19.01.2014 18:18

Ajax schiet titelhoop PSV aan diggelen

Kolbeinn Sigþórsson maakt het winnende doelpunt voor Ajax in het treffen met PSV. (19-01-2014)

Ajax heeft een concurrent minder voor de landstitel. In eigen huis werd afgerekend met PSV en daardoor vergroot de ploeg het gat met de Eindhovenaren naar veertien punten. Kolbeinn Sigþórsson maakte de enige treffer van de wedstrijd, waardoor Ajax met 1-0 won.

En dat PSV verloor had het helemaal aan zichzelf te danken. De Eindhovenaren lieten in de eerste helft een aantal goede mogelijkheden liggen om voorsprong te komen. Niet alleen was het beste spel voor de Eindhovenaren, maar de ploeg kreeg de beste kansen om de openingstreffer te maken. Locadia, Depay en Ruiz hadden echter gedrieën het vizier nog niet echt op scherp staan. Hun schoten belandden allemaal net naast de paal. Ajax had veel moeite om PSV te bedwingen en daardoor kreeg de thuisploeg nauwelijks kansen. Serero was vlak voor rust nog het dichtst bij een treffer, maar het schot van de kleine Zuid-Afrikaan ging net naast. Halverwege stond dan ook de brilstand op het scorebord: 0-0.

In de tweede helft gaf PSV Ajax wat meer lucht en dat strafte Ajax 25 minuten voor tijd af. Na een wonderschone aanval maakte Kolbeinn Sigþórsson met zijn eerste goede bal van de wedstrijd de openingstreffer. In de vijf minuten erna wilde Ajax erop en erover, maar Zoet redde goed op een schot van Sigþórsson en Klaassen schoot in een kansrijke positie naast. PSV was het helemaal kwijt na de openingstreffer en kon geen vuist meer maken.

Door het verlies kan PSV de hoop op de landstitel definitief vergeten. Het gat met Ajax - en Vitesse - groeit naar veertien punten. Ajax staat door de winst weer fier bovenaan.

Door: Jesper Davelaar