AFC Ajax Zondag, 22. Maart 2015
16:45 uur
ADO Den Haag
1:0
Dp.
1 : 0 Torinfos in de Ticker Xander Houtkoop 80. / Eigen goal

90'
Samenvatting tweede helft
Met een 0-0 ruststand moest Ajax wel de tweede helft meer de aanval zoeken om het duel te winnen. Dat probeerde het misschien wel, maar de kwaliteit van de Amsterdammers was erg matig. ADO probeerde de 0-0 vast te houden. Uit een standaardsituatie wist Ajax dan alsnog te scoren. Lasse Schöne nam een vrije trap en legde hem op het hoofd van Davy Klaassen. ADO moest vervolgens wel op zoek naar de 1-1, maar het team van Henk Fräser had simpelweg te weinig kwaliteit om het Ajax nog moeilijk te maken. Uiteindelijk was het Davy Klaassen die dus de enige treffer maakte.
90'
Einde wedstrijd
90'
Mogelijkheid ADO
Billenknijpen voor Ajax! Opeens is het Alberg die een kans krijgt in de zestien. Hij schiet, maar de inzet wordt geblokt.
90'
Keeper Martin Hansen gaat mee naar voren wanneer ADO een vrije trap krijgt. Het levert geen gevaar op. Uiteindelijk kan Cillessen de bal vangen.
90'
Nog drie minuten blessuretijd. Oftewel ADO heeft nog drie minuten om een treffer te maken.
89'
El Ghazi krijgt weer een kans op de counter. Serero geeft de bal af, El Ghazi schiet vanaf links, maar hij raakt de bal niet goed.
88'
Doordat ADO meer gaat aanvallen krijgt Ajax meer ruimte. El Ghazi had een wereldsolo in zijn hoofd, maar helaas voor hem eindigt die in het strafschopgebied van ADO.
86'
ADO gaat toch proberen een puntje te behalen in de ArenA. Fräser brengt met Gervane Kastaneer een extra aanvaller in het veld en gooit er een va banque-offensief uit.
86'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Gervane Kastaneer
86'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Dion Malone
84'
Gele kaart voor Arkadiusz Milik (AFC Ajax)
Milik laat zich erg mooi vallen in de zestien. Zijn acteurskunsten worden beloond met een gele kaart voor een schwalbe.
83'
Michiel Kramer is zo goed als onzichtbaar vandaag. Nu had hij net een klein kansje. Hij schiet, maar Cillessen redt gemakkelijk.
82'
Ajax heeft lang moeten wachten op een doelpunt. Nu Klaassen de 1-0 heeft gemaakt moet ADO in de aanval. Het kan daardoor nog een interessante slotfase worden.
80'
Doelpunt voor AFC Ajax, 1:0 door Davy Klaassen
Daar is dan de verlossende treffer voor Ajax. Lasse Schöne neemt een vrije trap vanaf links. Davy Klaassen verlengt de bal en die gaat via de binnenkant van de paal binnen.
80'
Gele kaart voor Mike van Duinen (ADO Den Haag)
80'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Kevin Jansen
80'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Aleksandr Yakovenko
79'
Moisander levert de bal zomaar in bij Roland Alberg. Hij stuurt Yakovenko weg. Veltman is sneller en herstelt de fout van zijn aanvoerder.
77'
Milik is direct positief aanwezig. De spits legt de bal klaar voor Davy Klaassen. Hij schiet vanaf achttien meter recht in de handen van Martin Hansen. Een slotoffensief van Ajax lonkt.
76'
Ajax' hoop in bange dagen. Het is nog steeds 0-0 en dus brengt Frank de Boer Arek Milik het veld in. De Pool moet voor meer dreiging zorgen. Eén knallend schot met zijn linkervoet is genoeg.
76'
Wissel in bij AFC Ajax -> Arkadiusz Milik
76'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Lucas Andersen
75'
De linkerkant van Ajax zorgt nog voor enige dreiging. Riedewald en El Ghazi pompen de bal regelmatig de zestien in. Het weet niemand te bereiken, omdat Zuiverloon en Derijck zo ongeveer alle ballen weg weet te koppen.
72'
Schöne mag opnieuw een corner nemen. Hansen bokst weg, Ricardo van Rhijn wil van afstandschieten. Zijn schot eindigt op de tweede ring. Ondertussen is het zover dat de Ajax-supporters er zelfs de lol van deze poging zien.
70'
De passie waarmee ADO de 0-0 probeert vast te houden is overigens te complimenteren. Het is misschien niet mooi, maar tot op heden wel zeer effectief.
69'
Het inbrengen van El Ghazi heeft een positief effect. De buitenspeler slingert de bal voor. Martin Hansen kan zijn voorzet vangen, maar er gebeurt tenminste iets.
68'
Voor ADO is 0-0 een prima eindstand. Zo voetbalt het ook. De ploeg blijft compact spelen en hoopt op een foutje achterin bij Ajax.
67'
Ondertussen lopen Riechedly Bazoer en Arek Milik zich warm bij Ajax. De Boer kan maar één van de twee spelers in brengen. Hij heeft namelijk al twee keer gewisseld. Het inbrengen van Milik lijkt logischer gezien de stand.
65'
Eindelijk een mogelijkheid van Ajax. Jaïro Riedewald komt de zestien in en schiet met links, maar zijn inzet gaat voorlangs.
62'
Schöne geeft nu de bal wel goed voor. El Ghazi weet zijn hoofd er tegen aan te zetten, maar de bal gaat over en naast.
61'
"Voetballen, voetballen, voetballen!", schreeuwt het publiek van de Amsterdammers. Dat zegt meer dan genoeg over het duel.
61'
Wat een verschrikkelijke wedstrijd is het. Ajax speelt ver onder de maat. ADO heeft simpelweg de kwaliteit niet om de Amsterdammers pijn te doen. Het ruikt naar een typische 0-0 wedstrijd.
58'
De eerste corner voor ADO Den Haag. Kan het hieruit wellicht verrassen? Michiel Kramer kopt de bal richting het doel, maar de hoek is te lastig en hij kopt naast.
56'
Anwar El Ghazi heeft Ricardo Kishna vervangen. Kishna was geblesseerd en vroeg om een wissel. El Ghazi kan wellicht de nodige creativiteit in het elftal brengen. Tot op heden is inspiratieloos het woord dat dit duel het beste beschrijft.
55'
Gele kaart voor Thulani Serero (AFC Ajax)
Thulani Serero gaat hard door op zijn tegenstander en krijgt daarom een terechte gele kaart. Het is de eerste aan Ajax-zijde.
55'
Wissel in bij AFC Ajax -> Anwar El Ghazi
55'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Ricardo Kishna
54'
Bijna is er eindelijk een kans te noteren. Martin Hansen wil een voorzet vangen, maar laat hem in eerste instantie los. Daarna pakt hij de bal snel op, voordat Sigþórsson gevaarlijk kan worden.
52'
Nog even in de herhaling. Aaron Meijers heeft van de week goed gekeken naar Lionel Messi. De linksback speelt Ricardo Kishna door de benen. Hoogtepunt van de wedstrijd.
51'
Het lijkt erop dat deze aanvallers van Ajax vandaag simpelweg niet in vorm zijn. De Boer kan nog kiezen uit Milik en El Ghazi die op de bank zitten. Laatstgenoemde is al bezig met de warming-up. Ondertussen groeit het geloof bij ADO. Kunnen ze stunten?
49'
Het publiek van Ajax is niet blij. Andersen geeft een slechte pass op Ricardo van Rhijn. De ene helft fluit, de andere helft begint met zingen om de ploeg te steunen.
48'
Lasse Schöne mag opnieuw een corner nemen en opnieuw is het een slechte. Normaal gesproken heeft hij een goede trap, maar vandaag wil het nog niet lukken bij hem.
46'
Ajax en ADO Den Haag hebben allebei één keer gewisseld. Nick Viergever en Wilson Eduardo raakten beide licht geblesseerd. Jaïro Riedewald en Xander Houtkoop lossen de spelers af.
46'
Aanvang tweede helft
De tweede helft is onderweg. De eerste helft was niet om aan te gluren. Hopelijk maken Ajax en ADO Den Haag de tweede helft er meer spektakel van!
46'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Xander Houtkoop
46'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Wilson Eduardo
46'
Wissel in bij AFC Ajax -> Jaïro Riedewald
46'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Nick Viergever
45'
Samenvatting eerste helft
Pas na 45 minuten spelen had Ajax een kleine mogelijkheid om te scoren. Ricardo van Rhijn schoot nota bene vanaf 20 meter op het doel van Martin Hansen. De doelman van ADO wist de inzet te keren. Ajax zoekt geduldig naar een opening in de defensie van de bezoekers, maar die weet het niet te vinden. ADO Den Haag vindt de 0-0 een prima uitslag en voetbalt dan niet heel actief mee. In de counter hopen ze toe te slaan. Dat wil nog niet lukken.
45'
Einde eerste helft
45'
Op slag van rust bijna een goal. Ricardo van Rhijn schiet vanaf twintig meter. Dat is een lastig schot voor doelman Hansen, maar hij weet de bal toch te stoppen.
45'
Gele kaart voor Aleksandr Yakovenko (ADO Den Haag)
De tweede gele kaart voor Ado Den Haag. Yakovenko tikt Andersen aan en wordt bestraft met geel.
45'
Oei! Wilson Eduardo ziet Michiel Kramer op het hoofd. De Portugees moet de bal eigenlijk met Kramer meegeven, maar kiest ervoor om zelf te schieten op doel. Die poging gaat naast.
44'
De voorhoede-spelers van Ajax hebben het vandaag nét niet. Sigþórsson, Schöne en Andersen spelen niet erg sterk. Kishna probeert het wel, maar bij hem lukt ook niet alles.
41'
Ajax moet toch iets anders verzinnen dan wat het nu doet. ADO Den Haag houdt het veld compact en vindt de 0-0 die nu op het bord staat wel prima. De Amsterdammers ogen inspiratieloos.
38'
Het aantal schoten op doel zegt genoeg over het duel. Ajax schoot nul keer op doel. ADO slechts éénmaal. Dat was een slap schot van Meijers.
36'
Het Ajax-publiek begint met mokken. Lasse Schöne geeft een verkeerde pass op Davy Klaassen. De Deen wordt getrakteerd op een klein fluitconcert.
35'
Als er gevaar ontstaat bij Ajax dan is het vooral dankzij Ricardo van Rhijn en Ricardo Kishna. Beide spelers zijn energiek en op een positieve manier aanwezig.
32'
Gele kaart voor Timothy Derijck (ADO Den Haag)
Derijck krijgt de eerste gele kaart van het duel. Hij duelleert met Sigþórsson, maar is te laat bij de bal.
31'
En dan is het zowaar ADO Den Haag dat een kansje krijgt. Aaron Meijers loopt door tot de zestien en schiet op het goal. Het is een rollertje en Cillessen kan makkelijk oppakken.
30'
Schöne mag nu een corner nemen vanaf rechts. Wellicht dat dit de eerste grote kans oplevert. Klaassen verlengt de bal bij de eerste paal, Moisander kan koppen, maar doet dat niet goed. Zijn inzet gaat naast.
28'
Ricardo Kishna zet nu vanaf rechts scherp voor. Sigþórsson probeert met een sliding de bal nog aan te raken, maar hij komt een teenlengte te kort.
28'
Ajax krijgt een vrije trap bij de cornervlag. Meijers loopt Kishna omver. De luchtmacht komt mee naar voren. Achter de bal staat Schöne. Hij slingert de bal voor, maar hij wordt simpel over de zijlijn gekopt door Thomas Kristensen.
25'
Ajax tegen ADO Den Haag is niet dé wedstrijd van de dag. Die eer gaat naar Feyenoord tegen PSV (2-1 voor de Rotterdammers), maar ook naar Barcelona tegen Real Madrid. De ploeg van Frank de Boer kan echter wel iets meer doen om het publiek te vermaken. Die hebben namelijk nog weinig gezien.
22'
Niklas Moisander geeft een mooie crosspass op Ricardo van Rhijn. De rechtsback is doorgelopen tot de zestien en legt hem in één keer voor. Dat hadden Schöne en Sigþórsson niet verwacht. Zij stonden nog op de zestien.
21'
Een kansje voor Ajax. Lasse Schöne geeft vanaf links voor op Lucas Andersen. De jonge Deen is naar de eerste paal gelopen en kan daar vrij inkoppen. De hoek is echter te lastig, waardoor hij de bal naast knikt.
20'
ADO Den Haag komt meer uit zijn schulp. Het heeft vaker de bal en kan aan aanvallen denken. Net als bij Ajax levert het nog geen grote kans op. De eerste twintig minuten is absoluut nog geen sensatie.
17'
Kolbeinn Sigþórsson wordt gelanceerd door Lasse Schöne. De spits moet echter vanaf de middencirkel een sprint trekken en wordt ingehaald door Aaron Meijers. Weg kans.
15'
Ajax is in het eerste kwartier duidelijk de bovenliggende partij. Het heeft veelvuldig de bal. Als ADO de bal heeft dan levert het die al snel weer in. Het moet vooral de aanvallen van Ajax tegenhouden. Dat lukt tot op heden aardig.
13'
Het eerste gevaar komt van Ajax. Schöne legt de bal af op Ricardo Kishna die vanaf links het strafschopgebied in trekt en schiet, maar zijn inzet gaat hoog over.
12'
Nick Viergever breekt door over de linkerkant. Hij wil de bal voorgeven, maar de inglijdende Zuiverloon blokt de bal. Hij krijgt de bal per ongeluk op zijn hand. De scheidsrechter oordeelt dat het geen opzettelijk hands is en geeft geen penalty.
10'
Wie een plek achter Jasper Cillessen heeft, heeft tot op heden weinig kunnen zien. De eerste tien minuten speelt het spel zich af op de helft van ADO Den Haag. Alle spelers, behalve Cillessen staan veelvuldig op de helft van de bezoekers.
7'
Ajax schuift de bal van voet naar voet. ADO vindt het allemaal wel prima. Het levert namelijk nog geen grote kansen op. Een voorzet van Kolbeinn Sigþórsson wordt bijvoorbeeld simpel verdedigd door Gianni Zuiverloon.
4'
Ajax en ADO starten het duel vrij tam. De uitploeg zakt in en hoopt zo het veld compact te maken. De Amsterdammers proberen met veel geduld een gaatje te vinden. Dat spelbeeld zal het gehele duel te zien zijn. Ajax veelvuldig in balbezit en een ADO dat loert op een countermogelijheid
1'
Aanvang wedstrijd
En we zijn begonnen! In de wetenschap dat Feyenoord heeft gewonnen van PSV start het duel tussen Ajax en ADO Den Haag. De Amsterdammers willen de tweede plek graag behouden en hebben nu nog een voorsprong van vijf punten. Wint het van ADO Den Haag dan wordt het gat weer acht punten. Of is het ADO dat weet te stunten in de ArenA?
Voorbeschouwing
Goedemiddag allemaal! Vanmiddag staat om 16.45 uur het altijd beladen duel tussen ADO Den Haag en Ajax op het programma. Het duel van vandaag is voor de neutrale toeschouwer het ideale tussendoortje. Om 14.30 uur is de topper tussen Feyenoord en PSV terwijl om 21.00 uur Barcelona en Real Madrid op het programma staat. Toch is het duel tussen Ajax en ADO Den Haag ook eentje om er naar uit te kijken. De Amsterdammers moeten zich zien te herstellen van de Europese uitschakeling. Na 120 minuten spelen bleek Dnipro Dnipropetrovsk te sterk. ADO Den Haag is altijd tot het bot gemotiveerd als het tegen de Amsterdammers speelt. Dat het een lang duel op de donderdagavond in de benen heeft kan motiverend werken voor de ploeg van Henk Fräser. Het hoopt op een vermoeid Ajax.

Ajax is in bloedvorm
De ploeg van Frank de Boer werd doordeweeks dan wel uitgeschakeld in de Eredivisie is het de laatste zes duels ongeslagen. Alleen Vitesse kan dat ook zeggen en dat zegt zeker wat over de vorm van de Ajacieden. Vorige week werd Heerenveen gemakkelijk opzij gezet. Ondanks dat Ajax geen uitzicht meer heeft op het kampioenschap kent het wel het beste seizoen onder Frank de Boer. De trainer behaalde nog nooit na 27 wedstrijden 59 punten. Voor Ajax is het duel tegen ADO Den Haag normaliter een gemakkelijk duel. In de laatste dertig competitieduels verloor het slechts twee keer. Negen keer werd het gelijk en de overige negentien keer won het.

ADO is uit erg matig
Voor ADO ziet het er statistisch gezien niet goed uit. Ondanks de rivaliteit weten de Hagenezen moeilijk te winnen van Ajax. Sowieso heeft het het heel lastig om uitduels te winnen. Dit seizoen is het de enige ploeg die dat nog niet deed. Het speelde zes keer gelijk en verloor zeven uitwedstrijden. Nul keer werd er gewonnen en dat terwijl het toch al dertien uitduels heeft gespeeld! Wellicht dat het zich kan vasthouden aan het resultaat eerder dit seizoen. Eind november speelden de twee teams tegenelkaar in het Kyocera stadion en toen werd het 1-1. Davy Klaassen maakte de 0-1, maar clubtopscorer Michiel Kramer zorgde voor een stunt door de gelijkmaker te maken. Henk Fräser zal voor een punt tekenen vandaag. ADO Den Haag staat drie punten boven de nacompetitieplekken. Het heeft zelf 28 punten. Elk punt in deze fase van de competitie is cruciaal voor de Hagenezen. Ajax staat daartegenover stevig op de tweede plek met weinig uitzicht naar boven of naar onder.
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner