20:00 uur
Roda JC Kerkrade
3:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Ricardo van Rhijn 8.
2 : 0 Torinfos in de Ticker Siem de Jong 31. / Schot met rechts  (Christian Eriksen)
3 : 0 Torinfos in de Ticker Viktor Fischer 83. / Schot met rechts  (Siem de Jong)

90'
Ajax boekte een redelijk gemakkelijke overwinning op Roda JC dat slechts een tijdsbestek van een minuut of tien gevaarlijk was. De rest van de wedstrijd waren de Amsterdammers de bovenliggende partij. Dit resulteerde in een 3-0 zege dankzij doelpunten van Van Rhijn, De Jong en Fischer.
90'
90'
Twee minuten blessuretijd worden aan de wedstrijd toegevoegd.
90'
Het Ajax-publiek is tevreden met de ruime overwinning en laat zich horen.
86'
Een spectaculaire omhaal van De Jong vliegt hoog over het doel van Roda JC.
84'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Mitchel Paulissen
84'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Mitchell Donald
84'
Wissel in bij AFC Ajax -> Nicolai Boilesen
84'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Daley Blind
84'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Roly Bonevacia
84'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Wiljan Pluim
83'
Doelpunt voor AFC Ajax, 3:0 door Viktor Fischer
Een schot van Schøne vanaf een meter of 25 afstand kan met moeite worden gekeerd door Kurto. De inkomende De Jong schiet vervolgens de rebound op de paal waarna de bal bij Fischer belandt. Hij schiet uiteindelijk wel raak en zo staat het 3-0 voor Ajax.
82'
Met nog ongeveer tien minuten te spelen, lijkt Ajax deze wedstrijd uiteindelijk vrij eenvoudig te winnen. Roda JC kende slechts een korte opleving en dit leverde geen doelpunt op voor de ploeg van Brood.
80'
Mooie verdedigende sliding van Höcher die zo Fischer de vrije doorgang richting Kurto belet. Zo hoort een sliding te zijn.
77'
Fischer schiet vanaf de zijkant van het strafschopgebied. Zijn poging wordt echter makkelijk gepakt door Kurto. Daar had hij beter wat anders met de bal kunnen doen.
75'
Blind slalomt door de defensie van Roda en lost een schot op doel. Goede actie van de Ajax-verdediger. Helaas voor hem kan Kurto zijn inzet weg boksen.
74'
Wissel in bij AFC Ajax -> Lasse Schøne
74'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Kolbeinn Sigþórsson
73'
Gele kaart voor Ard van Peppen (Roda JC Kerkrade)
Van Peppen krijgt geel nadat hij Sana, die hem wil omspelen, neer haalt.
69'
Pluim mist de toegekende penalty! Wat een mogelijkheid om zijn team weer terug in de wedstrijd te brengen. De middenvelder van Roda JC schiet namelijk hoog over.
68'
Gele kaart voor Daley Blind (AFC Ajax)
Blind krijgt ook geel bij het veroorzaken van de penalty.
68'
Penalty voor Roda JC! Na een vrije trap van Höcher trekt Blind Németh naar de grond. Makkelie twijfelt niet en wijst naar de stip.
68'
Opnieuw een drinkpauze in de Arena waar het momenteel 26 graden is. Drinken is dus noodzakelijk.
67'
Wissel in bij AFC Ajax -> Tobias Sana
67'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Bojan Krkić
66'
Een nuttige interceptie van Biemans die voorkomt dat een voorzet van Van Rhijn bij Sigþórsson aan komt. Die had anders vrij in kunnen schieten.
64'
Opnieuw een grote kans voor Roda JC. Németh komt vrij voor Vermeer na een slim balletje van Höcher. Vermeer gooit zijn lichaam ervoor en voorkomt zo een doelpunt. Zo krijgt Roda uit het niets twee grote mogelijkheden om de spanning terug te brengen in deze wedstrijd.
63'
Bijna een doelpunt van Hupperts! Bij de tweede paal verkijkt Blind zich op de aanvaller van Roda. Hupperts weet de bal te raken en ziet zijn inzet op de paal belanden. Vervolgens is Vermeer attent en hij werkt de bal weg.
60'
Opnieuw een voorzet vanaf rechts die voor gevaar zorgt, nu van Eriksen. Luijckx kan de bal ditmaal wegwerken.
59'
Grote mogelijkheid voor Fischer! Van Rhijn geniet erg veel ruimte aan de rechterzijkant en levert een prima voorzet af op de geheel vrijstaande Fischer. De Deen schiet de bal met binnenkant voet in, maar doet dit niet goed. De bal vliegt namelijk hoog over het doel van Kurto.
57'
Ook na rust verloopt de omschakeling bij Roda JC niet op de manier zoals Brood die voor ogen heeft. Te traag wordt de bal naar voren gespeeld en te snel levert Roda de bal snel weer in bij Ajax.
56'
Druk van Ajax op het Roda-doel. Uiteindelijk resulteert dit in een voorzet van Fischer op Sigþórsson die slechts een teenlengte tekort komt om binnen te schieten.
53'
Een schot vanaf de rand van de zestien van Fischer vliegt een metertje naast het doel van Kurto.
53'
Na geklungel van Biemans pikt Bojan hem de bal af. De flankspeler moest eigenlijk afspelen op de vrijstaande Sigþórsson maar gaat voor eigen succes. Kurto pakt de poging van Bojan.
51'
Bojan gaat gemakkelijk neer in de zestien en claimt een penalty. Makkelie vindt het niks en laat door voetballen.
50'
Fischer en Van Rhijn lossen kort achter elkaar de eerste schoten na rust. Beide pogingen worden door Kurto gekeerd. Het toont aan dat Ajax nog niet tevreden is met de 2-0 voorsprong.
49'
Een gunstige statistiek voor Roda is dat het de afgelopen acht jaar zijn openingsduel niet verloor. Het is echter maar de vraag of de ploeg het Ajax vanavond nog moeilijk kan maken.
46'
De tweede helft is begonnen. Zal Roda JC er vanavond nog een wedstrijd van kunnen maken?
46'
45'
Na 45 minuten voetballen staat Ajax in de eigen Arena op een verdiende 2-0 voorsprong. Vanaf de aftrap zochten de Amsterdammers de aanval en dit resulteerde al na acht minuten in een doelpunt. Het was Van Rhijn die scoorde zonder dat hij er zelf erg in had. Ondanks enkele fases waarin Ajax weinig wist te creëren, kwam het na een half uur voetballen op 2-0. Eriksen bediende De Jong die beheerst afrondde. Roda JC zette daar weinig tegenover. De grootste kans voor de bezoekers kwam al na vijf minuten maar was niet aan Németh besteed.
45'
44'
Moisander probeert een afstandsschot vanaf een meter of 25 maar hij produceert enkel een afzwaaier.
44'
Het lukt Roda JC in de omschakeling maar niet om de vrije man te vinden. Willen ze nog punten aan deze wedstrijd over houden, dan zal Roda-trainer Brood toch wat aanvallender moeten gaan spelen.
40'
Weinig verandering in het spelbeeld. Het is Ajax dat de bal heeft en op zoek is naar de opening in de verdedigende stellingen van de Limburgers.
36'
Na de goal speelt Ajax de bal rond en wacht het geduldig op zijn kansen. Roda JC probeert bij een balverovering snel om te schakelen maar mist daarvoor de mensen voorin. Németh staat voorin op een eiland.
32'
Vlak na de goal van De Jong een grote kans voor Bojan om de wedstrijd al voor rust te beslissen. Na een individuele actie besluit hij de bal niet af te geven, maar schiet hij zelf. Kurto kan de bal uit zijn doel houden door deze weg te stompen.
30'
Doelpunt voor AFC Ajax, 2:0 door Siem de Jong
Na een slechte pass van Luijckx weet Poulsen de bal te onderscheppen. Die speelt de bal naar Eriksen die vervolgens met een heerlijke pass De Jong een vrije scoringskans biedt. De aanvoerder van Ajax blijft uiterst koel en schiet binnen met binnenkant rechts. Zo staan de Amsterdammers na een half uur met 2-0 voor zonder groots te spelen.
27'
Gele kaart voor Ricardo van Rhijn (AFC Ajax)
Van Rhijn krijgt een gele kaart. Het is onduidelijk waarvoor hij deze kaart precies krijgt, maar waarschijnlijk belette hij een snelle omschakeling van Roda JC.
24'
Er volgt nu, na een kwart van de wedstrijd, een korte drinkpauze.
22'
De druk van Ajax is de laatste minuten wat afgenomen waardoor Roda nu ook aan voetballen toekomt. Een grote kans levert het nog niet op.
19'
Na een goede lage voorzet van Blind kan Sigþórsson inschieten. Hij raakt de bal niet goed en zijn inzet vliegt meters naast.
18'
De percentages balbezit van beide elftallen zeggen genoeg over het spelbeeld. Ajax heeft 73 procent balbezit en Roda JC slechts 27.
15'
Uit een hoekschop kopt Luijckx, een goede kopper, hoog over.
14'
Een voorzet van Van Rhijn komt terecht bij Bojan. De Barcelona-huurling schrikt echter van de plotselinge mogelijkheid en kan daarom weinig nuttigs met de bal doen.
12'
Ajax blijft nadrukkelijk in de aanval, Roda kan slechts verdedigen en er af en toe in de omschakeling uitkomen.
8'
Doelpunt voor AFC Ajax, 1:0 door Ricardo van Rhijn
Al snel is daar de voorsprong voor Ajax! Een vrije trap van Eriksen wordt door niemand van Roda weggewerkt. Kurto ziet de bal laat op hem afkomen en kan de bal alleen nog stoppen met zijn benen. Als gevolg hiervan schiet hij de bal wel tegen Van Rhijn op. De verdediger brengt dus zonder eigen opzet zijn ploeg op voorsprong.
6'
Eriksen schiet op de lat! Een vrije trap op een meter of 20 afstand van het Roda-doel spat uiteen op de lat boven Kurto. Die kon alleen maar kijken hoe de bal het aluminium raakte. Schitterende trap van de middenvelder van Ajax.
5'
Grote kans voor Németh. Een mooi balletje van Van Peppen zorgt ervoor dat de aanvaller van Roda JC vrij kan schieten. Zijn schot is echter te zacht en recht op Vermeer af waardoor die makkelijk kan pakken. Dat was een mooie bal van Van Peppen!
3'
Bijna wordt een slechte pass van Biemens afgestraft door Bojan. Hij probeert De Jong te bedienen, maar dit lukt hem niet. Zo blijft die fout van Biemens zonder gevolgen.
2'
De eerste voorzet deze wedstrijd komt op naam van Hupperts. Zijn voorzet wordt makkelijk gevangen door keeper Vermeer.
1'
Ajax heeft afgetrapt voor deze eerste wedstrijd van het voetbalseizoen 2013-2014. De omstandigheden zijn zwaar; het is erg warm in de Amsterdam Arena. Scheidsrechter vanavond is Danny Makkelie.
1'
De Eredivisie gaat weer beginnen! Welkom bij deze eerste wedstrijd van het seizoen 2013-2014 die vanavond wordt gespeeld tussen Ajax en Roda JC. Deze confrontatie zal beginnen om acht uur. Mijn naam is Roel Egberts en ik doe vanavond voor u live verslag van de wedstrijd.

Zowel bij Ajax als bij Roda JC zijn enkele belangrijke spelers vertrokken en aangetrokken. De Amsterdammers zagen deze zomer onder andere Derk Boerrigter, Ryan Babel, Miralem Sulejmani en FC Barcelona-huurling Isaac Cuenca vertrekken. Ajax trok onder andere Dejan Meleg, Mike van der Hoorn en Bojan Krkic aan. De laatste huurt de club van FC Barcelona. Hij zal vanavond zijn debuut in de Eredivisie maken.

Roda JC, dat zich afgelopen seizoen ternauwernood wist te handhaven in de hoogste Nederlandse voetbalklasse, raakte met Sanharib Malki zijn topscoorder van de afgelopen seizoenen kwijt. Ook de verdedigers Abel Tamata, afgelopen seizoen door Roda gehuurd van PSV, en Rob Wielaert verlieten de Limburgse club. Onder andere Kees Luijckx, Ard van Peppen, Anouar Kali, Guy Ramos en Marc Hocher staan aankomend seizoen voor het eerst bij Roda JC onder contract.

Ajax kent geen blessuregevallen of schorsingen binnen de selectie. Dit is bij Roda niet het geval. Frank Demouge, Guy Ramos, Davy de Beule en Martijn Monteyne zijn geblesseerd. Mark-Jan Fledderus, de nieuwe aanvoerder van de ploeg uit Limburg, is geschorst. De opstellingen van beide elftallen zijn te vinden onder het kopje wedstrijddetails.

In Amsterdam speelden Ajax en Roda JC 40 keer eerder tegen elkaar. Van deze confrontaties wonnen de bezoekers slechts driemaal. Ajax won maar liefst 32 keer. Vorig jaar wisten de Limburgers een punt mee te nemen uit de hoofdstad, het werd toen 1-1. Doelpuntenmakers destijds waren Cuenca en Adil Ramzi.