20.01.2014 23:57

Athletic Bilbao in slotfase langs Valladolid

Athletic Bilbao heeft maandagavond Real Valladolid in een doelpuntrijke wedstrijd van zich afgeschud. De Baskische ploeg stevende af op een gelijkspel, maar in de slotfase won Bilbao alsnog: 4-2.

De bezoekers, die onder de degradatiestreep staan, kwamen na een kwartier op voorsprong door een doelpunt van Óscar. Die konden ze tot halverwege de tweede helft met succes verdedigen. Toen sloeg Ibai Gómez alsnog een bres in de defensie. Niet veel later scoorde ook invaller Óscar de Marcos. Opnieuw Ibai en Ander Herrera voerden de productie in de slotfase verder op.

Bilbao kwam door de zege op 39 punten en heeft alleen de grote drie - Barcelona, Atlético en Real Madrid - nog boven zich. Valladolid, dat in blessuretijd nog iets terugdeed door de Albanees Valdet Rama, bleef op zestien staan en heeft alleen Rayo Vallecano, op doelsaldo, en Betis onder zich.