FC Groningen
1:2
0 : 1 Torinfos in de Ticker Michael de Leeuw 18. / Kopbal  (Jarchinio Antonia)
0 : 2 Torinfos in de Ticker Tjaronn Chery 28. / dir. vrije trap
1 : 2 Torinfos in de Ticker Luc Castaignos 88. / Schot met rechts  (Andreas Bjelland)

90'
FC Twente drong aan in de tweede helft, maar kon pas vlak voor tijd de aansluitingstreffer maken via Castaignos. Daar was wel een man meer situatie voor nodig, nadat Hoesen een rode kaart had gekregen. In de slotminuten zocht de thuisploeg nog naar de gelijkmaker, maar FC Groningen trok uiteindelijk aan het langste eind.
90'
90'
Bloedstollende laatste minuten, waarin FC Twente op zoek is naar de gelijkmaker. Gaat er dan toch nog een gelijkspel komen?
90'
Gele kaart voor Luc Castaignos (FC Twente)
Geel voor Castaignos na commentaar op de leiding. Hij vraagt om een penalty, maar daar is Wiedemeijer het niet mee eens.
88'
Doelpunt voor FC Twente, 1:2 door Luc Castaignos
En daar is toch nog de aansluitingstreffer van FC Twente! Andreas Bjelland geeft de bal in het strafschopgebied aan Castaignos, die vrij in kan schieten.
87'
Wissel in bij FC Groningen -> Martijn van der Laan
87'
Wissel uit bij FC Groningen -> Tjaronn Chery
84'
Wissel in bij FC Twente -> Renato Tapia
84'
Wissel uit bij FC Twente -> Kyle Ebecilio
81'
Rode kaart voor Danny Hoesen (FC Groningen)
Een directe rode kaart voor Hoesen! De spits gaat vol op de enkel van Martina staan, waarna hij direct de kleedkamer op mag zoeken.
78'
Geweldige redding van Padt! Schilder schiet vanaf een meter of twintig, maar Padt plukt de bal uit het doel.
75'
Mahi! Dat had de definitieve beslissing kunnen zijn.. Mahi sprint er op de linkerflank vandoor op randje buitenspel. Hij moet het zelf afmaken, maar legt de bal breed. Daar is niemand, waardoor FC Twente weer kan overnemen.
74'
Chery opnieuw met een vrije trap van een meter of dertig. Hij probeert het nog maar eens zoals in de eerste helft, dit keer schiet hij ver naast.
70'
FC Twente wil met een aanvallende wissel iets gaan forceren in de laatste twintig minuten: Rasmus Bengtsson verlaat het veld, Bilal Ould-Chikh komt hem vervangen.
70'
Wissel in bij FC Twente -> Bilal Ould-Chikh
70'
Wissel uit bij FC Twente -> Rasmus Bengtsson
68'
De scherpte bij beide ploegen ontbreekt in de tweede helft, veel balverlies aan beide kanten.
64'
Zo dichtbij de aansluitingstreffer is FC Twente nog niet geweest. Padt kan een vrije trap nog net over het doel tikken. Uit de daarop volgende corner komt geen gevaar.
62'
FC Twente komt niet in de buurt van doelman Padt. De passes van de thuisploeg worden steeds goed doorzien door FC Groningen.
58'
Antonia kan niet verder na de tik op de enkels die hij van Martina kreeg. Mimoun Mahi, vorige week tegen PSV nog de smaakmaker, vervangt hem.
57'
Wissel in bij FC Groningen -> Mimoun Mahi
57'
Wissel uit bij FC Groningen -> Jarchinio Antonia
55'
Goede aanval van FC Twente! Uiteindelijk belandt de bal bij Kyle Ebecilio die uit mag halen vanaf de rand van het strafschopgebied, zijn schot gaat een metertje naast.
49'
Gele kaart voor Cuco Martina (FC Twente)
Geel voor Martina, die Antonia op de enkels tikt.
48'
Gele kaart voor Robbert Schilder (FC Twente)
Schilder krijgt een gele kaart, nadat Chery de bal tegen zijn hand schiet.
46'
46'
Wissel in bij FC Twente -> Torgeir Børven
46'
Wissel uit bij FC Twente -> Youness Mokhtar
45'
Een knappe en onverwachte voorsprong voor FC Groningen in de Grolsch Veste. Nadat De Leeuw met een kopgoal voor de 0-1 tekende, maakte Chery uit een vrije trap de 0-2. Daarbij ging Marsman opzichtig in de fout. FC Twente wist zelf weinig te creëren tegen de compact spelende bezoekers.
45'
44'
FC Groningen is sterk in de omschakeling: Danny Hoesen en Antonia gingen er dit keer vandoor, maar tegen zes man van FC Twente konden zij niet tot een doelpoging komen.
42'
FC Groningen speelt zeer compact en weet FC Twente keer op keer van een doelpoging af te houden. De bezoekers leiden daardoor nog altijd met 0-2.
38'
FC Twente heeft het moeilijk in de eerste helft, ondanks een overwicht in balbezit. Er worden geen grote kansen gecreëerd.
33'
Gele kaart voor Michael de Leeuw (FC Groningen)
De eerste kaart van de wedstrijd is voor De Leeuw, die op de middenlijn Ziyech onderuit haalt.
31'
FC Twente gaat op zoek naar de aansluitingstreffer. Castaignos en Ziyech proberen het met een een-tweetje, maar dat mislukt.
28'
Doelpunt voor FC Groningen, 0:2 door Tjaronn Chery
Wat een blunder van Marsman! Chery legt aan voor de vrije trap vanaf een meter of dertig en Marsman verwerkt de bal niet goed. FC Groningen verdubbelt de voorsprong.
23'
In de eerste twintig minuten ging het spel alle kanten op, maar de wedstrijd wordt nu wat rustiger. De laatste minuten geen grote kansen voor beide ploegen.
18'
Doelpunt voor FC Groningen, 0:1 door Michael de Leeuw
Antonia met een loepzuivere voorzet vanaf rechts, waarna De Leeuw vanaf de penaltystip vrij in kan koppen. FC Groningen op voorsprong!
17'
En daar is FC Twente weer! Martina en Castaignos combineren op de rand van de zestien, waarna Martina kan schieten. Hij schiet een paar meter naast.
15'
Wat een kans! Enorme kans voor FC Groningen: Chery en Antonia er samen vandoor in de omschakeling. Chery legt breed, Antonia schiet van dichtbij op Nick Marsman.
9'
Cuco Martina zojuist met een messcherpe voorzet, maar iedereen die in het strafschopgebied staat, kopt onder de bal door.
6'
Een levendige openingsfase in Enschede. Nu is het Luc Castaignos met een kans: na een mooie loopactie krijgt hij de bal van Rasmus Bengtsson, maar vervolgens weet de spits de bal niet te controleren.
3'
Ook FC Groningen in de aanval: Tjaronn Chery met een geweldige bal vanaf links op Jarchinio Antonia die in het strafschopgebied staat. Antonia raakt de bal helemaal verkeerd, waardoor het gevaar geweken is.
1'
We zijn nog maar net onderweg en Sergio Padt moet al aan de bak: Hakim Ziyech glipt door de verdediging heen en neemt het doel onder vuur. Padt kan redden.
1'
In speelronde 14 van de Eredivisie staat vandaag onder andere het duel FC Twente – FC Groningen op het programma. Op het eigen veld is de ploeg uit Enschede al 28 wedstrijden op rij ongeslagen, aan FC Groningen de uitdaging om een einde aan die reeks te maken. Mijn naam is Jessica Westdijk en ik doe verslag van dit duel. Rond 13.15 zijn onder het kopje wedstrijddetails de opstellingen van beide ploegen te vinden.

FC Twente
FC Twente presteert dit seizoen uitstekend, alleen van Excelsior werd verloren, waardoor de Tukkers momenteel op de derde plaats te vinden zijn, achter PSV en Ajax. Bovendien lijkt de ploeg uit Enschede in eigen huis niet te verslaan, al sinds 10 maart 2013 werd er in de Grolsch Veste niet meer verloren. Die dag was Vitesse met 0-1 te sterk.

Alfred Schreuder kan niet beschikken over de al lange tijd geblesseerde Felipe Gutiérrez. Hij wordt sinds het begin van het seizoen vervangen door Robbert Schilder. Ook Shadrach Eghan, die onlangs aan zijn schouder werd geopereerd, is er niet bij. Zijn plaats wordt vermoedelijk ingenomen door Youness Mokhtar. Tot slot ontbreekt ook Orlando Engelaar, de routinier herstelt van een blessure aan de kuit.

Waar FC Twente te maken heeft met een aantal blessures, zijn de personele problemen bij FC Groningen een stuk groter. Zo is het meespelen van Nick van der Velden, Martijn van der Laan en Lorenzo Burnet nog onzeker. Naast dit drietal moet trainer Erwin van de Looi het ook al stellen zonder Henk Bos, Nick Bakker, Hilal Ben Moussa, Dino Islamovic en Arjen Hagenauw.

Het zal dus niet makkelijk worden voor FC Groningen om de knappe thuisreeks van FC Twente te doorbreken. Helemaal niet met de gedachte dat de Groningers in 2004 voor het laatst met de drie punten uit Twente vertrokken.

Het belooft een vermakelijke wedstrijd te worden: FC Twente zal PSV en Ajax in het vizier willen houden, FC Groningen zal niet uit het linkerrijtje willen verdwijnen. Er wordt om 14.30 afgetrapt in de Grolsch Veste. Veel plezier bij dit duel!