AFC Ajax Zaterdag, 23. November 2013
Heracles Almelo
3:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Danny Hoesen 2. / Schot met rechts  (Joël Veltman)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Viktor Fischer 56. / Schot met links  (Lasse Schöne)
3 : 0 Torinfos in de Ticker Davy Klaassen 79. / Kopbal  (Nicolai Boilesen)

90'
Samenvatting

Ajax heeft vrij gemakkelijk gewonnen van Heracles Almelo. De Amsterdammers waren heer en meester op eigen veld. In de tweede helft had Viktor Fischer een drietal kansen nodig om uiteindelijk de 2-0 op het scorebord te zetten. Vlak voor tijd scoorde ook Davy Klaassen nog een doelpunt, waardoor Ajax terecht met 3-0 wist te winnen.
90'
90'
De scheidsrechter trekt er nog één minuut blessuretijd bij.
88'
Nog een paar minuten te spelen in de Amsterdam ArenA. Kan Heracles nog een eretreffer maken?
85'
Ook Frank de Boer heeft zijn laatste wissel gebruikt. Denswil is de vervanger van Boilesen.
84'
Wissel in bij AFC Ajax -> Stefano Denswil
84'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Nicolai Boilesen
82'
Nog maar eens een kansje voor Ajax. Boilesen wordt vrijgespeeld door Serero. De linksback van Ajax schiet echter met zijn rechterbeen, waardoor Pasveer niet in de problemen komt.
80'
Gele kaart voor Ben Rienstra (Heracles Almelo)
Ben Rienstra begaat een harde overtreding op de ingevallen Lesley de Sa en krijgt daarvoor de gele kaart.
79'
Doelpunt voor AFC Ajax, 3:0 door Davy Klaassen
Ajax komt op een 3-0 voorsprong. Boilesen geeft een perfecte voorzet vanaf de linkerflank. Klaassen hoeft enkel met zijn hoofd tegen de bal aan te lopen om te scoren: 3-0.
78'
Ajax heeft weinig te duchten van Heracles. Het lijkt er niet op dat de Ajacieden vandaag nog in de problemen gaan komen.
76'
Trainer Jan de Jonge gebruikt zijn laatste troef. Matthew Amoah komt in het veld voor Mark Uth. Amoah scoorde in zijn carrière maar liefst negen keer tegen Ajax. Dat kunnen weinig spelers hem nazeggen.
75'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Matthew Amoah
75'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Mark Uth
72'
Wissel in bij AFC Ajax -> Christian Poulsen
72'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Daley Blind
72'
Wissel in bij AFC Ajax -> Lesley de Sa
72'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Lasse Schøne
70'
Oei! Weer een grote kans voor Ajax. Jens Jurn Streutker laat zich aftroeven door Hoesen. De spits van Ajax probeert vervolgens Pasveer met een lob te verschalken, maar ziet zijn poging over het doel vliegen.
69'
Heracles heeft daadwerkelijk geen schijn van kans vanavond. Zelfs in de tweede helft weten de Almeloërs maar geen grote kansen te creëren. Afgaand op het verleden is dat niet heel gek. De afgelopen drie jaar werd het 3-0, 6-0 en 4-0.
67'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Iliass Bel Hassani
67'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Thomas Bruns
67'
Fischer weer met een mispeer. De Deen krijgt een goede bal aangespeeld, maar raakt de bal volledig verkeerd.
62'
Rosheuvel is dan wel snel genoeg om zijn directe tegenstander voorbij te komen, maar zijn voorzetten zijn tot dusver nog niet op maat.
60'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Christian Dorda
60'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Jason Davidson
59'
Geen strafschop! Thulani Serero wordt neergelegd in het strafschopgebied door Jeroen Veldmate, maar de scheidsrechter geeft de Amsterdammers geen penalty.
56'
Doelpunt voor AFC Ajax, 2:0 door Viktor Fischer
Eindelijk is het raak voor Fischer. Blind lanceert Schøne, die vanaf de rechterflank de bal bij de tweede paal neerlegt. Fischer staat te wachten en kan deze keer echt niet missen: 2-0.
54'
Fischer! Wat is deze man toch hopeloos uit vorm. Blind geeft de bal voor vanaf de rechterflank. Fischer lijkt te bal van dichtbij tegen de touwen te kunnen schieten, maar verprutst wederom een grote mogelijkheid.
51'
Gele kaart voor Thomas Bruns (Heracles Almelo)
Thomas Bruns probeerde de counter van Ajax onschadelijk te maken met een overtreding. De overtreding werd gemaakt, maar de aanval ging door. Achteraf kreeg Bruns alsnog de gele kaart.
51'
Wat een misser! Fischer gaat alleen op doelman Pasveer af, maar weet deze niet te verschalken. Dit had de 2-0 moeten zijn.
51'
Heracles probeert verder naar voren te spelen. De Almeloërs duiken steeds vaker op rondom het strafschopgebied van Ajax.
50'
De Jong wordt voortdurend toegezongen. De aanvoerder van Ajax staat momenteel in het fanatieke vak van Ajax-supporters.
47'
Mogelijkheid voor Heracles. Linssen heeft een goede vrije trap in de benen. De Heraclied schiet de bal vanaf de rechterkant richting het doel, de bal gaat maar net voorlangs.
46'
We zijn weer begonnen in de Amsterdam ArenA. Ajax heeft afgetrapt.
46'
45'

Ajax staat terecht op voorsprong in de Amsterdam ArenA. De Amsterdammers kwamen al na twee minuten spelen op voorsprong dankzij een doelpunt van Danny Hoesen. Ajax had de controle over de wedstrijd en gaf bijna niks weg. Zelf wist het team van Frank de Boer echter ook bar weinig te creëren.
45'
44'
Gele kaart voor Bryan Linssen (Heracles Almelo)
Bryan Linssen trekt aan het shirt van Veltman en krijgt daarom de gele kaart.
42'
Kans voor Ajax. Schøne geeft een prima voorzet vanaf de rechterkant. Klaassen staat voor het doel en kan koppen, maar ziet zijn poging in de handen van Pasveer terechtkomen.
41'
Ajax blijft de bal geduldig rondspelen, maar tot grote kansen komen de Amsterdammers niet meer.
38'
Nog een paar minuten te spelen in de eerste helft. Gaat er voor de theepauze nog gescoord worden?
35'
Wat een misser van Schøne. Een goede voorzet van Nicolai Boilesen komt voor de voeten van zijn landgenoot terecht. Schøne maait echter totaal over de bal heen, waardoor de kans verkeken is.
34'
Viktor Fischer is overigens totaal onzichtbaar geweest in het eerste half uur. De Deen krijgt amper een bal aangespeeld en kan zich niet laten gelden.
33'
Heracles zal er slim aan doen om veelal Rosheuvel aan te spelen. De rechtsbuiten van Heracles gaat regelmatig langs zijn directe tegenstander.
30'
Het was veel belovend toen Hoesen al in de tweede minuut Ajax op voorsprong wist te zetten, maar sindsdien zijn er geen doelpunten meer gevallen in de Amsterdam ArenA. Zit er dan alsnog een stunt in voor Heracles?
28'
Ajax speelt de bal rustig rond. De Amsterdammers hebben de wedstrijd onder controle.
26'
Met zes goals is Siem de Jong de topscorer van het huidige Ajax als het gaat om duels tegen Heracles. In de clubhistorie scoorden alleen Van Basten (8) en Huntelaar (7) vaker tegen de Almeloërs. Helaas voor Ajax is De Jong er vandaag wegens een hamstringblessure niet bij.
21'
Eerste mogelijkheid voor de bezoekers. Mikhael Rosheuvel snelt voorbij Daley Blind en schiet de bal vervolgens op doel. Het schot van Rosheuvel mist kracht, waardoor doelman Jasper Cillessen de bal vrij gemakkelijk kan oppakken.
19'
Het kan niet lang meer duren voordat de Amsterdammers een tweede treffer hebben gemaakt. Heracles komt er niet aan te pas.
18'
Wederom een kansje voor de Amsterdammers. Moisander komt mee op en geeft de bal voor vanaf de linkerkant. Klaassen kan koppen, maar raakt de bal helemaal verkeerd.
16'
Weer een mogelijkheid voor Ajax. De Amsterdammers combineren goed. Davy Klaassen weet Schøne voor het doel te vinden. De Deen schiet te gehaast, waardoor zijn poging recht in de handen van Pasveer gaat.
14'
Oef! Bijna komt Ajax op een 2-0 voorsprong. Een vrije trap van Lasse Schøne komt op het hoofd van Veltman terecht. Pasveer ging onder de bal door, waardoor Veltman vrij kon inkoppen. De inzet van de centrale verdediger gaat maar net over het doel. Gemiste kans.
13'
Op 3 februari 2009 eindigde Ajax - Heracles Almelo voor het laatst in een gelijkspel. De Almeloërs kwamen op een 2-0 voorsprong, maar dankzij treffers van Miralem Sulejmani en Luis Suarez eindigde het duel alsnog in een gelijkspel.
9'
Op de kans waar Hoesen de 1-0 uit wist te scoren na, hebben beide elftallen nog geen mogelijkheden gecreëerd.
6'
Ajax scoorde in de laatste twee Eredivisie thuisduels niet. Nog nooit kwam Ajax drie thuisduels op rij niet tot scoren, dat zal dankzij de treffer van Hoesen ook deze keer niet gebeuren.
5'
De eerste keer dat Ajax en Heracles Almelo elkaar troffen in de Eredivisie was op 26 augustus 1962. Destijds won Ajax met 1-0 dankzij een doelpunt van Henk Groot.
2'
Doelpunt voor AFC Ajax, 1:0 door Danny Hoesen
Ajax staat al op voorsprong. Joël Veltman speelt zijn spits, Danny Hoesen, aan. Hoesen krijgt alle tijd en ruimte om wat te verzinnen en schiet de bal vervolgens laag en hard in de linkerhoek. Doelman Remko Pasveer is kansloos.
2'
Niklas Moisander staat weer in de basis bij Ajax, dat gaat ten kosten van Stefano Denswil.
2'
Heracles Almelo won slechts eenmaal in de Eredivisie op Amsterdamse bodem. Op 11 oktober 1964 won Heracles Almelo met 4-1.
1'
We zijn begonnen in Amsterdam. Heracles Almelo heeft afgetrapt.
1'

Van harte welkom bij de wedstrijd Ajax tegen Heracles Almelo. Mijn naam is Jurre Hermans en ik doe vandaag live verslag van deze wedstrijd. Onder het knopje wedstrijdgegevens kunt u de opstellingen van beide elftallen bekijken.

De interlandperiode zit er weer op. Ajax, dat in Joël Veltman een kersverse international heeft, moet het in eigen huis opnemen tegen Heracles Almelo. De afgelopen drie duels in de ArenA werden met ruime cijfers gewonnen door de Amsterdammers. Achtereenvolgend werd het 3-0, 6-0 en 4-0. Gebaseerd op deze cijfers is Ajax de favoriet.
Ook op de huidige ranglijst is het gat tussen Ajax en Heracles Almelo groot. De Almeloërs staan voorafgaand aan de veertiende speelronde op een veertiende plek. Ajax daarentegen staat op de derde plaats. Toch zullen ze in Amsterdam op hun hoede zijn. Het team van Jan de Jonge behaalde negen van haar veertien punten in een uitwedstrijd. Met als grote verrassing de 2-1 overwinning op Feyenoord in de Kuip.

In Amsterdam zijn ze al bezig met de aankomende winterstop. De namen van Luuk de Jong en Ola John zingen rond in de Amsterdam ArenA. Frank de Boer heeft aangegeven dat beide spelers interessant zijn voor de Amsterdammers, maar dat de prioriteit bij een buitenspeler (John red.) ligt. Mocht Ajax daadwerkelijk werk maken van een transfer, dan zal het gaan om een huurconstructie.

De ziekenboeg van Ajax is aardig gevuld. Dankzij de afgelopen interlandperiode kwamen er twee blessures bij. Siem de Jong (hamstring) viel geblesseerd uit tijdens het duel met Colombia, terwijl de IJslandse spits Kolbeinn Sigþórsson (enkel) het einde van het treffen met Kroatië niet haalde. Danny Hoesen zal wegens de blessures van De Jong en Sigþórsson in de spits beginnen bij de Amsterdammers. Daarnaast kan De Boer niet beschikken over Lerin Duarte. De middenvelder is op de weg terug, maar kwam gisteravond in actie voor Jong Ajax. Ook voor Bojan (hamstring) en Ruben Ligeon (enkel) komt het duel met Heracles Almelo te vroeg. Lesley de Sa en Tobias Sana keren terug in de wedstrijdselectie.
Heracles Almelo moet het in Amsterdam doen zonder de geblesseerden Aleksei Kangaskolkka (voet), Milano Koenders (knie), Leon van Dijk (knie), Mike te Wierik (kuitbeen) en Dario Vujičević (voet/bovenbeen).