AZ Alkmaar
2:2
0 : 1 Torinfos in de Ticker Wesley Hoedt 25. / Kopbal  (Nemanja Gudelj)
0 : 2 Torinfos in de Ticker Muamer Tanković 30. / Schot met rechts
1 : 2 Torinfos in de Ticker Colin Kâzım-Richards 53. / Schot met rechts  (Lex Immers)
2 : 2 Torinfos in de Ticker Jordy Clasie 90. / Schot met rechts

90'
Feyenoord heeft toch nog een punt overgehouden aan het duel met AZ. Daar zag het niet naar uit, omdat Feyenoord na de aansluitingstreffer van Colin Kâzım-Richards geen grote kansen kreeg op de gelijkmaker. In blessuretijd was het alsnog raak via Jordy Clasie.

Bedankt voor het volgen van dit duel! Graag tot een volgende keer.
90'
90'
Doelpunt voor Feyenoord, 2:2 door Jordy Clasie
Daar is de gelijkmaker toch. AZ krijgt een verre ingooi niet weg. De bal valt voor de voeten van Jordy Clasie. Hij schiet hard raak.
90'
De extra tijd bedraagt vijf minuten.
88'
Gele kaart voor Ridgeciano Haps (AZ Alkmaar)
Haps gaat te hard door en moet dat bekopen met geel
84'
Wissel in bij AZ Alkmaar -> Ridgeciano Haps
84'
Wissel uit bij AZ Alkmaar -> Thom Haye
81'
Aron Jóhannsson vergeet de wedstrijd in het slot te gooien. De spits gaat op de linkerkant op weg naar het doel. De IJslandse spits heeft echter te veel tijd nodig om uit te halen en wordt van de bal gelopen.
79'
De tijd begint nu te dringen voor Feyenoord. Grote uitgespeelde kansen hebben de spelers van trainer Fred Rutten niet weten creëren.
77'
Wissel in bij Feyenoord -> Elvis Manu
77'
Wissel uit bij Feyenoord -> Jean-Paul Boëtius
75'
AZ blijft overeind! Colin Kâzım-Richards stuurt Jean-Paul Boëtius weg met een bekeken passje, maar de vleugelaanvaller wordt goed verdedigd door Dirk Marcellis. Dat is maar goed ook voor AZ, want dat had anders af kunnen lopen.
73'
Dit is een tegenvaller voor Feyenoord. Jens Toornstra grijpt naar zijn hamstring en moet zich laten vervangen door Bilal Başaçıkoğlu.
72'
Wissel in bij Feyenoord -> Bilal Başaçıkoğlu
72'
Wissel uit bij Feyenoord -> Jens Toornstra
71'
Dit is een bijzonder moment voor Dirk Marcellis. De verdediger is 1.5 jaar uit de roulatie geweest. Marcellis speelt tot op heden op amateurbasis voor de Alkmaarders.
70'
Wissel in bij AZ Alkmaar -> Dirk Marcellis
70'
Wissel uit bij AZ Alkmaar -> Derrick Luckassen
69'
Met Steven Berghuis voor Dabney dos Santos heeft AZ nog extra power in de omschakeling. Daar gaan vast nog mogelijkheden uit komen.
68'
Wissel in bij AZ Alkmaar -> Steven Berghuis
68'
Wissel uit bij AZ Alkmaar -> Dabney dos Santos
67'
Feyenoord dicteert, maar AZ blijft gevaarlijk vanuit de counter. Dabney dos Santos komt op rechts goed het strafschopgebied binnen. Het talent geeft voor, maar Kenneth Vermeer kan in twee instanties onderscheppen.
60'
Er gebeurt van alles op het veld, maar dat heeft weinig te maken met voetbal. Spelers van beide ploegen vliegen elkaar telkens in de haren en dat zorgt voor verschillende opstootjes.
59'
Gele kaart voor Esteban (AZ Alkmaar)
Ook doelman Esteban heeft geel gekregen vanwege de opstootjes op het veld.
58'
Gele kaart voor Jeffrey Gouweleeuw (AZ Alkmaar)
Er ontstaat even een opstootje tussen spelers van AZ en Feyenoord. Dat komt Gouweleeuw op geel te staan. Net als Colin Kâzım-Richards.
58'
Gele kaart voor Colin Kâzım-Richards (Feyenoord)
58'
Gele kaart voor Jean-Paul Boëtius (Feyenoord)
Boëtius deelt een flinke beuk uit aan Nemanja Gudelj. Dat komt hem op geel te staan.
57'
Vermeer de held van de Kuip! Feyenoord wil doordrukken en dat betekent dat de Rotterdammers achterin veel ruimte weggeven. Dat levert bijna de 1-3 op, want Muamer Tanković kan alleen op Kenneth Vermeer af. Maar de doelman van Feyenoord redt oog in oog op knappe wijze.
53'
Doelpunt voor Feyenoord, 1:2 door Colin Kâzım-Richards
Knap doelpunt! Lex Immers ziet Colin Kâzım-Richards op rechts weglopen. De spits van Feyenoord krijgt de bal, maar staat aan de zijkant van het strafschopgebied en dat maakt het een lastige hoek. De Turk twijfelt niet en besluit uit te halen. Zijn schot gaat naar de verre hoek en laat Esteban kansloos. Feyenoord terug in de wedstrijd!
51'
Terence Kongolo maakt een misser met het uitverdedigen. In het eigen strafschopgebied wil de verdediger van Feyenoord de bal wegwerken. Dat doet hij met een heel slap passje in de voeten van Nemanja Gudelj. Tot opluchting van Feyenoord kan AZ niet profiteren, want Gudelj strandt in het strafschopgebied.
50'
Feyenoord neemt het heft in handen. De Rotterdammers moeten op zoek naar den aansluitingstreffer en doen dat ook. Grote kansen heeft dat in de openingsfase van de tweede helft nog niet opgeleverd.
46'
De bal rolt weer. Zowel Feyenoord als AZ is met dezelfde spelers aan de tweede helft begonnen.
46'
45'
AZ leidt met 0-2, maar dat is tegen de verhoudingen in. Feyenoord begon veel sterker aan de wedstrijd. De Rotterdammers zetten AZ onder druk en het wachten was op een doelpunt. Deze viel aan de andere kant. Eerst was het Wesley Hoedt, daarna volgde het doelpunt van Muamer Tanković.

Tot straks voor de tweede helft!
45'
45'
PAAL! Een voorzet van Sven van Beek gaat hoog naar de tweede paal. Het lijkt op niets uit te lopen, maar Jens Toornstra gelooft er nog in. Hij krijgt zijn linkervoet er tegen aan, haalt uit naar de verre hoek en raakt daar de paal.
44'
Ai, Jean-Paul Boëtius legt te weinig pit in zijn schot. Op links wordt hij vrij gespeeld. De aanvaller loopt het strafschopgebied in en haalt uit. Het schot mist de kracht en de richting om te scoren. Esteban kan vrij makkelijk redden.
42'
Feyenoord probeert het nog wel. De Rotterdammers slagen erin om AZ onder druk te zetten. Maar in het strafschopgebied is er geen Feyenoord die de trekker over kan halen.
40'
Het ziet er niet naar uit dat Feyenoord voor rust nog de aansluitingstreffer maakt. AZ heeft de touwtjes op het moment stevig in handen.
35'
Toornstra! Hij probeert een vrije trap ineens. Van ruim twintig meter gaat de bal hoog naar het doel, maar het leder daalt niet genoeg: over.
34'
Dit is natuurlijk een harde tik voor Feyenoord, dat goed aan de wedstrijd begon. Het spel van de Rotterdammers is na de 0-2 ook minder. Het straalt minder vertrouwen uit dan voor de achterstand.
30'
Doelpunt voor AZ Alkmaar, 0:2 door Muamer Tanković
Wat gebeurt hier in de Kuip? AZ neemt wel heel brutaal de leiding. Op rechts is AZ er weer uit en heeft het veel ruimte. Een voorzet gaat over Sven van Beek in. De bal wordt op de rand van het strafschopgebied ingebracht door Thom Haye. Via de voet van Luke Wilkshire komt de bal voor Muamer Tanković. Hij tikt de bal binnen, maar ook hier is niet goed te zien of de doelpuntenmaker zich in buitenspelpositie bevond.
28'
Gele kaart voor Thom Haye (AZ Alkmaar)
28'
De voorsprong van AZ is tegen de verhoudingen in. Feyenoord is stukken beter, had de beste kansen en AZ liet in aanvallend opzicht niets zien. De goal was het eerste moment waar AZ van zich liet spreken.
25'
Doelpunt voor AZ Alkmaar, 0:1 door Wesley Hoedt
Uit het niets komt AZ op voorsprong. Aron Jóhannsson had allereerst een dot van een kans, maar hij mistte oog in oog met Kenneth Vermeer. Uit de corner kopt Nemanja Gudelj de bal terug naar de eerste paal. Daar staat Wesley Hoedt opgesteld. Hij hoeft de bal alleen maar binnen te koppen en doet dat ook! De goal levert echter wel commentaar van Feyenoord-zijde op, omdat er een buitenspelluchtje aan zit.
22'
Toornstra! Esteban wordt weer aan het werk gezet. Vanaf de linkerkant laat Jens Toornstra een vrije trap gevaarlijk indraaien. De doelman van AZ zit de bal laat aan komen. Daar schrikt Esteban blijkbaar van, want hij laat de bal los. Tot zijn opluchting gaat de bal naast.
19'
Goede kopbal! Met de rug naar de goal komt Colin Kâzım-Richards tussen twee AZ'ers in tot koppen. Vlak voor het doel zet de aanvaller zijn hoofd tegen de bal en dwingt hij Esteban tot een redding. De goalie van AZ haalt de bal onder de lat vandaan!
17'
De Rotterdamse storm is gaan liggen. AZ komt zelfs iets meer op de vijandelijke helft, maar bij het vijandelijke doel zijn de Alkmaarders nog niet geweest.
13'
Jean-Paul Boëtius krijgt vanmiddag de voorkeur boven Elvis Manu. Op de linkerflank betaalt hij het vertrouwen tot dusver uit. Feyenoord sticht vanaf die kant namelijk het meeste gevaar.
11'
AZ komt in het beginstuk niet voor. De bezoekers moeten zich beperken tot verdedigen. De ploeg heeft nog geen fatsoenlijke aanval laten zien.
8'
Feyenoord wordt iets sterker. Op de rechterkant gooit Kari El Ahmadi de bal het strafschopgebied in. Drie Feyenoorders kunnen bij de bal, maar vergeten allemaal hun voet tegen het leder te zetten.
8'
Het gaat niet helemaal goed met Lex Immers. De middenvelder heeft pijn en daarom loopt Tonny Vilhena zich warm.
6'
De Rotterdammers schreeuwen om een strafschop. Jean-Paul Boëtius komt op de linkerkant goed langs zijn man en geeft de bal voor. Colin Kâzım-Richards probeert de bal te koppen, maar kan er niet bij en gaat theatraal naar de grond. Serdar Gözübüyük trapt daar niet in.
4'
Feyenoord neemt in ieder geval wel het initiatief in eigen huis.
3'
Feyenoord waagt als eerste een poging. Jens Toornstra neemt een vrije trap kort en dat leidt tot een schot van zo'n twintig meter. Onderweg wordt deze gekraakt.
1'
AZ heeft afgetrapt in een sfeervolle Kuip. Welke ploeg sluit aan bij nummers één en twee PSV en Ajax?
1'
De meest opvallende naam is die van Dirk Marcellis. De verdediger van AZ is terug na 1,5 jaar blessureleed. Marcellis, die op amateurbasis in Alkmaar speelt, begint op de bank. De geschorste Mattias Johansson wordt op de rechtsbackpositie vervangen door Derrick Luckassen.

Bij Feyenoord vervangt Luke Wilkshire Khalid Boulahrouz. Voorin krijgt Jean-Paul Boëtius de voorkeur boven Elvis Manu.
Goedemiddag! Welkom bij het toetje van deze zondagmiddag. Ik ben Steven Koelma en ik doe vanaf 16.45 uur verslag van Feyenoord - AZ. De opstellingen van beide ploegen vind je hier.

Feyenoord is de laatste tijd uitstekend in vorm. In de Eredivisie loopt het op rolletjes, want de laatste nederlaag van de Rotterdammers dateert alweer van 21 september. Toen ging Feyenoord met 0-1 onderuit tegen rivaal Ajax. Ook in Europa League doet de ploeg van trainer Fred Rutten het erg goed. Feyenoord werd knap groepswinnaar en hield bijvoorbeeld titelverdediger Sevilla onder zich. Afgelopen donderdag speelde Feyenoord het laatste groepsduel. In Luik werd Standard met 0-3 over de knie gelegd.

De tegenstander van vanmiddag presteert ook goed. AZ staat vijfde en heeft even veel punten als Feyenoord (27), maar de Rotterdammers hebben een wedstrijd minder gespeeld. Even overwinning in de Kuip zou betekenen dat de Alkmaarders doorstoten naar de derde plaats. Dat staat in schril contrast met het begin van het seizoen. Toen was het onrustig in de kaasstad, omdat Marco van Basten een stap terug deed. Alex Pastoor werd aanvankelijk hoofdtrainer, maar de club zag dat niet zitten. Daarom werd John van den Brom aangetrokken. Onder zijn leiding werd al zes wedstrijden op rij niet meer verloren.

Dat maakt het duel van vanmiddag een interessant treffen. Volg deze liveticker en mis niets van Feyenoord - AZ. Graag tot straks!