NAAST! Een ultieme poging van Klaassen gaat net naast. Webb fluit meteen af. Het is gebeurd voor Ajax.
Gele kaart voor Sulley Ali Muntari (AC Milan)
90'
Ajax lijkt het niet te gaan halen. De extra tijd loopt aan zijn eind en het is Milan dat de bal heeft.
90'
De extra tijd bedraagt 5 minuten. Er is dus nog tijd voor Ajax om te scoren, maar dan moet dat snel gebeuren. Alles of niets!
89'
Gele kaart voor Mattia De Sciglio (AC Milan)
84'
Bal valt het strafschopgebied van Milan in, maar geen enkele Ajacied krijgt er goed zijn voet tegenaan. Klaassen mist de bal en Hoesen heeft last van een Milanese verdediger. Het schot van Denswil gaat uiteindelijk naast.
84'
Gele kaart voor Nigel de Jong (AC Milan)
82'
Van der Hoorn gaat in de spits spelen bij Ajax. De ultieme kans voor de hem om zich te revancheren op het vorige duel. Toen veroorzaakte hij in de laatste minuut een strafschop en won Ajax niet van Milan.
81'
Wissel in bij AC Milan -> Philippe Mexès
81'
Wissel uit bij AC Milan -> Kaká
81'
Wissel in bij AFC Ajax -> Mike van der Hoorn
81'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Thulani Serero
79'
Zowaar een doelpoging van Milan. Constant schiet van buiten het strafschopgebied de bal hoog over het doel.
75'
Statistieken zeggen veel over het spelbeeld in Milaan. Doelpogingen Milan: 2. Doelpogingen Ajax: 16.
73'
Wat scheelt dat?! Een prima aanval via Klaassen en Hoesen komt voor de voeten van Fischer. Hij raakt de bal niet goed genoeg om hem binnen de palen te schieten. De bal rolt net naast. De lijken beetje bij beetje te komen.
73'
Hoesen verlengt een vrije trap van Schøne goed, maar ziet tegelijkertijd dat de bal in de handen van Abbiati valt.
72'
Wissel in bij AFC Ajax -> Kolbeinn Sigþórsson
72'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Bojan
71'
Gele kaart voor Mario Balotelli (AC Milan)
Balotelli krijgt slechts geel. Een rode kaart was hier op zijn plaats gespeeld. Hij trapt Blind gemeen op de kuit en heeft geen enkele intentie om de bal te spelen. Scheidsrechter Webb staat er bovenop, maar lijkt het niet aan te durven nog een rode kaart te trekken.
65'
Ajax is inmiddels begonnen aan het laatste kwart van de wedstrijd. Het is nog altijd wachten op een goede uitgespeelde kans. Dat geldt zowel voor Ajax als voor Milan.
65'
Een uitstekende combinatie eindigt bij Klaassen. Hij staat aan de rechterkant van het strafschopgebied vrij, maar de hoek waar Klaassen staat is moeilijk. De middenvelder probeert het toch en vindt Abbiati op zijn pad. Hoesen vraagt zich af waarom Klaassen de bal niet voorgaf. Daar had wellicht meer ingezeten.
64'
Gele kaart voor Daley Blind (AFC Ajax)
Blind gaat op de bon, omdat hij Balotelli haakt halverwege het veld.
61'
Hier had meer ingezeten voor Serero. Hij krijgt in het Italiaanse strafschopgebied de bal voor zijn voeten. De middenvelder van Ajax heeft te veel tijd nodig voordat hij uit kan halen. Het zijn van die momenten waar meer in zit voor de Amsterdammers.
57'
Ajax gaat in tegenstelling tot de eerste helft beter om met de man-meer-situatie. Het lukt de ploeg echter nog niet een gaatje te vinden in de defensie. Voorlopig blijft het bij pogingen van afstand, zoals nu wanneer Klaassen de bal vol op de wreef neemt en Abbiati de bal makkelijk kan pakken.
52'
Fischer krijgt de bal met enig fortuin terug van Hoesen. Daardoor komt de Deen wel in een schotpositie. Fischer heeft te weinig tijd om het schot goed te richten en schiet daardoor over.
49'
Het begin van de tweede helft ziet er goed uit van Ajax. Het tempo van de Amsterdammers is omhoog gegaan en dat is ook hard nodig, omdat de ploeg anders niet door de Milanese muur komt.
49'
Bojan komt er langs en krijgt de bal voor. Abbiati staat goed opgesteld en onderschept de bal.
46'
Ajax is de tweede helft begonnen met Hoesen. Hij komt voor Poulsen. Dat betekent dat Hoesen in de spits komt te staan en Bojan vanaf rechts komt. Schøne speelt de tweede helft centraal op het middenveld.
46'
Wissel in bij AFC Ajax -> Danny Hoesen
46'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Christian Poulsen
46'
45'
In San Siro is in de eerste helft niet gescoord, maar gebeurde er voldoende. Poulsen was al vroeg in de eerste helft dicht bij de openingstreffer. Hij kopte op de paal. Ook Klaassen had met een kopbal bijna reden toch juichen. Zijn inzet werd gepakt door Abbiati. Daarna kwam Ajax met een man meer te staan vanwege een rode kaart voor Milan-aanvoerder Montolivo. Ajax slaagde er vervolgens niet in te profiteren van de man-meer-situatie. Overigens laat Milan nog weinig zien. Zeker met de rode kaart, beperkt de thuisploeg zich vooral tot verdedigen.

Als Ajax in de tweede helft het tempo omhoog schroeft, heeft de ploeg goede papieren om de overwinning over de streep te trekken. Of dat ook daadwerkelijk gebeurt, zien we in de tweede helft. Graag tot straks!
45'
45'
Schøne doet niets met de mogelijkheid. Zijn vrije trap gaat over het doel van Milan.
45'
In de laatste minuut krijgt Ajax nog een vrije trap op een mooie plek.
43'
In de laatste minuten van de eerste helft besluit Milan toch een beetje uit de schulp te kruipen. Ajax blijft overeind.
40'
Ajax slaagt er nog niet in te profiteren van het voordeel. Heeft ook te maken met het feit dat Milan zich met man en macht terugtrekt op eigen helft. Dat maakt het voor de Amsterdammers moeilijk om op de Italiaanse helft te voetballen. Voor Ajax is het zaak om in ieder geval het tempo op te schroeven.
31'
Ondertussen is Hoesen begonnen aan zijn warming-up. Met de man-meer-situatie denkt De Boer erover na om Ajax een extra aanvallende impuls te geven.
30'
Waarom kopt Serero niet? Op het oog hoeft hij weinig moeite te doen om een afgemeten voorzet van Klaassen te koppen. Maar de Zuid-Afrikaan trekt zijn nek in plaats van uit.
27'
Omdat aanvaller El Shaarawy naar de kant is gehaald, speelt Milan in een 4-4-1 opstelling en is Balotelli de enige spits bij de Milanezen.
25'
Wat biedt dit een kansen voor Ajax zeg. Met een man meer moet Ajax het hoofd erbij houden en zien te profiteren.
24'
Wissel in bij AC Milan -> Andrea Poli
24'
Wissel uit bij AC Milan -> Stephan El Shaarawy
22'
Rode kaart voor Riccardo Montolivo (AC Milan)
Een donkerrode kaart voor Montolivo. De aanvoerder van Milan zet veel te laat een vieze tackle in op de enkel van Poulsen en krijgt de kaart meer dan verdiend.
20'
In de eerste twintig minuten waren de beste kansen voor Ajax. Een kopbal van Poulsen belandde op de paal en een kopbal van Klaassen kon ternauwernood gekeerd worden door Abbiati. Milan heeft in aanvallend opzicht nog weinig laten zien.
19'
Klaassen, bijna! Ajax voor de tweede keer gevaarlijk. Ook deze keer met het hoofd. Vanuit een vrije trap kruipt Klaassen goed met z'n hoofd naar de bal en heeft een goede kopbal in huis. In de korte hoek heeft Abbiati een passend antwoord.
12'
Als Milan er dan wel uitkomt, is het wel dreigend. Een schot van Muntari blijft hangen in het Amsterdamse strafschopgebied en kan ternauwernood weggewerkt worden.
10'
Langzaam zet Ajax de thuisploeg onder druk. Milan heeft daar zichtbaar last van en kan maar moeilijk onder de druk vandaan voetballen.
6'
Het is overigens drie jaar en drie dagen geleden dat Ajax hier ook speelde. Het was de eerste wedstrijd van Frank de Boer als hoofdtrainer. Ajax won toen met 0-2 dankzij doelpunten van De Zeeuw en Alderweireld. Zowel Ajax als Milan speelden met een compleet andere teams. Daarnaast stond er niets meer op het spel.
5'
Poulsen op de paal! Voor het eerst meldt Ajax zich in het strafschopgebied en is meteen gevaarlijk. Uit een hoekschop laat Poulsen doelman Abbiati kansloos met een kopbal. Tot zijn geluk belandt de bal op de paal.
4'
Eerste doelpoging is voor Milan. Balotelli neemt een vrije trap van ver in een keer. De bal is laag en heeft een verraderlijke stuit. Cillessen is alert en heeft de bal klemvast.
2'
Omdat Ajax moet winnen in Milaan, is de ploeg genoodzaakt om de aanval te kiezen. Milan zal rustig afwachten op de perfecte kans.
1'
Ajax heeft afgetrapt in San Siro. Weet Ajax opnieuw te stunten en zich te plaatsen voor de knock-outfase?
1'
Goedenavond! Welkom op deze bijzondere woensdagavond waar Ajax zich ten koste van AC Milan kan plaatsen voor de knock-outfase van de Champions League. Ik ben Steven Koelma en ik doe verslag van het treffen in San Siro.

De opdracht van Ajax is duidelijk: winnen. Bij winst zijn de Amsterdammers verzerkerd van de volgende ronde in de Champions League. Bij ieder ander resultaat speelt Ajax na de winterstop in de Europa League. Milan heeft genoeg aan een punt om zich samen met FC Barcelona te plaatsen voor de knock-outronde van het miljoenenbal.

Voor Ajax lijkt dit het ideale moment om Milan in een cruciale wedstrijd als deze te verslaan. Door de zege van twee weken terug op Barcelona (2-1) is het vertrouwen bij Ajax erg groot. Als je in staat bent Barcelona te verslaan, zijn er ook in een uitwedstrijd tegen Milan kansen om nogmaals te stunten.

Bovendien steken de Italianen dit seizoen niet in grootse vorm. Milan is het PSV van de Serie A door erg tegenvallende resultaten. De Rossoneri won nog maar vier competitieduels en staat met 18 punten uit 15 wedstrijden op een teleurstellende negende plaats. Het verschil met koploper Juventus is enorm, namelijk 22 punten. Succes in de Champions League is dus hard nodig voor Milan.

Neem dan Ajax. In de Eredivisie loopt het bij de regerend landskampioen als een tierelier. De moeizame fase die Ajax dit seizoen eerder kende heeft de ploeg achter zich gelaten. De resultaten en het vertoonde voetbal zijn weer zoals je dat van Ajax mag verwachten. Het geloof een goede afloop is daardoor niet voor niets groot bij de hoofdstedelingen.

In de Amsterdam ArenA was Ajax in de eerste ontmoeting met Milan al heel dicht bij een zege. Door een laat doelpunt van verdediger Stefano Denswil leek Ajax de volle buit te pakken. Omdat Mario Balotelli op slimme wijze een penalty versierde moest Ajax het doen met een gelijkspel (1-1).

Ajax start met Bojan Krkic en Christian Poulsen. Krkic, die vorig jaar nog op huurbasis voor Milan speelde, begint in de spits en wordt geflankeerd door Lasse Schöne en Viktor Fischer. Op het middenveld neemt Christian Poulsen de positie over van Daley Blind, die op zijn vertrouwde linksbackpositie staat vanwege de blessure van Nicolai Boilesen. Denswil vormt met Niklas Moisander het centrale duo, omdat Joël Veltman geschorst is.Verder kiest De Boer voor dezelfde elf als tegen NAC Breda.

Milan begint met oud-Ajacied Nigel de Jong op het middenvelder. De andere voormalige speler van Ajax, Urby Emanuelson, is niet fit genoeg om aan de aftrap te beginnen en start op de bank. Benieuwd naar de complete opstellingen? Klik op de button 'wedstrijdgegevens' aan de linkerzijde van deze webpagina. Ik zie u graag om 20.45 uur terug als de beide ploegen aftrappen.