0 : 1 Torinfos in de Ticker Mats Seuntjens 28. / Schot met links  (Uroš Matić)
0 : 2 Torinfos in de Ticker Joey Suk 38. / Schot met rechts  (Dustley Mulder)
1 : 2 Torinfos in de Ticker Dylan Mertens 90. / Kopbal  (Kevin van Kippersluis)

90'
De extra speeltijd bedraagt drie minuten.
90'
Doelpunt voor FC Volendam, 1:2 door Dylan Mertens
Kan het dan toch nog voor FC Volendam? Vlak voor tijd komt de thuisploeg terug in de wedstrijd. Kevin van Kipppersluis brengt de bal vanaf links uitstekend voor, waarna Dylan Mertens 'm in de kruising kopt.
87'
Het team van trainer Marinus Dijkhuizen speelt volgende week de volgende topwedstrijd. Dan staat de Brabantse derby met FC Eindhoven op het programma.
85'
NAC Breda komt door de overwinning op FC Volendam weer dichterbij Sparta Rotterdam, dat deze speelronde vrij is. Ook concurrent VVV-Venlo gaat vanavond winnen. De Limburgers leiden op dit moment met 4-0 tegen Almere City.
82'
Een echt slotoffensief van FC Volendam lijkt er niet meer te komen. Jack Tuyp wordt in ieder geval nog niet bediend.
80'
Wissel in bij NAC Breda -> Danny Verbeek
80'
Wissel uit bij NAC Breda -> Kevin Brands
79'
Gele kaart voor Ties Evers (FC Volendam)
78'
NAC Breda wil een strafschop! Kevin Brands maakt bijna de 0-3, ware het niet dat de kopbal van de spits tegen de hand van Henny Schilder komt. Scheidsrechter Richard Liesveld geeft echter geen strafschop, maar een hoekschop.
75'
Wissel in bij FC Volendam -> Jack Tuyp
75'
Wissel uit bij FC Volendam -> Rafik el Hamdi
74'
Het geloof lijkt weg bij FC Volendam, dat het heeft geprobeerd in de tweede helft, maar niet bij machte is geweest om het NAC Breda heel erg lastig te maken. De Parel van het Zuiden heeft deze wedstrijd ook weinig kansen gecreëerd, maar is wel zuinig geweest met de mogelijkheden.
71'
Hoog over! Het lijkt op een wanhoopspoging van Henny Schilder, die met lede ogen toeziet hoe zijn teamgenoten er niet in slagen goede kansen te creëren. Met een poging van dertig meter probeert hij Jelle ten Rouwelaar te verrassen, maar zonder succes.
71'
Daar is de tweede wissel van FC Volendam, maar nog steeds geen Bert Steltenpool of Jack Tuyp.
70'
Wissel in bij FC Volendam -> Raoul Esseboom
70'
Wissel uit bij FC Volendam -> Gerry Vlak
67'
Trainer Robert Molenaar mag zo ondertussen wel denken aan het inbrengen van aanvallende versterkingen. Hij heeft de twee spelers die dit seizoen de meeste doelpunten namens FC Volendam maakten nog op de bank: Bert Steltenpool en Jack Tuyp.
64'
We gaan richting het laatste kwart van de wedstrijd en nog steeds leidt NAC Breda met 2-0. FC Volendam heeft nu echter wel het betere van het spel en maakt steeds meer aanspraak op de aansluitingstreffer.
61'
Twee keer geblokt! FC Volendam zet weer aan en krijgt twee schietknsen. Eerst schiet Soufiane Laghmouchi tegen Kenny van der Weg, in de rebound knal Gerry Vlak de bal tegen het lichaam van Joey Suk.
58'
Net niet voor NAC Breda! Mats Seuntjens wint het sprintduel van Erik Schouten en kan met de nodige moeite de bal terugleggen richting Joey Suk. Hobie Verhulst let goed op en voorkomt dat de middenvelder een enorme kans krijgt.
55'
Prachtig gedaan door Soufiane Laghmouchi! Kenny van der Weg zet vol druk op de invaller, die de bal met zijn aanname een beetje van de voet laat springen. Daardoor sprint de rechtsback van NAC Breda voorbij de bal en krijgt Laghmouchi de ruimte om het spel te verleggen. Dat de middenvelder meteen daarna balverlies lijdt, is hem vergeven.
52'
NAC Breda lijkt de storm van FC Volendam te hebben overleefd. Langzaam maar zeker nemen de bezoekers de controle over de wedstrijd weer over.
50'
Daar is ook NAC Breda met zijn eerste poging van de tweede helft. Uroš Matić krijgt wat ruimte op de helft van FC Volendam en gaat voor eigen kansen. Het schot van 25 wordt eenvoudig gekeerd door Hobie Verhulst.
48'
Nog meer druk van FC Volendam! De thuisploeg heeft lang balbezit op de helft van NAC Breda en krijgt via Dylan Mertens een kansje. De aanvallende middenvelder schiet van twintig meter, meet het schot smoort in het strafschopgebied.
47'
FC Volendam komt uitstekend uit de startblokken en komt binnen één minuut twee keer in het strafschopgebied van NAC Breda. Een echte kans levert het echter nog niet op.
46'
Wissel in bij FC Volendam -> Soufiane Laghmouchi
46'
Wissel uit bij FC Volendam -> Genridge Prijor
46'
45'

Na precies 45 minuten spelen besluit scheidsrechter Richard Liesveld een einde te breien aan de eerste helft. NAC Breda staat halverwege de wedstrijd met 2-0 voor en die voorsprong is verdiend. Met een schot in de korte hoek zorgde Mats Seuntjens voor het openingsdoelpunt, tien minuten later tekende Joey Suk van dichtbij voor de 2-0.
45'
43'
Er wordt een feestje gevierd in het uitvak van het Kras Stadion. De supporters uit Breda zijn massaal afgereisd voor het uitduel in Volendam.
40'
Bijna de aansluitingstreffer! Vlak na de 2-0 krijgt FC Volendam zijn beste kans in deze wedstrijd. Rafik el Hamdi brengt de bal hoog in het strafschopgebied, waar Dylan Mertens opduikt. De kopbal van de middenvelder is echter niet goed en gaat ruim naast.
38'
Doelpunt voor NAC Breda, 0:2 door Joey Suk
Een tweede doelpunt van NAC Breda hing al eventjes in de lucht. Rechtsback Dustley Mulder doet mee aan de aanval en legt de bal halfhoog voor in het strafschopgebied. Joey Suk krijgt de bal net iets achter zich, maar weet op knappe wijze toch nog Hobie Verhulst te verschalken.
37'
FC Volendam maakt geen goede indruk in de eerste wedstrijd van 2016. Een goedlopende aanval hebben we in bijna veertig minuten nog niet gezien.
34'
De druk van NAC Breda houdt aan! De bezoekers proberen door te drukken, maar het tweede doelpunt blijft vooralsnog uit. Nu is het Vlatko Lazić die het vanaf twintig meter probeert. Zijn inzet gaat een meter naast.
33'
Kevin Brands kopt een lange bal goed door richting Joey Suk, die een vrije doortocht heeft. De middenvelder heeft echter buitenspel geconstateerd.
30'
Daar is bijna de tegenreactie van Dylan Mertens! De nummer tien van FC Volendam krijgt een halfhoge bal plots voor zijn voeten en besluit het doel van Jelle ten Rouwelaar onder vuur te nemen. De ervaren goalie gaat goed naar de grond en redt uiteindelijk vrij eenvoudig.
28'
Doelpunt voor NAC Breda, 0:1 door Mats Seuntjens
Na een klein halfuur spelen wordt de score geopend door Mats Seuntjens. De aanval begint bij Uroš Matić, die op het middenveld zijn man passeert en daarna naar de rechterkant van het veld opent. Seuntjens neemt de lange bal goed aan, kapt naar zijn linkervoet en verschalkt Hobie Verhulst in de korte hoek.
27'
Het tempo is even uit het spel. Beide ploegen weten de bal in hun eigen verdediging in balbezit te houden, maar zodra het middenveld wordt bereikt, gaat het vaak mis.
23'
Plots bijna de 1-0 voor FC Volendam! Genridge Prijor wil de bal vanaf de rechterkant voorzetten, maar Kenny van der Weg steekt daar letterlijk een voetje voor. Daardoor krijgt de bal een vreemde curve en vliegt 'ie bijna in het doel, ware het niet dat Jelle ten Rouwelaar 'm over de lat tikt.
20'
Van beide kanten is het nog niet echt goed in het Kras Stadion. Met name FC Volendam heeft moeite met het maken van het spel. NAC Breda heeft nog niet veel gecreëerd, maar is wel de bovenliggende partij.
17'
Zwak wegwerken van Randy Ababio wordt niet afgestraft door NAC Breda! De linksback probeert de bal weg te schieten, maar raakt 'm niet goed. Daardoor kan Mats Seuntjens een voorzet richting Vlatko Lazić geven. De middenvelder kopt, maar zijn gaat ruim naast.
14'
Doelpunt afgekeurd! Even denkt NAC Breda op voorsprong te komen, maar de goal gaat niet door. Kenny van der Weg geeft de bal vanaf links prachtig voor en Kevin Brands rondt de aanval af, maar de spits wordt afgevlagd wegens buitenspel.
13'
Dylan Mertens haalt maar eens van ruime afstand uit. De middenvelder wordt niet aangevallen en schiet vanaf een meter of dertig. In de baan van het schot staat spits Guyon Philips, die de bal tegen zijn hand krijgt.
11'
Randy Ababio maakt een wat onzekere indruk op de linksbackpositie. De negentienjarige verdediger speelt vanavond pas zijn tweede shirt in de hoofdmacht van FC Volendam.
9'
Bijna wordt Kevin Brands daar heel gevaarlijk! De spits neemt een lange bal echter niet goed aan, waardoor hij van de bal wordt gezet. Brands kijkt nog even hoopvol naar scheidsrechter Richard Liesveld, maar een strafschop krijgt hij niet.
7'
NAC Breda gunt FC Volendam in de openingsfase van de wedstrijd geen tijd om op te bouwen. Enkel doelman Hobie Verhulst wordt niet onder druk gezet.
4'
Daar wordt voor het eerst gevaar in het strafschopgebied van NAC Breda gericht! Mats Seuntjens omspeelt zijn directe tegenstander een geeft de bal voor richting Kevin Brands, die met een omhaal probeert te scoren. De vervanger van Sjoerd Ars raakt de bal niet, maar wel een Volendammer.
3'
De bal wordt in het strafschopgebied van NAC Breda gebracht, maar scheidsrechter Richard Liesveld fluit al snel af. Henny Schilder zou een overtreding hebben begaan.
2'
FC Volendam krijgt de eerste hoekschop na de wedstrijd, nadat Dustley Mulder een voorzet van Kevin van Kippersluis over de achterlijn werkt.
1'
Kevin Brands en Uroš Matić hebben afgetrapt. De tweede seizoenshelft is voor NAC Breda en FC Volendam begonnen!
1'

FC Volendam kiest in het duel met NAC Breda voor snelheid in de voorste linie. Clubtopcorer Bert Steltenpool begint op de bank en de andere goaltjesdief, Jack Tuyp, ook. Voorin moeten Genridge Prijor en Guyon Philips voor het gevaar zorgen.

NAC Breda begint met veel dezelfde namen die in de laatste wedstrijd voor de winterstop ook op het veld stonden. Er zijn twee noodgedwongen wijzigingen: Sjoerd Ars en Danny Gorter zijn licht geblesseerd en worden vervangen door Kevin Brands en Kenny van der Weg.

Het is spannend in de top van de Jupiler League. Vanavond wordt de competitie na een winterstop van een kleine maand hervat. Het meest aantrekkelijke affiche in de twintigste speelronde is het duel tussen de nummers vijf en drie van de Jupiler League: FC Volendam – NAC Breda. Mijn naam is Vincent Houttuin en ik doe verslag van deze wedstrijd. Je kunt een uur voor aanvang het duel de opstellingen hier vinden.

Het jaar van FC Volendam?

FC Volendam is de afgelopen jaren een aantal keer dicht bij promotie naar de Eredivisie geweest, maar keer op keer slaagden de Volendammers er niet in om het karwei af te maken. Dit seizoen begon het team van Robert Molenaar uitstekend aan de competitie en stond het lange tijd bovenaan. Maar FC Volendam heeft de lijn niet kunnen doortrekkken en is afgezakt naar de vijfde plaats.

Het Andere Oranje was in de weken voor de winterstop uit vorm en won slechts één van de laatste vijf competitiewedstrijden. Van Go Ahead Eagles werd knap gewonnen, maar tegen Achilles '29 (0-0), Sparta Rotterdam (1-3), FC Oss (1-1) en Jong Ajax (0-2) slaagde het team van Molenaar er niet in om te winnen. Het staat echter kort op elkaar in de top van de Jupiler League, dus er is nog van alles mogelijk voor FC Volendam.

NAC Breda mikt op promotie

Het verhaal van NAC Breda is bekend: de Parel van het Zuiden degradeerde vorig seizoen naar de Jupiler League en wil het liefst zo snel mogelijk terugkeren op het hoogste niveau. Robert Maaskant kon de NAC-machine niet aan de praat krijgen, dus werd hij ontslagen. Onder Marinus Dijkhuizen gaat het beter met de club uit Noord-Brabant, al is het gat met koploper Sparta Rotterdam nog wel negen punten.

NAC Breda kon vlak voor de winterstop de tweede periodetitel winnen, maar daar slaagde het niet in. Het team van Dijkhuizen had aan een gelijkspel tegen Go Ahead Eagles genoeg, maar verloor in het eigen Rat Verlegh Stadion met 0-1 van de mede-degradant. Maar het winnen van een periodetitel is niet het hoofddoel voor NAC Breda. Dat is het kampioenschap.

Harde klap voor NAC

Op de allereerste speeldag van de Jupiler League troffen FC Volendam en NAC Breda elkaar in het Rat Verlegh Stadion. Het werd een merkwaardige avond, waarin de Volendammers met liefst 1-4 wisten te winnen. Jack Tuyp, Kees Kwakman, Bert Steltenpool en Guyon Philips maakten de doelpunten namens FC Volendam. Luis Pedro deed wat terug namens de thuisploeg.