21.01.2014 09:45

Foto van de Week: De gedachten van Moisander

Niklas Moisander (r.) in extase na het winnende doelpunt van Kolbeinn Sigþórsson. Nicolai Boilesen (l.) en Joël Veltman (m.) kijken toe. (19-01-2014)
Niklas Moisander (r.) in extase na het winnende doelpunt van Kolbeinn Sigþórsson. Nicolai Boilesen (l.) en Joël Veltman (m.) kijken toe. (19-01-2014)

“Had ik allang gezien”, moet Niklas Moisander gedacht hebben na de winnende treffer van Kolbeinn Sigþórsson. De pass van Moisander stond aan de basis van het doelpunt van Sigþórsson tegen PSV. De Finse verdediger wist Lasse Schøne op de rechterflank te bereiken. De Deen gaf de bal vervolgens ineens voor, waardoor Sigþórsson de 1-0 kon binnenkoppen.

Eigen feestje

Terwijl Sigþórsson, Schøne, Davy Klaassen en Thulani Serero het doelpunt op de achtergrond aan het vieren zijn. Was Moisander bezig met zijn eigen feestje. Joël Veltman en Nicolai Boilesen zien de Fin, maar lijken niet helemaal te snappen wat Moisander probeert te zeggen. Even later was de centrale verdediger weer betrokken bij een schitterend moment.

Bergkamp

Waarschijnlijk was zijn gebaar bedoeld voor trainer Frank de Boer en hebben beide heren de afgelopen weken geoefend op het geven van de lange bal. Want in de 72e minuut gaf Moisander wederom een lange bal, deze keer op Klaassen, zijn pass deed denken aan de bal die De Boer gaf op het WK van 1998 tijdens Nederland - Argentinië.  Klaassen nam de bal, net als Dennis Bergkamp destijds, fenomenaal aan. In tegenstelling tot de huidige assistent-trainer van Ajax, wist Klaassen niet te scoren.

Komende weken

De komende weken gaan wij dus extra scherp letten op de passing van de 28-jarige Fin. Woensdagavond spelen de Amsterdammers het bekerduel tegen Feyenoord, terwijl Ajax aanstaande zondag in Deventer tegen Go Ahead Eagles speelt. Mocht Moisander ook tijdens deze wedstrijden zijn lange bal etaleren, dan weten wij het bij Voetbal.com zeker. Moisander en De Boer proberen samen het beroemde doelpunt van Bergkamp te kopiëren. 

Door: Jurre Hermans

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner