Paris Saint-Germain Dinsdag, 25. November 2014
20:45 uur
AFC Ajax
3:1
Dp.
1 : 0 Torinfos in de Ticker Edinson Cavani 33. / Schot met links  (Ezequiel Lavezzi)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Davy Klaassen 67. / Kopbal  (Ricardo Kishna)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Zlatan Ibrahimović 79. / Schot met rechts  (Javier Pastore)
3 : 1 Torinfos in de Ticker Edinson Cavani 83. / Schot met links

90'
Einde wedstrijd
86'
Wissel in bij Paris Saint-Germain -> Lucas Digne
86'
Wissel uit bij Paris Saint-Germain -> Zlatan Ibrahimović
83'
Doelpunt voor Paris Saint-Germain, 3:1 door Edinson Cavani
En nu is het helemaal afgelopen voor Ajax. Niki Zimling gaat onbegrijpelijk in de fout op het middenveld. Zonder te kijken wil hij de bal terugspelen op Cillessen, maar daar staat Cavani nog. De spits omspeelt Cillessen en maakt simpel af: 3-1.
79'
Doelpunt voor Paris Saint-Germain, 2:1 door Zlatan Ibrahimović
Wat is die man goed zeg. Het is niet eens een echte kans, maar Zlatan maakt het af. De Zweed staat met de rug naar het doel, schuin van de rechterpaal, maar uit de draai verschalkt hij Cillessen in de lange hoek.
77'
Milik laat zich steeds meer gelden in deze wedstrijd. De spits gebruikt zijn internationale ervaring (in de Bundesliga en bij het nationale elftal) om het de verdediging moeilijk te maken.
75'
Wissel in bij Paris Saint-Germain -> Clément Chantôme
75'
Wissel uit bij Paris Saint-Germain -> Adrien Rabiot
74'
Aan een gelijkspel heeft Ajax eigenlijk niets. Je krijgt er wel meer geld voor in de Champions League, maar alleen een winstpartij levert Ajax voordeel op in de groep.
71'
Als Ajax wint van PSG, dan is het zeker van de derde plek in deze groep en meldt het zich dus na de winterstop in de Europa League.
69'
Wissel in bij AFC Ajax -> Niki Zimling
69'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Thulani Serero
68'
Wissel in bij Paris Saint-Germain -> Lucas
68'
Wissel uit bij Paris Saint-Germain -> Ezequiel Lavezzi
67'
Doelpunt voor AFC Ajax, 1:1 door Davy Klaassen
En of het wat oplevert! Ajax omsingelt de zestien van PSG en als Kishna dan een puntgave voorzet aflevert, is het Klaassen die met een perfecte loopactie bij de bal komt. De blonde middenvelder duikt en kopt de bal achter Sirigu.
65'
Kishna begint met de minuut aan zelfvertrouwen te winnen. De linksbuiten liet net al een driedubbele schaar zien en komt steeds makkelijker tegenstanders voorbij. Gaat het Ajax wat opleveren binnen een klein half uur?
62'
PSG is vooral bezig met overeind blijven en dit lijkt vrij simpel. De Fransen staan verdedigend hun mannetje en laten weinig tot niets door.
59'
Helaas blijft het voorlopig bij die panna van Kishna, want ook in de tweede helft is Ajax slordig in de eindfase van de aanvallen.
55'
Dat is toch even lekker! Kishna speelt Blaise Matuidi door de beentjes. Het heeft weinig effect, want de Fransman kan de vernedering met een overtreding herstellen, maar misschien is het goed voor het zelfvertrouwen.
51'
Dan is die pass weer net niet goed! Kishna krijgt wat vrijheid en dan lijkt de linksbuiten mooie dingen te bedenken. Hij ziet Milik vrijstaan tussen twee verdedigers in, maar omdat de pass net niet lekker aankomt, heeft de Pool teveel tijd nodig en kan er ingegrepen worden.
50'
Ook in de tweede helft oogt Ajax niet kansloos. Het kan snel gaan bij PSG, maar de Amsterdammers worden niet overklast.
46'
Het is dat David Luiz meteen goed oplet! Lasse Schöne vindt Kishna bijna met een steekbal en dan staat de aanvaller van Ajax één op één met Sirigu. Luiz steekt daar echter met een sliding een stokje voor.
46'
Aanvang tweede helft
45'
Samenvatting eerste helft:
Je krijgt het gevoel dat deze 1-0 tussenstand absoluut niet nodig is voor Ajax. Dit heeft niet veel te maken met het goede spel van de Amsterdammers, maar meer met het zwakke optreden van PSG. De spelers ogen ongeïnteresseerd en voetballen in een laag tempo. Ajax doet vrolijk mee, maar heeft soms vlagen van goed voetbal en wordt dan ook gevaarlijk. PSG heeft echter als enige gescoord, na balverlies van Ajax ging het snel en scoorde Cavani op aangeven van Lavezzi.
45'
Einde eerste helft
44'
Er worden twee extra minuten toegevoegd aan deze eerste helft.
41'
Weer een doelpunt op het andere veld in deze groep en een hele belangrijke. Lionel Messi maakt 2-0 voor FC Barcelona en daarom is de Argentijn nu all-time topscorer in de Champions League. Met 72 doelpunten passeert hij Raúl.
38'
Gele kaart voor Zlatan Ibrahimović (Paris Saint-Germain)
Geel voor Zlatan, die de kleine Thulani Serero letterlijk lanceert met een tackle van achteren. De Zweed wil druk houden op de middenvelder van Ajax, maar de sliding is veel te stevig.
36'
Het is ook niet zo dat Ajax allang 0-2 voor had kunnen staan, maar een tegendoelpunt was niet nodig tegen dit PSG. Het is zonde, want nu kunnen de Fransen rustig achterover leunen en counteren indien nodig.
33'
Doelpunt voor Paris Saint-Germain, 1:0 door Edinson Cavani
Wat doet Ajax zichzelf hier de das om zeg. Er wordt slordig rondgespeeld achterin en als Stefano Denswil dan een mislukte lange bal geeft, gaat het snel. Zlatan vindt Lavezzi in de diepte en de meegelopen Edinson Cavani, die in eerste instantie buitenspel stond, kan simpel intikken als Lavezzi aflegt.
30'
In de andere wedstrijd in deze groep is FC Barcelona op 1-0 gekomen tegen APOEL Nicosia. Luis Suárez scoorde voor de Catalanen. Een gunstig doelpunt voor Ajax.
29'
Dat scheelde niet veel! Ajax countert goed en bijna wordt Arkadiusz Milik in stelling gebracht. Lucas Andersen vindt de Pool bijna met een steekbal in de diepte, maar Van der Wiel kan met een sliding net voorkomen dat Ajax definitief uitbreekt.
27'
De nauwkeurigheid van de passing moet echt omhoog bij Ajax. Alleen dan kunnen ze het de Fransen moeilijk genoeg maken om ook daadwerkelijk te scoren.
24'
Jasper Cillessen voorkomt de 1-0! De doelman moet uit het niets handelend optreden als PSG het op de heupen krijgt. Zlatan speelt Ezequiel Lavezzi aan in de diepte, maar omdat Cillessen snel uit zijn doel komt wordt het doel te klein voor de Argentijn.
23'
Het is niet zo dat PSG domineert in eigen huis, maar Ajax weet door eigen toedoen niet te profiteren. De Amsterdammers spelen slordig en miscommunicatie komt iets teveel voor.
21'
Klaassen gaat onder de bal door! Dit leek de eerste echte kans voor Ajax te worden, maar een voorzet van Kishna eindigt net boven het hoofd van Klaassen, die goed in kwam lopen.
21'
Er leek wat ruimte te liggen na snel combinatiewerk tussen Ricardo Kishna en Viergever, maar laatstgenoemde is te weinig aanvaller om Van der Wiel te omspelen.
18'
Gele kaart voor Davy Klaassen (AFC Ajax)
Geel voor aanvoerder Klaassen, die met een sliding hard de enkels van Maxwell raakt. Een terechte gele kaart voor de blonde middenvelder.
17'
Ajax krijgt veel ruimte van PSG om te voetballen, wat natuurlijk prettig is voor de Amsterdammers. Zodra één van de aanvallers aan de bal komt wordt het echter moeilijker voor de Nederlandse formatie.
15'
De aanvoerdersband wordt overigens overgenomen door Davy Klaassen, die ook een historie van blessureleed heeft. Laten we hopen dat hem niet hetzelfde overkomt als Boilesen.
14'
Geen lekker begin voor Ajax dus, zeker omdat Boilesen ook nog eens aanvoerder was bij Ajax.
11'
Boilesen moet inderdaad naar de kant bij Ajax. Van der Wiel had geen opzet in het spel, maar het is uiteraard erg ongelukkig. Viergever vervangt de blonde linksback.
10'
Wissel in bij AFC Ajax -> Nick Viergever
10'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Nicolai Boilesen
10'
Het spel gaat wel verder op het veld in Parijs. Beide ploegen springen slordig met het balbezit om en leveren veel verkeerde passes af.
8'
De linksback van Ajax heeft natuurlijk een geschiedenis van blessureleed, dus het is afwachten wat er nu gaat gebeuren. Nick Viergever loopt zich alvast warm.
7'
Veel pijn bij Nicolai Boilesen, die aan de linkerkant te maken krijgt met een zachte inspeelbal van Lucas Andersen. Gregory van der Wiel maakt daarna een sliding op de bal, maar glijdt door op de enkel van de Deen.
4'
Beide ploegen beginnen fel aan het duel. Ajax wil een resultaat halen tegen PSG om de derde plek al veilig te stellen in Frankrijk. De Fransen willen de eerste plek in de poule bewaren.
1'
Aanvang wedstrijd
Voorbeschouwing
De realiteit van de Champions League is zelden zo hard weergegeven als in de groepsfase van Ajax. De Amsterdammers wilden stunten tegen de grote ploegen Paris Saint-Germain en FC Barcelona, maar met nog twee wedstrijden te gaan bedraagt de achterstand van nummer drie Ajax op nummer twee FC Barcelona al zeven punten. Overwinteren in de Champions League lukt dus niet meer, dan is de Europa League het volgende doel. Ajax kan zich al verzekeren van het kleine broertje van de Champions League, maar dan moet er gewonnen worden in Parijs. Mijn naam is Jos Boesveld en ik doe verslag van Paris Saint-Germain – Ajax.

David vs. Goliath
Ondanks het feit dat er weer wat talent is doorgestroomd richting het eerste elftal van Ajax, komen de Amsterdammers simpelweg niet in de buurt van PSG. De Franse kampioenenploeg heeft een aantal excellente sterspelers in huis en die maakten het Ajax ontzettend moeilijk in Amsterdam. In de heenwedstrijd hield Ajax de ploeg op een 1-1 gelijkspel, maar gekeken naar de kansen hadden beide ploegen de drie punten kunnen pakken. Voor Ajax kreeg Lasse Schöne grote kansen, terwijl Lucas zijn ploeg misschien wel naar de winst had moeten schieten.

Ontbrekende spelers
Paris Saint-Germain wil Ajax niet onderschatten en zal dus in een sterke opstelling aantreden. Dit moet het echter doen zonder een flink aantal sterren. Onder andere Thiago Silva, Thiago Motta, Marco Verratti en Yohan Cabaye zijn niet inzetbaar voor de Franse landskampioen. Bij Ajax valt het allemaal reuze mee. Thulani Serero, Lucas Andersen en Lasse Schöne kampten met ongemakken, maar het trio kan gewoon spelen. Viktor Fischer is voorlopig nog uit de roulatie en kan dus ook niet meespelen tegen Paris Saint-Germain.

Belang van de overwinning
Voor Ajax is het doel overwinteren in de Champions League inmiddels afgezwakt tot overwinteren in Europa. Dit kan in Frankrijk al worden bewerkstelligd, maar dan moet er gewonnen worden van Paris Saint-Germain en in de andere wedstrijd moet APOEL Nicosia verliezen van FC Barcelona. Alleen in dat geval is Ajax al zeker van de derde plek. Paris Saint-Germain wil uiteraard als eerste eindigen in de groep en de drie punten zijn daarvoor nodig. In dat geval maken FC Barcelona en Paris Saint-Germain in een afsluitende wedstrijd uit wie er de beste uitgangspositie heeft in de knock-outfase.
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner