1 : 0 Torinfos in de Ticker Thulani Serero 45. / Schot met rechts
2 : 0 Torinfos in de Ticker Davy Klaassen 59. / Schot met rechts
3 : 0 Torinfos in de Ticker Danny Hoesen 90. / Schot met rechts

90'
Samenvatting

Ajax heeft met 3-0 gewonnen van FC Utrecht, wat een beetje geflatteerd is. FC Utrecht bleef ook in de tweede helft compact spelen en loeren op de counter. Beide teams creëerden echter bar weinig kansen. Na de treffer van Davy Klaassen was de wedstrijd gespeeld. Dat Danny Hoesen in de blessuretijd ook nog de 3-0 maakte was een beetje geflatteerd.
90'
90'
Doelpunt voor AFC Ajax, 3:0 door Danny Hoesen
In de blessuretijd komt Ajax op een 3-0 voorsprong. De ingevallen spits krijgt de bal aangespeeld van Serero, maar moet vervolgens nog afrekenen met Heerings. Door middel van een schaar en een krachtig schot in de korte hoek brengt Hoesen Ajax op een 3-0 voorsprong.
90'
De scheidsrechter trekt er nog twee minuten blessuretijd bij.
88'
Nog een paar minuten tot het einde van de wedstrijd. Sinds de treffer van Klaassen is de wedstrijd wel gespeeld en Ajax speelt dan bal dan ook rustig rond.
84'
Utrecht is niet bij machte om nog gevaarlijk te worden voor het Amsterdamse doel. Ajax kan de wedstrijd rustig uitspelen.
81'
De Boer heeft zijn laatste wissel gebruikt. Sigþórsson mag gaan douchen. Danny Hoesen is in zijn plaats gekomen.
81'
Wissel in bij AFC Ajax -> Danny Hoesen
81'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Kolbeinn Sigþórsson
78'
FC Utrecht heeft nog een klein kwartier om wat uit deze wedstrijd te halen. Wat kan Utrecht nog?
76'
De Ridder is geblesseerd en kan niet verder. Hij wordt vervangen door Gyliano van Velzen. Laatstgenoemde is overgekomen van Manchester United en speelde in het verleden in de jeugd van Ajax.
75'
Wissel in bij FC Utrecht -> Gyliano van Velzen
75'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Steve De Ridder
73'
Oef! Ajax komt bijna op een 3-0 voorsprong. Andersen staat in het strafschopgebied en ziet Fischer langszij komen. De Deen geeft de bal aan zijn landgenoot, die via een been van een Utrecht-speler de bal in het zijnet schiet.
70'
De Sa is moegestreden en wordt vervangen door Lucas Andersen.
69'
Wissel in bij AFC Ajax -> Lucas Andersen
69'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Lesley de Sa
66'
Kans voor Ajax. Een afgeslagen hoekschop komt voor de voeten van De Sa terecht. De jonge rechtsbuiten schiet de bal op doel en dwingt Ruiter tot een prima redding.
64'
Fischer probeert het maar weer eens van afstand, maar ook deze keer weet hij het doel niet te vinden.
63'
Trainer Wouters brengt Jacob Mulenga voor Tommy Oar. Hopelijk kan Mulenga de spanning terugbrengen in de wedstrijd.
62'
Wissel in bij FC Utrecht -> Jacob Mulenga
62'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Tommy Oar
62'
Utrecht moet wat veranderen wil het terugkomen in de wedstrijd. Met enkel compact spelen en loeren op de counter gaat Utrecht geen punten pakken vandaag.
59'
Doelpunt voor AFC Ajax, 2:0 door Davy Klaassen
Ajax is op een 2-0 voorsprong gekomen. Stefano Denswil besluit om van grote afstand op doel te schieten. Het schot is dermate hard dat doelman Ruiter moet lossen. De rebound komt voor de voeten van Klaassen terecht. De middenvelder van Ajax schiet de bal vervolgens van dichtbij in het doel.
57'
Wederom een hoekschop van Utrecht dat gevaar oplevert. Gevero Markiet kan koppen, maar doet dit in de handen van Cillessen.
56'
Mogelijkheid voor Utrecht. Toornstra mag een vrije trap op ongeveer 22 meter van het doel nemen. Zijn vrije trap wordt van richting veranderd en levert Utrecht een hoekschop op. Ayoub kopt vervolgens de hoekschop maar net naast het doel.
55'
Utrecht komt vooralsnog maar weinig aan de bal, daar Ajax vooral de bal in zijn bezit heeft. Kansen worden er echter nog steeds niet gecreëerd.
50'
Eerste poging van de tweede helft komt van de voet van Fischer. De Deen schiet van ongeveer 23 meter op doel, maar doelman Ruiter kan het schot gemakkelijk uit de lucht plukken.
48'
Ajax speelt de bal rustig rond op de eigen helft. Het team van Frank de Boer is op zoek naar een opening in de Utrechtse defensie. Utrecht blijft compact spelen en loert nog altijd op de counter.
46'
We zijn begonnen aan de tweede helft. FC Utrecht heeft afgetrapt.
46'
45'

Ajax gaat met een 1-0 voorsprong rusten. De wedstrijd begon flitsend. Cedric van der Gun kreeg een dot van een kans om FC Utrecht op voorsprong te zetten, maar faalde in de afronding. Ajax had het meeste balbezit, maar wist geen grote kansen te creëren. De Utrechters loerden op de counter en werden een aantal keer gevaarlijk. Het team van Jan Wouters kwam echter niet tot scoren. Ajax scoorde wel. Thulani Serero profiteerde van slecht uitverdedigen van de bezoekers.
45'
45'
Doelpunt voor AFC Ajax, 1:0 door Thulani Serero
Ajax komt op 1-0 voorsprong. Van Rhijn brengt de bal in het stafschopgebied. Derijck probeert de bal terug te koppen, maar raakt de bal verkeerd. De bal komt voor de voeten voor de ingevallen Serero. De Zuid-Afrikaan schiet de bal vervolgens vrij gemakkelijk achter doelman Ruiter. Wat een fout van Derijck!
44'
Overigens heeft Christian Poulsen de aanvoerdersband overgenomen sinds het uitvallen van aanvoerder De Jong.
42'
Nog een paar minuten tot de rust. Wordt er voor de rust nog gescoord?
38'
Mogelijkheid voor Ajax. Serero geeft de bal voor vanaf de linkerkant. Klaassen kan koppen, maar zijn poging gaat naast het doel van Ruiter.
38'
Er is al een tijdje niks bijzonders te vermelden vanuit de ArenA. Beide teams zijn waarschijnlijk toe aan de rust.
33'
De wedstrijd begon flitsend, daarna is het niveau wat teruggezakt. Ajax heeft het meeste balbezit, maar komt niet tot grote kansen. Utrecht is gevaarlijk in de counter.
28'
Weer een mogelijkheid voor FC Utrecht. Toornstra stuurt Steve De Ridder diep. De Belg schiet vervolgens vanuit een moeilijke hoek, maar ziet zijn poging naast het doel verdwijnen. Utrecht is razend snel in de counter. Ajax moet daar voor uitkijken.
27'
Ayoub speelt met vuur. De middenvelder van Utrecht heeft al een gele kaart op zak en blijft fel de duels aangaan. Hij moet oppassen, anders gaat hij straks met twee keer geel van het veld.
26'
Gele kaart voor Johan Mårtensson (FC Utrecht)
Johan Mårtensson trekt aan het shirt van Sigþórsson en krijgt de gele kaart van Blom.
26'
De Jong was niet helemaal fit vandaag en moet zich nu laten vervangen. Thulani Serero is zijn vervanger.
25'
Wissel in bij AFC Ajax -> Thulani Serero
25'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Siem de Jong
23'
Mogelijkheid voor Ajax. De Sa geeft de bal voor vanaf de rechterflank. Davy Klaassen staat voor het doel en kan koppen, maar ziet zijn poging in de handen van doelman Robbin Ruiter verdwijnen.
21'
Bij Ajax staat één oud-FC Utrecht speler in de basis. Mike van der Hoorn speelde vorig seizoen nog voor de Utrechters en maakt vandaag zijn basisdebuut in de Eredivisie voor Ajax.
17'
Gele kaart voor Yassine Ayoub (FC Utrecht)
Ayoub haalt de counter eruit door de snelle De Sa onderuit te halen. Hij krijgt daarvoor de gele kaart van scheidsrechter Kevin Blom.
15'
Toornstra probeert doelman Jasper Cillessen maar eens van afstand te verrassen. De middenvelder van Utrecht produceert echter een afzwaaier.
13'
Kleine mogelijkheid voor de Amsterdammers. Siem de Jong brengt Lesley de Sa in stelling, maar de rappe rechtsbuiten schiet de bal vanuit een moeilijke hoek hoog over het doel.
11'
Ook Yassine Ayoub kwam in het verleden uit voor Ajax. Hij speelde in de jeugd van de Amsterdammers.
8'
Weer een mogelijkheid voor Ajax. Kolbeinn Sigþórsson wint het duel van Kai Heerings en kan vervolgens schieten. Doelman Ruiter heeft moeite met het schot, maar kan redding brengen.
6'
Oef! Dat scheelde maar een haartje. Ricardo van Rhijn geeft een diepe bal. Robbin Ruiter en Timothy Derijck grijpen beide niet in, waardoor Viktor Fischer zijn voet tegen de bal kan zetten. De poging van de jonge Deen verdwijnt maar net over het doel.
5'
Ajax kwam zojuist met de schrik vrij en speelt de bal nu rustig rond op zoek naar openingen in de Utrechtse defensie.
3'
Wat een kans voor Utrecht! Jens Toornstra zet Van der Gun alleen voor de doelman. De aanvaller van Utrecht heeft alle tijd en ruimte, maar schuift de bal naast het doel. Dit had de 1-0 voor Utrecht moeten zijn!
3'
Met Cedric van der Gun heeft FC Utrecht een ex-Ajacied in de basisopstelling staan. Ook trainer FC Utrecht Jan Wouters heeft een verleden in Amsterdam.
1'
We zijn begonnen in de ArenA. Ajax heeft afgetrapt.
1'

Welkom bij de wedstrijd Ajax tegen FC Utrecht. Mijn naam is Jurre Hermans en ik doe vandaag live verslag van deze wedstrijd. Onder het knopje wedstrijdgegevens kunt u de opstellingen van beide elftallen vinden.

Ajax kent tot dusver een wisselvallig seizoen. De Amsterdammers staan voorafgaand aan speelronde negen op de vierde plaats. Het team van Frank de Boer heeft slechts één punt minder dan koploper FC Twente, maar heeft dit seizoen al meer puntverlies geleden dan gewenst.
Midweeks leek Ajax te gaan winnen van AC Milan dankzij een kopdoelpunt van Stefano Denswil. In de blessuretijd beging Mike van der Hoorn echter een overtreding, waardoor Mario Balotelli van elf meter de Milanezen op gelijke hoogte kon schieten. Afgelopen weekend herstelde Ajax zich van de 4-0 zeperd tegen PSV. In eigen huis werd Go Ahead Eagles op basis van een sterke tweede helft met 6-0 aan de kant geschoven.
FC Utrecht is net als Ajax bezig aan een wisselvallig seizoen. De Utrechters verloren drie van de acht wedstrijden, waardoor het team van Jan Wouters voorafgaand aan speelronde negen op de veertiende plaats is terug te vinden. Afgelopen weekend speelde Utrecht in eigen huis met 3-3 gelijk tegen Roda JC, terwijl het weekend ervoor met 1-0 werd verloren in De Kuip van Feyenoord. De Utrechters wonnen dit seizoen pas twee keer. AZ en RKC Waalwijk werden verslagen, daarom zal FC Utrecht erop gebrand zijn om een goed resultaat te behalen in Amsterdam.

FC Utrecht is de laatste jaren een angstgegner voor Ajax. De laatste twee ontmoetingen in Amsterdam werden dan ook niet gewonnen door Ajax. Afgelopen seizoen werd het 1-1, terwijl het jaar daarvoor FC Utrecht met 2-0 wist te winnen. De wedstrijd waar men bij Ajax – FC Utrecht aan denkt werd echter in Utrecht gespeeld. De memorabele 6-4 overwinning van FC Utrecht op Ajax is er één die niet snel zal worden vergeten in Utrecht en omstreken. De laatste keer dat Ajax wist te winnen van Utrecht was in een bekerduel. Vorig seizoen wonnen de Amsterdammers op bezoek in Utrecht met 3-0.

Ajax moet het doen zonder de geblesseerden Niklas Moisander (knie), Bojan (hamstring) en Lerin Duarte (enkel). Mike van der Hoorn is de vervanger van de Finse verdediger. Van der Hoorn krijgt het vertrouwen van trainer Frank de Boer, ondanks zijn recente zwakke spel. Ook Davy Klaassen begint in de basis. Hij is de vervanger van Lerin Duarte.
FC Utrecht moet het in Amsterdam doen zonder Dave Bulthuis en Yoshiaki Takagi. Beide spelers zijn geschorst. Daarnaast kan trainer Jan Wouters niet beschikken over de geblesseerden Adam Sarota (knie), Edouard Duplan (middenvoetsbeentje), Kenny Teijsse (enkel) en Willem Janssen (knie).