1 : 0 Torinfos in de Ticker Mart Lieder 6. / Schot met links
1 : 1 Torinfos in de Ticker Georginio Wijnaldum 21. / Kopbal  (Jetro Willems)
1 : 2 Torinfos in de Ticker Luuk de Jong 45. / Kopbal  (Jetro Willems)
1 : 3 Torinfos in de Ticker Georginio Wijnaldum 58. / Schot met rechts

90'
PSV heeft zich in de tweede helft totaal geen zorgen hoeven maken dat Dordrecht nog langszij zou komen. De Eindhovenaren waren heer en meester en dat leidde al gauw tot de 1-3. Wijnaldum lette goed op bij een hoekschop en schoot hard raak. Hierna kreeg Dordt nog rood (twee keer geel Haddad) en schoot Wijnaldum nog twee keer op het aluminium. Door de overwinning blijft PSV koploper.
90'
90'
De negentig minuten zitten erop. PSV krijgt nog twee minuten om de vierde te maken.
88'
Bal van de lijn! Joris van Overmeem staat op de goede plek om de kopbal van Luuk de Jong vlak voor de lijn weg te halen.
88'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Marcel Ritzmaier
88'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Jorrit Hendrix
84'
PSV laat de bal rustig rondgaan en lijkt niet meer zo nodig op zoek naar een treffer.
81'
Joshua Brenet vervangt Willems, die nog even uit mag rusten.
80'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Joshua Brenet
80'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Jetro Willems
80'
En nu de paal! Wijnaldum schiet in twee minuten twee keer op het aluminium. Nu schiet de aanvoerder een vrije trap op de paal.
78'
Op de lat! Wijnaldum schiet met buitenkantje rechts op de lat. Wat een pech voor de PSV'er.
75'
Zoet heeft alle moeite om een vrije trap van Van Haaren onder controle te krijgen. De doelman heeft hem echter wel vast.
73'
De Jong! De spits komt net een voet tekort om een harde voorzet van Arias in het lege doel te tikken.
71'
Beide kanten hebben gewisseld. Bij Dordrecht komt verdediger William Troost-Ekong voor aanvaller Mart Lieder en bij PSV verlaat Memphis Depay het veld. Voor hem komt Jürgen Locadia.
71'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Jürgen Locadia
71'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Memphis Depay
71'
Wissel in bij FC Dordrecht -> William Troost-Ekong
71'
Wissel uit bij FC Dordrecht -> Mart Lieder
67'
Geel-rode kaart voor Ilias Haddad (FC Dordrecht)
Ilias Haddad krijgt zijn tweede geel, omdat hij de bal op zijn hand krijgt. De verdediger gaat gefrustreerd van het veld af.
66'
Lekkere knal Depay! Eindelijk weer een mooie actie van Memphis, die de bal een half metertje naast het doel schiet.
65'
Opvallend detail: Als Dordrecht vandaag verliest, is het de eerste Eredivisieploeg ooit die acht thuisnederlagen op rij lijdt.
63'
FC Dordrecht verloor dit seizoen al vier competitiewedstrijden met minimaal vier doelpunten verschil. Zal PSV dat vandaag ook kunnen lukken?
60'
Fraaie aanval PSV! Via Narsingh en De Jong is het Wijnaldum die uithaalt. Kurto redt dit keer prima!
58'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 1:3 door Georginio Wijnaldum
Wijnaldum! De aanvoerder is wederom belangrijk en schiet van dichtbij hard raak. Een hoekschop vanaf rechts wordt niet goed weggewerkt en blijft hangen voor de voeten van Wijnaldum, voor wie het een koud kunstje is om in te schieten.
57'
Kurto met een merkwaardige redding. De doelman lijkt de bal te kunnen vastpakken, maar geeft een hoekschop weg.
56'
Ook deze vrije trap van Van Haaren levert geen gevaar op. Dordrecht moet het hebben van standaardsituaties.
55'
Gele kaart voor Jetro Willems (PSV Eindhoven)
53'
De vrije trap van Van Haaren wordt weggewerkt door Rekik.
50'
Ilias Haddad en Depay krijgen geel vanwege een opstootje.
49'
Gele kaart voor Memphis Depay (PSV Eindhoven)
49'
Gele kaart voor Ilias Haddad (FC Dordrecht)
49'
Dordrecht wil een strafschop! Ook nu komt de bal tegen een arm aan, maar Higler geeft dit keer geen strafschop nadat Narsingh hands zou hebben gemaakt.
46'
Robin Gosens, de invaller van Pisas, kan het duel ook niet afmaken. Oud-Feyenoorder Jordy van Deelen vervangt hem.
46'
Wissel in bij FC Dordrecht -> Jordy van Deelen
46'
Wissel uit bij FC Dordrecht -> Robin Gosens
46'
45'
Waar PSV vanaf minuut één vol op de aanval ging, was het Dordrecht dat geheel tegen de verhouding in en geheel verrassend op voorsprong kwam. Mart Lieder reageerde attent na slecht verdediging in de PSV-defensie en schoot raak. Een kwartier later maakte Georginio Wijnaldum alweer gelijk na een prima voorzet van Jetro Willems. PSV ging door en kreeg zelfs een strafschop vanwege hands van Funso Ojo, maar Memphis Depay schoot de bal nonchalant op de lat. Vlak voor rust was het toch nog raak voor de koploper. Luuk de Jong kopte een hoekschop keurig binnen.
45'
45'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 1:2 door Luuk de Jong
Daar is dan eindelijk de voorsprong voor de koploper. Nu scoort De Jong dan wel uit een hoekschop van Jetro Willems. De spits kopt de bal fraai binnen.
45'
Wat een kans zeg! Wederom een geode actie van Narsingh! De vleugelspeler geeft voor, maar Luuk de Jong krijgt de bal er ook in twee instanties niet in.
44'
Arias mag in het strafschopgebied uithalen, maar de Colombiaan raakt de bal niet lekker, waardoor Joris van Overeem weg kan werken.
43'
Het spel bevindt zich voortdurend op de helft van Dordrecht, maar PSV weet het overwicht nog niet in een voorsprong om te zetten.
40'
Een schotje van Memphis gaat een meter naast.
39'
Weer redt Kurto! Wederom kopt Bruma hard in, maar opnieuw is Kurto attent en tikt de bal uit het doel.
38'
Depay zit totaal niet in de wedstrijd. Hij is zijn directe tegenstander nog geen één keer voorbij gekomen en ook het publiek begint te morren als hij in balbezit komt.
36'
Penalty gemist door Memphis Depay, PSV Eindhoven
Och och Depay toch, wat doe je nu!? De vleugelspits schiet de bal wel heel nonchalant in en raakt de lat. In de rebound kan Wijnaldum de bal er ook niet in krijgen.
35'
Gele kaart voor Funso Ojo (FC Dordrecht)
35'
Strafschop PSV! Funso Ojo zou hands gemaakt hebben, waardoor PSV een strafschop krijgt.
33'
Oei, De Jong toch! Wederom een prima voorzet van Willems, maar de spits raakt de bal totaal verkeerd waardoor het leder naast het doel verdwijnt.
31'
Grote kansen aan beide kanten! Eerst voorkomt Rekik dat Ten Voorde een vrije trap van Ricky van Haaren in kan schieten, en in de tegenstoot schiet Adam Maher een voorzet van Narsingh wel heel zachtjes richting het doel van Kurto.
30'
Willems met een voorzet, maar die komt bij geen enkele PSV'er terecht. Kurto kan simpel oppakken.
29'
Gosens moet de pijn even verbijten en gaat voorlopig verder. Het is de vraag of hij het duel af kan maken.
27'
Heerlijke panna van Santiago Arias! De rechtsback poort Ryan Koolwijk en vervolgens komt Robin Gosens in botsing met Arias. De invaller van Pisas heeft veel pijn.
26'
Memphis Depay zit nog niet lekker in de wedstrijd. De aanvaller is zoekende naar zijn vorm en heeft nog geen goeie actie gemaakt.
23'
Voor Wijnaldum is de treffer tegen Dordrecht een bijzondere. Dordt is de twintigste Eredivisieploeg waar hij tegen scoort. Daarnaast speelt de aanvoerde zijn tweehonderdste Eredivisieduel.
21'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 1:1 door Georginio Wijnaldum
De stand is weer gelijk in Dordrecht. Georginio Wijnaldum wordt wel heel erg vrijgelaten door alle spelers van Dordt en kan vrijuit binnenkoppen. De voorzet is van Jetro Willems.
20'
Bruma brengt Narsingh achterin wel heel erg in de problemen. Dordrecht onderschept, maar speelt het daarna slordig uit.
18'
Dordrecht incasseerde in de voorgaande vijf wedstrijden tegen PSV steeds minimaal twee doelpunten.
15'
Pisas heeft een hamstringblessure kan dus niet verder. Hij wordt vervangen door Robin Gosens.
15'
Wissel in bij FC Dordrecht -> Robin Gosens
15'
Wissel uit bij FC Dordrecht -> Everon Pisas
14'
Bijna 2-0! Wederom wordt er niet best verdedigd door de Eindhovenaren. Rick ten Voorde ziet de bal na een hoekschop voor zijn voeten komen, en de spits schiet maar net naast. Een hachelijk moment.
13'
Everon Pisas ligt op de grond en wordt verzorgd. De vraag is of hij verder kan.
11'
Het wachten is op de gelijkmaker. Narsingh geeft voor, maar de pass is nu net te scherp voor De Jong.
10'
PSV slaagt er dus ook vandaag niet in de nul te houden. De Eindhovenaren hielden slechts twee keer de nul in de laatste 55 uitwedstrijden in de Eredivisie (inclusief de wedstrijd tegen Dordrecht).
9'
Josimar Lima verdedigt uitstekend als Narsingh de bal voorgeeft op Luuk de Jong. De centrumverdediger voorkomt dat De Jong de bal in het doel kan tikken.
8'
Depay! Zo! De buitenspeler probeert het vanaf zo'n dertig meter en de pegel wordt ternauwernood over het doel getikt door Kurto.
6'
Doelpunt voor FC Dordrecht, 1:0 door Mart Lieder
Het is nu al raak in Dordrecht. Niet PSV, maar Dordrecht komt wel heel verrassend op een 1-0 voorsprong. Karim Rekik haalt de bal niet goed weg, waardoor Mart Lieder de bal van dichtbij binnen kan tikken.
5'
En nu is Kurto attent als Luuk de Jong Memphis Depay de diepte instuurt met een subtiel passje.
4'
Prima kans Bruma! Een hoekschop vanaf links wordt hard ingekopt door Jeffrey Bruma, maar doelman Kurto houdt de bal net op tijd uit het doel.
2'
Eerste redding Kurto! De doelman levert eerst de bal zomaar in bij Luciano Narsingh, die vervolgens naar Georginio Wijnaldum passt. De aanvoerder schiet recht op Kurto af.
2'
Vijf keer eerder speelden Dordrecht en PSV tegen elkaar in de Eredivisie. Vier keer won PSV en één keer werd het gelijk.
1'
FC Dordrecht en PSV hebben de bal aan het rollen gebracht. Kan Dordt haar eerste thuiswedstrijd van het seizoen winnen?
1'
Goedenavond en welkom bij de wedstrijd tussen FC Dordrecht en PSV. Of anders gezegd: de wedstrijd tussen de nummer laatst en de nummer één. Om 20.45 uur zal de bal rollen in het stadion van Dordrecht. Ik ben Rijcko Treep en ik doe live verslag van dit duel.

Slechts één overwinning
FC Dordrecht verloor afgelopen vrijdag tegen Willem II (0-4) alweer voor de achtste keer op rij een Eredivisieduel. De ploeg van trainer Ernie Brandts verloor tevens haar zevende thuiswedstrijd van het seizoen, waardoor het met vijf punten kansloos onderaan de ranglijst staat. Het zal een lastig verhaal worden voor de Schapenkoppen om zich dit seizoen te handhaven. De achterstand op nummer zeventien NAC Breda bedraagt ook al vijf punten.

De enige overwinning die Dordt boekte was in de eerste speelronde. Toen verbaasde de ploeg vriend en vijand door in Heerenveen met 1-2 van sc Heerenveen te winnen. Vervolgens pakte het nog een punt bij Go Ahead Eagles (0-0) en Excelsior (1-1), maar de rest van de wedstrijden ging allemaal verloren. Tot slot scoorden de Zuid-Hollanders ook al vijf wedstrijden achter elkaar niet meer. De laatste treffer was alweer een eeuwigheid geleden, op 19 oktober thuis tegen FC Utrecht (1-3 verlies, doelpunt Rick ten Voorde). Tot overmaat van ramp treft Dordrecht vanavond ook nog eens koploper PSV.

Vijfde uitwedstrijd op rij
PSV is nog altijd koploper in de Eredivisie en behaalde tot nu toe 31 punten uit dertien wedstrijden. De Eindhovenaren hebben één punt meer dan de nummer twee Ajax, dat wel een wedstrijd meer speelde. PSV kwam vorig weekend niet aan spelen toe, omdat de Europa League-wedstrijd tegen GD Estoril een dag later werd uitgespeeld vanwege de hoeveelheid regen. Daardoor kon het duel met Feyenoord zondag ook niet plaatsvinden. Die wedstrijd is inmiddels verschoven naar 17 december.

Desalniettemin deden de Eindhovenaren dit weekend goede zaken. Concurrenten Ajax (1-1 tegen ADO Den Haag) en FC Twente (1-2 verlies tegen FC Groningen) lieten punten liggen. Door het uitstellen van de wedstrijd tegen Feyenoord, speelt PSV zaterdag haar vijfde uitwedstrijd achter elkaar (Panathinaikos, Heracles Almelo, FC Groningen en Estoril). Dit seizoen behaalde PSV dertien punten in zeven uitwedstrijden. Vier keer werd er uit gewonnen en twee keer verloren.

Benieuwd voor welke elf spelers Ernie Brandts en Phillip Cocu hebben gekozen? Bekijk hier welke spelers het moeten gaan doen voor beide teams. Ik wens u een prettige wedstrijd toe.