18:45 uur
AFC Ajax
0:2
0 : 1 Torinfos in de Ticker Joël Veltman 14. / Kopbal  (Lasse Schöne)
0 : 2 Torinfos in de Ticker Davy Klaassen 28. / Schot met rechts  (Kolbeinn Sigþórsson)

90'
90'
Doelpunt afgekeurd! Blind haalt uit, maar Sigthórsson raakt de bal aan. Hij verandert de bal van richting en daarna verdwijnt de bal in het net, maar de IJslander stond buitenspel.
90'
Er komen nog twee extra minuten speeltijd bij. Daarna kan Ajax uitgerust naar Amsterdam reizen, want de laatste vijftien minuten heeft de ploeg maar weinig inspanning geleverd.
85'
Nog vijf minuten te gaan in Waalwijk. Als de thuisploeg nog scoort wordt het nog spannend. Dit ligt echter niet in de lijn der verwachtingen.
82'
Wissel in bij AFC Ajax -> Thulani Serero
82'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Davy Klaassen
79'
Ook RKC Waalwijk spaart de krachten. Ze weten dat hier niets te halen valt en sparen de krachten voor wedstrijden waarin wel punten gepakt kunnen worden.
76'
Het is heel goed te zien dat Ajax het wel prima vindt. Ze moeten natuurlijk ook denken aan de wedstrijd van zondag. Dan spelen ze in Arnhem tegen Vitesse.
73'
Wissel in bij RKC Waalwijk -> Kenny Anderson
73'
Wissel uit bij RKC Waalwijk -> Romeo Castelen
72'
Deze wedstrijd heeft een doelpunt nodig. Eén van Ajax voor de mooiigheid, of één van RKC Waalwijk om de spanning in deze wedstrijd terug te brengen.
68'
Wissel in bij AFC Ajax -> Ricardo Kishna
68'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Lesly de Sa
67'
Een hele gevaarlijke vrije trap van Schöne! Hij krult de bal met rechts in de linkerhoek, maar de inzet gaat net naast.
66'
Ajax gaat zometeen wisselen. Het brengt smaakmaker Ricardo Kishna in, wat de wedstrijd alleen maar ten goede kan komen. De kwaliteit van de wedstrijd neemt nu wel heel snel af.
63'
Mocht Feyenoord vanavond tegen Heracles Almelo punten laten liggen, dan kan Ajax bij winst op RKC Waalwijk en volgende week zondag tegen Vitesse kampioen worden. De Rotterdammers staan echter op een voorsprong.
60'
Qua spanning neemt de wedstrijd wel een beetje af. Ajax vindt het wel best en RKC Waalwijk is voorlopig niet bij machte om iets af te dwingen in eigen huis.
56'
Wat extra duelkracht bij RKC Waalwijk. Daniël de Ridder maakt plaats voor Aurélien Joachim.
56'
Wissel in bij RKC Waalwijk -> Aurélien Joachim
56'
Wissel uit bij RKC Waalwijk -> Daniël De Ridder
55'
Prima kans voor Jean-David Beauguel! De lange spits krijgt de bal teruggelegd van Castelen en haalt van buiten de zestien in één keer uit. De bal gaat recht op Cillessen af, die er dan ook geen moeite mee heeft.
53'
Denswil mag daar best de 0-3 inkoppen! De centrale verdediger staat helemaal vrij bij de tweede paal, maar kopt de bal te hard naar de grond. Van Dijk tikt de bal gemakkelijk over.
49'
De Sa met een gevaarlijk schot voorlangs! De rechtsbuiten haalt van dichtbij uit, maar heeft het vizier nog niet op scherp staan in de tweede helft.
46'
Daar gaan we weer! Kan RKC Waalwijk nu wel scoren tegen Ajax? Ze hebben er minimaal twee nodig voor een resultaat tegen de Amsterdammers.
46'
45'
Ajax kreeg het tegen het einde van de eerste helft nog moeilijk, maar daarvoor eigenlijk helemaal niet. Het kwam op 0-1 door een kopbal van Veltman uit een corner. Klaassen maakte er met een droge, diagonale knal in de linkerhoek 0-2 van.
45'
45'
Wat een heerlijke aanval van RKC Waalwijk! Castelen en Evander Sno combineren en zodoende komt Castelen vrij voor Cillessen. Het is echter buitenspel, waardoor de kans niet afgemaakt kan worden.
40'
Een gekke beslissing van scheidsrechter Eric Braamhaar. De Sa wordt aan de rechterkant weggestuurd en Rémy Amieux heeft een boel trekwerk nodig om de aanvaller af te stoppen. Dit lukt echter niet, waarna De Sa Schöne in staat stelt om te scoren. Braamhaar fluit echter af, een overtreding tegen De Sa.
39'
Weer een vrije trap van RKC die voor veel gevaar zorgt. Duits krult de bal wederom in de vijf meter en Cillessen moet gestrekt met de vuisten vooruit om de bal weg te werken.
36'
De thuisploeg krijgt nu wat meer lucht van Ajax en kan langzaam werken aan het balbezit en het creëren van kansen. Kunnen ze nog wat terugdoen voor de eerste helft voorbij is?
33'
Twee kansen voor Ajax achter elkaar. Een schot van Daley Blind wordt nog gekraakt, maar daarna kan Schöne uithalen. Met een volley zoekt hij de rechterhoek, maar Arjen van Dijk kan keren.
31'
Nu gaat het wel heel moeilijk worden voor RKC Waalwijk, dat de punten echt hard nodig heeft. Ze wonnen onlangs van Roda JC en daarmee zijn ze voorlopig veilig.
28'
Doelpunt voor AFC Ajax, 0:2 door Davy Klaassen
En het wordt 0-2! Kolbeinn Sigthórsson kan vrij uithalen, maar besluit toch te kappen. De weg naar de goal wordt afgeschermd, daar speelt hij Davy Klaassen in de zestien aan. De blonde middenvelder haalt vanaf rechts uit en vindt de lange hoek: 0-2.
26'
Wissel in bij RKC Waalwijk -> Mitch Apau
26'
Wissel uit bij RKC Waalwijk -> Michael Lamey
25'
De Sa staat inmiddels weer, maar Lamey ligt nog op de grond. Moet RKC Waalwijk al vroeg wisselen?
24'
Twee spelers geblesseerd op het veld. Bij Ajax Lesly de Sa en bij RKC Waalwijk Michael Lamey. De spelers kwamen in een luchtduel met de hoofden tegen elkaar.
21'
Daar is dan wel de eerste kans voor RKC Waalwijk! Romeo Castelen sprint diep op een lange bal, is Denswil te slim af en schiet met een vreemde stuit richting doel. Cillessen neemt geen risico en tikt de bal naast. De corner levert RKC niets op.
20'
Het spel van RKC Waalwijk komt nog niet echt uit de verf. Ze zijn een klein beetje gevaarlijk via standaardsituaties, maar daarnaast komen ze niet eens in de buurt van Cillessen.
17'
Het Amsterdamse publiek is in Waalwijk al goed te horen. Zij vieren de drie punten en waarschijnlijk het kampioenschap al. Ook meteen applaus als Ricardo van Rhijn het van afstand probeert, maar het schot gaat rechts langs de paal.
14'
Doelpunt voor AFC Ajax, 0:1 door Joël Veltman
Het is raak! Schöne legt een hoekschop vanaf links bij de tweede paal en Joël Veltman kopt daar knap binnen. 0-1 voor Ajax na vijftien minuten spelen.
12'
Nee hoor, Sander Duits krult de bal recht in de handen van Cillessen.
12'
RKC Waalwijk kan voor het eerst gevaarlijk worden. Een afstandsschot wordt aangeraakt en dus wordt het een corner.
9'
Voor Stefano Denswil is dit ook een wedstrijd om zich te bewijzen. De centrale verdediger kreeg een nieuw contract aangeboden, maar Denswil wil meer perspectief in het eerste elftal van Ajax.
6'
Nu het eerste werk voor Jasper Cillessen! De goalie moet een indraaiende vrije trap uit de vijf meter boksen en doet dit met succes.
5'
Eerste gevaar in deze wedstrijd! Lasse Schöne staat onder druk van Peter Jungschläger, maar kan verder met de bal. Op twintig meter van het doel haalt hij uit richting de linkerhoek, maar de inzet mist kracht. Het schot gaat ook naast.
4'
Een zuinig begin in Waalwijk, waar Ajax in plaats van witte, rode sokken heeft. Dit omdat de sokkleur van RKC Waalwijk ook wit is.
1'
Bij Ajax staat Lerin Duarte weer eens in de basis. Dit geldt ook voor Lesly de Sa en Kolbeinn Sigthórsson. Het centrum van de verdediging wordt gevormd door Joël Veltman en Stefano Denswil. Daley Blind is linksback, wat betekent dat Christian Poulsen op het middenveld staat.
RKC Waalwijk kent geen verrassingen in de opstelling. De aanval wordt gevormd door Romeo Castelen, Jean-David Beauguel en Daniël de Ridder.

Het zal echt niet tot speelronde 34 duren voordat Ajax zich opnieuw kampioen mag kronen van Nederland. Toch is RKC Waalwijk-uit geen makkelijk duel voor de Amsterdammers. Mijn naam is Jos Boesveld en ik doe verslag van deze wedstrijd.

RKC Waalwijk doet het verrassend goed tegen de topploegen in de Eredivisie. Zo werd er bijvoorbeeld tweemaal gewonnen van Vitesse, eenmaal van Feyenoord en hield het Ajax en FC Twente op een gelijkspel. Ook PSV moest er in speelronde 21 aan geloven. De zestiende plek lijkt dan ook niet de juiste voor een ploeg als RKC Waalwijk. Het slechte spel van Roda JC heeft er echter wel voor gezorgd dat de Waalwijkers vijf punten voorsprong hebben op de hekkensluiter. RKC Waalwijk moet daarom maar naar boven kijken, waar Go Ahead Eagles, FC Utrecht en ADO Den Haag allemaal in te halen zijn.

Ajax beleefde een prima week. In de KNVB Beker versloeg het in de halve finale AZ en het belangrijke competitieduel tegen FC Twente werd in eigen huis omgezet in een klinkende overwinning. Hiermee hebben de Amsterdammers de juiste afslag genomen richting de vierde landstitel op rij. Dit lukte Ajax nooit eerder. Op diverse sites gaat het niet meer om wanneer Ajax kampioen wordt, maar hoe. Gaat het om een thuiswedstrijd, of speelt Ajax uit als het de schaal voor het eerst omhoog mag houden? Er zijn diverse scenario's, maar de ploeg zelf zal vooral willen beginnen met drie punten bij RKC Waalwijk op bezoek. In de selectie ontbreken de langdurig geblesseerde Siem de Jong en Viktor Fischer. Daarnaast moet sterkhouder Niklas Moisander de wedstrijd ook aan zich voorbij laten gaan. De Fin heeft een knieblessure.

Ongeveer een uur voor aanvang van de wedstrijd worden de opstellingen definitief bekend gemaakt. Deze zijn vervolgens te vinden onder het kopje Wedstrijddetails.