NAC Breda
0:0
geen

90'
NAC Breda heeft gekregen waar het voor is gekomen: een punt. Maar de bezoekers hebben wel degelijk een kans gehad op doelpunten. Ajax stelde teleur, maar kreeg in de slotfase prima kansen om drie punten uit het vuur te slepen.
90'
90'
NAC Breda moet het de laatste seconden zien vol te houden met tien man.
90'
Rode kaart voor Gill Swerts (NAC Breda)
Kuipers twijfelt geen moment en toont Swerts een rode kaart vanwege een tackle op Serero. Met twee benen vooruit komt de verdediger inzetten bij de middenvelder.
90'
Voor Ajax kan het de derde keer dit seizoen worden dat het 0-0 speelt in eigen huis. Dat gebeurde eerder al tegen Feyenoord en PEC Zwolle.
90'
Wissel in bij NAC Breda -> Gill Swerts
90'
Wissel uit bij NAC Breda -> Divine Naah
88'
Het is nog even volhouden voor NAC Breda. De bezoekers weten overeind te blijven, maar het moet niet veel langer meer duren.
86'
Wissel in bij NAC Breda -> Felitciano Zschusschen
86'
Wissel uit bij NAC Breda -> Adnane Tighadouini
85'
Ten Rouwelaar is de naam! Andersen komt oog in oog te staan met de doelman en heeft de hoek voor het uitzoeken. Het talent gaat voor de rechter onderhoek, maar daar ligt de goalie van NAC dwars.
83'
Ten Rouwelaar redt! De keeper van NAC heeft er aardig wat ballen uitgehouden vanmiddag. Een schot van El Ghazi komt bij de tweede paal terecht bij Kishna. Laatstgenoemde kan alleen de bal richting doel glijden, waar Ten Rouwelaar de bal met zijn been keert.
82'
Ajax omsingelt het strafschopgebied van NAC Breda. Het wil toch wel graag met een overwinning van het veld stappen. Dan is het honderd procent zeker van de tweede plaats.
79'
Wissel in bij AFC Ajax -> Ricardo Kishna
79'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Daley Sinkgraven
78'
Wissel in bij NAC Breda -> Guyon Fernandez
78'
Wissel uit bij NAC Breda -> Mats Seuntjens
75'
Oei! Een doelpunt van Ajax hangt steeds meer in de lucht. Klaassen verlengt goed een corner, maar de vingertoppen van Ten Rouwelaar voorkomen dat Veltman bij de tweede paal de bal binnen loopt.
72'
Wissel in bij AFC Ajax -> Thulani Serero
72'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Riechedly Bazoer
70'
Gele kaart voor Jelle ten Rouwelaar (NAC Breda)
Ten Rouwelaar is woest omdat in zijn ogen de bal over de achterlijn was geweest, voordat Fischer de voorzet gaf. Kuipers geeft voor het protesteren een gele kaart.
70'
El Ghazi! Hoe is het mogelijk dat hij mist? Fischer zoekt de achterlijn op en legt goed terug. Het lukt El Ghazi niet om vanaf drie meter raak te schieten, zelfs de rebound is niet aan hem besteed.
66'
Seuntjens! De spits had NAC Breda op voorsprong moeten zetten. Sarpong komt op rechts in vrije positie en trekt de bal hard en leeg fraai voor. Seuntjens hoeft alleen tegen de bal te lopen, maar slaagt daar niet in op drie meter vanaf het doel.
65'
Daar is dan de rentree van Fischer. De Deen stond veertien maanden geblesseerd langs de kant en maakt zijn eerste minuten van dit seizoen. Het publiek leeft meteen op.
64'
Wissel in bij AFC Ajax -> Viktor Fischer
64'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Kolbeinn Sigþórsson
61'
Ajax laat de bal tot op dertig meter van het doel van NAC rustig rondgaan. Alleen wint het daar geen ruimte mee. NAC laat het toe en gokt nog steeds op een snelle tegenaanval.
58'
De lat! De winteraankoop krult de bal perfect en met gevoel over de muur heen. Ten Rouwelaar staat al verslagen toe te kijken als de poging op de lat uiteen spat.
58'
El Ghazi versiert een vrije trap op een interessante plek. Kuipers haalt de spuitbus tevoorschijn. De bal ligt iets rechts van het doel van Ten Rouwelaar, op een meter of twintig. Ideaal voor een linkspoot.
55'
Sigþórsson houdt in het strafschopgebied vier spelers van NAC bezig. Toch ziet hij het gaatje om de vrij staande Klaassen te bereiken. Het schot van de middenvelder gaat een paar meter naast.
53'
De druk van Ajax begint nu toe te nemen. NAC Breda komt niet meer van het eigen doel af en ook de tweede duels worden niet gewonnen. De Amsterdammers zijn na rust een stuk scherper.
51'
El Ghazi! Sinkgraven ziet de vleugelaanvaller gaan en legt de bal perfect neer voor El Ghazi. Ten Rouwelaar is net op tijd uit zijn doel om dicht bij de rand van het strafschopgebied in te grijpen. Van der Weg schiet daarna de bal naar voren.
50'
Het begin van het tweede bedrijf is rustig te noemen. Ajax heeft het balbezit en NAC Breda zakt ver terug. Seuntjens staat zelfs op eigen helft te verdedigen.
47'
Iedereen begint te klappen op het moment dat Fischer aan zijn warming-up begint. Veertien manden geleden speelde hij voor het laatst in het shirt van het eerste elftal.
46'
De tweede helft tussen Ajax en NAC Breda is begonnen.
46'
45'
NAC Breda is zeker niet kansloos vandaag in de Amsterdam ArenA. In het eerste half uur was het zelfs de bovenliggende partij. Desondanks zijn de grootste kansen voor Ajax, dat pas in de laatste tien minuten echt tot leven komt.
45'
45'
Als Ajax gevaarlijk is vanaf afstand, dan komt het schot van de voeten van Bazoer. Ditmaal schiet de sterke middenvelder de bal een metertje naast het doel van NAC Breda.
43'
De Kamps komt net niet tot een schot in het strafschopgebied. Hij kreeg de bal mee na een goede combinatie tussen De Zeeuw en Tighadouini. Klassen grijpt tijdig in.
42'
Bazoer! Het talent draait zich vrij aan de rechterkant en waagt een schot vanaf rand zestien richting de lange hoek. Ten Rouwelaar moet gestrekt om het schot naast te tikken.
39'
Sinkgraven laat zich voor het eerste in deze wedstrijd eens zien. Dat doet de winteraankoop met een schot van afstand, die tot een corner wordt verwerkt door Ten Rouwelaar.
37'
Een moeizame eerste helft van de kant van Ajax, dat bij een overwinning definitief zeker is van de tweede stek op de ranglijst. Dat geeft recht op deelname aan de voorronde van de Champions League.
33'
Sigþórsson! De spits komt op aangeven van Riedewald in scoringspositie, iets links van het doel. Vanuit de draai waagt de aanvaller een poging. Via de vingertoppen van Ten Rouwelaar gaat het leder net naast.
32'
Ajax begint wat nadrukkelijker de controle naar zich toe te trekken. NAC komt minder aan voetballen toe en de tweede duels zijn steeds vaker voor de thuisploeg. Het levert alleen nog geen gevaar op.
29'
Een beetje uit wanhoop probeert Bazoer vanuit de tweede lijn voor gevaar te zorgen met een afstandsschot. De bal hobbelt tergend langzaam enkele meters naast het doel van Ten Rouwelaar.
26'
Sarpong krijgt vanaf ruim twintig meter de ruimte om te schieten. Met de binnenkant van de voet zoekt de speler van NAC de linker bovenhoek. Cillessen staat goed op te letten en plukt het projectiel uit de lucht.
25'
Ajax laat maar weinig zien in het eerste half uur van deze wedstrijd. NAC zakt wat in en probeert in de omschakeling gevaarlijk te worden. Daarin moet het echter wel wat zorgvuldiger worden.
23'
De Kamps vult zijn rol als stofzuiger naar behoren in vooralsnog. De middenvelder haalt veel weg vlak voor zijn verdediging en weet daarna ook nog eens het overzicht te behouden.
21'
Seuntjens speelt De Zeeuw aan in de zestien van Ajax. De oud-Ajacied wil dan uit de draai schieten, maar raakt een tegenstander met zijn poging. NAC legt zijn wil op aan Ajax en schroomt niet om de aanval te zoeken.
18'
Zo nu en dan laat NAC zien aardig tegenstand te kunnen bieden. Dat doet het vooral over de linkerkant, waar Tighadouini steeds beter in de wedstrijd begint te komen.
15'
NAC Breda test Cillessen voor de eerste keer. Tighadouini komt dicht bij de achterlijn het strafschopgebied in. Daar passeert hij Veltman, maar de hoek is te lastig om de keeper te verschalken. Een handje van Cillessen is voldoende om NAC van het scoren te houden.
15'
Tighadouini zet het op een lopen aan de linkerkant. Hij zet de rush al vanaf de eigen speelhelft in. Maar wederom is de passing niet goed als hij in de buurt van het strafschopgebied komt.
12'
De ruimte voor de Amsterdammers lijkt voornamelijk aan de rechterkant te liggen. De verdedigers van NAC zijn daar bijna niet te bekennen. Voor El Ghazi en Bazoer ideaal om voor dreiging te zorgen.
10'
Bazoer creëert voor zichzelf ruimte aan de rechterkant en ziet dan Sigþórsson richting de eerste paal lopen. De voorzet van het talent is te hard en te scherp voor de spits om tegenaan te lopen.
10'
Als NAC Breda in balbezit komt, dan zoekt het telkens Tighadouini aan de linkerkant. Van hem moet het gevaar komen. De aanvaller is op dit moment nog te onzorgvuldig in de passing om vooruit te kunnen voetballen.
7'
Ajax weet relatief eenvoudig in de buurt van het strafschopgebied van NAC te komen. De bezoekers proberen het wel compact te houden, maar enkele spelers van Ajax zijn te beweeglijk voor de statische verdedigers.
4'
Ten Rouwelaar tast mis! De keeper weet een indraaiende vrije trap met heel veel moeite te verwerken. De bal komt dan voor de voeten van Veltman. De centrale verdediger ziet zijn poging op de rug van een tegenstander terecht komen.
4'
Interessant gaan de duels tussen linksback Van der Weg en El Ghazi worden. De vleugelspeler van Ajax is sneller dan zijn directe tegenstander, maar die is dan fysiek weer veel sterker.
3'
Zoals verwacht moet Ajax het spel maken vanmiddag. NAC zal tevreden zijn als het met een punt van het veld stapt na negentig minuten voetbal.
1'
NAC Breda weet dat Go Ahead Eagles zojuist met 0-1 van Feyenoord heeft gewonnen. Daardoor is de voorsprong op de Deventenaren nog maar een punt.
1'
Ajax heeft de bal in beweging gebracht voor de eerste helft.
1'
Een wedstrijd met verschillende belangen in Amsterdam. Aan Ajax de taak om de tweede plek te verdedigen, want het kampioenschap is definitief uit beeld. NAC Breda probeert de nacompetitie te ontlopen en heeft daarvoor nog enkele punten nodig. Mijn naam is Robin Tibbe en ik doe live verslag van deze Eredivisie-wedstrijd. De opstellingen zijn te vinden onder wedstrijddetails.

Champions League
Voor Ajax is het belangrijk de competitie zonder problemen uit te spelen. De voorsprong op nummer drie Feyenoord is in principe groot genoeg om de tweede plek veilig te stellen. Dan moet het in de komende wedstrijden echter geen gekke dingen gaan doen. De tweede stek geeft recht op deelname aan de voorronde van de Champions League. Met een derde klassering is dat de voorronde van de Europa League.

Degradatie
In Breda is het geloof aanwezig dat het de nacompetitie kan ontlopen. FC Dordrecht is zo goed als zeker laatste, maar de strijd om de twee plekken daarboven ligt nog volledig op. NAC Breda staat op dit moment zestiende en heeft een punt minder dan nummer vijftien Heracles Almelo. Samen met Go Ahead en Excelsior lijken zij te gaan uitmaken wie de nacompetitie ingaat.

Afscheid
Voorafgaand deze wedstrijd neemt het publiek van Ajax afscheid van Demy de Zeeuw. Dat is enigszins opmerkelijk te noemen. De middenvelder verliet de Amsterdammers namelijk vier jaar geleden voor een avontuur in het buitenland. NAC-trainer Robert Maaskant zet dan ook zijn vraagtekens bij het gebaar van Ajax.