14:30 uur
ADO Den Haag
1:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Tjaronn Chery 53. / Penalty
1 : 1 Torinfos in de Ticker Xander Houtkoop 90. / Schot met links  (Aaron Meijers)

90'
De tweede helft begon spectaculair met twee strafschoppen. Daarvan ging er één in. In de laatste seconde kwam ADO Den Haag nog langszij. 1-1 is de eindstand!
90'
90'
Doelpunt voor ADO Den Haag, 1:1 door Xander Houtkoop
90'
Groningen lijkt de drie punten over de streep te trekken!
90'
Er komen vier minuten bij in de Euroborg!
89'
Padt is er bij gaan zitten. Het is de vraag of hij verder kan. Anders zal de ervaren Peter van der Vlag zijn opwachting moeten maken.
88'
Gele kaart voor Dion Malone (ADO Den Haag)
Hij vloert Chery, die op snelheid is en ontvangt hiervoor een gele prent.
86'
Mahi, die had je beter af kunnen spelen! Hij dribbelt richting het doel met twee medespelers naast hem. Hij besluit oog in oog met Hansen zelf te schieten, waar afgeven een betere optie is.
84'
Een hachelijk moment voor het doel van FC Groningen, na een hoekschop, maar het levert geen doelpunt op.
82'
Wissel in bij FC Groningen -> Yoëll van Nieff
82'
Wissel uit bij FC Groningen -> Albert Rusnák
81'
Mahi! De buitenspeler omspeelt twee spelers van ADO in het strafschopgebied, maar wil vervolgens ook Hansen uitspelen. Daarna vergeet hij te scoren en glijdt hij weg. Weer geen 2-0.
79'
Chery wordt in de diepte gestuurd en haalt vanuit een moeilijke hoek uit. Zijn schot gaat voorlangs.
78'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Xander Houtkoop
78'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Wilson Eduardo
76'
Chery, hoe kun je die missen?! Mahi geeft een voorzet vanaf de achterlijn, Hansen probeert de bal weg te tikken, maar tikt de bal voor de voeten van Chery. Op het moment dat hij de bal voor open goal wil afwerken, glijdt hij uit en gaat de bal niet op doel. Enorme kans op de 2-0.
76'
De supporters van ADO scanderen 'Haags kwartiertje'. Misschien dat de bezoekers de wedstrijd nog kunnen kantelen in het laatste kwartier.
74'
Dino Islamović laat zich meten gelden. Hij besluit om uit te halen vanaf twintig meter. Zijn schot gaat een metertje over het doel.
74'
Beide ploegen hebben gewisseld. Kijken wat de nieuwe mannen kunnen!
73'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Gervane Kastaneer
73'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Thomas Kristensen
73'
Wissel in bij FC Groningen -> Dino Islamović
73'
Wissel uit bij FC Groningen -> Nick van der Velden
72'
Hateboer komt veel op aan de rechterkant, maar met zijn voorzetten wordt nog te weinig gedaan.
69'
ADO wil nu ook een strafschop! Wilson Eduardo kan uithalen, nadat Padt een voorzet van Schet voor zijn voeten bokst. Het schot lijkt tegen de arm van een speler van FC Groningen aan te gaan, maar het is lastig te zien. ADO wil nu ook een strafschop, na de twee strafschoppen die FC Groningen kreeg.
67'
Van der Velden trapt een bal weg om tijd te rekken. Een domme actie, want dit had zomaar zijn tweede gele kaart kunnen betekenen. Hij komt hier goed weg.
64'
Hateboer geeft de bal voor bij de eerste paal. Chery komt bij de bal, maar zijn poging gaat naast.
61'
Mahi kapt Zuiverloon uit in het zestienmetergebied. Daarna wil hij de bal over de doelman plaatsen, maar de bal belandt op het dak van het doel.
60'
Waar er in de eerste helft nauwelijks iets gebeurde, is het eerste kwartier in de tweede helft wél interessant.
57'
Kansen voor de bezoekers! Schet is Desevio Payne te slim af en dribbelt de zestien in. Vervolgens schiet hij de bal in de verre hoek, maar Padt kan redding brengen. In de rebound wordt het schot van Alberg geblokt. Daarna kan ook Van Duinen nog uithalen, maar zijn poging gaat over het doel. Dit had een goal kunnnen en misschien wel moeten zijn.
55'
Gele kaart voor Desevio Payne (FC Groningen)
Hij haalt er een aanval van de bezoekers uit met zijn overtreding en ontvangt hiervoor terecht geel.
53'
Doelpunt voor FC Groningen, 1:0 door Tjaronn Chery
Hij weet wel raad met een strafschop. Hij schiet de bal onberispelijk achter Hansen. De doelman had geen kans. Alsnog de voorsprong voor FC Groningen dus. De strafschop had eigenlijk niet gegeven mogen worden.
52'
Gele kaart voor Timothy Derijck (ADO Den Haag)
Hij probeert de bal met de borst weg te werken, maar de scheidsrechter ziet er een handsbal in. Foute beslissing, maar wel een kaart en wederom een strafschop voor de thuisploeg.
50'
Penalty gemist door Nick van der Velden, FC Groningen
De spits weet zich geen raad met de strafschop. Hij schiet de bal te zacht in de hoek, waar ook Hansen in duikt. Slechte strafschop van de aanvaller. Het blijft dus 0-0.
49'
Gele kaart voor Vito Wormgoor (ADO Den Haag)
Chery is hem te slim af en Wormgoor trekt hem naar de grond. Daarvoor krijgt hij geel en krijgt FC Groningen een strafschop!
48'
Mahi passeert een speler van ADO en zoekt het schot. De poging wordt geblokt. De bal ging in ieder geval richting het doel.
46'
Kramer heeft een hamstringblessure opgelopen en is daardoor in de kleedkamer achter gebleven. Mitchell Schet vervangt hem. Daardoor gaat Van Duinen als spits opereren en gaat Schet aan de buitenkant spelen.
46'
46'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Mitchell Schet
46'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Michiel Kramer
45'
Beide ploegen zijn de eerste helft aan elkaar gewaagd. De thuisploeg en de bezoekers kunnen beide nauwelijks gevaar stichten. Het is te hopen dat het in de de tweede helft interessanter wordt!
45'
45'
Zowaar een schot! Van Duinen kapt naar zijn linkerbeen, maar zijn schot vanaf de zestienmeter is niet hard genoeg en kan gepakt worden door Padt.
44'
Ook ADO is het nog niet gelukt om topscorer Michiel Kramer in stelling te brengen. Hij komt nog niet in het stuk voor.
41'
Alberg vindt Derijck vanuit een hoekschop. Zijn kopbal gaat voor de eerste paal langs.
40'
Nog vijf minuten tot aan de rust. De vraag is of een van beide ploegen nog iets kan creëren of dat de spelers met een brilstand aan de thee gaan!
36'
De creatieve spelers van FC Groningen weten het gaatje in de Haagse defensie nog niet te vinden. Spits Van der Velden is nog nauwelijks in stelling gebracht.
32'
We hebben een half uur gespeeld in Groningen. De wedstrijd moet nog los komen. Beide ploegen zijn nog niet echt gevaarlijk geworden.
29'
Thomas Kristensen vindt ruimte om uit te halen, maar het schot mist kracht. Sergio Padt kan de bal gemakkelijk pakken.
27'
Mahi gooit de bal voor, maar niemand van de thuisploeg loopt tegen de bal aan. Daardoor kan Aaron Meijers de bal weg werken.
24'
Gele kaart voor Nick van der Velden (FC Groningen)
De aanvaller beukt Derijck naar de grond. Manschot vindt het voldoende voor geel.
23'
Van Duinen verlengt een indraaiende vrije trap, maar Timothy Derijck kan net niet bij de bal komen. Als hij de bal kan schampen, is het 0-1.
22'
Groningen mag de bal hebben van ADO, maar het tempo van de thuisploeg ligt te laag om daadwerkelijk gevaarlijk te worden.
19'
Albert Rusnák krijgt de bal nog knap voor en daar staat Van der Velden. Hij probeert de bal achter het standbeen langs in het doel te krijgen, maar Martin Hansen zit er goed bij. Net voordat Tjaronn Chery bij de bal kon komen.
18'
Alberg vindt ruimte om uit te halen vanuit de tweede lijn, maar hij raakt de bal niet goed. Ook deze poging eindigt in de tribunes.
17'
Mimoun Mahi komt naar binnen en besluit uit te halen vanaf ongeveer dertig meter. Zijn schot gaat hoog de tribune in.
16'
Het eerste kwartier zit erop. Het is een onwennig begin, waarin beide ploegen nog niet gevaarlijk zijn geweest.
14'
Roland Alberg trapt een corner richting de tweede paal. Daar staat Gianni Zuiverloon. Hij kan koppen, maar de kopbal is uit de richting en gaat enkele meters naast.
12'
Dion Malone glipt langs twee spelers van FC Groningen en haalt de achterlijn. Hij geeft de bal vervolgens voor op Mike van Duinen, maar de aanvaller kan niet vol uithalen en het schot wordt geblokt. Een hoekschop volgt.
11'
Een gevaarlijke voorzet van Hans Hateboer zorgt voor onrust in de defensie van ADO Den Haag, maar het loopt goed af voor de bezoekers.
8'
Nick van der Velden moest even naar de kant om zijn scheenbeschermers om te doen en wil inmiddels weer terug in het veld, maar dat mag nog niet van arbiter Jeroen Manschot. De bal moet eerst uit voordat hij er weer in mag. Volgens mij verzint de scheidsrechter hier een eigen regel? Zelden vertoond.
6'
ADO won dit seizoen nog geen uitwedstrijd dit seizoen. De ploeg ziet deze wedstrijd als een uitgelezen mogelijkheid om voor het eerst een uitwedstrijd te winnen. FC Groningen is niet in goeden doen de laatste weken.
3'
Groningen is niet bepaald uitgelopen voor deze wedstrijd. Er zijn veel lege plekken in het stadion.
1'
Er is afgetrapt in de Euroborg!
1'
Opstellingen!
Clubtopscorer Michael de Leeuw ontbreekt vanmiddag in de basis van FC Groningen, in de wedstrijd tegen ADO Den Haag. De spits verliet vrijdag de training met een hamstringblessure. Erwin van der Looi kiest ervoor om de ervaren Nick van der Velden zijn plek over te laten nemen. ADO Den Haag start met dezelfde elf spelers als vorige week.
Welkom! FC Groningen ontvangt ADO Den Haag in de Euroborg. De thuisploeg is bezig aan een slechte serie. De bezoekers zijn juist bezig met punten pakken de laatste tijd. Het affiche betekent voor beide teams het 25e eredivisieduel dit seizoen. Mijn naam is Jari Wesselink en ik doe verslag van deze wedstrijd. Onder de knop wedstrijddetails kunt u de opstellingen voor deze wedstrijd bekijken.

FC Groningen wil slechte serie beëindigen
De ploeg van Erwin van der Looi wist in de laatste tien wedstrijden slechts één keer als winnaar van het veld te stappen. Dat was in de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles (2-0). Vorige week verloor FC Groningen op bezoek bij sc Heerenveen met 3-1. Daardoor is de ploeg afgezakt naar de elfde plek op de ranglijst. Dat mag gezien worden als een teleurstellende rangschikking, als je de selectie van Erwin van der Looi bekijkt. Met spelers als Michael de Leeuw, Tjaronn Chery en Albert Rusnák beschikt de coach over veel creatieve spelers. Het doel van FC Groningen zal zijn om de play-offs om Europees voetbal te halen en dan heeft de club een overwinning tegen ADO Den Haag broodnodig. Anders verliest de club definitief aansluiting met de subtop.

ADO wil eerste uitoverwinning van het seizoen bewerkstelligen
ADO Den Haag won dit seizoen nog geen wedstrijd op vreemde bodem. ADO ziet de wedstrijd bij FC Groningen als een uitgelezen mogelijkheid om daar iets aan te doen, aangezien FC Groningen niet in goeden doen is. ADO is bovendien bezig aan een goede reeks. Uit de laatste vier wedstrijden werden tien punten behaald en daardoor is de ploeg van Henk Fräser gestegen naar de dertiende plek op de ranglijst. ADO zal met veel plezier terug kijken naar de confrontatie van vorig jaar in de Euroborg. Toen zegevierden de Hagenezen met 1-2. Alle hoop in Den Haag is weer gevestigd op de gevaarlijke aanvallers Mike van Duinen en Michiel Kramer.