21.01.2014 13:48

Schalke wil selectie opschonen

Christian Fuchs (l.) en Ibrahim Afellay (r.) vieren doelpunt tijdens Schalke 04 - VfL Wolfsburg.
Christian Fuchs (l.) en Ibrahim Afellay (r.) vieren doelpunt tijdens Schalke 04 - VfL Wolfsburg.

Schalke 04 is van plan haar selectie flink op te schonen. Eerder werd al bekend gemaakt dat Jermaine Jones en Timo Hildebrand mochten vertrekken uit Gelsenkirchen, daar komen nu volgens Bild vijf spelers bij.

Chinedu Obasi, Anthony Annan, Lars Unnerstall, Tim Hoogland en Christian Fuchs hebben te horen gekregen dat ze niet meer nodig zijn. De Oostenrijker Fuchs kan meestal rekenen op een basisplaats in het team van Jens Keller, maar Schalke heeft een optie tot koop op de geblesseerde huurling Dennis Aogo, die de voorkeur krijgt op de linksbackpositie. Daarnaast heeft men in Gelsenkirchen veel vertrouwen in de 20-jarige Bosnische linksback Sead Kolasinac.

Schalke 04 maakte onlangs bekend aankomend seizoen Sidney Sam van Bayer Leverkusen te zullen overnemen en neemt daarnaast hoogstwaarschijnlijk Aogo over van Hamburger SV. Daarnaast heeft Schalke Fabian Giefer, doelman van Fortuna Düsseldorf, op de korrel als vervanger van Hildebrand en Unnerstall. Ook hoopt de ploeg uit Gelsenkirchen dat jeugdspeler Donis Avdijaj de stap naar het eerste elftal kan maken. Schalke staat momenteel op een teleurstellende zevende plaats in de Bundesliga, als dat zo blijft dan spelen Die Köningsblauen komend seizoen geen Europees voetbal.

Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner