02.01.2014 17:16

Vitesse huurt Traoré van Chelsea

Vitesse mag wederom een nieuwe huurling van Chelsea verwelkomen. De 18-jarige schaduwspits Bertrand Traoré, afkomstig uit Burkina Faso, voetbalt de tweede helft van het seizoen op huurbasis voor de club uit Arnhem. Dat maakte Vitesse donderdag bekend. Gaël Kakuta en Sam Hutchinson daarentegen keren terug naar Chelsea.

Traoré maakte afgelopen zomer als proefspeler bij Chelsea een goede indruk tijdens de tour door Azië. De aanvallende middenvelder verdiende daarmee een contract voor 4,5 jaar bij de 'Blues'. Op nieuwjaarsdag werd de transfer officieel afgerond. Chelsea heeft Traoré overgenomen van Jeunes Espoirs De Bobo-Dioulasso, een club uit Burkina Faso. De international bracht een deel van zijn opleiding door bij de Franse club Auxerre.

,,Traoré wordt algemeen gezien als een toptalent'', zegt technisch directeur Mohammed Allach van Vitesse. ,,Hij is een aanvallend ingestelde speler, waar wij heel enthousiast over zijn. We zijn goed bekend met zijn kwaliteiten, omdat hij vorig seizoen al bij ons op stage is geweest. De verwachting is dat hij zich het komende halfjaar in Arnhem verder ontwikkelt.''

Het talent uit Burkina Faso zal zich zondag al melden bij de selectie van trainer Peter Bosz. Vitesse vertrekt dan op trainingskamp naar Abu Dhabi. Kakuta en Hutchinson ontbreken op die trip. Beide spelers kwamen de afgelopen maanden slechts sporadisch in actie en keren terug naar Londen. Met Lucas Piazón, Christian Atsu, Cristian Cuevas en Patrick van Aanholt voetballen momenteel nog vier spelers van Chelsea op huurbasis in Arnhem.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner