14:30 uur
FC Twente
3:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Stefano Denswil 29. / Kopbal  (Lasse Schöne)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Lasse Schöne 58. / Schot met rechts  (Ricardo van Rhijn)
3 : 0 Torinfos in de Ticker Bojan 65. / Schot met rechts  (Davy Klaassen)

90'
Ajax wint de topper met 3-0 dankzij doelpunten van Denswil, Schöne en Bojan. De Amsterdammers gingen zeer effectief met de kansen om en kunnen de vierde landstitel op rij bijna niet meer ontgaan.
90'
90'
Thulani Serero is uitgeroepen als Man of the Match. De middenvelder strooide met goede passjes vandaag.
90'
Scheidsrechter Pieter Vink voegt nog twee minuten blessuretijd toe aan de topper.
86'
Van Rhijn voelt zich totaal niet lekker. De verdediger is misselijk en geeft meermaals over.
85'
Ajax houdt de boel achterin dicht. Twente zet nog wel aan, maar is niet in staat nog kansen te creëren.
81'
Wissel in bij FC Twente -> Jesús Corona
81'
Wissel uit bij FC Twente -> Quincy Promes
81'
Het wil Twente maar niet lukken. Tadic legt de bal af op Ebecilio, maar de middenvelder heeft te veel tijd nodig.
79'
Een publiekswissel voor Bojan. De huurling van FC Barcelona liet eindelijk zijn talent eens zien. Met hard werken en een doelpunt was hij erg belangrijk in de ruime zege.
79'
Wissel in bij AFC Ajax -> Lerin Duarte
79'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Bojan
78'
Twente is het spoor helemaal bijster. De ploeg is het vertrouwen helemaal kwijt en is erg slordig.
76'
Brama schiet op Cillessen, maar de sluitpost is attent en keert de inzet van de middenvelder.
72'
Michel Jansen haalt Luc Castaignos naar de kant en in zijn plaats mag Torgeir Børven proberen er nog iets van te maken.
71'
Wissel in bij FC Twente -> Torgeir Børven
71'
Wissel uit bij FC Twente -> Luc Castaignos
71'
Mooi moment voor Wout Brama! De middenvelder maakt zijn rentree na elf maanden buitenspel te hebben gestaan.
71'
Wissel in bij FC Twente -> Wout Brama
71'
Wissel uit bij FC Twente -> Felipe Gutiérrez
70'
Wissel in bij AFC Ajax -> Christian Poulsen
70'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Nicolai Boilesen
69'
Ajax kan het kampioenschap bijna niet meer ontgaan. De ploeg staat met nog vijf duels te gaan acht punten voor op de nummer twee Feyenoord.
65'
Doelpunt voor AFC Ajax, 3:0 door Bojan
Het is over en uit voor Twente. Bojan scoort de 3-0 op schitterende wijze. De aanvaller krijgt de bal van Davy Klaassen en kan van buiten de zestien vrijuit uithalen. Marsman is wederom kansloos.
63'
En bijna 3-0! Daley Blind komt een teenlengte tekort om de 3-0 in te glijden. Een dappere redding van Marsman voorkomt de derde treffer.
61'
Frank de Boer brengt clubtopscorer Kolbeinn Sigthórsson in het veld. Hij vervangt de jonge Ricardo Kishna.
61'
Wissel in bij AFC Ajax -> Kolbeinn Sigþórsson
61'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Ricardo Kishna
58'
Doelpunt voor AFC Ajax, 2:0 door Lasse Schöne
Volkomen tegen de verhoudingen in is het Ajax dat de voorsprong verdubbelt. Van Rhijn is niet zelfzuchtig en legt de bal af op Schöne, die de bal in het lege doel kan schieten.
54'
Hoelang kan Ajax de nul vasthouden? De bezoekers krijgen kans op kans, maar vergeten telkens de bal in het net te schieten.
54'
Voor Twente is er nog niets verloren. Al vijf keer dit seizoen wisten de Tukkers een 1-0 achterstand nog om te buigen in een overwinning.
50'
Weer komt een strakke voorzet van Tadic net niet aan. Promes komt een voet tekort om de bal in te tikken.
49'
Prima verdedigende actie Denswil! Een strakke voorzet van Dusan Tadic wordt maar net onderschept door de centrumverdediger, waardoor Twente niet gevaarlijk kan worden. Wel volgt er een hoekschop.
46'
En we gaan weer verder. Twente zal alles of niets moeten spelen om nog zicht te houden op het kampioenschap.
46'
45'
Ajax leidt met 1-0, ondanks de vele kansen van Twente. De bezoekers hebben al drie honderd procent kansen gehad, maar onder andere de paal en de lat voorkwamen dat Twente op gelijke hoogte kwam. Bij Ajax was Stefano Denwsil de doelpuntenmaker na een goede vrije trap van Lasse Schöne.
45'
45'
Nog één minuut blessuretijd. Zal Twente nog voor de rust de gelijkmaker kunnen maken?
41'
Kishna! De jongeling geeft hard voor, maar de pass is te scherp voor zijn teamgenoten.
39'
Dit moest de 1-1 zijn! Castaignos komt oog in oog met Cillessen, maar de spits schiet de bal vol op de kruising. Ajax ontsnapt.
38'
Ajax krijgt veel ruimte in de zestien meter. Bojan ziet Van Rhijn helemaal vrijstaan, maar de rechtsback schiet de bal hoog over.
35'
Op de paal! Een formidabel steekpassje van Quincy Promes bereikt Mokhtar, die de bal vanaf de achterlijn op de paal schiet.
29'
Doelpunt voor AFC Ajax, 1:0 door Stefano Denswil
Het is 1-0 in de ArenA dankzij een doelpunt van Denswil. De verdediger kopt een prima genomen vrije trap van Lasse Schöne langs doelman Marsman. Ajax op rozen.
28'
Nu weer een goede kans voor Ajax! Wederom een subtiel passje van Serero geeft Bojan de kans om met zijn linker uit te halen. Andreas Bjelland kan ternauwernood voorkomen dat de spits hard kan uithalen.
23'
Goede redding Marsman! Ricardo van Rhijn haalt van zo'n 25 meter uit, maar Marsman redt prima.
21'
Schilder moet scoren! Robbert Schilder krijgt wel heel veel ruimte in de zestien meter. De verdediger wil de bal over Jasper Cillessen schieten, maar raakt de bal niet perfect. Daardoor kan de goalie de bal alsnog vangen.
20'
Ook de nieuwe bondscoach is aanwezig bij de topper. Guus Hiddink scout alvast wat spelers voor het Nederlands elftal.
17'
Nu ook Ajax gevaarlijk! Een goede pass van Thulani Serero komt voor de voeten van Ricardo Kishna. De aanvaller schiet met zijn linker op het doel van Marsman, die de bal met zijn voet kan keren.
16'
Grote kans Twente! Felipe Gutiérrez passeert vrij eenvoudig Stefano Denswil, maar de Chileen schiet zelf in plaats van voor te geven. Een gemiste kans.
13'
Youness Mokhtar krijgt veel ruimte aan de linkerkant. De vleugelspits geeft wel voor, maar zijn voorzet wordt aangeraakt waardoor er een corner komt.
12'
De spelers van Twente zitten er kort op. Scheidsrechter Vink laat weten niet veel meer te zullen accepteren na het harde inkomen van Kyle Ebecilio.
7'
Castaignos mag heel ver komen, maar de spits treuzelt echter te lang, waardoor een schot uitblijft.
4'
De eerste hoekschop is voor Ajax, maar die levert geen gevaar op.
3'
Luc Castaignos vraagt om een strafschop. De spits wordt lichtelijk vastgehouden door Joël Veltman, maar scheidsrechter Pieter Vink ziet hier niets in.
2'
Twente kan bij winst voor de vierde keer in de historie winnen in de ArenA. De Tukkers wonnen slechts drie van de 47 keer een wedstrijd in Amsterdam.
1'
FC Twente heeft afgetrapt aan de wedstrijd en zal vol op de aanval moeten spelen om nog kans te maken op het kampioenschap.
1'
Beide teams komen het veld op. Ajax zal vandaag met een andere sponsor op het shirt gaan spelen. In plaats van Aegon is vandaag Fonds gehandicaptensport de (hoofd)sponsor.
Bij Ajax twee wijzigingen in de basisopstelling. Stefano Denswil neemt de plek in van Niklas Moisander. De Fin ondervindt nog te veel hinder van een blessure in zijn binnenband. Ook is Kolbeinn Sigthórsson gepasseerd door Frank de Boer. Bojan mag het weer eens in de spits gaan proberen. Bij FC Twente nemen Cuco Martina en Robbert Schilder de plekken in van de geschorste Dico Koppers en Roberto Rosales.
Goedemiddag en welkom bij de topper van het weekend tussen AFC Ajax en FC Twente. De koploper, en tevens bekerfinalist, ontvangt om 14.30 uur de nummer drie van de Eredivisie in een uitverkochte Amsterdam ArenA. Mijn naam is Rijcko Treep en ik zal u live verslag doen van deze clash.

Voor zowel Ajax als FC Twente is het erop of eronder vandaag. De Amsterdammers voeren de ranglijst aan met 59 punten, zeven meer dan Twente. Wanneer Ajax de drie punten in eigen huis houdt, is het zo goed als zeker kampioen. Maar wanneer Twente er met de overwinning vandoor gaat, ligt de titelstrijd weer helemaal open en bedraagt de voorsprong nog maar vier punten. Met nog vijf duels te gaan is er dan nog van alles mogelijk.

Ajax hoopt na twee niet gewonnen competitiewedstrijden weer eens aan het langste eind te trekken. De ploeg van trainer Frank de Boer wist tegen respectievelijk SC Cambuur (1-1) en NAC Breda (0-0) geen potten te breken. De Amsterdammers hebben voornamelijk moeite met het maken van doelpunten. Slechts vier Ajacieden scoorden dit seizoen vaker dan drie keer (Lasse Schöne, Siem de Jong, Davy Klaassen en Kolbeinn Sigthórsson).

Ook FC Twente heeft te maken met wisselvallige resultaten. De Tukkers wonnen twee weken geleden weliswaar in de laatste minuut van AZ (2-1), maar de week ervoor verloren ze nog van promovendus Go Ahead Eagles (1-0). De ploeg uit Enschede heeft de laatste tijd veel moeite met uitwedstrijden. Al vier uitduels op rij kon Twente geen drie punten meenemen naar Enschede.

De strijd tussen Ajax en FC Twente is live te volgen op deze site. Als u benieuwd bent naar de opstellingen, kunt u onder het kopje ‘Wedstrijddetails’ de basis- en wisselspelers vanaf ongeveer een uur voor de wedstrijd zien.