20:00 uur
TOP Oss
2:2
0 : 1 Torinfos in de Ticker Fatih Kamacı 37. / Penalty
0 : 2 Torinfos in de Ticker Felitciano Zschusschen 65. / Schot met rechts  (Paul Kok)
1 : 2 Torinfos in de Ticker Sam Hendriks 84. / Penalty
2 : 2 Torinfos in de Ticker Zakaria el Azzouzi 90. / Schot met rechts  (Robert Murić)

90'
Lange tijd leek het erop dat FC Oss met de volle buit terug zou keren naar Brabant, maar door de rode kaart van Wouter de Vogel lukte het Jong Ajax om toch de ruimte te vinden die nodig was om te scoren. In blessuretijd was het uiteindelijk invaller Zakaria el Azzouzi die zijn ploeg aan puntje hielp.
90'
90'
Wissel in bij FC Oss -> Aram Pusters
90'
Wissel uit bij FC Oss -> Istvan Bakx
90'
Iedereen op de helft van FC Oss. Krijgt deze wedstrijd nog een winnaar of stappen de teams beide met een punt van het veld?
90'
Doelpunt voor Jong Ajax, 2:2 door Zakaria el Azzouzi
Robert Murić krijgt alle ruimte om voor te geven. De aanvaller zoekt zijn spitsen en vindt de onbewaakte el Azzouzi. De invaller staat volledig vrij en tikt van vier meter de gelijkmaker binnen.
90'
Weer een aanvallende wissel van Jaap Stam. Lukt het Jong Ajax om gelijk te komen?
90'
Wissel in bij Jong Ajax -> Milan Vissie
90'
Wissel uit bij Jong Ajax -> Damil Dankerlui
86'
De achterstand bedraagt nu dus nog maar een doelpunt. FC Oss is logischerwijs tijd aan het rekken terwijl Jong Ajax haast maakt om nog een doelpunt te maken.
84'
Doelpunt voor Jong Ajax, 1:2 door Sam Hendriks
Door de overtreding van Paul Kok krijgt Jong Ajax een strafschop. FC Oss-doelman Nick Hengelman was niet te kloppen, maar deze penalty wordt feiloos binnen geschoten door de aanvaller. De spanning is terug in de wedstrijd.
83'
Gele kaart voor Paul Kok (FC Oss)
De overtreding is twijfelachtig. Volgens scheidsrechter Martin Pérez duwt de verdediger van FC Oss Robert Murić in de rug. De Kroaat gaat makkelijk naar de grond en zorgt ervoor dat Kok een gele kaart krijgt en versiert tegelijkertijd ook een penalty.
82'
Felitciano Zschusschen, verantwoordelijk voor de penalty en de tweede goal, is naar de kant gehaald. De aanvaller stond al een tijdje op een eilandje nadat zijn ploeggenoot Wouter de Vogel met rood van het veld was gestuurd.
82'
Wissel in bij FC Oss -> Seku Conneh
82'
Wissel uit bij FC Oss -> Felitciano Zschusschen
81'
Nog een kleine tien minuten heeft Jong Ajax om de score gelijk te trekken. De Amsterdammers zijn weliswaar de hele wedstrijd beter, maar hebben in de tweede helft nog geen grote kansen gecreëerd.
79'
Jaap Stam voert een aanvallende wissel door. Verdediger Damon Mirani is van het veld gehaald en vervanger door Zakaria el Azzouzi. Lukt het de invaller om zijn ploeg op gelijke hoogte te brengen?
79'
Wissel in bij Jong Ajax -> Zakaria el Azzouzi
79'
Wissel uit bij Jong Ajax -> Damon Mirani
77'
Richard van der Venne is helemaal moegestreden. De rappe Raies Roshanali wordt door Robbemond ingebracht en moet op de counter een rol van betekenis gaan spelen.
77'
Wissel in bij FC Oss -> Raies Roshanali
77'
Wissel uit bij FC Oss -> Richard van der Venne
72'
Daar is dus zo'n mogelijkheid. Danny Bakker duikt op in het strafschopgebied en schiet op het doel van FC Oss, maar weer zijn daar de vuisten van Nick Hengelman.
72'
Zo is er dus nog ongeveer twintig minuten te spelen en kijkt Jong Ajax nog tegen een achterstand aan. Het wordt lastig, maar gezien het spelbeeld moet het lukken.
69'
Rode kaart voor Wouter de Vogel (FC Oss)
De middenvelder raakt de bal kwijt op het middenveld en probeert met een tackle het leer te veroveren. De Ossenaar kan echter nooit bij de bal en trapt met zijn noppen vooruit op de kuiten van Elton Acolatse.
68'
Trainer Jaap Stam moet er moedeloos van worden. Zijn ploeg speelt echt goed, maar de bal in de laatste fase van de aanval is steeds net niet goed. FC Oss duikt krijgt twee mogelijkheden, wat eigenlijk nog geen eens grote kansen zijn, maar scoort toch. Lukt het Jong Ajax nog de stand om te buigen?
65'
Doelpunt voor FC Oss, 0:2 door Felitciano Zschusschen
De beresterke spits schiet opnieuw van afstand, maar ditmaal is het weer raak. Na goed voorbereidend werk van Paul Kok krijgt de aanvaller de bal voor zijn voeten. Van ver wordt zijn poging van richting veranderd door Damon Mirani en daardoor is André Onana kansloos.
65'
Elton Acolatse knalt op de vuisten van Nick Hengelman. De doelman ziet de poging van ver aankomen en kan daardoor de bal wegwerken naar de zijkant. Goede redding weer van de doelman!
61'
Gele kaart voor Jordi Balk (FC Oss)
De verdediger laat zich omspelen door Elton Acolatse en moet aan de noodrem trekken om een gevaarlijke aanval te stoppen. De verdediger ontvangt daarom terecht de gele prent van Martin Pérez.
61'
FC Oss lijkt ook iets beter in de wedstrijd te komen. De ploeg is iets meer te vinden op de helft van de Amsterdammers, maar in de tweede helft heeft de ploeg nog geen schot richting het doel van André Onana gelost.
58'
Wouter de Vogel is even naar de zijkant gegaan, maar keert toch weer terug in het veld. De middenvelder lijkt niet al te veel last te hebben van de knal. Gelukkig, want het zag er pijnlijk uit.
57'
Oei, pijnlijk momentje! Wouter de Vogel krijgt van dichtbij de bal snoeihard in zijn gezicht geschoten door Robert Murić. De middenvelder wordt behandeld, hopelijk kan de FC Oss-speler door.
52'
Jong Ajax claimt een penalty, maar de ploeg krijgt er geen. Django Warmerdam snelt langs zijn tegenstander en krijgt een zetje van Fatih Kamacı, maar Martin Pérez vindt het geen penalty waard. Warmerdam krijgt een duwtje, maar gaat toch te makkelijk naar de grond. Goed ingeschat dus door de scheidsrechter!
49'
Schitterende aanval van Jong Ajax!
De Amsterdammers combineren vlot door de verdediging van FC Oss en uiteindelijk duikt Elton Acolatse vrij op voor het doel van Nick Hengelman. De snelle vleugelaanvaller probeert het subtiel maar zijn stiftballetje gaat naast het doel van FC Oss. Zonde, want dit had meer verdiend!
48'
Bij winst van Jong Ajax stijgen de Amsterdammers naar de dertiende plek. Mocht FC Oss winnen, dan wipt het alleen over Jong Ajax heen en komt het op de zeventiende plek te staan.
46'
We zijn weer begonnen! Weet Jong Ajax het overwicht nu ook om te zetten in doelpunten of gaat FC Oss de punten hier stelen?
46'
45'
Jong Ajax was de gehele eerste helft de betere ploeg. Maar de jonge Amsterdammers kregen vlak voor rust de deksel op de neus omdat Terry Lartey Sanniez zijn eigen fout herstelde met een overtreding. Fatih Kamacı benutte de strafschop die door scheidsrechter Pérez werd gegeven. De 0-1 voorsprong voor FC Oss was volledig tegen de verhouding in.
45'
43'
Ondanks het doelpunt is het spelbeeld niet veranderd. Nog altijd maakt Jong Ajax de dienst uit op het veld. De ploeg voetbalt goed, maar heeft de laatste vijftien minuten moeite om een opening te vinden in de defensie van FC Oss.
40'
Dit is een hard gelag voor de Ajacieden. Jong Ajax is de hele eerste helft de veel betere ploeg, maar kijkt nu toch tegen een achterstand aan. Kijken of dit jonge team mentale weerbaarheid op de mat kan leggen.
37'
Doelpunt voor FC Oss, 0:1 door Fatih Kamacı
Na wat ruzie tussen Kamaci en Felitciano Zschusschen over wie de penalty mag nemen schiet de nummer tien van FC Oss de bal tegen de touwen. De middenvelder schiet de bal beheerst laag in de hoek en breng Oss dus tegen de verhouding in op voorsprong.
36'
Gele kaart voor Terry Lartey Sanniez (Jong Ajax)
Slordig zeg! De sterke verdediger van Jong Ajax heeft de bal, maar glijdt uit. Daardoor moet hij zijn fout herstellen, maar dit gaat gepaard met een overtreding. Doordat dit in het strafschop gebied krijgt Jong Ajax ook een penalty tegen.
33'
Felitciano Zschusschen probeert het weer van grote afstand. De sterke spits draait weg bij zijn tegenstander en heeft eigenlijk alle ruimte om door te lopen naar het strafschopgebied, maar de aanvaller gaat voor een afstandsschot. Zijn poging is weer hard, maar vliegt over.
32'
In de eerste helft is de beste man vooralsnog op het veld Nick Hengelman. Dat tekent ook wel hoe de wedstrijd verloopt: Ajax voetbalt en creëert kansen, maar vindt tot op heden de FC Oss-doelman op haar weg.
28'
Goede redding van Hengelman!
Lorenzo Piqué schuift meer op naar voren, maar door slordig balverlies kan Jong Ajax er snel uitkomen. Elton Acolatse profiteert hier met zijn snelheid van, maar het ontbreekt de rappe aanvaller aan overzicht. Acolatse schiet zelf, maar ziet daarmee de volledig vrijstaande Sam Hendriks over het hoofd. Zijn poging wordt knap gekeerd door Nick Hengelman.
25'
Ook FC Oss heeft voor het eerst, op de vrije trap van Istvan Baks na, een schot gelost. De grote spits Felitciano Zschusschen probeert het van ver, maar de afstand is te groot. Van 25 meter schiet de spits hard over het doel van André Onana.
22'
Opnieuw een gevaarlijk moment voor het doel van FC Oss. Elton Acolatse omspeelt Lorenzo Piqué en probeert het vanuit een moeilijke hoek. Zijn schot is krachtig, maar mist precisie en vliegt hard over het doel.
20'
Tweede grote kans voor de Jong Ajax-spits!
Uit een corner belandt de bal, na goed doorkoppen, voor de voeten voor Sam Hendriks. De aanvaller bedenkt zich niet en schiet direct op doel, maar opnieuw vindt hij Nick Hengelman op zijn pad.
17'
Eerste grote kans van Hendriks!
De aanvaller controleert de bal goed op de borst, speelt Jordi Balk met een fraaie actie uit en stuurt de bal richting de verre kruising. FC Oss keeper Nick Hengelman is echter alert en weet de bal naar de zijkant te tikken.
17'
Voorlopig is de wedstrijd nog kansloos. Jong Ajax voetbalt en FC Oss trekt zich terug. De Amsterdammers spelen rustig, maar hebben vooralsnog moeite om door de defensie van de uitploeg heen te komen.
13'
Jong Ajax probeert de corner met een variant. De bal wordt laag over de grond geschoten en vanaf een meter of achttien krijgt Damil Dankerlui de bal voor zijn voeten. De verdediger haalt uit, maar zijn schot is te wild en vliegt daardoor over het doel van FC Oss-keeper Nick Hengelman.
12'
De gevaarlijkste man is voorlopig Elton Acolatse. Al een paar keer is hij zijn mandekker Lorenzo Piqué te snel af, maar zijn voortzetting heeft nog niet tot gevaar geleverd.
10'
De eerste tien minuten zitten erop. Jong Ajax heeft het balbezit en FC Oss trekt zich terug op eigen helft. FC Oss loert voornamelijk op de counter, die vaak ontstaat door een slordige pass van de jonge Amsterdammers.
7'
Jong Ajax staat met een piepjong team aan de start van deze wedstrijd. De ploeg is gemiddeld negentien jaar, terwijl de gemiddelde speler van FC Oss ongeveer 24 jaar is. Danny Bakker, de oudste speler van dit team van Ajax, is jonger dan de jongste speler van FC Oss, Paul Kok.
3'
Istvan Bakx probeert het van grote afstand ineens. Van een meter of 35 mag hij een vrije trap nemen. De aanvaller ziet dat Jong Ajax-doelman André Onana gokt op een voorzet. De Ossenaar schiet echter ineens op doel, maar de bal gaat een paar meter naast.
2'
Oei, gestuntel in de defensie van FC Oss, maar Sam Hendriks kan er niet van profiteren. Hier komen de Ossenaren goed weg.
1'
De bal is aan het rollen in Amsterdam. Op sportcomplex De Toekomst heeft scheidsrechter voor Martin Pérez voor het beginsignaal gefloten. Laten we hopen dat het een spectaculaire wedstrijd wordt.
1'
Vaclav Černý is de grote afwezig bij Jong Ajax. De talentvolle Tsjech zit niet bij de selectie voor vanavond. Ook de andere grote talenten, Abdelhak Nouri en Donny van de Beek zitten niet bij de selectie. Het drietal sluit aan bij Ajax A1 dat woensdag speelt voor de Uefa Youth League-duel tegen Schalke 04 -19.

Ten opzichte van vorige week is ook Damian van Bruggen er niet bij. De verdediger speelde dit seizoen al vier wedstrijden bij Jong Ajax in de basis. Ook FC Oss trainer Reinier Robbemond heeft enkele wijzigingen doorgevoerd ten opzichte van het duel tegen de amateurs van HBS afgelopen week en het competitieduel met FC Eindhoven vorig weekend. De beide duels gingen respectievelijk verloren met 4-1 en 0-4.

Hierdoor heeft trainer Robbemond besloten een paar spelers te slachtofferen. Ten opzichte van het duel met FC Eindhoven zijn Jochem Jansen, Joep van den Ouweland en Raies Roshanali buiten de eerste elf gelaten.

Welkom! Vandaag staat de laatste wedstrijd van speelronde acht in de Jupiler League op het programma tussen Jong Ajax en FC Oss. Mijn naam is Bastiaan Vrijhof en ik ga de wedstrijd voor je verslaan. De wedstrijd start om 20.00 uur en een uur voor de wedstrijd zullen de opstellingen van de teams hier te vinden zijn. De wedstrijd staat onder leiding van Martin Pérez en wordt gespeeld op het sportcomplex De Toekomst.

Jong Ajax
Jong Ajax, de nummer zeventien van de ranglijst, kent voorlopig een wisselvallig seizoen. Het team is natuurlijk afhankelijk van spelers die ze meekrijgen van de eerste selectie. Daardoor staat er nooit een volledig ingespeeld team op het veld. De ploeg van Andries Ulderink en Jaap Stam wist in zes voorgaande wedstrijden slechts een keer te winnen. Thuis tegen Telstar was het belofte elftal van Ajax de betere en won het met 4-1. Voor de rest werd er tweemaal verloren en driemaal gelijkgespeeld. Vorige week werd er in Deventer met 2-0 verloren van Go Ahead Eagles, ondanks een schitterend optreden van Andre Onana. De doelman keepte een wereldpartij, maar kon niet voorkomen dat Ajax zonder punten terug naar Amsterdam keerde

FC Oss
FC Oss vinden we een plaatsje onder Jong Ajax terug op de ranglijst, de ploeg van Reinier Robbemond staat dus op de achttiende plek in de Jupiler League. Afgelopen week kwam FC Oss uit in het bekertoernooi, maar dat ging niet zoals gehoopt. De Ossenaren speelden een dramatische partij en werden door de amateurs van HBS met 4-1 vernederd. FC Oss is dus gebrand op revanche en wil de beschamende partij van afgelopen week wegpoetsen door te winnen van Jong Ajax. Een overwinning zou de tweede winstpartij van het seizoen betekenen. In de tweede speelronde speelde het team van Robbemond een sterke wedstrijd en won het uit bij VVV met 1-2. De vier resterende wedstrijden gingen allemaal verloren en in de laatste drie wedstrijden kwam FC Oss zelfs niet tot scoren.