02.02.2014 14:21

FC Utrecht en Ajax delen de punten

Steve De Ridder (l.) in extase na zijn treffer tegen Ajax. (2-2-2014)

Ajax is er wederom niet in geslaagd Utrecht te verlaten met drie punten. De Utrechters deden in de eerste helft niet onder voor de bezoekers uit Amsterdam, maar in de tweede helft werd Ajax steeds beter. De Amsterdammers verdienden op basis van de tweede helft de overwinning, maar moeten het doen met één schamel puntje.

In de eerste helft deden beide elftallen weinig voor elkaar onder. Ajax had het meeste balbezit, maar creëerde bar weinig kansen. FC Utrecht was fel en kreeg een aantal mogelijkheden, maar de thuisploeg was niet zuiver genoeg in de afronding. De bezoekers kwamen in de 25e minuut uit het niets op voorsprong. Een zondagsschot van Daley Blind verraste vriend en vijand, daarnaast had ook doelman Robbin Ruiter geen antwoord op het schot van Blind: 0-1.
FC Utrecht toonde vervolgens nog meer felheid en kwam na ruim een half uur spelen dan ook terecht op gelijke hoogte. Een lange bal van Ruiter werd doorgekopt door Juan Agudelo. Steve De Ridder ontving de bal en legde vervolgens Joël Veltman in de luren, waarna hij ook doelman Jasper Cillessen wist te passeren: 1-1.

Meteen na rust waarschuwde De Ridder de Amsterdammers. De Belg nam de bal vol op de pantoffel en zag zijn poging op de lat uiteen spatten. Na het waarschuwingsschot van De Ridder begon Ajax weer te voetballen. De Amsterdammers hadden het meeste balbezit, maar in het eerste kwartier werd er weer vrij weinig gecreëerd. In de 57e minuut kregen de bezoekers de eerste grote mogelijkheid van de tweede helft. Viktor Fischer begon aan een fraaie solo en combineerde vervolgens met Thulani Serero. De Deen kwam oog in oog met doelman Ruiter te staan, maar was onzorgvuldig in de afronding. Fischer schoot de bal voorlangs.
Daarna gebeurde er lange tijd weinig in Utrecht, pas een kwartier voor tijd wist Ajax weer een kans te creëren. Lasse Schøne zag beweging bij invaller Siem de Jong, die vervolgens Davy Klaassen met een hakbal wist te bereiken. Klaassen kon niet genoeg kracht achter zijn poging zetten om Ruiter te verschalken. Even later kreeg ook Schøne een goede mogelijkheid. De Deen zag zijn poging via de paal uit het doelmond rollen.

Met dit gelijkspel blijven de Amsterdammers koploper in de Eredivisie. Ajax heeft nu 44 punten uit 21 wedstrijden. FC Utrecht is niets opgeschoten met het gelijkspel. De Utrechters staan nu op de twaalfde plek met 25 punten. Ajax speelt donderdag een thuiswedstrijd tegen FC Groningen. FC Utrecht speelt donderdag opnieuw in de Galgenwaard, deze keer is PEC Zwolle de tegenstander.

Door: Jurre Hermans