20.12.2013 22:36

Monaco onderuit tegen Valenciennes

AS Monaco heeft vrijdagavond de kans laten liggen in elk geval voor even boven Paris Saint-Germain komen te staan. De nummer twee ging op eigen veld onverwacht onderuit tegen degradatiekandidaat Valenciennes, 1-2.

Eric Abidal zette Valenciennes na 30 minuten op voorsprong. De verdediger van Monaco deed dat door een eigen doelpunt te maken. Na ongeveer een uur liep Valenciennes verder uit door een treffer van David Ducourtioux.

Na rust viel Radamel Falcao, hersteld van een blessure, in bij Monaco. De Colombiaan miste in de slotfase een strafschop. Even later kwam de thuisclub door een fraaie kopbal van James Rodriguez alsnog op 1-2. Deze Colombiaan leek ook nog de gelijkmaker binnen te tikken, maar die werd afgekeurd wegens buitenspel.

Met een wedstrijd meer heeft Monaco nu 2 punten minder dan PSG.