12:30 uur
AFC Ajax
1:2
1 : 0 Torinfos in de Ticker Henk Dijkhuizen 34. / Kopbal  (Marc Höcher)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Jaïro Riedewald 88. / Schot met links  (Danny Hoesen)
1 : 2 Torinfos in de Ticker Jaïro Riedewald 90. / Schot met links  (Joël Veltman)

90'
Samenvatting

Ajax is winterkampioen. Jaïro Riedewald maakt twee late doelpunten, waardoor Ajax met drie punten huiswaarts keert. Roda JC leek de wedstrijd niet meer weg te gaan geven, maar in de 88e minuut en in de blessuretijd scoorde de 17-jarige debutant.
90'
90'
Wat een debuut in de Eredivisie voor de 17-jarige Riedewald. Twee doelpunten als linksback.
90'
Gele kaart voor Jaïro Riedewald (AFC Ajax)
Riedewald trok zijn shirt uit na zijn doelpunt en kreeg daarvoor de gele kaart.
90'
Doelpunt voor AFC Ajax, 1:2 door Jaïro Riedewald
Ongelofelijk. Riedewald maakt de winnende voor Ajax. Een hoekschop van Schøne wordt doorgekopt door Veltman. Riedewald kan vervolgens van dichtbij zijn tweede maken omdat Van Peppen staat te slapen.
90'
Bijna Van Rhijn die Ajax op voorsprong zet. Roda JC staat niet goed te verdedigen.
90'
Kan Ajax, net als vorige week tegen Cambuur, de wedstrijd nog winnen?
90'
Nijhuis trekt er nog vijf minuten blessuretijd bij. Waarom is mij volstrekt onduidelijk. Beide teams hebben drie keer gewisseld, maar het spel heeft niet vaak stilgelegen. Drie minuten waren voldoende geweest.
88'
Doelpunt voor AFC Ajax, 1:1 door Jaïro Riedewald
Ajax komt op gelijke hoogte. Hoesen krijgt de bal aangespeeld met de rug naar het doel. De spits probeert op doel te schieten, maar schiet de bal voor de voeten voor debutant Riedewald. De linksback kan van dichtbij de gelijkmaker aantekenen: 1-1.
87'
Roda JC speelt inmiddels met een handbalverdediging. Alle spelers staan rondom het eigen strafschopgebied. Ajax probeert een gaatje te vinden in de Limburgse defensie, maar tot dusver wil dat nog niet lukken.
84'
Nog een paar minuten te spelen. Kan Ajax de gelijkmaker nog forceren?
81'
Aardige mogelijkheid voor Roda JC. De Limburgers counteren via meerdere schijven. Uiteindelijk komt de bal terecht bij Höcher die aan de linkerkant stond te wachten op de bal. Cillessen brengt redding op het schot van de ingevallen linkermiddenvelder.
81'
Ajax heeft ook haar derde wissel gebruikt. Christian Poulsen wordt vervangen door de 17-jarige Jaïro Riedewald. Laatstgenoemde maakt zijn debuut in de Eredivisie.
80'
Wissel in bij AFC Ajax -> Jaïro Riedewald
80'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Christian Poulsen
78'
Bonevacia kan inderdaad niet verder. Kees Luijckx is zijn vervanger.
78'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Kees Luijckx
78'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Roly Bonevacia
77'
Bonevacia ligt weer geblesseerd op de grond. Het lijkt erop dat hij niet verder kan.
76'
Skourtis speelde van 2006 tot 2009 in de jeugd bij Ajax. De Albanese spits van Roda JC zal vanmiddag dus belangrijk willen zijn voor de Limburgers.
75'
Roda JC heeft weer gewisseld. Paulissen is naar de kant gehaald. Hij wordt vervangen door Skourtis.
73'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Vasil Shkurtaj
73'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Mitchel Paulissen
72'
Van Peppen is vanwege deze gele kaart overigens geschorst voor de eerstvolgende wedstrijd.
70'
Gele kaart voor Ard van Peppen (Roda JC Kerkrade)
Nijhuis maakt zichzelf weer belachelijk. Hij geeft linksback Ard van Peppen een gele kaart, omdat hij een overtreding op Bojan zou hebben gemaakt. De Spanjaard liet zich echter veel te gemakkelijk vallen. Dit was eerder een gele kaart wegens een schwalbe, dan andersom.
68'
Goede redding Kurto! Blind stuurt Klaassen weg, die alleen op de keeper af kan. Kurto brengt echter goed redding, waardoor Roda nog altijd op voorsprong staat.
68'
Hoesen is geboren en getogen in Heerlen, Limburg. De spits zal zich vandaag dus willen profileren.
67'
Dubbele wissel bij Ajax. Sigþórsson en Fischer hebben het veld verlaten. Danny Hoesen en Bojan komen in hun plaats.
66'
Wissel in bij AFC Ajax -> Bojan
66'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Viktor Fischer
66'
Wissel in bij AFC Ajax -> Danny Hoesen
66'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Kolbeinn Sigþórsson
62'
Als de Limburgers erin slagen het komende kwartier geen doelpunt tegen te krijgen, dan kan er vanmiddag weleens feest gevierd worden in Kerkrade.
61'
Oei! Roda JC wordt eindelijk weer gevaarlijk. Fischer met slordig balverlies waarna Mitchel Paulissen aan de bal kan komen. De gelegenheidsspits brengt Höcher in stelling, maar de invaller schiet de bal voorlangs.
60'
Het is wachten op een treffer van Ajax. Hoelang gaat het nog duren?
59'
Weer Ajax met een aardige kans. Voorzet van Schøne vanaf de rechterkant. Fischer en Serero lopen elkaar in de weg, waardoor er geen grote schietkans ontstaat. Slechte communicatie.
58'
Weer een mogelijkheid voor Ajax. Goede bal van Klaassen op Schøne. Laatstgenoemde komt echter een teenlengte te kort om het Kurto echt lastig te maken.
57'
Oef! Beste kans voor Ajax weer. Op aangeven van Schøne kan Viktor Fischer van een meter of vijftien uithalen. Het schot van de jonge Deen gaat maar net naast het doel.
56'
Kali speelt een puike partij op het middenveld bij Roda JC. Hij is belangrijk in het veroveren van de bal, maar ook zijn passing is uitstekend.
53'
Bonevacia ligt geblesseerd op de grond na een duel met Klaassen. De centrale verdediger van Roda JC lijkt gewoon door te kunnen.
51'
Had Sigþórsson zojuist gescoord, dan was dat een flinke opsteker geweest voor Ajax. Nu kijken de Amsterdammers nog altijd tegen een achterstand aan.
48'
Wat een misser! Ajax kan al snel op gelijke hoogte komen tweede helft. Ricardo van Rhijn geeft de bal voor vanaf de rechterflank. Sigþórsson heeft de bal voor het intikken, maar schuift hem naast het doel. Dit had een doelpunt moeten zijn.
47'
Roda JC kwam dit seizoen zes keer op een 1-0 voorsprong. Vier keer werd er verloren, slechts twee keer wonnen de Limburgers. Opmerkelijk.
46'
We zijn weer begonnen in Kerkrade. Roda JC heeft afgetrapt.
46'
45'

Roda JC staat met 1-0 voor in eigen huis. Ajax domineert het balbezit, maar creëert te weinig om aanspraken te maken op een voorsprong. Roda JC kwam er een aantal keer gevaarlijk uit, maar scoorde uiteindelijk door middel van een standaardsituatie. De ingevallen Marc Höcher nam een hoekschop vanaf de rechterkant. Henk Dijkhuizen kopte de bal vervolgens snoeihard achter doelman Jasper Cillessen. Ajax moet in de tweede helft uit een ander vaatje tappen, want op deze manier gaan de Amsterdammers geen punten pakken.
45'
45'
Blind met een mogelijkheid voor Ajax. Hij krult een vrije trap over de muur, maar Kurto brengt redding.
45'
Gele kaart voor Henk Dijkhuizen (Roda JC Kerkrade)
Nijhuis maakt zichzelf belachelijk. Dijkhuizen trapt achter zijn rug om weg, nadat Nijhuis Ajax een goedkope vrije trap heeft gegeven. Op aangeven van zijn assistenten geeft Nijhuis alsnog geel aan de rechtsback.
42'
Afgekeurd! Davy Klaassen scoort de gelijkmaker voor Ajax, maar de grensrechter vlagt voor buitenspel. Terechte beslissing, Klaassen staat in inderdaad in een buitenspelpositie.
39'
Nog altijd heeft Ajax het meeste balbezit. De Amsterdammers creëren alleen bar weinig. Frank de Boer moet wat veranderen, op deze manier lijkt het niet te lukken.
36'
Ajax staat op achterstand in een half 1 wedstrijd met Nijhuis als scheidsrechter, toeval?
34'
Doelpunt voor Roda JC Kerkrade, 1:0 door Henk Dijkhuizen
Ja, dat kunnen ze! Roda JC komt op voorsprong. Höcher neemt een hoekschop vanaf de rechterkant. Henk Dijkhuizen kopt de bal snoeihard tegen de touwen: 1-0.
34'
Roda JC komt iets beter in de wedstrijd. Kan Roda JC de wedstrijd openbreken?
33'
Het is niet Hupperts, maar Németh die eruit wordt gehaald. Kennelijk is de Hongaar geblesseerd, maar daar was zojuist niks van te zien.
33'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Marc Höcher
33'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Krisztián Németh
31'
Oef! Aardige counter van Roda JC. Het is uiteindelijk Németh die kan schieten vanaf een meter of achttien. Jasper Cillessen moet redding brengen.
29'
Marc Höcher is inmiddels bezig aan een warming-up. Wellicht is Guus Hupperts niet helemaal fit.
26'
Koekoek! Anouar Kali verovert de bal en speelt vervolgens de bal door de benen bij Daley Blind. Er ontstaat vervolgens een gevaarlijke situatie voor het Amsterdamse doel, maar Donald gaat er slordig mee om.
26'
Ajax domineert wellicht het spel, maar echt grote kansen hebben de Amsterdammers nog niet gecreëerd. Speelt het feit dat het een half 1 wedstrijd is dan toch mee?
22'
Weer een aardige mogelijkheid voor Ajax. Sigþórsson kan schieten vanaf een meter of veertien, maar stuit op doelman Kurto.
21'
Geen strafschop! Lasse Schøne gaat neer in het strafschopgebied na een charge van Kurto. De doelman speelde de bal, waardoor Nijhuis het door laat gaan.
19'
Een doelpunt van Roda JC zou deze wedstrijd goed doen. Wanneer Ajax als eerste tot scoren komt, dan zal Roda JC waarschijnlijk er niet meer in geloven. Er zit totaal geen pit in het spel van de Limburgers.
16'
Roda JC speelt vooralsnog zonder zelfvertrouwen. Er gaat veel mis, vooral de passing is ontzettend slordig.
14'
Weer een poging van Ajax. Serero probeert het vanuit de tweede lijn, maar ziet zijn poging precisie missen.
12'
Eerste mogelijkheid voor Ajax. Kolbeinn Sigþórsson ontsnapt na een goede steekpass van Thulani Serero aan de aandacht van de Limburgse defensie en komt oog in oog met doelman Filip Kurto te staan. Sigþórsson moet schieten vanuit een moeilijke hoek, waardoor Kurto redding kan brengen.
11'
Roly Bonevacia en Mitchell Donald spelen vandaag tegen hun oude club. Ook Vasil Skourtis speelde in het verleden in de jeugd van Ajax, maar de spits begint vandaag op de bank.
9'
Ajax heeft tot dusver het meeste balbezit. Roda JC kan, op dat ene momentje na, enkel tegenhouden.
8'
Roda JC won 27 oktober voor het laatst in de competitie. De Limburgers waren toen met 2-1 te sterk voor PSV.
6'
Bas Nijhuis was dit seizoen drie keer eerder de scheidsrechter bij een wedstrijd van Ajax. Drie keer verloren de Amsterdammers.
5'
Als Ajax vandaag wint, dan mag het zich de winterkampioen noemen. Het komt dan op gelijke hoogte met Vitesse, maar de Amsterdammers hebben een beter doelsaldo.
2'
De eerste mogelijkheid is een feit. Krisztián Németh geeft de bal voor vanaf de linkerkant. Guus Hupperts lijkt bij de tweede paal de bal binnen kunnen schieten, maar glijdt onderuit.
1'
We zijn begonnen in het Parkstad Limburg Stadion. Ajax heeft afgetrapt.
1'

Van harte welkom bij de wedstrijd Roda JC tegen Ajax. Mijn naam is Jurre Hermans en ik doe vandaag live verslag van deze wedstrijd. Onder het knopje wedstrijdgegevens kunt u de opstellingen van beide elftallen bekijken.

Ajax heeft vijf wedstrijden op rij gewonnen. De Amsterdammers kunnen met een overwinning op Roda JC op gelijke hoogte komen met Vitesse, dat gisteren met 2-2 gelijkspeelde tegen Heracles Almelo.
Sinds het ontslag van Ruud Brood staan Rick Plum en Regillio Vrede aan het roer bij Roda JC. Midweeks versloegen de Limburgers Vitesse in de beker, waardoor er weer enigszins geloof is. Het team van Frank de Boer is dus gewaarschuwd. Laatstgenoemde gaf overigens afgelopen week aan geïnteresseerd te zijn in Roda JC rechtsbuiten Guus Hupperts. De timing van de uitspraken van De Boer werd in Limburg niet gewaardeerd.

Roda JC moet het doen zonder een viertal geblesseerden. Frank Demouge (teen), Mark-Jan Fledderus (lies), Guy Ramos (achillespees) en Davy De Beule (enkel) zullen niet in actie komen.
De Boer moet het in Kerkrade nog altijd doen zonder Siem de Jong. De aanvoerder is herstellende van een hamstringblessure, maar zal pas in 2014 weer actief zijn. Daarnaast kan De Boer ook niet beschikken over Mike van der Hoorn. Joël Veltman was onzeker voor deze wedstrijd, maar kan ondanks zijn voetblessure gewoon spelen.