0 : 1 Torinfos in de Ticker Wout Weghorst 4. / Kopbal  (Mark-Jan Fledderus)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Mike van Duinen 42. / Schot met rechts
1 : 2 Torinfos in de Ticker Denni Avdić 55. / Schot met rechts
1 : 3 Torinfos in de Ticker Iliass Bel Hassani 67. / Kopbal

90'
Kort na rust maakte Avdić de 1-2 en de voorsprong werd vergroot door Bel Hassani. Bij beide doelpunten had Darri een hoofdrol. Daarna had ADO mogelijkheden om dichterbij Heracles te komen, maar dit lukte niet. Daardoor zegeviert Heracles met 1-3.
90'
90'
Kramer kan nog scoren, na een schot van Van Duinen. Maar het zit ook niet mee voor de thuisclub!
90'
Er komen drie minuten bij in Den Haag!
87'
Darri was belangrijk en wordt nu vervangen. Kijken of Jaroslav Navratil wat kan laten zien in de laatste minuten.
87'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Jaroslav Navratil
87'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Brahim Darri
86'
Opnieuw Weghorst! Hij heeft alle tijd om te schieten vanaf ongeveer de strafschopstip. Hij schiet echter op de paal!
85'
Weghorst stuit op Hansen! De spits uit Borne probeert een voorzet binnen te tikken, maar dit wordt voorkomen door Hansen. Hij redt op de poging van Weghorst.
84'
De man die normaal gesproken linksback staat komt Fledderus vervangen. Cziommer is daardoor de nieuwe captain bij de bezoekers.
83'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Fahd Aktaou
83'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Mark-Jan Fledderus
80'
Kramer! Hij wint het duel in het strafschopgebied en haalt vol uit met zijn rechter. De paal staat echter in de weg!
79'
Gele kaart voor Vito Wormgoor (ADO Den Haag)
Hij maakt een overtreding op Darri en is daardoor geschorst voor de wedstrijd van volgende week.
77'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Mathias Gehrt
77'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Wilson Eduardo
76'
De fans van ADO scanderen dat het 'Haags kwartiertje' is begonnen. Misschien dat dit ADO kan helpen om terug in de wedstrijd te komen.
71'
ADO probeert het met name met schoten vanuit de tweede lijn. Het doelpunt van Bel Hassani is flink ingeslagen in Den Haag.
67'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 1:3 door Iliass Bel Hassani
Opnieuw komt Darri naar binnen en is gevaarlijk. Zijn schot komt op de lat en wederom is er een speler van Heracles attent op de rebound. Dit keer is het Bel Hassani. Hij staat nog geen minuut in het veld, maar kopt de bal, die terug komt van de laat, binnen in het doel.
67'
Einde wedstrijd voor doelpuntenmaker Avdić. De creatieve Iliass Bel Hassani komt binnen de lijnen.
66'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Iliass Bel Hassani
66'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Denni Avdić
64'
Offensieve wissel van Henk Fräser. Een aanvaller voor een verdediger!
64'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Aleksandr Yakovenko
64'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Gianni Zuiverloon
62'
Volley Wilson Eduardo! Hij neemt de bal op de slof vanaf twintig meter, maar Castro staat goed en pakt de bal in twee instanties.
61'
Gele kaart voor Michiel Kramer (ADO Den Haag)
Hij vindt dat Simon Cziommer een gele kaart verdient, na vasthouden. Makkelie oordeelt anders en daar heeft Kramer kritiek op. Hiervoor krijgt hij geel.
59'
Kans voor Timothy Derijck! Een hoekschop belandt helemaal bij de tweede paal en daar staat Derijck. De centrumverdediger raakt de bal niet goed en de bal gaat een paar meter over het doel van Heracles.
55'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 1:2 door Denni Avdić
Brahim Darri dribbelt naar binnen en haalt uit vanaf twintig meter. De bal belandt op de paal en komt daarna voor de voeten van Avdić. De spits kan de bal in een leeg doel schieten en doet dat. Een nieuwe voorsprong voor de bezoekers!
52'
Kopbal Wilson Eduardo! De bal komt hoog voor en de rechter aanvaller probeert de bal op doel te koppen. Dit lukt bijna, de bal gaat een meter naast.
51'
Vanuit een indraaiende vrije trap komt de bal uit de kluts voor de voeten van Kramer, maar de spits raakt de bal niet goed. Daardoor gaat de bal enkele meters over het doel.
47'
Gele kaart voor Roland Alberg (ADO Den Haag)
De creatieve middenvelder vloert Thomas Bruns en ontvangt hiervoor geel!
46'
Heracles heeft het duel heropend in Den Haag. Kijken of de tweede helft net zo leuk wordt als de eerste helft!
46'
45'
Heracles kwam vroeg op voorsprong, maar Van Duinen zorgde ervoor dat ADO kort voor rust langszij kwam. Een leuke eerste helft in Den Haag.
45'
45'
Er komt een minuut bij!
42'
Doelpunt voor ADO Den Haag, 1:1 door Mike van Duinen
Aaron Meijers wordt de hoek in gestuurd en haalt de achterlijn. Hij geeft de bal voor en Castro kan de bal niet goed verwerken. Daardoor komt de bal voor de voeten van Van Duinen. Hij tikt zo de 1-1 binnen.
40'
Gele kaart voor Jeroen Veldmate (Heracles Almelo)
Hij trekt Dion Malone naar de grond en voorkomt hier een aanval van de thuisploeg. Vandaar een gele kaart.
39'
Brahim Darri omspeelt Thomas Kristensen en creert zo ruimte om uit te halen. Zijn schot vanaf de rand van het strafschopgebied gaat een meter naast. Hij raakt de bal niet helemaal lekker.
38'
Het spel gaat heen en weer! Beide ploegen willen aanvallen en dat levert een leuke wedstrijd op.
35'
De wedstrijd is wat ingekakt, de laatste paar minuten. Het is alles behalve een saaie eerste helft. De voorsprong is voor Heracles en dat is gelukkig. Ook ADO heeft kansen gehad om te scoren.
31'
Vito Wormgoor in het zijnet! Een vrije trap van Wilson Eduardo wordt verlengd en belandt bij de tweede paal. Daar staat Wormgoor, maar hij produceert een schot in het zijnet.
28'
Mogelijkheid Wilson Eduardo! Via via komt de bal achterin het strafschopgebied bij de aanvaller van ADO. Hij raakt de bal niet goed en daardoor gaat de bal hoog over het doel van Castro!
27'
De thuisclub zet Heracles vol onder druk en de bezoekers komen er nu even niet uit!
24'
Ai, Weghorst had hier de voorsprong kunnen vergroten. Vanuit een moeilijke hoek wipt hij de bal over Hansen en de bal gaat over het doel.
23'
Twee dotten van kansen voor ADO! Een bal komt uit de kluts voor de voeten van topschutter Kramer. Hij haalt vanaf een meter of elf uit, maar Castro kan redden. Daarna knalt Gianni Zuiverloon de bal uit de rebound naast. Dit had 1-1 moeten zijn.
21'
Heracles dicht bij de 0-2! Fledderus haalt de achterlijn en gooit de bal voor het doel. Martin Hansen zit half aan de bal, maar daarna is er geen speler van Heracles die attent is om de bal binnen te tikken.
20'
De thuisploeg heeft al vele corners en vrije trappen dichtbij de zestienmeter gehad, maar heeft hier nog niet van kunnen profiteren. Telkens kan Castro de bal plukken!
17'
Heracles komt eruit met een messcherpe counter! Het eindstation is Avdić maar hij heeft het vizier nog niet op scherp staan. Zijn poging gaat huizenhoog over. Geen ruimere voorsprong voor de bezoekers!
15'
Het eerste kwartier in Den Haag heeft geen moment verveeld. Heracles is gevaarlijker en staat ook op voorsprong. Beide ploegen hebben de intentie om aanvallend voetbal te spelen.
11'
Lekker schot Roland Alberg! Na een goede actie van Michiel Kramer komt de bal uiteindelijk bij Alberg. De middenvelder haalt uit vanaf een meter of twintig. Bram Castro voorkomt dat de bal in het doel verdwijnt.
9'
Wout Weghorst! De spits creëert ruimte voor zichzelf en besluit uit te halen vanaf de rand van de zestien. Het schot gaat enkele meters over.
7'
Ook de bezoekers uit Almelo proberen vroeg druk te zetten. Het belooft wat voor deze middag!
5'
Denni Avdić! De aanvaller probeert het maar eens vanaf 25 meter. Martin Hansen voorkomt dat de bal in de kruising verdwijnt!
4'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 0:1 door Wout Weghorst
Mark-Jan Fledderus trapt de hoekschop op het hoofd van Wout Weghorst. Hij kan vrij inkoppen en Aaron Meijers kan de bal niet meer van de lijn halen. Een vroege voorsprong voor de ploeg uit Almelo!
4'
ADO begint met veel druk vooruit! De verdedigers van Heracles krijgen geen tijd om de bal aan te nemen of te verwerken.
2'
Wilson Eduardo scoort, maar staat in buitenspelpositie als hij de bal krijgt. Dit feestje gaat dus niet door!
1'
Er is afgetrapt in Den Haag!
1'
Welkom! ADO Den Haag en Heracles Almelo openen deze middag in de eredivisie. Het is een confrontatie tussen de nummer veertien en de nummer zestien van de ranglijst. Een belangrijke wedstrijd in de onderste regionen van de eredivisie, in de 27e speelronde. Mijn naam is Jari Wesselink en ik doe verslag van deze wedstrijd. Onder de knop wedstrijddetails kunt u de opstellingen voor deze wedstrijd bekijken.

ADO neemt bij winst voorlopig afscheid van degradatiezorgen
ADO Den Haag vinden we momenteel terug op de veertiende plek op de rangschikking. Als ADO weet te winnen van concurrent Heracles Almelo, dan vergroot de club het gat tot negen punten. Met nog zeven wedstrijden zou dat een marge zijn die de Hagenezen moeten kunnen vasthouden. Henk Fräser denkt erover om ADO ontzettend aanvallend te laten spelen tegen de opponent uit Almelo. De coach trainde deze week met vijf aanvallend ingestelde spelers in de basis. Namelijk met Michiel Kramer, Mike van Duinen, Roland Alberg, Wilson Eduardo én Aleksandr Yakovenko. Daarbij zou van Duinen een linie zakken naar het middenveld, zodat hij wat centraler komt te spelen. De laatste twee wedstrijden wist ADO niet te winnen. In Groningen pakten Kramer en co een punt en vorige week was sc Heerenveen te sterk in Den Haag. Daarvoor was ADO bezig met een indrukwekkende serie, met onder andere overwinningen op FC Twente en PEC Zwolle.

Heracles moet winnen in Den Haag
Voor Heracles Almelo is het inmiddels twee voor twaalf. De club promoveerde in 2005 naar het hoogste niveau en zakte daarna niet meer af. In de laatste tien jaar was er zelden een seizoen waarin degradatie zo dichtbij was. De ploeg staat op dit moment op de zestiende plek en zal moeten winnen om van deze nacompetitieplaats af te komen. Degradatie zou een ramp zijn voor de gemoedelijke club uit Almelo, dat bezig is met het uitbreiden van het stadion. Bij een overwinning in Den Haag verkleint Heracles het gat tot ADO naar drie punten en ziet het verloop van de competitie er weer rooskleurig uit. In het Polman Stadion pakte Heracles in extremis een punt tegen Vitesse vorige week. Doelpuntenmaker was Denni Avdić en hij lijkt tegen ADO te starten. Ook Wout Weghorst lijkt zich op te mogen maken voor een basisplaats, waardoor Heracles vermoedelijk met twee centrumspitsen gaat spelen. Dit heeft ook te maken met de schorsing van sterkhouder Bryan Linssen.