0 : 1 Torinfos in de Ticker Cristiano Ronaldo 33. / Penalty
0 : 2 Torinfos in de Ticker Bernardo Silva 37. / Schot met links  (Eliseu)
0 : 3 Torinfos in de Ticker André Silva 80. / Schot met rechts
0 : 4 Torinfos in de Ticker Nani 90. / Schot met links  (André Silva)

90'
In de tweede helft kende Portugal ook geen problemen met Nieuw Zeeland. Via André Silva en invaller Nani liep de Europees Kampioen uit naar een 0-4 zege. Nieuw Zeeland probeerde nog wel een treffer te forceren, maar de ploeg slaagde er niet in om te scoren. Groepswinnaar Portugal gaat samen met Mexico naar de halve finale.
90'
90'
Doelpunt voor Portugal, 0:4 door Nani
Invaller Nani maakt er 0-4 van en geeft zijn invalbeurt extra kleur. Zijn schot van binnen de zestien is niet tegen te houden voor Stefan Marinović.
90'
Blessuretijd (minuten): 3
87'
Nieuw Zeeland is op zoek naar de eretreffer.
83'
En ook de laatste wissel bij Portugal. Quaresma gaat naar de kant en zijn vervanger is Gelson Martins.
83'
Wissel in bij Portugal -> Gelson Martins
83'
Wissel uit bij Portugal -> Ricardo Quaresma
82'
Gele kaart voor Dane Ingham (Nieuw-Zeeland)
Een gele kaart voor Ingham na zijn overtreding op Pizzi.
80'
Doelpunt voor Portugal, 0:3 door André Silva
En daar is de 0-3. Een lange solo van Silva die het uiteindelijk zelf afmaakt. De spits scoort zijn eerste doelpunt dit toernooi.
74'
En de laatste wissel bij Nieuw Zeeland. Durante gaat naar de kant en voor hem komt Smeltz. Een aanvallende wissel. Het is duidelijk wat de trainer wil: nog een doelpunt voor Nieuw Zeeland op dit toernooi.
74'
Wissel in bij Nieuw-Zeeland -> Shane Smeltz
74'
Wissel uit bij Nieuw-Zeeland -> Andrew Durante
72'
Nani met een goede kans, maar doelman Stefan Marinović met een prachtige redding! De stand blijft 0-2.
68'
Ronaldo gaat naar de kant. De trainer gunt zijn sterspeler wat rust op weg naar de halve finale. Nani komt voor hem in het veld.
68'
Wissel in bij Portugal -> Nani
68'
Wissel uit bij Portugal -> Cristiano Ronaldo
65'
Wissel nummer twee bij Nieuw Zeeland. Barbarouses komt erin voor Lewis.
65'
Wissel in bij Nieuw-Zeeland -> Kosta Barbarouses
65'
Wissel uit bij Nieuw-Zeeland -> Clayton Lewis
65'
Daar kwam André Silva dichtbij de 3-0, maar de spits schiet de bal tegen de doelman aan.
64'
Het doelsaldo kan een belangrijke rol spelen in de halve finale en dat maakt het voor Portugal belangrijk om nog wat doelpunten erbij te maken om Mexico voor te blijven.
61'
Ronaldo bijna met zijn tweede, maar ook zijn derde kopkans gaat er niet in.
58'
Grote kans voor Wood
Uit het niets een enorme kans voor Wood, maar doelman Rui Patrício kan met zijn benen de bal uit zijn doel houden.
56'
Gele kaart voor Pepe (Portugal)
Pepe met een compleet onnodige en harde tackle op de benen van Doykle. Dat levert hem geel en een schorsing op.
54'
Portugal lijkt wat gas terug te hebben genomen na rust. De Europees Kampioen kan teren op de 0-2 voorsprong.
50'
Mexico heeft gescoord op het andere veld en het lijkt erop dat de Mexicanen samen met Portugal door gaan naar de volgende ronde.
46'
En direct een wissel bij Portugal. Bernardo Silva werd geraakt op zijn enkel toen hij scoorde en komt na rust niet meer in actie.
46'
Wissel in bij Portugal -> Pizzi
46'
Wissel uit bij Portugal -> Bernardo Silva
46'
De tweede helft is begonnen.
46'
45'
Portugal staat halverwege met 0-2 voor tegen Nieuw Zeeland. Na een slordig begin kwamen de Portugezen na een kwartier spelen beter in de wedstrijd. Ronaldo was al tweemaal dichtbij de 0-1, maar uiteindelijk zou de speler van Real Madrid uit een penalty de wedstrijd open breken. Na de 0-1 volgde al snel de 0-2 van Silva. En zo is er geen wolkje aan de lucht voor de Portugezen die heel dichtbij de volgende ronde zijn.
45'
45'
Blessuretijd (minuten): 2
45'
Er komen twee minuten blessuretijd bij.
41'
Nog een paar minuten tot aan de rust. Er is niets aan de hand voor Portugal die met 0-2 voor staat tegen Nieuw Zeeland.
38'
Doelpunt voor Portugal, 0:2 door Bernardo Silva
Daar is direct de 0-2. Met een heerlijk steekpassje stuurt Quaresma zijn back Eliseu weg. Die vindt Bernardo Silva en die verdubbelt de score.
37'
Daar is al direct een eerste wissel bij Nieuw Zeeland. McGlinchey gaat naar de kant en Billy Tuiloma is zijn vervanger. McGlinchey lijkt gewoon fit dus het is een tactische wissel.
37'
Wissel in bij Nieuw-Zeeland -> Billy Tuiloma
37'
Wissel uit bij Nieuw-Zeeland -> Michael McGlinchey
37'
34'
Doelpunt voor Portugal, 0:1 door Cristiano Ronaldo
Ronaldo benut het buitenkansje en zet Portugal op voorsprong. Dat is nummer 75 voor Ronaldo in het shirt Portugal.
32'
Penalty voor Portugal!
Danilo word vastgehouden en gaat naar de grond. De bal gaat op de stip.
30'
Na een wat tam begin, komt de wedstrijd nu los met twee goede kansen voor Ronaldo. Maar de stand na een half uur spelen blijft 0-0.
26'
Wat een kans voor Ronaldo!
Wat een kopkans voor Ronaldo, maar van dichtbij haalt doelman Stefan Marinović de bal uit zijn doel. Die had Ronaldo moeten maken, maar ook een geweldige reactie van de doelman die de bal nipt tegen de lat tikt.
25'
Een schotje van Smits die ruim over het Portugese doel gaat.
23'
Hoekschop voor Portugal, maar de bal van Silva komt niet voor. In tweede instantie komt de voorzet er wel, en Ronaldo krijgt een goede kopkans, maar de doelman kan redding bieden. Daar deed de aanvaller te weinig mee.
21'
Gele kaart voor Nélson Semedo (Portugal)
Smerige tackle van Semedo op de enkels van Thomas Doyle. De Portugees is te laat met zijn tackle en krijgt terecht geel.
19'
Gele kaart voor Clayton Lewis (Nieuw-Zeeland)
De eerste gele kaart van de wedstrijd is voor Lewis. De Nieuw Zeelander is te laat met zijn tackle op Eliseu en krijgt daarvoor geel.
18'
Er valt weinig te genieten in de openingsfase van de wedstrijd. Te vaak wordt er balverlies geleden waardoor er nog grote kansen zijn geweest.
13'
Het is een slordig begin van de wedstrijd. Vooral in het spel van Portugezen gaat er veel mis in de passing.
10'
Het spel ligt even stil, omdat Danilo last heeft van zijn hoofd. De Portugees kreeg de schoen van Smith in zijn gezicht. Hij lijkt wel verder te kunnen.
8'
Bernardo Silva probeert met een strakke bal Ronaldo te vinden, maar de bal is niet iets te hard voor de speler van Real Madrid.
6'
De eerste kans van de wedstrijd is voor Nieuw Zeeland. Wood krijgt de tijd om de bal aan te nemen en te schieten, maar Rui Patrício kan makkelijk te bal pakken.
1'
Portugal en Nieuw Zeeland zijn begonnen. Portugal heeft het halen van de volgende ronde volledig in eigen hand bij winst op het al uitgeschakelde Nieuw Zeeland.
1'
Bij Portugal zijn er maar liefst vijf wijzigingen. William Carvalho, André Gomes, Adrien Silva, Raphaël Guerreiro, de aangever van de doelpunt van Ronaldo tegen Rusland, en Cédric Soares moeten hun basisplaats afstaan. De vervangers zijn Danilo, Eliseu, Ricardo Quaresma, Nélson Semedo en João Moutinho, die tegen Nieuw Zeeland zijn honderdste wedstrijd speelt.

Bij Nieuw Zeeland is er één wijziging. Thomas Doyle krijgt van trainer Anthony Hudson de voorkeur boven Deklan Wynne.
Statistieken
De laatste groepswedstrijden staan op het programma. In groep A heeft Mexico de koppositie in handen. De Mexicanen hebben een beter doelsaldo dan Portugal die op een tweede plek staat met evenveel punten. Rusland staat op een derde plek met drie punten. Nieuw Zeeland is al uitgeschakeld. De Kiwi’s wisten nog geen punt te halen dit toernooi.
Opvallend: Het voor het eerst dat Portugal en Nieuw Zeeland het tegen elkaar opnemen. Nog nooit stonden deze ploegen tegenover elkaar op het voetbalveld.
Het lijkt erop dat Nieuw Zeeland ook deze editie van de Confederations Cup zonder winstpartijen afsluit. De Nieuw Zeelanders deden al vier keer mee aan dit toernooi, maar nog nooit gingen de Kiwi’s met de drie punten van het veld af. Slechts eenmaal wist Nieuw Zeeland een punt te pakken. Dat was tegen Irak in 2009 (0-0). De andere wedstrijden eindigden telkens in een nederlaag.
Cristiano Ronaldo is ondanks zijn lange seizoen bij Real Madrid er gewoon bij in Rusland. De sterspeler was direct belangrijk voor zijn Portugal. In de eerste wedstrijd als aangever en tegen Rusland als maker van het enige doelpunt. Die goal was zijn 32ste doelpunt van het jaar 2017 in evenveel wedstrijden voor Real Madrid en Portugal.
Dankzij zijn uitstekende vorm dit jaar is Ronaldo hard op weg om records te verbreken als international. Zijn goal tegen Rusland was zijn 74ste doelpunt in het shirt van Portugal. De sterspeler kan de international worden met de meeste doelpunten voor zijn land in Europa. De Portugees moet alleen nog Sándor Kocsis (75 doelpunten voor Hongarije) en Ferenc Puskás (84 doelpunten voor Hongarije) voor zich dulden. Of het Ronaldo ook lukt om het wereldrecord van Ali Daei (109 doelpunten voor Iran) te verbreken is nog de vraag. Wel heeft de Portugees het aantal van 77 doelpunten van Pelé in het vizier.