Jong Ajax Maandag, 21. December 2015
20:00 uur
FC Volendam
2:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Robert Murić 9. / Schot met rechts  (Damil Dankerlui)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Sam Hendriks 35. / Penalty

90'
Volendam trok het matige niveau van de eerste helft ook na rust door. De ploeg van Robert Molenaar leek geen moment te beseffen dat er een derde plaats op de ranglijst op het spel stond. Het grootste gevaar kwam van Schouten. De verdediger mocht namelijk van elf meter aanleggen, maar faalde oog-in-oog met Boer. De lange doelman plukte de bal uit de hoek. Verder waren er geen kansen, waardoor de 2-0 voorsprong nimmer in gevaar kwam.
90'
90'
Gele kaart voor Zakaria el Azzouzi (Jong Ajax)
De invaller krijgt van Mulder een gele kaart nadat hij een overtreding maakt op zijn tegenstander.
89'
Ook bij Volendam is het geloof wel verdwenen, als dat nog in de ploeg zat. De uitploeg, heeft op een paar momenten na, totaal geen aanspraak gemaakt op een goed resultaat vanavond.
86'
Warmerdam, die een uitstekende wedstrijd speelde, heeft dus teveel last van de botsing. Centraal achterin wordt de plek nu overgenomen door Mirani.
86'
Wissel in bij Jong Ajax -> Damon Mirani
86'
Wissel uit bij Jong Ajax -> Django Warmerdam
85'
Het spel ligt even stil omdat Warmerdam en Steltenpool met de hoofden tegen elkaar zijn geknald. Voor de Ajacied lijkt erg veel last te hebben, want hij gaat het veld verlaten.
84'
Met nog ongeveer tien minuten te gaan, lijkt Jong Ajax de overwinning in de tas te hebben, aangezien het in de tweede helft amper in de problemen is gekomen.
82'
Er is ook gewisseld bij de uitploeg. Vlak heeft het veld verlaten en Philips heeft het strijdtoneel betreden. Kan hij zijn ploeg nog helpen aan puntje, of zelfs meer?
82'
Wissel in bij FC Volendam -> Guyon Philips
82'
Wissel uit bij FC Volendam -> Gerry Vlak
81'
Doelpuntenmaker Murić heeft het veld verlaten. De buitenspeler mag winterstop gaan houden. El Azzouzi moet proberen Ajax aan een extra doelpunt te helpen.
81'
Wissel in bij Jong Ajax -> Zakaria el Azzouzi
81'
Wissel uit bij Jong Ajax -> Robert Murić
78'
Penalty gemist door Erik Schouten, FC Volendam
Als Volendam nog iets wilde in deze wedstrijd, had deze buitenkans erin gemoeten. Echter lijkt Boer vandaag alles te pakken, want de ervaren doelman weet de harde knal uit de hoek te duiken. Goede save van de Ajax-doelman.
77'
Gele kaart voor Danny Bakker (Jong Ajax)
Van Kippersluis wordt onderuit gehaald in het strafschopgebied door Bakker en krijgt hiervoor de gele kaart. Mulder legt de bal op de stip.
74'
Owusu knalt!
Een vlot lopende aanval eindigt bij de linksback van Jong Ajax. De vleugelverdediger snijdt naar binnen en schiet van ongeveer twintig meter hard op het doel, maar de bal gaat recht op doelman Verhulst af.
73'
Bij Volendam lijkt er iets meer passie in het spel te komen. Waar het in het de eerste helft veel balverlies leed, houdt de ploeg de bal nu met enige regelmaat lange tijd in bezit.
72'
Genridge Prijor is in het veld gekomen. Dat betekent dat de Prijor-tweeling samen op het veld staan!
72'
Wissel in bij FC Volendam -> Genridge Prijor
72'
Wissel uit bij FC Volendam -> Soufiane Laghmouchi
70'
Boer voorkomt doelpunt!
De ervaren goalie keert de inzet van Van Kippersluis van dichtbij. De aanvaller lijkt de bal binnen te glijden na een knappe aanval. De keeper van Jong Ajax blijft echter goed naar de bal kijken en houdt Volendam van het scoren.
66'
Schitterende tackle van Warmerdam! De verdediger glijdt voor Van Kippersluis, vlak voordat de aanvaller van Volendam op doel wil uithalen.
63'
Gele kaart voor Damil Dankerlui (Jong Ajax)
De middenvelder van Ajax is te laat in het duel en plant zijn noppen op het been van Evers. Mulder geeft de Ajacied hiervoor de gele kaart.
63'
Murić zet zich achter een vrije trap. De Kroaat probeert het van grote afstand, want de bal ligt op ongeveer dertig meter. Met de wind in de rug probeert hij het terug. Het schot is wel hard, maar eindigt in de handen van Verhulst.
61'
Ook Verhulst heeft gemerkt dat er een straffe wind staat, want zijn doeltrap zwaait af en vliegt de tribune op.
60'
Het spel heeft even stil gelegen omdat Boer werd behandeld nadat hij de hak van Ben Moussa tegen zijn gezicht kreeg. Het spel is inmiddels weer op gang.
55'
Het spelbeeld is vooralsnog niet veranderd. Jong Ajax heeft het balbezit en Volendam kan, als het al een keer de bal heeft, totaal niet voor gevaar zorgen.
51'
Hendriks mist van dichtbij!
Nadat Murić de corner kort heeft genomen slingert hij de bal strak voor het doel. Het leer gaat aan alles en iedereen voorbij, maar Hendriks controleert de bal bij de tweede paal. De aanvaller schiet de bal echter tegen de aanstormende Verhulst aan.
49'
Als Volendam wint, gaat het als nummer drie de winterstop in. Het lijkt een mooi doel om voor te spelen, maar de uitploeg ziet er vooralsnog niet fris uit.
46'
El Hamdi leek vijf minuten voor rust al last van zijn heup te hebben. Wellicht dat de middenvelder daarom achter is gebleven in de kleedkamer.
46'
Wissel in bij FC Volendam -> Denzel Prijor
46'
Wissel uit bij FC Volendam -> Rafik el Hamdi
46'
45'
Jong Ajax gaat met een terechte 2-0 voorsprong de rust in. De Volendammers zitten totaal niet in de wedstrijd, hebben veel overtredingen nodig en leiden slordig balverlies. De ploeg van Stam en Ulderink heeft nog geen grote kansen gecreëerd, maar poging een was een heerlijk schot van Murić. De aanvaller was ook bij het tweede doelpunt betrokken, nadat Schilder een overtreding op hem maakte. Hendriks benutte de strafschop eenvoudig.
45'
45'
Nog twee minuten blessuretijd. Kan Volendam nog iets klaarspelen in de eerste helft? De bezoekers zitten totaal niet in de wedstrijd.
42'
Volendam heeft al een aantal hoekschoppen genomen, maar nog geen een keer volgt er gevaar. Als je als ploeg moeite hebt om een kans te creëren, zijn dit toch mogelijkheden waar de ploeg van Molenaar meer mee moet doen.
39'
Zo verdubbelt Jong Ajax dus de score en dat is gezien het wedstrijdbeeld terecht. Op een minuut na, zijn de Volendammers amper voor de goal van Boer geweest. Er zal dus nog wat moeten gebeuren voor de ploeg van Molenaar wil het hier een goed resultaat behalen.
35'
Doelpunt voor Jong Ajax, 2:0 door Sam Hendriks
De aanvaller schiet de bal hard en hoog in de rechterhoek. Verhulst gaat de andere hoek in en dus is hij kansloos op de inzet van Hendriks.
34'
Schilder wordt door Murić het bos in gestuurd. Dat laat de aanvoerder niet zomaar gebeuren en dus zet hij een sliding in. De tackle is echter onreglementair en omdat het in het strafschopgebied gebeurt, legt Mulder de bal op de stip.
34'
Zo hebben we Volendam de hele eerste helft nog niet gezien, maar twee keer in een minuut zorgen kopballen voor groot gevaar, maar Boer redt tweemaal uitstekend.
29'
Opnieuw geweldige save!
De corner die volgt na de vorige aanval levert direct weer gevaar op voor het doel bij Jong Ajax. Wederom is het Boer die met een geweldige reflex zijn ploeg voor een tegendoelpunt weet te behoeden.
28'
Prima kopbal, schitterende redding!
Steltenpool komt voor zijn tegenstander en torent hoog boven Van Bruggen uit. De aanvaller kopt richting de kruising, maar de Boer weet de bal fantastisch uit zijn doel te houden.
28'
Murić zorgde vooralsnog voor het enige hoogtepunt, want voor de rest laten beide ploegen heel weinig zijn.
25'
Voor Murić zal het een lichte teleurstelling zijn geweest toen hij hoorde dat hij niet mee mag op trainingskamp in de winterstop met Ajax 1. Helemaal omdat andere talenten als Kasper Dolberg wel mee zullen reizen. De Kroaat zal dus een stapje harder moeten zetten om in de picture moeten komen bij Frank de Boer en zijn assistenten.
21'
Het was uiteindelijk niet zo ernstig, want de vleugelverdediger staat momenteel gewoon weer op het veld. Ondertussen zet Owusu zijn tegenstander voor schut na een schitterende 'Zidane-beweging'.
19'
Het spel ligt even stil, want na een vreemde tackle blijft Lartey Sanniez geblesseerd op de grond liggen.
15'
De wind staat behoorlijk hard over het veld. De Volendammers hebben de wind in de rug en dat heeft Ajax-doelman Boer gemerkt. Zijn hoge uittrap komt niet verder dan de helft dan de helft.
14'
Gele kaart voor Ties Evers (FC Volendam)
De verdediger wordt voorbij gerend door Acolatse. Om hem bij te houden, moet Evers aan het shirtje van de Ajacied hangen. Evers krijgt hiervoor de terechte gele kaart van scheidsrechter Mulder.
12'
Bakker probeert het van grote afstand. De middenvelder van Jong Ajax wordt totaal niet gehinderd en dribbelt richting het strafschopgebied. Het schot, van twintig meter zwaait behoorlijk af en is geen gevaar voor doelman Verhulst.
11'
Een gevaarlijke kans was het nog niet eens, maar Jong Ajax toont zich wel uiterst effectief. De eerste poging op doel, aan beide kanten overigens, is dus meteen raak.
9'
Doelpunt voor Jong Ajax, 1:0 door Robert Murić
Wow, wow, wow! De doelman van Volendam coacht Lo Fo Sang dat hij op het linkerkbeen van de Kroaat moet letten. Murić maakt de schijnbeweging buitenom en schiet de bal, waar de meesten een voorzet verwachten, zo in de verre kruising. Wat een heerlijke goal!
8'
Drie corners op rij voor Volendam, maar geen van de pogingen zorgde voor gevaar. Bij de laatste poging vangt Boer de bal en hervat het spel snel. Murić dribbelt langs een tegenstander, maar moet dan met een hakje voorkomen dat de bal over de achterlijn rolt.
7'
Jong Ajax is geduldig aan het voetballen en heeft vooral balbezit op eigen helft. Volendam vindt dat voorlopig allemaal goed.
4'
Het heeft vanavond behoorlijk hard geregend in Amsterdam, maar het is nu opgehouden. Dat is vooral fijn voor de supporters van Volendam, want die hebben geen dak boven het hoofd.
1'
De laatste pot van het Nederlands betaalde voetbal is begonnen! Hopelijk sluiten ze het spectaculair af voor ons.
1'
Doelman Diederik Boer staat onder de lat bij Jong Ajax tegen Volendam. De reservekeeper van de Amsterdammers deed dit jaar nog niet mee in de Jupiler League. Jaap Stam en Andries Ulderink wijzigen, naast de keeperspositie van Boer, de basiself op nog twee plekken ten opzichte van vorige week tegen FC Den Bosch. Tegen Volendam staan Pelle Clement en Elton Acolatse weer vanaf minuut een op het veld. Vorige week ontbraken zij nog in de basisopstelling tegen FC Den Bosch.

Bij Volendam ontbreekt Gyliano van Velzen nog altijd in de voorhoede met een blessure en daarom stuurt trainer Robert Molenaar Bert Steltenpool, Hilal Ben Moussa en Kevin van Kippersluis als de drie aanvallers het veld in. Dit gaat ten koste van van Jack Tuyp, die vorige week tegen FC Oss nog bij de eerste elf zat. Daarnaast keert Jermano Lo Fo Sang weer terug in de basis. De vleugelverdediger was vorige week geblesseerd.
Vanavond staat de laatste wedstrijd van het Nederlands betaald voetbal van 2015 op het programma. Het is daarom een mooi moment om afscheid te nemen van de huidige voetbaljaargang, helemaal omdat twee ploegen die op een steenworpafstand van elkaar liggen, tegen elkaar spelen. Jong Ajax en Volendam liggen namelijk op slechts 29 kilometer van elkaar. De wedstrijd, die onder leiding staat van Christian Mulder, start om 20.00u en ongeveer een uur voor de wedstrijd zijn de opstellingen van beide ploegen hier te vinden. Mijn naam is Bastiaan Vrijhof en ik hoop je tijdens deze streekderby, welke gespeeld wordt op sportcomplex De Toekomst, hier te treffen!

Grillige ploeg I
Het verhaal van Jong Ajax is bekend. De ploeg van Andries Ulderink en Jaap Stam is afhankelijk van Ajax 1 en heeft vrijwel nooit twee wedstrijden achter elkaar de beschikking over dezelfde namen. Dat zorgt ervoor dat de ploeg mooie resultaten behaalt, maar ook matige wedstrijden speelt. Zo werd er dit seizoen met 4-1 gewonnen van Telstar, toen spelers als Mike van der Hoorn, Vaclav Černý, Yaya Sanogo, Amin Younes, Donny van de Beek en Thulani Serero meededen. Met een compleet eigen ploeg verloor het een week geleden dan weer kansloos met 3-0, uit bij FC Den Bosch. In totaal kwamen er 32 spelers uit voor Jong Ajax dit seizoen. Zo is het elke week een verrassing met welk elftal de Amsterdammers aantreden en wat het niveau van de ploeg is.

Grillige ploeg II
Als er één ploeg goed aan het seizoen begon, was het Volendam wel. De Wijdbroeken wonnen zeven van hun eerste acht wedstrijden en namen beslag op de eerste periodetitel. Daarna zakte de ploeg flink weg, want van de resterende negen wedstrijden werden er maar twee gewonnen. Vorige week speelde Volendam in eigen huis gelijk tegen het zwakker geachte FC Oss. De ploeg van Robert Molenaar is daarom afgezakt naar een vijfde plaats en heeft elf punten achterstand op koploper Sparta Rotterdam. Bij winst sluiten ze 2015 af op een knappe derde plek, maar dan moet de wisselvallige vorm van de afgelopen weken thuisgelaten worden. Grootste aderlating is het ontbreken van aanvaller Gyliano van Velzen, welke geblesseerd is. Daar tegenover staat de terugkeer van de herstelde Kevin van Kippersluis.