AFC Ajax
2:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker James Forrest 43. / Penalty  (Anthony Stokes)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Beram Kayal 53. / Schot met links
2 : 1 Torinfos in de Ticker Lasse Schöne 90. / Schot met rechts  (Thulani Serero)

90'
Samenvatting

Ajax heeft met 2-1 verloren in Schotland. De Amsterdammers kregen in de tweede helft een grote mogelijkheid op de gelijkmaker, maar Serero faalde oog in oog met doelman Forster. Een minuut later kwam Celtic op een 2-0 voorsprong. Een doelpoging van Kayal werd van richting veranderd door Denswil, waardoor Cillessen kansloos was: 2-0. Vlak na het doelpunt van de Schotten kreeg Sigþórsson een levensgrote kans op de 2-1, maar ook de IJslander faalde. In de blessuretijd schoot Lasse Schøne de 2-1 tegen de touwen, maar zijn treffer kwam te laat.
90'
90'
Doelpunt voor AFC Ajax, 2:1 door Lasse Schøne
Het doelpunt van Lasse Schøne te laat. De Deen schiet de bal van een meter of twintig heerlijk in de kruising, maar het zal Ajax geen punten meer opleveren.
90'
Heerlijke rush van Forrest over de rechterflank. Hij passeert zijn directe tegenstander met gemak, maar zijn voorzet kan uit de lucht worden geplukt door Cillessen.
90'
Wissel in bij Celtic FC -> Amido Baldé
90'
De blessuretijd loopt, er komen nog vier minuten bij. Ajax blijft zoeken naar een doelpunt.
90'
Wissel uit bij Celtic FC -> Teemu Pukki
90'
Lasse Schøne probeert het ook maar eens van afstand, wederom kan Forster redding brengen.
88'
Rode kaart voor Nir Biton (Celtic FC)
Nir Biton heeft het veld met rood moeten verlaten. De ingevallen middenvelder kwam hard ingevlogen bij Serero en kreeg daarom rood van de scheidsrechter.
88'
Nog een paar minuten tot het einde. Wat kan Ajax nog?
86'
Goede combinatie van Ajax. Blind kan uiteindelijk vanaf een meter op achttien uithalen, maar doelman Forster haalt de bal uit de hoek.
84'
Natuurlijk staat Celtic met 2-0 voor, maar er hangt nog steeds een fantastische sfeer op Celtic Park. Zou deze club niet een aanwinst voor de Premier League zijn?
83'
Van Dijk is overigens heer en meester achterin bij de Schotten. De boomlange centrale verdediger wordt amper in de problemen gebracht door Ajax. Wellicht tijd voor een oproep voor Oranje, Louis?
82'
Als er vanavond nog gescoord gaat worden, dan zal dit hoogstwaarschijnlijk door Celtic gebeuren. Ajax gaat komende week op De Toekomst een extra training besteden aan de afronding. Dat kan niet missen.
80'
Wissel in bij AFC Ajax -> Lasse Schøne
80'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Ricardo van Rhijn
79'
Serero! Wat een kans! Ajax gaat niet scoren vandaag. Tot twee keer maait de Zuid-Afrikaan over een voorzet vanaf de rechterkant heen. Zijn tweede poging verdwijnt een meter over het doel. Ook Serero is rijp voor een wissel.
78'
Mogelijkheid voor Ajax. De Jong mag een vrije trap nemen op de rand van de zestien meter, maar trapt de bal vol op het gezicht van Samaras.
77'
Wissel in bij Celtic FC -> Nir Biton
77'
Wissel uit bij Celtic FC -> Mikael Lustig
75'
Denswil speelt overigens een aardige wedstrijd, maar zorgde er met zijn overtreding op Stokes en de bal die hij van richting veranderde wel voor dat zijn team met 2-0 achterstaat. Hopelijk blijft dat niet te lang hangen bij de jonge centrale verdediger.
73'
Ein-de-lijk! Fischer wordt naar de kant gehaald door De Boer. De jonge Deen speelde werkelijk waar een bedroevende wedstrijd. Lesley de Sa is zijn vervanger.
72'
Wissel in bij AFC Ajax -> Lesley de Sa
72'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Viktor Fischer
71'
Mogelijkheid voor Efe Ambrose. De verdediger van Celtic kan koppen na een hoekschop van Forrest. Maar zijn poging verdwijnt naast het doel.
71'
Wissel in bij Celtic FC -> Joe Ledley
71'
Fischer, Lucas Andersen, Serero en Sigþórsson spelen een ontzettend matige wedstrijd. Zelfs Boilesen op linksbuiten was een betere optie geweest.
71'
Wissel uit bij Celtic FC -> Biram Kayal
69'
Wat een onbegrijpelijke wissel van Frank de Boer. Hij haalt Poulsen naar de kant en brengt Nicolai Boilesen. Blind gaat daardoor weer op het middenvelder spelen. Er zijn genoeg Ajacieden die solliciteren naar een wissel, maar Poulsen was er niet één van.
68'
Wissel in bij AFC Ajax -> Nicolai Boilesen
68'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Christian Poulsen
67'
Kayal passeert met een mooie beweging Serero. De middenvelder gaat vervolgens op het Amsterdamse doel af en haalt uit. Cillessen brengt redding.
66'
Poging van De Jong. De middenvelder wordt aangespeeld door Blind en probeert van een meter of twintig de doelman te verrassen. De poging van De Jong gaat maar net naast het doel.
65'
Ajax probeert haast te maken, maar je voelt aan alles dat Celtic deze wedstrijd niet meer weg gaat geven.
64'
Schot van Sigþórsson! Maar deze wordt geblokt door Van Dijk. Nee, het is niet de avond van Ajax.
60'
Kayal heeft vertrouwen gekregen na zijn doelpunt. De Israëliër probeert het nogmaals van grote afstand, maar deze keer kan Cillessen redding brengen.
59'
Ajax had zojuist op gelijke hoogte moeten komen, maar kreeg de deksel op de neus toen een minuut later Kayal op gelukkige wijze de 2-0 wist te maken. Als Sigþórsson vervolgens vergeet de 2-1 op het scorebord te zetten lijkt de rol van Ajax uitgespeeld te zijn.
56'
Sigþórsson! Een afgeslagen hoekschop komt voor de voeten van Van Rhijn. Het schot van de rechtsback wordt geblokt, maar brengt Sigþórsson in stelling. De IJslander vergeet de bal echter in het doel te schieten.
54'
Doelpunt voor Celtic FC, 2:0 door Biram Kayal
Celtic komt op een 2-0 voorsprong. Georgios Samaras begint een rush op de linkerflank. Hij probeert te schieten vanaf de achterlijn. De bal wordt geblokt en komt vervolgens voor de voeten van Biram Kayal terecht. De Israëliër produceert een zwak schot, maar ziet Denswil zijn poging van richting veranderen. Cillessen is daarom kansloos: 2-0.
53'
Wat een kans! Ajax krijgt een levensgrote kans om op gelijke hoogte te komen. Thulani Serero combineert met Sigþórsson. De Zuid-Afrikaan komt oog in oog met doelman Forster, maar neemt veel te veel tijd. Zijn poging is te zwak en kan worden gepakt door de doelman.
51'
Kansje voor Celtic. Een vrije trap van Mulgrew wordt een metertje naast gekopt door Stokes.
50'
Tot dusver is Poulsen verreweg de beste Ajacied op het veld. Vooral verdedigend is de Deen ijzersterk vanavond.
48'
Eerste mogelijkheid in de tweede helft is voor Celtic. Forrest gebruikt zijn snelheid om Blind af te troeven. Zijn voorzet is hard en scherp, maar kan worden uitverdedigd door Denswil.
47'
Ajax heeft een overwinning nodig om nog kans te maken om als tweede te eindigen in Groep H. Een gelijkspel met het oog op de Europa League zou ook welkom zijn.
46'
We zijn weer begonnen op Celtic Park. Ajax heeft afgetrapt.
46'
45'
Gele kaart voor Christian Poulsen (AFC Ajax)
Poulsen kreeg geel van de scheidsrechter wegens protesteren.
45'
Gele kaart voor Joël Veltman (AFC Ajax)
Veltman kreeg geel van de scheidsrechter wegens protesteren.
45'

Ajax staat bij de rust onterecht met 1-0 achter. Beide teams creëerden in de eerste helft geen grote uitgespeelde kansen. De bezoekers uit Amsterdam waren echter het dichtst bij een treffer. De inzet van Christian Poulsen raakte de paal.
Vlak voor tijd liet Stefano Denswil zich verrassen door Anthony Stokes en begin een overtreding in het strafschopgebied. De penalty werd vervolgens benut door James Forrest.
45'
45'
Doelpunt voor Celtic FC, 1:0 door James Forrest
James Forrest schiet de bal loepzuiver in de rechterkruising en laat Cillessen volstrekt kansloos.
44'
Gele kaart voor Virgil van Dijk (Celtic FC)
Van Dijk zorgt voor onrust samen met Poulsen voordat de strafschop genomen kan worden en krijgt daarvoor de gele kaart.
43'
Strafschop! Stefano Denswil begaat een lichte overtreding op Anthony Stokes. De aanvaller van Celtic is slim en laat zich makkelijk vallen.
42'
Mulgrew neemt een hoekschop vanaf de rechterkant en ziet zijn poging bijna in het doel draaien. Cillessen brengt redding.
41'
Nog een paar minuten tot de rust. Gaat er voor de rust nog gescoord worden?
39'
Virgil van Dijk probeert zijn landgenoot Cillessen van grote afstand te verrassen, maar de poging van de centrale verdediger vormt geen gevaar.
38'
Een doelpunt zou ervoor zorgen dat deze wedstrijd echt los komt. Beide teams willen op dit moment vooral niet te veel weggeven.
34'
Celtic was in slaap gesukkeld, maar na de kans van Poulsen zijn de Schotten weer wakker geworden. Celtic duikt gevaarlijk op voor het doel van Ajax, maar weet nog geen uitgespeelde kans te creëren.
29'
De paal! Eerste grote mogelijkheid voor de bezoekers. Fischer neemt een vrije trap vanaf de rechterkant. De bal wordt niet goed weggewerkt door Celtic, waardoor deze voor de voeten van Poulsen terecht komt. De ervaren Deen haalt uit en ziet zijn poging de paal raken.
26'
Mogelijkheid voor de Amsterdammers. Ricardo van Rhijn kan de bal voorgeven vanaf de rechterkant. Sigþórsson gaat onder de bal door en ook De Jong kan er bij de tweede paal maar net niet bijkomen.
25'
Het publiek uit Amsterdam laat zich horen, dat zorgt voor een goede sfeer over en weer.
23'
Ondanks het feit dat er nog geen grote kansen worden gecreëerd is het geen moment saai op Celtic Park. Een doelpunt hangt in de lucht. Het is echter de vraag welk team dit doelpunt gaat maken.
21'
Fischer maakt tot dusver nog geen sterke indruk. Een ingestuurde hoekschop wordt totaal verprutst door de linksbuiten van Ajax.
19'
Fischer probeert van een meter of dertig doelman Forster te verrassen. De jonge Deen produceert een afzwaaier.
18'
De laatste keer dat Ajax en Celtic elkaar tegenkwamen was in 2001. Celtic won in de ArenA met 3-1, maar werd in eigen huis met 1-0 verslagen dankzij een doelpunt van Wamberto.
14'
Kleine mogelijkheid voor Ajax. Siem de Jong wordt vrijgespeeld op de rechterflank. De voorzet van de middenvelder is te scherp, daarom kan Sigþórsson niet bij de bal komen.
13'
Eerste mogelijkheid van de wedstrijd is voor de thuisploeg. Lustig kan een voorzet geven vanaf de rechterflank omdat Viktor Fischer weigert mee te verdedigen. Teemu Pukki krijgt zijn voet tegen de bal, maar kan deze geen richting meegeven. De poging van de Finse aanvaller gaat daarom voorlangs het doel van Cillessen.
10'
Bijna krijgt Ajax een mogelijkheid op de 1-0. Een voorzet van Blind wordt losgelaten door doelman Fraser Forster. Kolbeinn Sigþórsson is in de buurt, maar Forster kan zijn fout op tijd herstellen.
8'
Beide teams beginnen onrustig aan de wedstrijd. Er zijn daardoor nog geen kansen gecreëerd.
6'
Geklungel achterin bij Ajax. Daley Blind brengt doelman Jasper Cillessen in de problemen door de bal niet op tijd terug te spelen. Mikael Lustig zet Cillessen onder druk, maar begaat een overtreding.
5'
De hoekschop is ongevaarlijk. Christian Poulsen kan de bal vrij gemakkelijk wegwerken.
5'
De eerste hoekschop van de wedstrijd is voor Celtic. Charlie Mulgrew gaat hem nemen.
4'
Er hangt een heerlijke sfeer op Celtic Park. Dat zal de jonge Amsterdammers van inspiratie moeten voorzien. Wil Ajax overwinteren in de Champions League, dan is een overwinning noodzakelijk.
3'
Joël Veltman maakt vanavond zijn debuut in de Champions League.
1'
We zijn begonnen in Schotland. Celtic heeft afgetrapt.
1'

Van harte welkom bij de wedstrijd Celtic FC tegen Ajax. Mijn naam is Jurre Hermans en ik doe vandaag live verslag van deze wedstrijd. Onder het knopje wedstrijdgegevens kunt u de opstellingen van beide elftallen bekijken.

Celtic en Ajax zullen waarschijnlijk om plaats drie moeten strijden in Groep H. Celtic verloor achtereenvolgend van AC Milan (2-0) en FC Barcelona (1-0) en staat daardoor zonder punten op de laatste plaats. Ajax werd tegen Barcelona van de mat gespeeld en moest toezien hoe de Catalanen maar liefst vier keer wisten te scoren. Ajax had in Barcelona minimaal één keer doel moeten treffen, maar Kolbeinn Sigþórsson verzuimde om een strafschop binnen te schieten. De Amsterdammers leken het thuisduel met AC Milan te gaan winnen dankzij een doelpunt van Stefano Denswil, maar invaller Mike van der Hoorn veroorzaakte in de blessuretijd een strafschop. Mario Balotelli verzilverde dit buitenkansje en bracht de Milanezen op gelijke hoogte: 1-1. Ajax staat daarom met één punt op de derde plaats. De Amsterdammers moeten er dus voor zorgen dat ze in Schotland niet tegen een nederlaag aanlopen.

Ajax komt in Schotland twee landgenoten tegen. Derk Boerrigter en Virgil van Dijk staan onder contract bij Celtic. Boerrigter kwam afgelopen seizoen nog uit voor Ajax, maar verruilde afgelopen zomer Amsterdam voor Glasgow. Van Dijk speelde afgelopen seizoen voor FC Groningen. Boerrigter is veelal geblesseerd en is daarom nog niet vaak in actie gekomen voor Celtic. Van Dijk daarentegen heeft een vaste basisplaats en wordt al een tijd in verband gebracht met het Nederlands Elftal.

Celtic kan niet beschikken over de geblesseerden Boerrigter en Kris Commons. Laatstgenoemde heeft een hamstringblessure. Trainer Neil Lennon kan ook geen beroep doen op Scott Brown. De middenvelder is geschorst wegens zijn rode kaart in het duel met FC Barcelona. Brown kreeg de rode kaart wegens het natrappen van Neymar. Mikael Lustig was een twijfelgeval voor het duel met Ajax. De rechtsback had last van een heupblessure, maar zal gewoon aan de wedstrijd beginnen.
Niklas Moisander leek terug te keren in de wedstrijdselectie van Ajax. De Fin miste het duel met FC Twente wegens een knieblessure, maar was wel afgereisd naar Schotland. Moisander is echter niet op tijd, waardoor trainer Frank de Boer de beschikking heeft over dezelfde wedstrijdselectie als tegen FC Twente. In tegenstelling tot de wedstrijd in Enschede staat Daley Blind weer op de linksbackpositie. Zijn plek op het middenveld wordt overgenomen door Christian Poulsen.