12.12.2013 21:03

PSV na 0-1 verlies ook uit de Europa League gekegeld

De Eindhovense gifbeker is nog lang niet leeg. Nadat de ploeg al werd uitgeschakeld in de KNVB Beker is het ook in Europa klaar. PSV had genoeg aan een gelijkspel tegen Chernomorets Odessa om door te bekeren in de Europa League, maar verloor in eigen huis met 0-1.

De start van PSV was gematigd prima. Het zorgde voor weinig problemen in de verdediging van Chernomorets, maar heerste wel in eigen huis. Vooral Memphis Depay liet zich in positieve zin zien, maar de aanvaller stuitte meerdere keren op doelman Dmitro Bezotosniy. PSV bleef domineren en pas in de blessuretijd van de eerste helft kreeg Chernomorets een eerste kans. Oleksiy Antonov schoot vanuit een moeilijke positie voor het doel van Jeroen Zoet langs.

Omdat Chernomorets zo weinig aandrong leek een plek in de volgende ronde van de Europa League een zekerheid voor de Eindhovenaren. PSV viel weer aan in de tweede helft, maar kreeg na een uur spelen de deksel wel heel erg hard op de neus. Sito Riera zette voor op Franck Dja Djédjé, die vanaf de zestien de bal over Zoet heen kopte. Phillip Cocu wisselde aanvallend en bracht ook Ola Toivonen in. Deze wisseling had echter geen effect. Toch was de Zweedse invaller nog het dichtste bij een gelijkmaker. Hij moest van dichtbij een kopbal van Jürgen Locadia binnen schieten. Dit liet de Zweed op wonderbaarlijke wijze na, omdat  hij de bal met de buitenkant van zijn voet over het doel schoot.

Door het verlies eindigt PSV als derde in de poule en is dus uitgeschakeld. Met zeven punten en een doelsaldo van vier voor en vijf tegen heeft PSV het niet goed gedaan in Europa. De Eredivisie is het enige waar PSV nu nog voor kan gaan. Daar staat de ploeg tiende.