FOX Sports "Daarin"> FOX Sports "Daarin" />
22.01.2014 23:03

Blind: "Ajax raakt niet zomaar in paniek"

Net als zondag tegen PSV herstelde Ajax zich woensdag in de bekerwedstrijd tegen Feyenoord van een slechte start. "We hebben het punt bereikt dat we niet zomaar meer in paniek raken als het niet zo lekker gaat of we met 1-0 achter komen'', zei Daley Blind na de overwinning in de kwartfinale van de KNVB-beker (3-1) bij FOX Sports. "Daarin hebben we als elftal wel een stap gezet.''

Feyenoord nam al vroeg in de wedstrijd de leiding, maar Ajax knokte zich terug in de wedstrijd. "In de eerste twintig minuten hadden we het moeilijk, we speelden vaak te snel de lange bal. Toch zijn we na die 0-1 rustig gebleven en hebben we het vertrouwen gehouden dat het wel goed zou komen. We lieten rustig de bal rondgaan en creëerden kansjes. In de tweede helft hebben we het beter gedaan in het druk zetten en het kiezen van de juiste momenten. We konden de rust opbrengen om de tegenstander kapot te spelen en dan toe te slaan'', aldus Blind.