RKC Waalwijk
0:0
geen

90'
RKC heeft waar het voor kwam. Ook in de tweede helft bleef RKC betrekkelijk eenvoudig op de been. De kansjes die Ajax creëerde waren een prooi voor RKC-doelman Jan Šeda. Als RKC de uitbraakmogelijkheden beter had benut, had ploeg zelfs nog meer kunnen hebben. Door de remise heeft Ajax dus niet optimaal geprofiteerd van de nederlaag van FC Twente.

Bedankt voor het volgen van dit duel! Ik wens u nog een fijn weekend en graag tot een volgende keer.
90'
90'
Wissel in bij RKC Waalwijk -> Denzel Slager
90'
Wissel uit bij RKC Waalwijk -> Kenny Anderson
90'
Drie minuten aan extra tijd heeft Ajax nog om de winst alsnog te pakken.
87'
Weer Šeda die in de weg ligt! Denswil probeert het van ver. Zijn schot is laag en gaat naar de linker hoek. En zoals wel vaker vandaag is Šeda attent, omdat hij ook deze bal pakt.
87'
Gele kaart voor Jean-David Beauguel (RKC Waalwijk)
86'
Hier had Ajax een strafschop moeten hebben. Klaassen wordt in het strafschopgebied vastgehouden en naar de grond gebracht. Eric Braamhaar ziet er echter niets in.
82'
Wissel in bij RKC Waalwijk -> Mickäel Tavares
82'
Wissel uit bij RKC Waalwijk -> Aurélien Joachim
80'
Wissel in bij AFC Ajax -> Davy Klaassen
80'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Siem de Jong
80'
Ajax zwijnt! RKC is er weer een keer uit en dat resulteert in de grootste kans voor RKC in de tweede helft. Via een goede combinatie komt de bal voor de voeten van Braber. Hij kan aan de rand van het strafschopgebied de bal naar de rechter hoek krullen. De bal valt maar net buiten het doel.
79'
Het is weer Serero die het probeert. De bal wordt voor hem klaar gelegd door Hoesen. Het schot, dat nu van een grotere afstand komt, gaat recht op Šeda af.
74'
Serero vindt Šeda op zijn pad! Ajax dringt iets meer aan en dat resulteert in een goede mogelijkheid voor Serero. Hij kan in het strafschopgebied loskomen van zijn tegenstander en tot schot komen. Het schot is goed, maar Šeda heeft een goed antwoord.
70'
Met Hoesen voor Sigþórsson brengt Frank de Boer dus geen extra spits. Iets wat je toch wel kon verwachten gezien de huidige situatie waar Ajax momenteel in verkeert. Want Ajax komt er maar niet doorheen. Overigens neemt de druk van Ajax enigszins toe. Daar tegenover staat wel dat de Amsterdammers achterin ruimte weggeven. RKC was er niet voor niets al een paar keer gevaarlijk uit.
69'
Wissel in bij RKC Waalwijk -> Peter Jungschläger
69'
Wissel uit bij RKC Waalwijk -> Damiano Schet
69'
Wissel in bij AFC Ajax -> Danny Hoesen
69'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Kolbeinn Sigþórsson
67'
Beauguel zet weer een paar Ajacieden opzij en betreedt het strafschopgebied. Zijn schot wordt echter niet meer dan een corner.
66'
Dit is zo'n moment waar RKC op wacht. Met drie spelers zijn de Brabanders er snel uit. Ajax kan maar twee man meesturen en dat zorgt dus voor een overtal situatie. Joachim is diegene die de bal heeft, maar hij verzuimt het goed uit te spelen. Want met een belabberde pass is RKC de bal alweer kwijt.
65'
Andersen heeft een goed schot in de benen. Hij wil de bal naar de verre hoek krullen. Šeda moet aan het werk en doet dat met succes door de bal te keren.
60'
Sigþórsson controleert een voorzet van Van Rhijn goed ter hoogte van de penaltystip. De IJslander legt klaar voor De Jong die daardoor een goede schietkans krijgt. De middenvelder van Ajax produceert echter niet meer dan een halve afzwaaier.
57'
Joachim verovert de bal op eigen helft in de buurt van de cornervlag. Al solerend en beukend steekt hij de hele eigen helft over. Het is een aanzet van een aanval van RKC die uiteindelijk strand bij Schet, omdat hij de bal in het strafschopgebied niet goed kan controleren.
55'
Langzaam aan klinken er steeds wat meer fluitconcertjes vanaf de tribune. De supporters van Ajax zien dat hun ploeg zich ook in de tweede helft geen raad weet met RKC.
51'
Anderson met een bekeken pass door de lucht op Joachim. De Luxemburger staat helemaal vrij, maar hij denkt ook dat hij buitenspel staat en dus geeft hij het al gauw op. Het is echter geen buitenspel. Er had dus meer ingezeten voor de Waalwijkers.
50'
Wissel in bij AFC Ajax -> Ricardo van Rhijn
50'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Lasse Schøne
49'
Boilesen is door op links en hij wil Sigþórsson, die op een meter of vijf van het doel staat opgesteld, bedienen. De IJslander krijgt de bal niet goed onder controle.
47'
Een goeie kopkans voor Ajax gaat net naast.
46'
Gele kaart voor Sander Duits (RKC Waalwijk)
De middenvelder van RKC wordt uitgekapt door Siem de Jong. Duits trekt De Jong naar de grond en krijgt terecht geel.
46'
Ajax en RKC zijn ongewijzigd begonnen aan de tweede helft.
46'
45'
Ajax heeft het moeilijk met RKC. De bezoekers spelen compact en staan geconcentreerd te spelen. Het ontbreekt Ajax om creativiteit om een gaatje te vinden in de defensie van de bezoekers. De thuisploeg was het meest gevaarlijk via Sigþórsson. De IJslander was met een kopbal op de paal het dichtste bij. RKC kwam er een paar keer gevaarlijk uit en dat leverde twee grote kansen op, maar die werden niet benut.

Graag tot straks bij de tweede helft!
45'
42'
Sigþórsson op de paal! Nu is Ajax levensgevaarlijk uit een hoekschop. De IJslandse spits van de Amsterdammers kopt een hoekschop met zijn achterhoofd naar de rechterhoek. Sigþórsson ziet de bal tot zijn teleurstelling op de paal belanden. Even later is Ajax opnieuw gevaarlijk. Nu via Andersen, die de bal voorlangs schiet.
39'
Blind op de vuisten van Šeda! Ajax is er even snel uit en uiteindelijk komt de bal terecht bij Blind, die weliswaar van ver vrij staat. De verdedigende middenvelder besluit uit te halen en ziet zijn schot op de vuisten van RKC-doelman Šeda belanden.
35'
Eindelijk komt Ajax eens door over de vleugel. Schøne stoomt op in het strafschopgebied van RKC en dat wordt gezien door Andersen, die de bal meegeeft aan zijn landgenoot. Schøne legt meteen af, maar zijn pass op Sigþórsson belandt in de kluts waardoor de kans verloren gaat.
30'
We zijn een half uur onderweg en het wedstrijdbeeld is nog niet veranderd. Al kruipt RKC zo nu en dan wel even uit de schulp. Zo was Van Hoevelen enkele minuten gelden erg dichtbij de 0-1. Ajax mist de creativiteit om het de defensie van RKC echt moeilijk te maken.
29'
Van Hoevelen kopt hem bijna in het dak van het doel! Omdat Beauguel niet af is te stoppen door Blind en Schøne verdient RKC een hoekschop. De hoekschop zorgt voor de tweede grote mogelijkheid voor de Brabanders. De corner komt namelijk op het hoofd van Van Hoevelen, die kopt. De kopbal kan ternauwernood door Cillessen over het doel worden gekopt.
25'
De vrije trap van Denswil wordt goed gered door Šeda! Denswil neemt de vrije trap en mikt op de linkerhoek. Het is schot is laag en afgemeten. RKC-doelman Šeda is attent en tikt te bal naast het doel. Uit de corner die daarop volgt ziet de doelman er niet zo goed uit. Hij springt onder de bal door, maar bij de Amsterdammers is er niemand die profiteert van het foutje van de RKC-goalie.
24'
Serero zet een goede combinatie op en verdient een vrije trap aan de rand van het strafschopgebied.
21'
Ajax slaagt er nog niet in een gaatje te vinden in de defensie van RKC. Daarom haalt Sigþórsson maar eens uit aan de rand van het strafschopgebied. Zijn schot is gevaarlijk, maar gaat net naast.
15'
Het beeld van de wedstrijd is zoals verwacht. Ajax heeft de controle en het meeste balbezit. RKC speelt compact en trekt zich vooral terug op eigen helft en hoopt op een foutje van Ajax. De Brabanders hebben tot nu toe de beste kans gehad via Amieux, die verzuimde Beauguel te bereiken. De Fransman had de bal anders voor het intikken. Voor Ajax was Sigþórsson een paar keer dreigend.
14'
Dat doet Fischer leuk! Hij trekt naar binnen en loopt in de breedte aan de rand van het strafschopgebied. Met deze actie schudt hij vijf spelers van RKC af. Het levert uiteindelijk niets op en dat had toch meer verdiend.
12'
De rechtsback van vanavond Schøne speelt Joachim uit en heeft een goede voorzet in huis. De bal gaat voor het doel van RKC langs zonder dat er een Ajacied is die het beslissende tikje geeft.
9'
Boilesen met een voorzet op maat vanaf de linkerkant van het veld. Hij vindt met zijn pass het hoofd van Sigþórsson. De IJslander kopt net over.
5'
Dit moet 0-1 zijn! Amieux komt over de linkerkant en kan vrij door op Cillessen. De speler van RKC hoeft alleen maar af te leggen op Beauguel en het is een doelpunt. Amieux denkt er te makkelijk over en schuift de bal zo in de schoenen van een Ajacied.
2'
De eerste kans dient zag snel aan voor de thuisploeg. Sigþórsson weet de mogelijkheid niet te benutten.
1'
RKC heeft afgetrapt in een lang niet volle Amsterdam ArenA.
1'
Een hele goedenavond! Hartelijk welkom bij de wedstrijd tussen Ajax en RKC Waalwijk. Ik ben Steven Koelma en ik doe verslag van dit duel dat om 20.45 uur begint.

Na de deceptie van Ajax in de Champions League tegen Celtic (2-1) hebben de Amsterdammers wat goed te maken. Wat dat betreft komt RKC op het juiste moment, want de Brabanders vanwege de zege van NEC op sc Heerenveen (2-1) de nieuwe hekkensluiter in de Eredivisie. Daardoor lijkt RKC een ideale prooi voor Ajax om het vertrouwen weer wat op te krikken.

Hoewel RKC met vijf punten uit tien wedstrijden onder de maat presteert, maakt de ploeg wel faam als zogenaamde 'reuzendoder'. De Waalwijkers snoepten Vitesse (4-2) en en FC Twente (0-0) al punten af en op bezoek bij PSV werd er in de slotfase pas verloren. Het vertrouwen opkrikken gebeurt dus niet zomaar, omdat RKC voor de grote ploegen een taaie tegenstander blijkt te zijn.

Ajax is in de eigen ArenA verplicht om het spel te maken en kan een RKC verwachten dat achterin de pot dicht gooit en wacht op de fout van de tegenstander. Ajax-trainer Frank de Boer noemde het treffen met de Waalwijkers al een goede testcase voor de return tegen Celtic, omdat De Boer verwacht dat de Schotten over anderhalve week de boel ook dicht gaat gooien.

Opvallend genoeg start Lasse Schøne vanavond als rechtsback. Dit gaat ten koste van Ricardo van Rhijn die normaliter bij Ajax op de rechtsback positie staat. Afgelopen week viel Schøne tijdens de wedstrijden tegen FC Twente en Celtic ook in voor Van Rhijn. Moisander en Duarte ontbreken vanavond nog steeds bij Ajax vanwege blessures.
Bij RKC debuteert vanavond Prince Désir Gouano. Hij zal spelen onder de voetbalnaam Prince en is door de geel-blauwen van Atalanta Bergamo gehuurd. Castelen en Ivens trainden vanmiddag in Waalwijk, maar worden uit voorzorg niet ingezet.

Voor de opstellingen verwijs ik u naar de button 'wedstrijdgegevens' aan de linkerzijde van deze webpagina. Vanaf 20.45 uur gaan we zien hoe Ajax het er vanaf gaat brengen tegen de reuzendoder uit Waalwijk. Graag tot dan!