AFC Ajax Donderdag, 5. Februari 2015
20:45 uur
AZ Alkmaar
0:1
Dp.
0 : 1 Torinfos in de Ticker Aron Jóhannsson 76. / Schot met links  (Simon Poulsen)

90'
Samenvatting

AZ kwam goed uit de kleedkamer, maar het eerste kwartier na rust gebeurde er weinig. Na ruim een uur spelen kreeg Niklas Moisander plotseling rood. Vervolgens domineerde AZ het duel. Een klein kwartier kwam AZ via Aron Jóhannsson op voorsprong. De Alkmaarders kwam in de slotfase niet meer in de problemen, waardoor het bij 0-1 bleef.
90'
Einde wedstrijd
90'
Van Boekel trekt er nog vier minuten blessuretijd bij.
88'
Laatste wissel bij AZ. Ridgeciano Haps is de vervanger van Dos Santos.
88'
Wissel in bij AZ Alkmaar -> Ridgeciano Haps
88'
Wissel uit bij AZ Alkmaar -> Dabney dos Santos
86'
Robert Mühren is de vervanger van Jóhannsson.
85'
Wissel in bij AZ Alkmaar -> Robert Mühren
85'
Wissel uit bij AZ Alkmaar -> Aron Jóhannsson
83'
Jóhannsson is geblesseerd en lijkt niet verder te kunnen.
82'
Daar komt Ajax goed weg. Van der Hoorn tast mist, maar Jóhannsson kan net niet bij de bal komen.
79'
AZ lijkt de boel onder controle te hebben. Wat kunnen de Amsterdammers nog?
76'
Doelpunt voor AZ Alkmaar, 0:1 door Aron Jóhannsson
Daar is eindelijk het doelpunt. Een goede voor actie van Simon Poulsen. De linksback geeft vervolgens laag en hard voor. Jóhannsson zet er zijn linkervoet tegenaan en passeert Cillessen: 0-1.
74'
Gudelj met een afstandsschot, maar Cillessen brengt makkelijk redding.
73'
Sinkgraven! Ineens is daar een grote kans voor Sinkgraven. De debutant neemt aan en haalt uit, maar mikt over.
73'
De lat! Gouweleeuw kopt een hoekschop van Dos Santos richting Hoedt. Laatstgenoemde zet zijn hoofd tegen de bal, maar raakt de lat.
71'
Nog een kleine twintig minuten in de ArenA. Wordt er nog gescoord?
71'
Nog meer wissels. Riedewald is geblesseerd en kan niet meer verder. Tete is zijn vervanger. Hij maakt zijn debuut. Bij AZ is Hupperts vervangen door Muamer Tanković.
69'
Wissel in bij AZ Alkmaar -> Muamer Tanković
69'
Wissel uit bij AZ Alkmaar -> Guus Hupperts
69'
Wissel in bij AFC Ajax -> Kenny Tete
69'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Jaïro Riedewald
68'
Dubbele wissel bij Ajax. Kishna en Riechedly Bazoer zien we niet meer terug. Niki Zimling en Nick Viergever komen in het veld.
67'
Wissel in bij AFC Ajax -> Niki Zimling
67'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Riechedly Bazoer
67'
Wissel in bij AFC Ajax -> Nick Viergever
67'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Ricardo Kishna
63'
Gudelj mikt de bal huizenhoog over.
63'
Nemanja Gudelj mag - na de overtreding van Moisander op Jóhannsson - nog een vrije trap nemen...
61'
Rode kaart voor Niklas Moisander (AFC Ajax)
Jóhannsson draait slim weg bij Moisander en gaat daarna naar de grond. Pol van Boekel is van mening dat Jóhannsson alleen op Cillessen af kon en stuurt Moisander daarom met rood weg.
60'
Ajax heeft al een tijdje geen grote kans meer gehad. De Amsterdammers proberen de bal nu in de ploeg te houden, maar dat lukt amper.
56'
Dos Santos gaat voor eigen succes. De middenvelder schiet in de korte hoek, maar moet afleggen. Slecht gedaan van Dos Santos.
55'
Ajax was in de eerste helft dominant, maar AZ heeft zich teruggevochten in de wedstrijd.
52'
Ook een eerste poging van Ajax. El Ghazi begint aan een flinke solo en schiet uiteindelijk vanaf een meter of achttien. De poging van de aanvaller gaat net naast.
49'
Nog een poging van AZ. Berghuis schiet vanuit de tweede lijn, maar mikt hoog over.
47'
De eerste poging van de tweede helft is een feit. Hupperts wordt in stelling gebracht en zoekt de verre hoek, maar geeft de bal te weinig curve mee. Cillessen kan daarom makkelijk redding brengen.
46'
We zijn weer begonnen in Amsterdam. Laten we hopen op doelpunten in het tweede bedrijf.
46'
Aanvang tweede helft
45'
Samenvatting eerste helft

Ajax was lange tijd dominant in eigen huis. De beste kansen waren dan ook voor de thuisploeg. Mike van der Hoorn raakte met een kopbal de lat en Anwar El Ghazi kreeg een goede kans na een voorzet van Ricardo van Rhijn. In de slotfase kwam AZ wat beter in de wedstrijd. Dat resulteerde in een goede mogelijkheid voor Steven Berghuis en Guus Hupperts. Gescoord werd er echter niet in de eerste helft.
45'
Einde eerste helft
45'
Berghuis! Daar is nog een grote kans voor AZ. Dabney dos Santos gooit de bal voor de pot en Berghuis kan koppen. De aanvaller mikt maar net over.
44'
Weer een kopkans voor Van der Hoorn na een hoekschop van Schöne. Deze keer mikt de verdediger ruimschoots naast.
43'
Gele kaart voor Steven Berghuis (AZ Alkmaar)
Berghuis is te laat bij Jaïro Riedewald en schoffelt de middenvelder onderuit. Geel voor Berghuis!
41'
Wat een kans! Berghuis lijkt Guus Hupperts een niet te missen kans te bieden, maar Van Rhijn kan op het laatste moment een poging van Hupperts voorkomen. Dat scheelde maar een haartje.
39'
Ajax is in ieder geval de bovenliggende partij en dat is al een tijdje niet meer voorgekomen bij Ajax. De Amsterdammers hadden het onlangs ontzettend lastig tegen Vitesse, Feyenoord en FC Groningen.
36'
Eindelijk kansen, maar nog geen doelpunten in Amsterdam. Maar dat zal vast niet lang meer duren.
33'
Berghuis! Eerste serieuze mogelijkheid voor AZ. Steven Berghuis ontsnapt aan de aandacht van de Amsterdamse defensie. Berghuis dwingt Cillessen vervolgens tot een redding.
31'
Het gevaar is nog niet gaan liggen voor AZ. Van Rhijn krijgt de bal plotseling voor zijn neus en haalt uit. Een metertje naast.
31'
De lat! Ajax raakt de lat. Mike van der Hoorn kan koppen na een goede hoekschop van Schöne. Via Mattias Johansson komt de bal op de lat terecht. Daar komt AZ goed weg.
30'
Bijna een eerste mogelijkheid voor Aron Jóhannsson. De Amerikaanse IJslander wordt gezocht door Gouweleeuw, maar Jasper Cillessen is op tijd zijn doel uit.
29'
Wellicht dat AZ-trainer John van den Brom zijn ploeg heeft opgedragen om het rustig aan te doen in de eerste helft.
28'
AZ is vooralsnog ontzettend geduldig, maar nog altijd hebben de Alkmaarders geen kans gecreëerd.
25'
Nicolai Boilesen kan plotseling opstormen. De Deense back komt in de buurt van het strafschopgebied, maar produceert vervolgens een afzwaaier. Daar zat meer in.
22'
AZ komt verdedigend amper in de problemen, maar heeft aanvallend nog helemaal niets gecreëerd.
20'
Weer een poging van El Ghazi. De aanvaller komt vanaf de rechterkant naar binnen en schiet met links. De poging van El Ghazi gaat ver naast.
18'
El Ghazi! Daar is de eerst grote mogelijkheid van de wedstrijd. Een heerlijke aanval komt via Kishna en Ricardo van Rhijn bij El Ghazi terecht. De vleugelaanvaller schiet vanaf een meter of acht, maar mikt recht op doelman Esteban.
17'
Nog maar eens een poging van Ajax. Deze keer is het Schöne die vanuit de tweede lijn schiet. Het schot is echter een makkelijke prooi voor Esteban.
15'
Jeffrey Gouweleeuw en Wesley Hoedt hebben de boel onder controle. De Alkmaarse muur is vooralsnog ondoordringbaar voor Ajax.
13'
Dabney dos Santos heeft een nieuw rugnummer. De middenvelder van AZ speelde eerder dit seizoen met rugnummer 36, maar heeft nu rugnummer 19 op zijn rug.
11'
Daar is het eerst schot van de wedstrijd. El Ghazi schiet vanaf de rand van het strafschopgebied, maar schiet huizenhoog over.
10'
Bij Ajax zit Kenny Tete op de bank. Ook hij kan zijn officiële debuut maken bij een invalbeurt. Net als doelman André Onana overigens.
9'
Bij AZ zit vanavond Stijn Spierings voor het eerst op de bank. De middenvelder kan zijn debuut maken mocht hij invallen.
6'
Het spel speelt zich vooralsnog vooral op het middenveld af. Nog geen gevaar voor beide doelen.
3'
Lasse Schöne begint vandaag in de spits bij Ajax. Anwar El Ghazi en Ricardo Kishna staan op de vleugels. Arkadiusz Milik zit op de bank.
1'
De bal rolt in de Amsterdam ArenA. AZ heeft afgetrapt.
1'
Aanvang wedstrijd
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner