20.01.2014 12:50

Michel Bastos op huurbasis naar Roma

Michel Bastos (l.) in duel met Elkin Soto (r.) tijdens het duel Schalke 04 - Mainz 05. (16-02-2013)
Michel Bastos (l.) in duel met Elkin Soto (r.) tijdens het duel Schalke 04 - Mainz 05. (16-02-2013)

Michel Bastos wordt ploeggenoot van Kevin Strootman bij AS Roma. De Braziliaan komt, op voorwaarde van een succesvolle medische keuring, over van Al Ain.

De 30-jarige Braziliaan wordt voor de rest van het seizoen gehuurd. I Giallorossi heeft een optie tot koop bedwongen in de transfer. Bastos is opgewonden over zijn transfer naar Roma: "Ik ben heel erg blij dat ik hier mag spelen. Forza Roma", aldus Michel Bastos in gesprek met Gazzetta dello Sport.

Bastos stond in het verleden onder contract bij Feyenoord, maar de vleugelaanvaller speelde nooit voor de club uit Rotterdam-Zuid. Op huurbasis voor Excelsior kwam Bastos wel aan spelen toe. Indruk maakte hij niet in zijn periode in Rotterdam. De Braziliaan speelde vervolgens in eigen land voor Atlético Paranaense, Grêmio en Figueirense alvorens hij in Frankrijk neerstreek bij Lille. Via Olympique Lyon en Schalke 04 kwam Bastos uiteindelijk terecht in de Verenigde Arabische Emiraten waar hij een contract ondertekende bij Al Ain. De vleugelaanvaller kan komend weekend zijn debuut maken tegen Hellas Verona.

Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner