14:30 uur
FC Utrecht
2:2
1 : 0 Torinfos in de Ticker Tjaronn Chery 32. / dir. vrije trap
1 : 1 Torinfos in de Ticker Édouard Duplan 33. / Schot met rechts  (Yassin Ayoub)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Michael de Leeuw 51. / Kopbal  (Hans Hateboer)
2 : 2 Torinfos in de Ticker Yassin Ayoub 56. / Schot met links

90'
FC Groningen en FC Utrecht hebben een mooie en spannende pot op de mat gelegd in de Euroborg vanmiddag. Vlak na rust bracht Michael de Leeuw zijn ploeg opnieuw op voorsprong met een prachtige kopbal. Even later was het weer Utrecht wat zorgde voor een snelle gelijkmaker via Yassin Ayoub. De slotfase was spannend, maar gescoord werd er niet meer: 2-2.
90'
90'
Wat een spectaculaire redding van Ruiter! Mimoun Mahi schiet vanaf zestien meter uit de draai. Hij lijkt de Groningers alsnog naar de winst te schieten. Maar Robbin Ruiter duikt het schot knap uit de hoek.
90'
Er worden drie minuten toegevoegd aan de tweede helft.
88'
Dit had de winnende moeten zijn! Wat een ongelofelijke kansen voor FC Utrecht! Edouard Duplan schiet na een voorzet van Nacer Barazite op de paal. De rebound wordt vervolgens op de lat geschoten door doelpuntenmaker Yassin Ayoub. Daarna belandt de bal opnieuw voor de voeten van Duplan die Sergio Padt op zijn weg vindt.
87'
Met een punt schieten beide teams weinig op. Ze houden elkaar in ieder geval goed in evenwicht waardoor het verschil één punt blijft in het voordeel van FC Groningen.
85'
Gele kaart voor Anouar Kali (FC Utrecht)
De ervaren middenvelder blokkeert een aanval van FC Groningen door het aan de arm trekken van Danny Hoesen.
84'
Wissel in bij FC Utrecht -> Gevero Markiet
84'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Jeff Hardeveld
83'
Eric Botteghin probeert het van heel ver! Botteghin schiet vanaf ongeveer 35 meter op het doel van Robbin Ruiter. Met wat kleine problemen heeft de Utrechtse doelman de bal klem.
80'
Nog tien minuten te spelen in de Euroborg. Blijft het gelijk of gaan de Domstedelingen of de Trots van het Noorden met de overwinning aan de haal?
77'
Kans voor Nacer Barazite! Op ongeveer dertien meter van het doel ontvangt de invaller de bal in zijn voeten. Barazite twijfelt niet, haalt hard uit richting de kruising, maar ziet zijn schot weggekopt worden door Eric Botteghin.
76'
Daar is dan Nacer Barazite om voorin nog wat af te dwingen bij Utrecht. Met nog een kwartier te spelen komt Groningen weer wat beter in de wedstrijd. De fanatieke supporters gaan nog eens achter hun ploeg staan.
76'
Wissel in bij FC Utrecht -> Nacer Barazite
76'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Kristoffer Peterson
75'
Gele kaart voor Mimoun Mahi (FC Groningen)
De invaller aan Groningse zijde maakt wat ruzie met Edouard Duplan en krijgt een gele prent.
73'
Puntertje van Danny Hoesen! Mimoun Mahi gluipt langs Ramon Leeuwin op de achterlijn, legt terug bij de eerste plaats en ziet zijn voorzet net voorbij het doel geschoten worden door Hoesen.
72'
Rob Alflen heeft nog twee wisselmogelijkheden om de aanval van Utrecht een fris elan te geven. Onder andere Nacer Barazite zou wellicht nog wat extra's kunnen toevoegen.
70'
Behoudens de goal van Michael de Leeuw weet Groningen in de tweede helft weinig af te dwingen op het doel van Robbin Ruiter. Wachten op dit moment is op een goal van Utrechtse zijde.
67'
Goed aanval van FC Utrecht! Edouard Duplan geeft een uitstekende voorzet over de grond richting de tweede paal. Daar staat Kristoffer Petterson die vanaf twee meter voor het doel zijn inzet gekeerd ziet worden door Sergio Padt.
65'
Zowel Erwin van de Looi (FC Groningen) als Rob Alflen (FC Utrecht) voeren een wissel door. Er is nog ruim een kwart wedstrijd te spelen in de Euroborg waar FC Utrecht de boventoon voorlopig voert.
65'
Wissel in bij FC Groningen -> Mimoun Mahi
65'
Wissel uit bij FC Groningen -> Tjaronn Chery
65'
Wissel in bij FC Utrecht -> Rubio Rubin
65'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Sébastien Haller
62'
Gele kaart voor Ramon Leeuwin (FC Utrecht)
De verdediger blokt Sébastien Haller ter hoogte van de middenlijn.
62'
Door de gelijkmaker is het vertrouwen weer terug bij het team van Rob Alflen. Grote vraag is of FC Utrecht door kan drukken richting een voorsprong.
60'
Er is een uur gespeeld in de Euroborg. Het is spannend, er wordt snel gespeeld en tot nu toe zijn er vier keurige goals gevallen. De neutrale toeschouwers is voorlopig de grote winnaar in dit mooie voetbalgevecht.
57'
Zo is het al bij al een fantastische wedstrijd in de Euroborg. De spanning is enorm hoog en de ploegen zijn gelijkwaardig.
56'
Doelpunt voor FC Utrecht, 2:2 door Yassin Ayoub
Toch wel weer de snelle gelijkmaker. Op de rand van het strafschopgebied frommelt Ramon Leeuwin door de defensie van Groningen. De bal komt vervolgens via Eric Botteghin bij Ayoub terecht. De kleine middenvelder zet met een bekeken schot zijn ploeg weer naast Groningen.
53'
Kopbal van Sébastien Haller! Een identiek momentje aan de andere kant van het veld. Nu gaat de bal echter niet in het doel. Jeff Hardeveld geeft voor vanaf de linkerkant, maar Haller kopt de kans over het doel. Dit keer geen snelle gelijkmaker.
51'
Doelpunt voor FC Groningen, 2:1 door Michael de Leeuw
Daar is de topscorer van de plaatselijke FC weer! Een goede voorzet van Hans Hateboer biedt De Leeuw een mooie kopkans die de spits niet mist. Met zijn tiende goal van het seizoen zet hij FC Groningen opnieuw op voorsprong.
49'
Het tempo vanmiddag in de Euroborg ligt vrij hoog. Het spel is aantrekkelijk omdat beide teams op de winst spelen. Voorlopig heeft de thuisploeg weer het meeste balbezit.
46'
De tweede helft van FC Groningen - FC Utrecht is begonnen. Erwin van de Looi heeft zijn Groningse opstelling aangepast met het inbrengen van Danny Hoesen.
46'
Wissel in bij FC Groningen -> Danny Hoesen
46'
Wissel uit bij FC Groningen -> Jarchinio Antonia
46'
45'
De ruststand bij FC Groningen - FC Utrecht is 1-1. De thuisploeg begon beter en kwam na ruim een half uur op voorsprong via een mooie vrije trap van Tjaronn Chery. Een minuut later was het alweer gelijk via Édouard Duplan uit een corner. Daarna was Utrecht de bovenliggende ploeg en kreeg het de beste kansen.
45'
45'
Laatste minuut van de officiële speeltijd in de eerste helft. Er wordt één minuut aan extra tijd toegevoegd.
42'
Het is een levendige eerste helft in de Euroborg. De bezoekers uit Utrecht worden steeds sterker en creëren de beste kansen. FC Groningen heeft na het openingsdoelpunt van Chery niet veel meer in de pap te brokkelen.
41'
Weer een schot van FC Utrecht! Sébastien Haller speelt Maikel Kieftenbeld eenvoudig uit en schiet van ongeveer 25 meter op doel. Deze keer hoeft Padt niet in te grijpen omdat het schot van de Franse spits naast het doel gaat.
39'
Ramon Leeuwin schiet op de lat! Doelman Padt van FC Groningen grijpt niet voldoende in bij een voorzet vanaf de linkerkant. De bal blijft daardoor hangen in het strafschopgebied en belandt voor de voeten van Leeuwin. De verdediger van FC Utrecht poogt het met een subtiel balletje die de bovenkant van de lat toucheert.
36'
Goede actie van Kristoffer Peterson! Weer komt de Zweed via de linkerkant het strafschopgebied binnen. Peterson gaat voor zijn eigen actie, schiet op doel, maar ziet zijn schot goed gekeerd worden door Sergio Padt.
35'
Zo gebeurt er ineens heel veel in de Euroborg. Beide teams scoren heel erg snel na elkaar en de wedstrijd is volledig open.
33'
Doelpunt voor FC Utrecht, 1:1 door Édouard Duplan
Uit een corner van Yassin Ayoub scoort Duplan met zijn rechter van dichtbij nadat de bal was gemist door Willem Janssen. Groningen heeft maar kort kunnen genieten van de voorsprong en dus staat het weer gelijk in de Euroborg.
32'
Doelpunt voor FC Groningen, 1:0 door Tjaronn Chery
Daar is de specialist die uit een dood spelmoment een wedstrijd kan openbreken: Tjaronn Chery! Met links benut de nummer tien van Groningen een keurige vrije trap in de korte hoek. Vanaf ruim twintig meter zet hij zijn ploeg op voorsprong: 1-0.
30'
Er is een half uur gespeeld in de Euroborg. Het laatste kwartier zijn er wat minder kansen geweest dan in het eerste kwartier. Zo is het een wat rustigere fase in de wedstrijd.
27'
Ondertussen maken de nieuwelingen aan Groningse zijde een prima indruk. Zowel Simon Tibbling als Albert Rusnák zijn zeer bedrijvig en spelen voorlopig een goede partij.
23'
Na een kwart wedstrijd spelen zijn beide teams aardig aan elkaar gewaagd. FC Groningen heeft wat meer balbezit, terwijl de Utrechters op de counter kansen proberen te creëren.
20'
Schot van Édouard Duplan! Opnieuw probeert Utrecht het vanaf rand zestien. Maar ook Duplan kan Sergio Padt nog niet op de proef stellen aangezien zijn schot langs het doel gaat.
19'
Groningen krijgt het heft wat meer in handen. Veel aanvallen gaan via de linkerkant van Albert Rusnák. Een van die voorzetten lijkt via het hoofd van Chery te belanden op de linkerarm van Jeff Hardeveld. Scheidsrechter Van de Graaf wuift de protesten van Groningen weg.
16'
Ondertussen heeft linksback Lorenzo Burnet het veld al verlaten met een blessure. Yoëll van Nieff is zijn vervanger aan Groningse zijde.
15'
Yassin Ayoub met een schot! Vanaf rand zestien krijgt Ayoub alle vrijheid om op doel te schieten. De middenvelder van FC Utrecht plaats echter niet goed waardoor doelman Sergio Padt makkelijk kan pareren.
15'
Wissel in bij FC Groningen -> Yoëll van Nieff
15'
Wissel uit bij FC Groningen -> Lorenzo Burnet
14'
Eerste kans voor FC Groningen! Albert Rusnák ontvangt de bal aan de linkerzijde van het Utrechtse strafschopgebied. De Slowaak kapt, draait en geeft uitstekend laag voor richting de penaltystip. Tjaronn Chery werkt de voorzet hoog over.
12'
Utrecht heeft op dit moment wat meer dreiging van voren. De twee Franse voorhoedespelers Édouard Duplan en Sébastien Haller zorgen voor lastige situaties in de Groningse verdediging.
10'
Het verschil tussen beide teams is één punt in het voordeel van de Groningers. Bij winst zou de ploeg van Erwin van de Looi een afstand nemen van vier punten. Als FC Utrecht wint wippen ze over de tegenstander heen.
8'
FC Groningen heeft het meeste balbezit in de openingsfase. FC Utrecht kreeg net via Janssen de grootste kans.
5'
Megakans voor Willem Janssen! Aan de linkerkant van het veld sprint Kristoffer Peterson het strafschopgebied van Groningen in. De Zweed legt vervolgens prima terug op de vrijstaande Janssen. De aanvoerder van FC Utrecht wordt net gehinderd waardoor zijn poging over het doel van Groningen verdwijnt.
3'
Timo Letschert wordt uitgefloten door de Groningse supporters. De huidige verdediger van FC Utrecht speelde in het verleden twee seizoenen voor de thuisploeg.
1'
De wedstrijd tussen de nummer negen en nummer elf van de Eredivisie is begonnen. Zoals al gezegd betreft het vanmiddag een officieel thuisdebuut voor Albert Rusnák en Simon Tibbling van FC Groningen. Sébastien Haller (FC Utrecht) maakt in Groningen zijn basisdebuut.
1'
Beide teams betreden het veld van de Euroborg. De wedstrijd FC Groningen - FC Utrecht begint binnen enkele minuten!

Van harte welkom bij de zondagmiddagwedstrijd FC Groningen - FC Utrecht! Het duel tussen de middenmoters van de Eredivisie wordt om 14.30 uur afgetrapt. Mijn naam is Koen Larmit en ik zal live verslag doen van het duel in Groningen. Rond de klok van half twee staan de opstellingen onder het kopje wedstrijddetails.

FC Groningen
De Noorderlingen zijn dit seizoen nog ongeslagen in de eigen Euroborg. Desondanks scoort FC Groningen zeer weinig. Tot op heden werd elf keer het net gevonden van de tegenstander in het eigen stadion en scoorde Groningen acht maal in uitwedstrijden. Dat brengt het voorlopige seizoenstotaal op negentien goals in de achttien gespeelde wedstrijden. Daarvan neemt Michael de Leeuw ongeveer de helft op zijn conto. De Groningse topscoorder maakte tot dusver negen doelpunten. Die goede prestaties leverde belangstelling op van de Chinese club Jiangsu Guoxin Sainty. FC Groningen was bereid om mee te werken aan een transfer, maar kreeg geen bankgarantie uit China. Daarom speelt De Leeuw gewoon mee in de wedstrijd tegen FC Utrecht.

De tegenstanders uit Utrecht hebben één punt achterstand op FC Groningen. Dat betekent bij een verlies aan Groningse zijde een wisseling van positie. De wedstrijd tegen FC Utrecht betekent het thuisdebuut voor nieuwelingen Simon Tibbling en Albert Rusnák. Beide spelers lieten vorige week in de met 2-0 verloren wedstrijd tegen AFC Ajax een goede indruk achter. De Trots van het Noorden kreeg in de eerste wedstrijd na de winterstop veel kansen. Met name Jarchinio Antonia wist deze niet te benutten.

Op de nieuwjaarsreceptie afgelopen maandag werd bekend dat het contract met de volledige technische staf naar alle waarschijnlijkheid verlengt gaat worden. FC Groningen is zeer tevreden over Erwin van de Looi en diens assistenten en wil graag met ze verder.

FC Utrecht
Het team van trainer/coach Rob Alflen presteert zeer wisselvallig. In de laatste uitwedstrijd werd bijvoorbeeld gewonnen (0-3 tegen AZ). Maar in thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen werd vervolgens met 1-2 verloren. Ook FC Utrecht kreeg veel kansen, maar zag de keeper van de tegenpartij uitblinken. De reden hiervoor kan wellicht op het missen van Ruud Boymans en Tommy Oar duiden. Eerstgenoemde is al een tijdje afwezig met een vervelende blessure. Desondanks voert Boymans nog altijd de topscorerslijst aan van de club met negen goals. Australiër Oar is met zijn land nog in de race voor de Azië Cup.

Afgelopen woensdag troffen de Domstedelingen in eigen huis Borussia Dortmund. In de oefenwedstrijd werd goed gevoetbald maar wel met 0-1 verloren van de Duitse grootmacht. Desondanks was de Galgenwaard goed gevuld en bleek het duel een mooie testcase.

Voor Timo Letschert wordt de wedstrijd zondag een speciale. De huidige verdediger van FC Utrecht speelde namelijk tussen 2012 en 2014 voor tegenstander FC Groningen. De heenwedstrijd (FC Utrecht – FC Groningen) in de zesde speelronde eindigde in 1-0. Het enige doelpunt kwam op naam van topscoorder Ruud Boymans. Dit was tevens zijn eerste goal voor Utrecht.

De wedstrijd staat vanmiddag onder leiding van het volgende arbitrale trio: scheidsrechter Edwin van de Graaf en assistenten Roger Geutjes en Richard Brondijk. Om 14.30 uur zal het startsignaal plaatsvinden. Veel plezier bij de wedstrijd FC Groningen – FC Utrecht!