Jong Ajax Maandag, 29. Februari 2016
20:00 uur
FC Dordrecht
4:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Viktor Fischer 20. / Schot met links  (Donny van de Beek)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Robert Murić 28. / Schot met links
3 : 0 Torinfos in de Ticker Richairo Živković 35. / Schot met rechts  (Robert Murić)
4 : 0 Torinfos in de Ticker Donny van de Beek 41. / Schot met rechts  (Frenkie de Jong)
4 : 1 Torinfos in de Ticker Rangelo Janga 46. / Kopbal  (Jeroen Lumu)

90'
Na rust produceerde Dordrecht heel erg snel de aansluitingstreffer. Rangelo Janga kopte een voorzet van invaller Jeroen Lumu in het doel. Het doelpunt van de topscorer veroorzaakte echter niet het gewenste effect. Na een evenwichtige tweede helft bleef Jong Ajax eenvoudig op de been: 4-1.
90'
88'
Dordrecht zakt naar de veertiende plaats na deze forse nederlaag. De ploeg hoopt de komende weken beter te presteren en alsnog de nacompetitie te bereiken.
85'
Te Loeke redt vrije trap! Een vrije trap vanaf twintig meter via Frenkie de Jong wordt sierlijk uit de hoek gedoken door Dordrecht-goalie Robbert te Loeke.
84'
Wissel in bij Jong Ajax -> Elton Acolatse
84'
Wissel uit bij Jong Ajax -> Thulani Serero
84'
Beide teams ontmoetten aanstaande vrijdag twee laagvliegers in de competitie. Jong Ajax gaat op bezoek bij nummer zeventien Almere City FC. Dordrecht ontvangt hekkensluiter RKC Waalwijk.
81'
Kansje voor Fortes! De Ajax-defensie werkt de bal niet goed weg in het eigen strafschopgebied. Daardoor krijgt aanvoerder Fortes een kans vanaf zestien meter die geblokt wordt door Damon Mirani.
78'
Jong Ajax vindt het wel prima zo en gaat niet dringend op zoek naar meer doelpunten. Het frivole van de eerste helft ontbreekt na rust bij de jonge Amsterdammers.
75'
Goal afgekeurd van Janga! Rangelo Janga leek op weg te zijn naar het tweede doelpunt van de avond. Op de pass van aanvoerder Jeffry Fortes staat de topscorer van Dordrecht echter buitenspel.
73'
Wissel in bij Jong Ajax -> Sam Hendriks
73'
Wissel uit bij Jong Ajax -> Viktor Fischer
70'
Jong Ajax voetbalt af en toe echt fenomenaal onder de druk van Dordrecht uit. Met name De Jong, linksback Warmerdam en Van de Beek maken een prima indruk vanavond.
67'
Driekwart wedstrijd gespeeld op De Toekomst. De wedstrijd is na rust wat meer in evenwicht. De mogelijkheden op meer doelpunten blijven voorlopig uit.
64'
Wissel in bij FC Dordrecht -> Arnaud De Greef
64'
Wissel uit bij FC Dordrecht -> Michael Chacon
64'
Bij deze overwinning komt Jong Ajax op twee punten afstand van degradant Go Ahead Eagles. Dit markeert maar weer eens het topseizoen wat de Amsterdammers momenteel beleven.
62'
Wissel in bij Jong Ajax -> Pelle Clement
62'
Wissel uit bij Jong Ajax -> Robert Murić
60'
Jong Ajax krijgt ook in de tweede helft mogelijkheden op meer. In de eindpass en de afronding is het echter vaak wat slordig. Anders hadden de Amsterdammers wellicht al zes of zeven goals kunnen maken.
57'
Gele kaart voor Danzell Gravenberch (FC Dordrecht)
De geblokt verdediger krijgt het eerste geel na enkele kleine overtredingen op rij.
57'
Kopkans voor Fischer! Een indraaiende vrije trap van Murić kan bijna in de verre hoek worden gekopt door Viktor Fischer. De inzet van de Deen verdwijnt maar net naast.
56'
Fraaie acties aan de linkerkant van Warmerdam. De linksback van Jong Ajax zet invaller Glenn Bijl aardig te kijk met wat technische hoogstandjes. De voorzet wordt er uiteindelijk uit gehaald.
53'
Het loopt allemaal wat beter na de theepauze bij de bezoekers uit Dordrecht. Het team van Van den Ham valt veel aan en is opzoek naar de 4-2.
51'
Er zijn vanavond 554 toeschouwers op de wedstrijd afgekomen in een koud Amsterdam.
49'
Gaat Dordrecht de spanning in de wedstrijd dan toch nog terugbrengen na de ruime achterstand in de rust? Coach Harry van den Ham heeft in ieder geval ingegrepen met een dubbele wissel.
46'
Doelpunt voor FC Dordrecht, 4:1 door Rangelo Janga
De snelle aansluitingstreffer na rust is een feit. Invaller Jeroen Lumu slingert een cornervariant voor het doel. Topscorer Rangelo Janga kopt de bal in en maakt zijn vijftiende van het seizoen.
46'
Wissel in bij FC Dordrecht -> Jeroen Lumu
46'
Wissel uit bij FC Dordrecht -> Nick de Bondt
46'
Wissel in bij FC Dordrecht -> Glenn Bijl
46'
Wissel uit bij FC Dordrecht -> Jordy Vleugels
46'
45'
Jong Ajax heeft in de eerste helft gespeeld met een zeer matig FC Dordrecht. Mede dankzij uitblinker Robert Murić staan de Amsterdammers met 4-0 voor bij rust. De doelpunten kwamen op naam van Murić zelf, Donny van de Beek Richairo Živković en Viktor Fischer. Het team van Andries Ulderink en Jaap Stam is op weg naar een hele grote zege.
45'
41'
Doelpunt voor Jong Ajax, 4:0 door Donny van de Beek
Frenkie de Jong steekt heel het veld over zonder aangepakt te worden. Van de Beek ontvangt de bal op rand zestien en plaatst met zijn rechter de bal in de hoek.
41'
De rust nadert op Sportpark de Toekomst. Het coachduo Stam/Ulderink zal tevreden toekijken over hoe de eerste helft is verlopen. Alle drie de aanvallers van Jong Ajax hebben gescoord.
38'
Het begint een beetje sneu te worden voor Dordrecht. Harry van den Ham gaf voor de wedstrijd het verschil tussen een vrijdagavond en maandagavond aan op bezoek bij Jong Ajax. De selectiespelers maken voorlopig ook het verschil.
35'
Doelpunt voor Jong Ajax, 3:0 door Richairo Živković
Ook de spits mag een doelpunt maken in de eerste helft. Robert Murić is de aangever na een mooie actie vanaf rechts. Bij de eerste paal knalt Živković de bal hoog in het doel.
35'
Eindelijk zien we weer eens wat van de bezoekers. Alvin Daniels belegt een prima actie aan de rechterkant van het veld. Zijn voorzet kan worden opgeruimd, de rebound wordt hoog over geschoten door Jordy Vleugels.
34'
FC Dordrecht begon vrij aardig aan het duel in Amsterdam. Via Alban Bunjaku kreeg het team van coach Harry van den Ham ook aardige kansen. Daarna zakte het echter als een plumpudding in.
31'
De beslissing lijkt vanavond al zeer vroeg te zijn gevallen. Jong Ajax is oppermachtig en creëert hele goede kansen op weg naar een doelpuntenfestijn.
28'
Doelpunt voor Jong Ajax, 2:0 door Robert Murić
En daar is de tweede van Jong Ajax. Murić dolt tot tweemaal toe linksback Guus van Weerdenburg en puntert met links de bal in de verre hoek.
28'
Kansen op 2-0! In een minuut tijd krijgen Richairo Živković en Van de Beek twee schotkansen voor het doel van Dordrecht. Met veel moeite houdt doelman Te Loeke zijn team op de been.
27'
Warmerdam moet 'm maken! De linksback van Jong Ajax stoomt op, gaat de combinatie aan in het strafschopgebied met Murić en schiet vervolgens op Danzell Gravenberch.
26'
Dordrecht zal aan de bak moeten wil het opnieuw een verlies tegen Jong Ajax voorkomen. Eerder dit seizoen wonnen de Amsterdamse talenten ook al aan de Krommedijk (0-1).
23'
De verschillen in de middenmoot van de Jupiler League zijn erg klein. Virtueel heeft nummer acht Jong Ajax slechts zes punten voorsprong op nummer vijftien FC Den Bosch.
20'
Doelpunt voor Jong Ajax, 1:0 door Viktor Fischer
Donny van de Beek stuurt Fischer weg aan de linkerkant van het veld. De Deen dreigt wat en schiet vervolgens raak door de benen van doelman Te Loeke in de korte hoek.
19'
Ook vanavond kijkt Frank de Boer weer kritisch richting het spel van Jong Ajax. De coach van het eerste is toeschouwer op het balkon samen met onder meer Marc Overmars en Orlando Trustfull.
16'
De bezoekers tonen 'body' in de openingsfase van de wedstrijd. Dordrecht is fysiek sterker en wint de meeste duels. De A-spelers van Jong Ajax kunnen zich daardoor nog niet onderscheiden.
13'
FC Dordrecht kan overigens bij een overwinning vanavond over Jong Ajax glippen. De Schapenkoppen stijgen na drie punten naar een achtste plaats.
10'
Weer is daar Bunjaku! Django Warmerdam kopt een voorzet van Nick de Bondt zomaar in de voeten van Bunjaku. De Engelsman heeft een vrije schietkans, maar mikt hoog over.
9'
Zo is het begin van de wedstrijd zeer aantrekkelijk te noemen. Beide teams kregen al een goede mogelijkheid, maar de keepers blonken bij de schoten van dichtbij uit.
6'
Grote kans voor Murić! Jong Ajax countert snel richting het doel van Dordrecht na een hoekschop bij de bezoekers. Viktor Fischer stuurt Richairo Živković weg die op zijn beurt Robert Murić vrij voor de goal zet. De poging van de Kroaat wordt echter gekeerd door Robbert te Loeke.
4'
Kans voor Bunjaku! Een slechte uittrap van Diederik Boer belandt voor de voeten van Alban Bunjaku. De middenvelder van Dordrecht passeert een tegenstander en ziet vervolgens zijn poging gekeerd worden door Boer.
2'
Jong Ajax en FC Dordrecht zijn begonnen aan de laatste wedstrijd van de 28e speelronde in de Jupiler League! Scheidsrechter Erwin Blank heeft de leiding vanavond op De Toekomst.
1'
De opstellingen
Jong Ajax kan vanavond beschikken over tal van A-spelers. Viktor Fischer, Thulani Serero, Diederik Boer en Donny van de Beek starten allen in de basis van Jong Ajax. Daarnaast keren Robert Murić en Damon Mirani terug in het elftal van Andries Ulderink en Jaap Stam.

FC Dordrecht brengt geen wijzigingen door in het basiselftal. Coach Harry van den Ham wil de thuisoverwinning tegen MVV Maastricht een goed vervolg geven. Bij de Schapenkoppen startten de oud-Ajacieden Nick de Bondt en Danzell Gravenberch.

Welkom bij de laatste wedstrijd in speelronde 28 van de Jupiler League. Maandagavond trappen Jong Ajax en FC Dordrecht om 20.00 uur af op De Toekomst. Mijn naam is Koen Larmit en ik zal live verslag doen van het duel in Amsterdam. Rond de klok van zeven uur worden de opstellingen bekend gemaakt onder het kopje wedstrijddetails.

Jong Ajax
Het nieuws van de afgelopen week was het aanstaande vertrek van Andries Ulderink en Jaap Stam. Het coachduo wil samen op zoek naar een andere uitdaging, het liefste bij een Eredivisieclub. Dat betekent dat er volgend seizoen een andere trainer voor de talenten van Jong Ajax staat. Het team boekte vorige week een prima 1-2 overwinning op bezoek bij FC Oss. De doelpunten kwamen op het conto van Elton Acolatse en Vaclav Černý.

De ploeg van Harry van den Ham is een wisselvallige middenmotor. Na drie verloren wedstrijden op rij werd vorige week weer eens gewonnen. In eigen huis versloeg Dordrecht MVV Maastricht. Het doelpunt werd gemaakt vanaf de strafschopstip door topscorer Rangelo Janga. De spits maakte al veertien doelpunten voor de Schapenkoppen. Eerder dit seizoen verloor Dordrecht in eigen huis van Jong Ajax. Matchwinner werd die dag Robert Murić.