ADO Den Haag
3:2
1 : 0 Torinfos in de Ticker Christian Poulsen 35. / Kopbal  (Lasse Schöne)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Stefano Denswil 36. / Eigen goal
2 : 1 Torinfos in de Ticker Davy Klaassen 69. / Schot met rechts  (Thulani Serero)
3 : 1 Torinfos in de Ticker Thulani Serero 79. / Schot met links  (Christian Poulsen)
3 : 2 Torinfos in de Ticker Tom Beugelsdijk 90.  (Mike van Duinen)

90'
Het doelpunt van Beugelsdijk viel te laat, want vlak na die aansluitingstreffer fluit Liesveld af en zo wint Ajax met 3-2 van ADO, maar is het geen kampioen omdat Feyenoord heeft gewonnen in Eindhoven.
90'
90'
Doelpunt voor ADO Den Haag, 3:2 door Tom Beugelsdijk
Wordt het dan nog even spannend in Amsterdam nu Beugelsdijk de 3-2 heeft gemaakt? Van Duinen geeft voor, Kramer kopt in en via het lichaam van Beugelsdijk belandt de bal in het Amsterdamse doel.
90'
Wissel in bij AFC Ajax -> Jaïro Riedewald
90'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Nicolai Boilesen
86'
Een klein opstootje nu tussen Van Duinen en Schöne. Het is allemaal snel gesust en loopt dus af met een sisser, zoals het ook hoort.
84'
Wissel in bij AFC Ajax -> Lerin Duarte
84'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Kolbeinn Sigþórsson
83'
ADO zet in de slotfase nog aan om een doelpunt te maken, maar de wedstrijd lijkt beslist. Zo dreigt ADO-trainer Fraser zijn eerste nederlaag als hoofdverantwoordelijke te gaan lijden.
80'
Alberg krijgt de bal in het zestienmetergebied van Ajax aangespeeld en schiet van dichtbij in. Cillessen, die toch weinig te doen gehad heeft vandaag, is attent en keert de inzet van Alberg.
79'
Doelpunt voor AFC Ajax, 3:1 door Thulani Serero
De wedstrijd lijkt beslist als Serero de 3-1 maakt! De credits gaan grotendeels naar Poulsen die Serero met een fraaie pass vrij zet achter de Haagse verdediging. Serero neemt knap aan met rechts en scoort beheerst met links.
78'
Kramer probeert het eens van ver. Zijn inzet in hard, maar niet zuiver en vliegt daardoor ruim over.
77'
Er lijkt vandaag geen kampioensfeest te komen in Amsterdam want Feyenoord is zojuist op een 0-2 voorsprong gekomen in Eindhoven. Puntenverlies van de Rotterdammers is een voorwaarde voor het kampioenschap van Ajax vanmiddag.
74'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Wilfried Kanon
74'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Danny Bakker
73'
Een hoekschop van Holla wordt bij de tweede paal door Beugelsdijk een metertje naast gekopt. De Hagenezen zullen zich na de Amsterdamse goal wat meer moeten toeleggen op aanvallen.
70'
Wissel in bij AFC Ajax -> Lesly de Sa
70'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Bojan
69'
Doelpunt voor AFC Ajax, 2:1 door Davy Klaassen
Opnieuw komt Ajax op voorsprong! Serero stuurt Klaassen weg nadat Schöne met een fraai hakballetje ruimte had gecreëerd. Klaassen bezorgt Ajax een tweede doelpunt door de bal in de korte hoek hard en laag achter Coutinho te spelen.
66'
Een schot van Klaassen wordt aangeraakt door een speler van ADO en zeilt daardoor gevaarlijk richting de hoek van het Haagse doel. Coutinho heeft echter een prima reflex in huis en keert die inzet.
63'
Klaassen probeert een vrij trap van Schöne binnen te knikken, maar wordt dusdanig gehinderd door Bakker dat zijn poging via het hoofd van diezelfde Bakker naast gaat.
62'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Yanic Wildschut
62'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Mitchell Schet
60'
Klaassen krijgt een mogelijkheid om het Haagse doel onder vuur te nemen. Zijn schot wordt geblokt door Beugelsdijk die zijn lichaam in de baan van het schot gooit.
58'
Het gemor op de Amsterdamse tribunes neemt zo nu en dan even toe vanwege het vaak slordige spel van hun ploeg. De Haagse supporters zullen dit prima vinden, maar zij zijn vanmiddag niet aanwezig in de Arena.
56'
Ajax heeft de bal en domineert. Het weet echter geen gat te vinden in de hechte verdediging van de Hagenezen. ADO verdedigt en loert op de counter in de hoop een Amsterdamse overwinning te voorkomen.
52'
Zoals het er nu voorstaat wordt Ajax vandaag geen kampioen, maar mocht dit toch gebeuren, dan is Frank de Boer de eerste trainer in de Eredivisie die viermaal op rij kampioen wordt.
48'
Boilesen stoomt op links op en geeft hard en laag voor. Coutinho is attent en pakt die voorzet bij de eerste paal.
46'
Al snel moet Coutinho weer in actie komen. Sigþórsson creëert de ruimte om te schieten maar hij ziet zijn schot aangeraakt worden door een Haagse verdediger. Hierdoor zwakt de kracht van het schot af en kan de keeper van ADO vangen.
46'
De bal rolt weer in de Amsterdam Arena als Ajax heeft afgetrapt. Beide ploegen zijn ongewijzigd aan de tweede helft begonnen.
46'
45'
Het is rust in Amsterdam. Ajax domineerde de eerste helft, maar het staat desalniettemin 1-1 in de Arena. Vlak nadat Poulsen de thuisploeg op voorsprong had gebracht, werkte Denswil de bal achter zijn eigen doelman.
45'
43'
Gele kaart voor Tom Beugelsdijk (ADO Den Haag)
Ook Beugelsdijk gaat op de bon als hij Serero neerhaalt en zo een veelbelovende Ajax-aanval onderbreekt.
42'
Een schot van Van Duinen van binnen het Amsterdamse strafschopgebied wordt geblokt door Denswil. De corner die volgt levert voor ADO niets op.
41'
Gele kaart voor Christian Poulsen (AFC Ajax)
Geel voor Poulsen na hard inkomen bij Meijers.
39'
Schöne vindt opnieuw middels een vrij trap het hoofd van Klaassen, maar die raakt de bal niet volledig waardoor Coutinho gemakkelijk kan pakken.
36'
Doelpunt voor ADO Den Haag, 1:1 door Stefano Denswil (eigen doelpunt)
En het is alweer gelijk! Een voorzet vanaf links wordt onhandig door verdediger Denswil achter de verbouwereerde Cillessen geschoten. Zo hebben de Amsterdammers maar heel kort kunnen genieten van de voorsprong.
35'
Doelpunt voor AFC Ajax, 1:0 door Christian Poulsen
De thuisploeg is op voorsprong gekomen dankzij een knappe kopbal van Poulsen. Hij kopt de bal uit een vrije trap van Schöne in de lange hoek achter de kansloze Coutinho.
33'
Opnieuw voorkomt goed keeperswerk van Coutinho een doelpunt. Uit een corner wordt de bal door Klaassen richting het Haagse doel gekopt, maar het levert dus geen doelpunt op.
32'
Met de voet redt Coutinho een inzet van Bojan die vrij voor de keeper stond. Goed keeperswerk van de goalie van ADO want dat was toch een grote kans voor de aanvaller van Ajax.
31'
Gele kaart voor Aaron Meijers (ADO Den Haag)
Meijers krijgt een kaart na hard doorgaan op Schöne die daar veel last van heeft.
30'
Een vrij trap van Schöne vanaf zo'n kleine dertig meter van het ADO-doel, kan gemakkelijk worden gevangen door Coutinho.
29'
In Eindhoven is gescoord door Feyenoord. Dat is niet gunstig voor Ajax want het is afhankelijk van puntenverlies van de Rotterdammers wil het vandaag kampioen worden.
25'
Geen grote kansen in deze fase van de wedstrijd. Ajax speelt de bal rond en zoekt een gaatje in de hechte verdediging van de bezoekers. Die verdediging van ADO staat echter goed en dat verklaart het huidige gebrek aan scoringskansen.
21'
ADO heeft in aanvallend opzicht nog niets laten zien. Het meeste speelt zich af op de helft van de bezoekers en die zijn zodoende genoodzaakt zich tot dusver te beperken tot verdedigen.
17'
Opnieuw een gevaarlijke lage voorzet die het Haagse strafschopgebied in wordt geschoten, ditmaal van Bojan. Wederom krijgt geen speler van Ajax de voet tegen de bal en dus levert het de thuisploeg niets op.
14'
Denswil heeft een splijtende pass in huis op Klaassen. Echter, de aanvaller van de Amsterdammers weet de bal niet te controleren en dus is het gevaar geweken.
13'
Veltman kopt bij de tweede paal een vrij trap van Schöne naast het doel van Coutinho. Daar had de verdediger van Ajax veel ruimte, maar hij weet zijn inzet dus niet tussen de palen te krijgen.
10'
Voor het eerst krijgt Coutinho echt werk te verrichten. Bojan slalomt door de defensie van ADO en eindigt zijn actie met een vlammend schot. De keeper van Den Haag haalt de inzet stijlvol uit zijn doel. Goed keeperswerk van hem!
8'
Het is tot dusver eenrichtingsverkeer in Amsterdam. Ajax hoopt snel een doelpunt te maken om zo de eventuele spanning van zich af te werpen.
5'
Sigþórsson krijgt de bal in de zestien laag aangespeeld, maar weet zijn voet niet tegen de bal te krijgen. Dat zag er desalniettemin gevaarlijk uit!
4'
De start van de Amsterdammers is goed. Ajax speelt vanaf de aftrap vol op de aanval en kreeg reeds twee corners. Deze leverden niets op, maar de intenties van De Boer en zijn mannen is duidelijk.
2'
Het eerste gevaar komt van de thuisploeg. Bojan omspeelt Beugelsdijk en schiet vanaf de rand van het strafschopgebied. Zijn poging belandt in het zijnet.
2'
Het was lang onzeker of Moisander vandaag deel zou uitmaken van de selectie, maar de verdediger is fit genoeg bevonden om in ieder geval plaats te nemen op de bank.
1'
ADO Den Haag heeft afgetrapt in wat mogelijk de kampioenswedstrijd van de Ajaxs is. Blijven de Hagenezen ongeslagen onder coach Fraser? Beslist Ajax vandaag wie er dit jaar kampioen van de Eredivisie wordt? We gaan het nu zien!
1'
Wordt Ajax vandaag voor de 33e keer landskampioen van Nederland? Dat is de vraag waar het op deze zondag voor velen om draait. Om half vijf begint het duel van de Amsterdammers tegen ADO Den Haag. Gelijktijdig wordt er in Eindhoven afgetrapt bij de confrontatie tussen PSV en Feyenoord. De uitslag van deze partij is beslissend om Ajax wel of geen kampioen te maken en dit is dan ook de reden dat beide wedstrijden om half vijf worden gespeeld. De scheidsrechter die het duel in de Amsterdam Arena tussen Ajax en ADO gaat leiden, is Richard Liesveld. Mijn naam is Roel Egberts en ik zal voor u live verslag doen van het treffen in de Arena.

Ajax
Vanmiddag kan Ajax voor de vierde maal op rij kampioen van Nederland worden. Om dit te bewerkstelligen zijn er twee scenario’s. Om de schaal te bemachtigen moeten de Amsterdammers zelf winnen van ADO en moet Feyenoord punten verspelen in Eindhoven of Ajax moet gelijkspelen en Feyenoord verliezen. Als het team van coach Frank de Boer vandaag dus verliest van de Hagenezen, dan wordt het te verwachten titelfeestje van Ajax nog even uitgesteld. Tegen ADO kan De Boer geen beroep doen op de geschorste Daley Blind en Ricardo van Rhijn. Ook mist hij in ieder geval Siem de Jong en Viktor Fischer, zij zijn beiden geblesseerd. Het meespelen van Niklas Moisander is nog onzeker. Pas tijdens de warming-up wordt gekeken of hij kan spelen.

ADO Den Haag heeft vandaag de kans om het kampioensfeestje van de Amsterdammers te verstoren. Voorafgaand aan de zondagmiddag staan de Hagenezen op plek elf. Met de behaalde 37 punten is er nog een kleine kans dat ADO de play-offs voor Europees voetbal halen. Winst tegen Ajax is dan een vereiste. Ook is het mede afhankelijk van PEC Zwolle en diens afloop van het bekertoernooi. Zorgen maken over degradatie, zoals eerder dit seizoen het geval was, hoeft de ploeg van trainer Henk Fraser zich in ieder geval niet meer. Tegen de mannen van Frank de Boer mist Fraser twee spelers. Gianni Zuiverloon en Kevin Jansen kampen met een blessure. Wie er wel spelen, ook aan de kant van Ajax, valt hier te lezen.

Statistieken
Ajax en ADO speelden in Eredivisieverband 39 keer eerder tegen elkaar in de hoofdstad. Van deze ontmoetingen won de thuisploeg er dertig terwijl de bezoekers er slechts driemaal met de volle buit vandoor gingen. Zesmaal eindigde het treffen zodoende in een gelijkspel en dit was ook vorig jaar het geval. Toen werd het 1-1. Eerder dit seizoen klopten de Amsterdammers ADO met duidelijke cijfers. In de Hofstad werd het destijds 0-4 dankzij doelpunten van Davy Klaassen, Fischer, Van Rhijn en Bojan. De statistieken zijn dus duidelijk in het voordeel van Ajax, maar winnen van ADO zal vandaag niet gemakkelijk worden voor de club uit Amsterdam. De manschappen van Fraser zijn namelijk al negen wedstrijden op rij ongeslagen. Zodoende was er nog geen ploeg die wist te winnen van de ADO met Fraser als hoofdverantwoordelijke. Aan de andere kant is de status van de Amsterdammers dit seizoen in eigen huis indrukwekkend. Sinds twee november werd er in de Arena niet verloren door Ajax.