07.02.2014 12:18

Derby van het Noorden, PSV ontvangt FC Twente

De midweekse competitiewedstrijden zijn nog maar net voorbij, maar we beginnen vrijdagavond alweer met de 23ste speelronde van de Eredivisie. Er staan een paar heerlijke duels op het programma, waaronder de topper tussen PSV en FC Twente en de Derby van het Noorden: FC Groningen – sc Heerenveen.

Vitesse op zoek naar overwinning

Titelkandidaat Vitesse bevindt zich niet in zijn beste periode van het seizoen. De Arnhemmers wisten al drie wedstrijden op rij niet te winnen en staan inmiddels op vijf punten van koploper Ajax. Vrijdag speelt de ploeg van Peter Bosz een wedstrijd die het móet winnen: in het Gelredome neemt Vitesse het op tegen hekkensluiter ADO Den Haag.

De club uit Den Haag bewaart positieve herinneringen aan de eerdere ontmoeting met Vitesse dit seizoen. Op een hele slechte grasmat, die inmiddels is vervangen door een kunstgrasveld, wonnen de Hagenaren met 2-1 van de club uit Arnhem.

Liveticker: Vitesse - ADO Den Haag

Lastige horde voor FC Twente

Naast Vitesse is ook FC Twente dit seizoen een serieuze titelkandidaat. De club uit Enschede begon in de vorige speelronde aan een reeks zeer lastige wedstrijden. FC Twente is die serie uitstekend begonnen: afgelopen woensdag wonnen de Enschedeërs in het Abe Lenstra Stadion met 0-2 van sc Heerenveen. Aankomende zaterdag wacht de volgende lastige opgave: een uitwedstrijd tegen PSV.

PSV bevindt zich al een tijd in zwaar weer en daar wil de ploeg van FC-Twente-trainer Michel Jansen optimaal van profiteren. Weliswaar tankte PSV in de midweekse speelronde een beetje vertrouwen door een moeizame zege te boeken op bezoek bij SC Cambuur: 2-1. Overtuigend was het allerminst, het is daarom ook te vroeg om te stellen dat de crisis al voorbij is in Eindhoven.

Liveticker: PSV - FC Twente

Sterk PEC Zwolle ontvangt Ajax

PEC Zwolle is in de winning mood. De ploeg van trainer Ron Jans won de afgelopen drie wedstrijden en kan met vertrouwen uitkijken naar het thuisduel met koploper Ajax. Ajax liep een week geleden averij op door gelijk te spelen in en tegen Utrecht, maar herstelde zich in de midweekse speelronde door FC Groningen moeizaam met 2-1 te verslaan. Kenneth Vermeer zal tegen PEC Zwolle voor de tweede wedstrijd op rij de geblesseerde Jasper Cillessen vervangen.

Liveticker: PEC Zwolle - Ajax

Euroborg podium Derby van het Noorden

Door de promotie van SC Cambuur speelt sc Heerenveen dit seizoen twee derby’s: de Friese derby en de Derby van het Noorden. Laatstgenoemde staat aankomende zondag op het programma. In de Euroborg neemt de Friese formatie het op tegen FC Groningen, dat langzaam maar zeker zakt op de ranglijst. De Groningers staan negende en kunnen bij verlies tegen Heerenveen terugvallen naar het rechterrijtje.

Zover wil FC Groningen het echter niet laten komen. Los van de positie op de ranglijst staat er voor de ploeg van Erwin van de Looi meer op het spel. Voor eigen publiek willen de Groningers zich revancheren voor de nederlaag die zij eerder dit seizoen in het Abe Lenstra Stadion leden. Toen wonnen de Friezen dankzij twee doelpunten van Alfred Finnbogason met 4-2 van FC Groningen.

Liveticker: FC Groningen - sc Heerenveen

Overige wedstrijden

Go Ahead Eagles – AZ
Feyenoord – NEC
Heracles Almelo – SC Cambuur
RKC Waalwijk – FC Utrecht
NAC Breda – Roda JC Kerkrade

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner