1 : 0 Torinfos in de Ticker Willem Janssen 2. / Kopbal  (Sébastien Haller)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Mark Diemers 10. / Schot met rechts
3 : 0 Torinfos in de Ticker Sébastien Haller 17. / Penalty
3 : 1 Torinfos in de Ticker Aron Jóhannsson 56. / Schot met rechts
4 : 1 Torinfos in de Ticker Sébastien Haller 69. / Penalty
5 : 1 Torinfos in de Ticker Kristoffer Peterson 84. / Schot met rechts  (Mark Diemers)
5 : 2 Torinfos in de Ticker Gévero Markiet 88. / Eigen goal
6 : 2 Torinfos in de Ticker Édouard Duplan 89. / Schot met rechts  (Yassin Ayoub)

90'
De tweede helft begon niet spectaculair, maar eindigde wel met veel spektakel. Na de 3-1 van AZ en de 4-1 van FC Utrecht vielen er in de laatste tien minuten nog drie treffers. Twee voor Utrecht, één voor AZ: 6-2
90'
89'
Doelpunt voor FC Utrecht, 6:2 door Édouard Duplan
De wedstrijd eindigt in stijl. Op rechts geeft Christian Kum voor naar de tweede paal. Daar staat Yassin Ayoub, hij neemt de bal ineens. Omdat de bal anders voorlangs was gegaan geeft Édouard Duplan er een tikje tegenaan en dat betekent 6-2.
88'
Doelpunt voor AZ Alkmaar, 5:2 door Mattias Johansson
Een lucky doelpunt van AZ. Mattias Johansson ziet zijn schot via Markiet in het doel belanden. De goal komt op naam van Utrechter Markiet.
86'
Gele kaart voor Markus Henriksen (AZ Alkmaar)
84'
Doelpunt voor FC Utrecht, 5:1 door Kristoffer Peterson
En deze goal mag er ook zijn hoor. Diemers maakte in de eerste helft een fraai doelpunt, nu doet invaller Peterson dat. Aan de linkerkant, op de hoek van het strafschopgebied krult hij de bal in de kruising.
83'
Daar is de wissel alsnog. Haller gaat onder luid applaus naar de kant. Voor hem komt Rubin.
83'
Wissel in bij FC Utrecht -> Rubio Rubin
83'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Sébastien Haller
79'
De wedstrijd ligt even stil vanwege een blessure van Christian Kum. Daardoor kan geplande wissel bij FC Utrecht eerst niet plaatsvinden.
73'
FC Utrecht is weer los na de 4-1. AZ heeft zich overgegeven, maar moet oppassen om niet nog meer tegendoelpunten te incasseren.
69'
Doelpunt voor FC Utrecht, 4:1 door Sébastien Haller
Haller maakt een einde aan de opleving van AZ. De Fransman benut ook de tweede strafschop en doet dat op identieke wijze. Hij laat Esteban de hoek kiezen en schiet vervolgens rustig in de tegenovergestelde richting raak.
69'
PENALTY UTRECHT! Wesley Hoedt steekt zijn hand uit en raakt de bal. Eric Braamhaar wijst terecht naar de stip.
68'
Het is bepaald niet zo dat AZ er een offensief uit perst. FC Utrecht blijft de ploeg met het balbezit zonder echt gevaarlijk te worden.
67'
Jeff Hardeveld heeft het een stuk moeilijker in de tweede helft met Guus Hupperts tegenover zich. Daarom besluit Rob Alflen Hardeveld naar de kant te halen en Mark van der Maarel te brengen.
66'
Wissel in bij FC Utrecht -> Mark van der Maarel
66'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Jeff Hardeveld
59'
Opeens ziet de wereld er wel wat beter uit voor AZ. De Alkmaarders hebben nog even om iets te doen aan de 3-1 achterstand. Het moet echter wel beter gaan voetballen, want dat blijft wel ondermaats.
56'
Doelpunt voor AZ Alkmaar, 3:1 door Aron Jóhannsson
Uit het niets scoort AZ. Aron Jóhannsson rondt een fraaie aanval goed af. Guus Hupperts tikt de bal vanuit de lucht door op de sprintende Markus Henriksen, die de bal aanneemt in het strafschopgebied. Aan de rechterkant ziet Henriksen doelman Robbin Ruiter uit zijn doel komen. Henriksen bewaart het overzicht en bedient Jóhannsson.
56'
Kristoffer Peterson, de man van het kaakincident met Anouar Kali, is in het veld gekomen voor Danny Verbeek. Dat betekent dat Peterson op de linkervleugel komt te spelen.
55'
Wissel in bij FC Utrecht -> Kristoffer Peterson
55'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Danny Verbeek
54'
Ook met de nieuwe voorhoede is FC Utrecht in de eerste minuten van de tweede helft onzichtbaar.
53'
Gele kaart voor Nemanja Gudelj (AZ Alkmaar)
Gudelj voorkomt dat FC Utrecht er snel uit kan met een tackle op Yassin Ayoub. Gudelj moet dat wel bekopen met een gele kaart.
51'
FC Utrecht vroeg in de tweede helft weer gevaarlijk. Mark Diemers ziet dat Danny Verbeek veel ruimte heeft. De vleugelaanvaller krijgt de bal in het strafschopgebied, maar hij krijgt het leder niet onder controle. Daardoor gaat de bal over de achterlijn.
47'
Geen halve maatregelen van AZ-trainer John van den Brom. Zijn complete voorhoede blijft achter in de kleedkamer. Maar of het gaat helpen voor dit zwakke AZ?
46'
Wissel uit bij AZ Alkmaar -> Steven Berghuis
46'
Wissel in bij AZ Alkmaar -> Aron Jóhannsson
46'
Wissel uit bij AZ Alkmaar -> Dabney dos Santos
46'
Wissel in bij AZ Alkmaar -> Guus Hupperts
46'
Wissel uit bij AZ Alkmaar -> Robert Mühren
46'
45'
Een fantastische eerste helft is ten einde. Het was maar liefst drie keer raak en alle doelpunten vielen aan Utrechtse zijde. AZ stelde daar helemaal niets tegenover en moet in de tweede helft uit een heel ander vaatje gaan tappen.

45'
42'
Ineens slaat de vlam eventjes in de pan. Steven Berghuis en Danny Verbeek vliegen elkaar in de haren. Wat de exacte reden daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Scheidsrechter Eric Braamhaar bestraft beide spelers met een gele kaart.
41'
Gele kaart voor Steven Berghuis (AZ Alkmaar)
41'
Gele kaart voor Danny Verbeek (FC Utrecht)
37'
Bij AZ lopen zich een aantal spelers warm, waaronder Guus Hupperts en Aron Jóhannsson. John van den Brom gaat ongetwijfeld wisselen bij de bezoekers. Dat kan bijna niet anders.
36'
Ja, daar waagt AZ maar eens een poging. Nemanja Gudelj probeert het van ver, maar test doelman Robbin Ruiter niet. De bal rolt ver naast het doel.
34'
De vrije trap die AZ na de overtreding van Hardeveld aan de rand van het strafschopgebied krijgt lever niets op. De bal wordt richting het doel geschoten, maar blijft hangen. Een eerste doelpoging blijft daardoor uit voor de Alkmaarders.
33'
Gele kaart voor Jeff Hardeveld (FC Utrecht)
Hardeveld kan de rappe Steven Berghuis even niet houden en vloert hem. Dat moet-ie bekopen met een gele kaart.
32'
Het tempo komt langzamer te liggen in de wedstrijd. AZ mag van FC Utrecht meer het spel maken, maar dat lukt de Alkmaarders niet.
28'
Wat geeft AZ toch veel ruimte weg zo nu en dan. De ploeg van John van den Brom vraagt om nog méér problemen. Sébastien Haller staat op rechts helemaal vrij. Gelukkig voor AZ is de Fransman te zelfzuchtig en levert het niets op.
23'
Gele kaart voor Viktor Elm (AZ Alkmaar)
Elm roept een aanval van FC Utrecht halt toe en moet daar voor boeten.
22'
AZ heeft een totale offday. Bijna niets lukt bij de Alkmaarders. FC Utrecht profiteert daar heel erg dankbaar van.
18'
De strafschop werd veroorzaakt door Mattias Johansson. De verdediger van AZ zet op de achterlijn een tackle in om de bal van Yassin Ayoub te ontfutselen. Omdat Johansson zoveel doorglijdt raakt hij de bal met zijn hand. Voor scheidsrechter Eric Braamhaar was dat voldoende om naar de stip te wijzen.
17'
Doelpunt voor FC Utrecht, 3:0 door Sébastien Haller
Haller blijft heel erg koel op de penaltystip. In zijn aanloop houdt de spits even in om te kijken waar doelman Esteban heen duikt. De Costa Ricaan kiest de linkerhoek en dus is het voor Haller een koud kunstje om de bal rechts binnen te schieten.
16'
Gele kaart voor Mattias Johansson (AZ Alkmaar)
Johansson krijgt geel, omdat hij de veroorzaker is van de penalty.
16'
STRAFSCHOP UTRECHT!
14'
Dat scheelt niet heel veel. Mattias Johansson levert kinderlijk eenvoudig in bij Édouard Duplan. De Fransman slingert de bal vanaf rechts voor en daar kan Jeffrey Gouweleeuw bij de eerste paal de aanval afstoppen.
12'
Werk aan de winkel voor AZ. Een steuntje in de rug is dat AZ wel vaker een 2-0 achterstand ongedaan maakte. Op bezoek bij FC Groningen kwamen de Alkmaarders terug en wonnen. Ook tegen PSV keek AZ tegen een 2-0 achterstand aan. Toen kwam AZ op gelijke hoogte, maar verloor het uiteindelijk wel.
10'
Doelpunt voor FC Utrecht, 2:0 door Mark Diemers
WAT EEN GOAL! Van een meter of dertig valt de bal voor de voeten Mark Diemers. Hij denkt niet na en haalt direct uit met z'n rechter. Diemers raakt de bal perfect en laat AZ-doelman Esteban met een flinke streep kansloos.
9'
FC Utrecht blijft het spel maken in de Galgenwaard. AZ laat zich nog niet zien in Utrecht.
5'
FC Utrecht is meer van plan. Na de goal zijn er alweer twee dreigende aanvallen geweest. AZ moet zich even herpakken.
2'
Doelpunt voor FC Utrecht, 1:0 door Willem Janssen
Dit is nog eens een fijn begin van de wedstrijd. FC Utrecht scoort meteen in de allereerste aanval. Willem Janssen reageert perfect op een voorzet vanaf de rechterkant van Sébastien Haller. Hij rent het strafschopgebied in, loopt ter hoogte van de penaltystip met z'n hoofd tegen de bal aan en scoort!
1'
De bal rolt in de Galgenwaard!
1'
De spelers van FC Utrecht en AZ betreden het veld. Wedstrijd staat op het punt van beginnen!
De laatste Eredivisie-wedstrijd van dit weekend is die tussen FC Utrecht en AZ. Twee ploegen die een verschillende fase zitten. Bij FC Utrecht komt het ene naar het andere schandaal naar buiten. Dat gaat van Anouar Kali die Kristoff Peterson een gebroken kaak slaat tot en met medewerkers van de club die geld stelen. Bij AZ gaat het juist voor de wind. De ploeg speelt goed en wint wedstrijd op wedstrijd.

Utrecht sterk tegen AZ
FC Utrecht speelt doorgaans sterk tegen AZ. In de laatste vijf duels won het namelijk drie keer. Slechts eenmaal werd het gelijk en verloor het dus ook een keer. Dat was wel direct een flink pak slaag. AZ won op 14 maart 2013 met maar liefst 6-0 in het AFAS Stadion. Overigens is de kans groot dat Utrecht minimaal twee keer moet scoren om te winnen. In de laatste zes duels werd er geen een keer de nul gehouden.

Uitmuntend AZ
De laatste overwinning van AZ in de Galgenwaard dateert alweer van 2009. Niet echt een positieve statistiek voor John van den Brom en zijn manschappen. De trainer heeft echter wel een ploeg in topvorm. De laatste zes duels pakte het maar liefst 15 punten en hield het drie keer de nul. Alleen PSV was te sterk. AZ verloor toen met 4-2. Vorige week was Willem II het slachtoffer van de goede reeks van de Alkmaarders. Toch is de coach voorzichtig. Vorige week benadrukte hij dat Willem II een stuk beter voetbalde dan zijn team. Een overwinning was dan ook onterecht. AZ is dus de favoriet. Maar kan het die rol ook waarmaken? We zien het om 16.45 uur.