was voor Christian Poulsen. De middenvelder kopte een hoekschop tegen de paal. Daarna zag Davy Klaassen zijn kopbal met moeite gepakt worden door Milan-doelman Christian Abbiati. 

Het duel kreeg even later een verrassende wending toen Riccardo Montolivo moest vertrekken. Hij kreeg een terechte rode kaart na een harde tackle op Poulsen. Ajax wist echter niet te profiteren van de man-meer-situatie. De Italianen trokken zich met man en macht terug en Ajax slaagde er niet om uitgespeelde kansen te creëren. De mogelijkheden die Ajax had, kwamen vooral voort uit schoten van afstand en die gingen naast of over. De beste doelpoging was in de allerlaatste seconde van de wedstrijd. In een alles-of-niets-poging schoot Klaassen een omhaal net naast. 

In groep H eindigt FC Barcelona met dertien punten uit zes wedstrijden als groepswinnaar. Milan bereikt de volgende ronde van de Champions League met negen punten. Ajax heeft slechts een puntje minder en eindigt als derde. Nummer vier Celtic behaalde drie punten.
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner