14:30 uur
PSV
2:3
1 : 0 Torinfos in de Ticker Aleksandr Yakovenko 24. / Schot met rechts
1 : 1 Torinfos in de Ticker Luciano Narsingh 45. / Schot met rechts  (Luuk de Jong)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Danny Bakker 56. / Schot met links  (Roland Alberg)
2 : 2 Torinfos in de Ticker Luuk de Jong 61. / Schot met links  (Memphis Depay)
2 : 3 Torinfos in de Ticker Georginio Wijnaldum 90. / Kopbal  (Jetro Willems)

90'
Het begin van de tweede helft was een spektakel met vele kansen en twee doelpunten. Allereerst scoorde Danny Bakker schitterend voor ADO (2-1). Enkele minuten later was het alweer raak aan de andere kant door Luuk de Jong: 2-2. Vervolgens was de tweede helft rustig en gebeurde er weinig. In de allerlaatste minuut zorgde aanvoerder Wijnaldum alsnog voor de 2-3 overwinning en het record aan het aantal overwinningen van 29 in één seizoen!
90'
90'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 2:3 door Georginio Wijnaldum
Schitterende en typerende voorzet van Jetro Willems op het hoofd van de inlopende aanvoerder van PSV zorgt voor een overwinning in de allerlaatste minuut. PSV pakt het puntenrecord met 29 overwinningen in één seizoen!
90'
Luuk de Jong leek nog een kans te krijgen op aangeven van Wijnaldum maar staat opnieuw in buitenspelpositie. De echte scherpte ontbrak vandaag bij de nummer twee op de lijst van topscorers.
90'
Maar liefst vier minuten extra voegt Kevin Blom toe aan deze wedstrijd.
89'
De tijd zit er bijna op in Den Haag. Een remise lijkt voor beide teams het beste resultaat vanmiddag. De thuisploeg eindigt daardoor op een dertiende plaats.
86'
Jetro Willems kan iets minder goed vrije trappen nemen dan Memphis. De poging van de linksback gaat ruim naast het doel van keeper Hansen van ADO Den Haag.
83'
PSV-topscorer Memphis Depay verlaat het veld en heeft zijn laatste minuten gemaakt voor de landskampioen. Een beetje teleurgesteld dat hij wordt gewisseld maakt Memphis plaats voor Jürgen Locadia.
83'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Jürgen Locadia
83'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Memphis Depay
81'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Kevin Jansen
81'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Aleksandr Yakovenko
80'
ADO komt weer even opstomen naar het doel van Jeroen Zoet. Nicolas Isimat-Mirin blokkeert echter de poging van Mike van Duinen.
78'
De landskampioen omsingelt even het Haagse strafschopgebied maar komt nog niet tot uitgespeelde kansen. Het record van 29 overwinningen in een seizoen is voorlopig nog niet in zicht.
75'
Stijn Schaars krijgt even ongelukkig een bal recht in zijn gezicht door mede-invaller Rai Vloet. De middenvelder van PSV wordt vrij snel weer opgelapt en kan door in de wedstrijd.
73'
Nog ruim een kwartier te spelen in Den Haag. Zou het team van coach Henk Fraser nog wat gaan proberen in het fameuze 'Haags kwartiertje?'
71'
De aanvoerder van ADO moet geblesseerd het veld verlaten met liesklachten. Zijn vervanger is Wilson Eduardo.
70'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Wilson Eduardo
70'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Roland Alberg
67'
Nog een kwart wedstrijd te spelen in het Kyocera Stadion. PSV heeft het meest de bal in deze fase van de wedstrijd en is voorzichtig op zoek naar de voorsprong. ADO geeft echter niet prijs en houdt de defensie gesloten.
65'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Rai Vloet
65'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Adam Maher
64'
Mogelijkheid voor PSV! Luciano Narsingh is los en ontsnapt aan de Eindhovense verdediging. De voorzet daarna is te scherp waardoor Memphis de bal niet kan bereiken.
61'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Timothy Derijck
61'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Tyronne Ebuehi
61'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 2:2 door Luuk de Jong
Dit keer een simpele intikker voor de Eindhovense spits. Het voorbereidende werk is van Memphis waarna De Jong eenvoudig de gelijkmaker op het scorebord kan zetten: 2-2.
58'
Na wat goede kansen voor de Eindhovense landskampioen staan de Haagse gastheren toch verrassend weer op voorsprong. Het team van coach Henk Fraser is vanmiddag zeer effectief.
56'
Doelpunt voor ADO Den Haag, 2:1 door Danny Bakker
Uitblinker Danny Bakker toont zijn klasse met een weergaloze inzet. De assist komt zoals zo vaak van de voet van Roland Alberg. De manier hoe Bakker het vervolgens afmaakt is heerlijk. Vanaf rechts poeiert de middenvelder de bal in de kruising achter Zoet: 2-1.
53'
De kansen voor beide teams volgen zich even in een rap tempo op. Zowel ADO als PSV had al minimaal één keer kunnen scoren in de tweede helft.
52'
Levensgrote kans voor Luuk de Jong! Deze moet er simpelweg gewoon in maar wordt gemist door dé spits van PSV. Van dichtbij mist De Jong een grote mogelijkheid geheel vrijstaand.
50'
Wijnaldum met de kans! In de counter op de afgekeurde goal van Alberg krijgt PSV vervolgens een goede kans. Georginio Wijnaldum tracht het met een volley maar Hansen redt goed.
50'
Goal afgekeurd van Roland Alberg! De nummer tien van ADO mag ook vrij opstomen richting doelman Zoet, scoort vervolgens maar blijkt in buitenspel positie aangespeeld te zijn.
49'
Geweldig verdedigd Karim Rekik! ADO-spits Michiel Kramer ontsnapt door de as na een prima steekpass van Danny Bakker. Vrij voor Zoet lobt Kramer de bal over de doelman heen. De tweede poging is vervolgens niet aan de lange spits van ADO besteed door prima ingrijpen van Rekik.
46'
De tweede helft is in gang gezet door de bezoekers uit Eindhoven. Andrés Guardado is achtergebleven in de kleedkamer en Stijn Schaars mag zowaar nog een helft spelen in de laatste wedstrijd van het seizoen.
46'
46'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Stijn Schaars
46'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Andrés Guardado
45'
In een vermakelijke eerste helft staat 1-1 op het scorebord bij rust. De landskampioen speelt op halve kracht en wil geen grenzen meer op gaan zoeken. Aleksandr Yakovenko profiteerde daarvan met een schot van grote afstand. Vlak voor rust bracht Luciano Narsingh de Eindhovenaren alsnog verdiend langszij. Na een mooie combinatie via De Jong en Memphis mocht de rechtsbuiten van PSV de gelijkmaker produceren: 1-1.
45'
45'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 1:1 door Luciano Narsingh
De Eindhovenaren komen verdiend op voorsprong na een schitterend lopende aanval. Via Memphis en Luuk de Jong kan Narsingh de bal in een open doel schuiven: 1-1.
44'
We naderen de rust in Den Haag. PSV kreeg de betere kansen, maar ADO staat voorlopig op 1-0. De scherpte ontbreekt een beetje vandaag bij de landskampioen waardoor ook grote kansen gemist werden.
42'
PSV gaat steeds beter voetballen, maar doet dit nog steeds op een half tempo. De thuisploeg kan daardoor gemakkelijk op de been blijven en staat nog steeds op voorsprong door het schot van Yakovenko.
40'
Oh, oh, Memphis! Deze moet de topscorer van de Eredivisie maken. Andrés Guardado zorgt met een prima steekbal voor de ruimte achter de verdediging voor Memphis. Het buitenkansje wordt vervolgens niet benut door de linksbuiten van PSV, het schot gaat over!
38'
Nu is het Luciano Narsingh die vanuit een actie het doel wil beproeven. Het duurt echter allemaal wat te lang waardoor de Haagse defensie zich goed kan groeperen om Narsingh af te kunnen stoppen.
36'
Memphis treuzelt en mist vervolgens! Na een mooie opening van Jetro Willems krijgt Depay een hele goede kans. De sterspeler van PSV wil Hansen nog omspelen maar heeft te veel tijd nodig waardoor de kans is verkeken.
33'
Grote kans voor ADO! Uit de corner van Roland Alberg ontstaat vervolgens genoeg gevaar. Gianni Zuiverloon mag meerdere keren aannemen om vervolgens met een staande omhaal Jeroen Zoet op de proef te stellen. Dit keeper van PSV redt goed en dat was nodig ook.
32'
Paniek bij Isimat-Mirin die totaal onnodig een ongevaarlijke voorzet over de achterlijn werkt. Zodoende geeft de verdediger van PSV makkelijk een corner weg.
29'
Grote kans voor Luuk de Jong! De spits van PSV wint een duel met Gianni Zuiverloon en kan vervolgens alleen op weg naar Hansen. Het schot is niet lastig en wordt goed verwerkt door de ADO-keeper.
28'
Michiel Kramer gaat het zelfs proberen met een omhaal! In deze fase van de wedstrijd staat de landskampioen even onder druk. PSV komt een beetje te relax over in de beginfase.
26'
ADO trekt ten strijde! Nu is het Michiel Kramer die Zoet op de proef kan stellen. De Hagenaars ruiken bloed en willen op zoek gaan naar meer doelpunten.
24'
Doelpunt voor ADO Den Haag, 1:0 door Aleksandr Yakovenko
De rechtsbuiten van ADO kapt naar binnen en besluit uit te halen in de verre hoek van grote afstand. Het zicht van Jeroen Zoet wordt belemmert door Jeffrey Bruma waardoor de hoek totaal vrij is. Zo leidt ADO na een kwart wedstrijd met 1-0 tegen de landskampioen!
23'
Nu probeert Adam Maher het op identieke wijze! De poging van de middenvelder is een stuk beter dan die van Memphis. Het schot van Maher gaat namelijk maar één metertje naast het ADO-doel.
21'
Memphis Depay wordt wat overmoedig op eigen helft. Hij probeert doelman Hansen te verschalken van ongeveer zestig meter. Het schot mist richting en de goalie van ADO is echter niet verrast.
19'
Memphis mag voor het eerst van grote afstand aanleggen voor een vrije trap. Deze poging is matig en een prooi voor doelman Martin Hansen van ADO Den Haag.
16'
Nog geen noemenswaardige mogelijkheden in het eerste kwartier van de wedstrijd. Het duel gaat aardig gelijk op voorlopig in Den Haag.
14'
Blessurebehandeling bij Gianni Zuiverloon die last heeft na een botsing met Georginio Wijnaldum. De vleugelverdediger van ADO lijkt toch verder te kunnen.
11'
Heerlijke actie van Adam Maher die Yakovenko uitschakelt met een balletje achter het standbeen. Vervolgens wordt Luuk de Jong onterecht afgefloten in verband met buitenspel. Hier had PSV al op 0-1 kunnen staan.
9'
Oh oh, Aleksandr Yakovenko! De aanvaller van ADO is zeer onzorgvuldig en bezorgt de bal op de punt van de zestien in de voeten van Luuk de Jong. De spits speelt in op Luciano Narsingh die vervolgens Adam Maher bereikt. Laatstgenoemde schiet vanaf twintig meter met een zacht en laag schot net naast.
8'
Een vrij rustig begin in het Kyocera Stadion. Beide ploegen spelen nergens meer voor en weten al zo goed als zeker waar ze gaan eindigen. PSV natuurlijk op de eerste plaats en ADO waarschijnlijk op plek dertien.
6'
Niloas Isimat-Mirin speelt inderdaad vandaag op de rechtsback positie. Dit mede door de afwezigheid van Santiago Arias en Joshua Brenet.
4'
Jeroen Zoet moet voor het eerst optreden na een gevaarlijke voorzet van Danny Bakker. De goalie van PSV torent boven de rest uit en vangt de bal op.
2'
De eerste corner van de wedstrijd is voor de bezoekers uit Eindhoven. Memphis Depay slingert de bal voor, maar Thomas Kristensen kopt gemakkelijk weg.
1'
De zwarte plek op het veld na een sfeeractie moest nog even verholpen worden. Maar na wat vertraging heeft Kevin Blom het startsignaal gegeven in Den Haag!
1'
Het kunstgras vliegt in de fik en onder luid gejuich van 'hardcore vibes' betreden beide teams het veld van het Kyocera Stadion! Het publiek wordt nog even goed opgezweept in een sfeervol Den Haag in ieder geval.
Nicolas Isimat-Mirin krijgt de voorkeur in de verdediging van PSV boven Abel Tamata. Daarnaast keren Luciano Narsingh en Jeroen Zoet weer terug in de basisopstelling. Dit gaat ten koste van Jürgen Locadia en Remko Pasveer. Bij ADO staat ook een andere doelman onder de lat. Martin Hansen keept in plaats van Robert Zwinkels. Daarnaast spelen Tyronne Ebuehi en Aleksandr Yakovenko in plaats van Aaron Meijers en Kevin Jansen.

Welkom bij het duel ADO – PSV in de laatste speelronde van de Eredivisie 2014-2015. De gastheren zijn veilig en de bezoekers kampioen van Nederland, toch willen beide teams zondagmiddag het seizoen goed afsluiten. Mijn naam is Koen Larmit en ik zal live verslag doen van het duel in Den Haag. Rond de klok van half twee worden de opstellingen bekend gemaakt onder het kopje wedstrijddetails.

ADO Den Haag
De Hagenezen gaan er alles aan doen om het seizoen knallend af te sluiten in het eigen Kyocera Stadion. Met volgepakte tribunes, mooie sfeeracties en vermaak zowel vóór als na de wedstrijd wil ADO nog een keer presteren. De nummer dertien van de ranglijst is al uitgevoetbald maar de landskampioen willen ze graag verslaan. Eerder dit seizoen verloor het team van coach Henk Fraser namelijk slechts met 1-0 in Eindhoven.

Desondanks put de Residentieclub hoop uit de afgelopen twee thuiswedstrijden. Zowel FC Utrecht (2-0) als respectievelijk Vitesse (1-0) werden verslagen. Het aandeel van topscorer Michiel Kramer (zeventien doelpunten) was ook in deze duels weer groot. Zondagmiddag moet ADO Den Haag het stellen zonder Wilfried Kanon, Mathias Gehrt (beide blessures) en Aaron Meijers. Laatstgenoemde is geschorst na zijn vijfde gele kaart vorige week en mist weer eens wedstrijdminuten na 67 duels op rij zonder ook maar één minuut gemist te hebben!

PSV Eindhoven
De landskampioen van Nederland wil het eigen record verder verstevigen in de laatste wedstrijd van het seizoen. Mocht PSV winnen in Den Haag eindigen ze op 29 winstpartijen. De Eindhovenaren hebben in ieder geval in alle rust zich voorbereid op het treffen met ADO. De voltallige selectie vertoefde drie dagen op het Spaanse eiland Ibiza. Bij terugkomst werd bekend dat Philip Cocu is gekroond tot trainer van het jaar en dus de Rinus Michels Award in ontvangst mag nemen.

In de afsluitingswedstrijd van dit toch al prachtige seizoen voor de Rood-Witten keert Jeroen Zoet weer terug onder de lat, dit gaat ten koste van tweede doelman Remko Pasveer. Daarentegen ontbreken Santiago Arias, Jorrit Hendrix en Joshua Brenet in de wedstrijdselectie in verband met blessures. De meeste ogen zullen toch gericht zijn op Memphis Depay. De topscorer van PSV met 22 doelpunten speelt zijn laatste wedstrijd in Eindhovense dienst en maakt in de zomer een megatransfer naar Manchester United.

Veel plezier bij de wedstrijd ADO Den Haag – PSV Eindhoven!