Feyenoord Zondag, 22. Maart 2015
14:30 uur
PSV
2:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Anass Achahbar 58. / Schot met links  (Rick Karsdorp)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Anass Achahbar 62. / Schot met links  (Jean-Paul Boëtius)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Memphis Depay 67. / Schot met rechts

90'
Een heerlijke tweede helft in deze topper van de Eredivisie. Anass Achahbar zette Feyenoord op voorsprong na een kwartier spelen in de tweede helft. Een lange bal vanuit de verdediging van Feyenoord kwam terecht bij Achahbar, die de bal ineens met een halve omhaal achter Zoet schoot. Nog geen vijf minuten later was het opnieuw Achahbar die scoorde. Uit het niets deed PSV nog wel iets terug. Memphis Depay schoot van afstand raak, maar het was niet genoeg om een punt veilig te stellen. Feyenoord wint van PSV in een aantrekkelijk duel.
90'
90'
Jeroen Zoet gaat mee naar voren voor de laatste corner van PSV
90'
De extra speeltijd bedraagt maar liefst vijf minuten. PSV kan nog iets doen aan de achterstand.
89'
Rick Karsdorp is met kramp naar de kant gehaald en vervangen door Khalid Boulahrouz.
89'
Wissel in bij Feyenoord -> Khalid Boulahrouz
89'
Wissel uit bij Feyenoord -> Rick Karsdorp
87'
Wat een kans voor Boëtius! Colin Kâzım-Richards zet goed door en zet zijn tegenstander Rekik opzij. Hij legt de bal terug op de meegelopen Jean-Paul Boëtius, maar die schiet tegen Jeffrey Bruma op. In de rebound is het Elvis Manu die kan binnen schieten, maar goed keeperswerk van Zoet voorkomt de derde treffer van de Rotterdammers.
83'
Manu schiet de bal via een verdediger van PSV over. Het duurde even maar Feyenoord kreeg weer een kans uit een corner.
82'
PSV heeft weer gewisseld. Adam Maher heeft het veld verlaten en Rai Vloet is binnen de lijnen gekomen. Een aanvallende wissel dus van Phillip Cocu.
82'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Rai Vloet
82'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Adam Maher
80'
Dat scheelt weer niet veel. Jetro Willems trekt de bal ter hoogte van de achterlijn strak voor, maar bij de tweede paal komt Locadia net te kort om binnen te tikken.
77'
De Jong opnieuw! Weer kan Luuk de Jong gevaarlijk worden uit een vrije trap van PSV. Jetro Willems brengt de bal voor de goal van Feyenoord en Luuk de Jong kan vrij inkoppen, maar hij kopt over. Niet de eerste kans van De Jong die over gaat.
75'
Afstandsshot van invaller Jürgen Locadia gaat ruim naast. Daar had PSV veel meer mee kunnen doen, want Guardado was meegelopen naast hem en die stond vrij in een veel betere positie. Toch schiet Locadia zelf.
74'
Depay lijkt te gaan scoren, maar hij wordt teruggefloten door Van Boekel. Zijn wippertje dat over Vermeer heen gaan, gaat ook langs de goal. Dus mocht Depay wel doorgaan, dan was het alsnog geen goal.
72'
Onder luid applaus verlaat doelpuntenmaker Anass Achahbar het veld. Voor hem in de plek komt Colin Kâzım-Richards. Hij maakt zijn rentree.
72'
Wissel in bij Feyenoord -> Colin Kâzım-Richards
72'
Wissel uit bij Feyenoord -> Anass Achahbar
69'
Na de goal van Depay lijkt PSV weer iets beter in het spel te komen. De aankomende twintig minuten gaan nog heel leuk worden. PSV zal moeten en Feyenoord zal ruimte gaan krijgen.
67'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 2:1 door Memphis Depay
En daar is het alweer 2-1. De spanning is weer iets terug nadat Depay PSV op één doelpunt dichterbij heeft gebracht. Een afstandsschot met veel effect gaat hard langs Vermeer heen. De doelman van Feyenoord kan er alleen maar naar kijken.
66'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Jürgen Locadia
66'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Luciano Narsingh
65'
Elvis Manu is voor de zoveelste keer zijn directe tegenstander Joshua Brenet te snel af. Hij passeert zijn mannetje buitenlangs en probeert de bal dan achter Zoet te schieten, maar Bruma blokt het schot nog net op tijd. Uit de corner die daaruit volgt kopt Terence Kongolo de bal net over.
64'
PSV weet even niet meer waar ze het moeten zoeken. Ze krijgen de bal niet weg en passes komen niet meer aan.
62'
Doelpunt voor Feyenoord, 2:0 door Anass Achahbar
Wat een heerlijke goal weer van wederom Anass Achahbar. Jean-Paul Boëtius zet de aanval op en gaat een combinatie aan met de Achahbar. Hij dreigt te schieten, maar zet dan met een handig wippertje Achabar vrij. De doelpuntenmaker neemt de bal aan op de borst en schiet met links de bal opnieuw achter Jeroen Zoet.
61'
Depay! Karsdorp mist de bal op de middellijn, waardoor Depay er vandoor kan met de bal. De aanvaller steekt het halve veld over, maar schiet de bal over de goal.
60'
Het hele stadion scandeert de naam van Achahbar. Heerlijke sfeer in de Kuip.
58'
Doelpunt voor Feyenoord, 1:0 door Anass Achahbar
De Kuip ontploft! Feyenoord is op 1-0 voorsprong gekomen door Anass Achahbar. Een lange bal van Sven van Beek komt terecht in de zestien. Daar staat Achahbar helemaal vrij en hij neemt de bal ineens op de pantoffel. De bal verdwijnt achter Jeroen Zoet. Wat een heerlijke goal van de jonge aanvaller van Feyenoord.
57'
Prima aanval van Feyenoord, maar de afronding van Manu is niet goed genoeg. Manu wordt weggestuurd in de zestien en vanuit een moeilijke hoek probeert hij de bal over de uitgekomen Jeroen Zoet te stiften, maar dat mislukt.
56'
Tumult in het strafschopgebied van Feyenoord. Brenet maakt hands in de zestien en Van Boekel wijst naar de stip. Even later herziet hij die beslissing en fluit voor een vrije trap voor PSV, wegens buitenspel van Elvis Manu. De Kuip dacht aan een strafschop.
54'
De Jong! Een vrije trap vanaf de linkerkant van het veld wordt voorgezet door Memphis Depay. De bal gaat langs iedereen heen en ook aan de vrijstaande Luuk de Jong. Hij had enkel zijn voet tegen de bal moeten zetten en het was een doelpunt geweest.
50'
Wijnaldum ligt op het veld. De oud-Feyenoorder kreeg een beuk van een Feyenoord-speler. Nadat hij even buiten het veld moest, is Wijnaldum nu wel weer teruggekeerd in het veld. Echt soepel loopt hij niet.
49'
Memphis Depay probeert het eens van een grote afstand uit een vrije trap. De bal gaat hard, maar laag zodat Kenneth Vermeer de bal kan oppakken. Er zat wel een vervelende stuiter in, maar Vermeer verkeek zich daar niet op.
48'
Zoals het er nu naar uit ziet gaat Jean-Paul Boëtius ook op de rechterflank spelen. Manu is dus blijven staan op de linkerkant.
46'
Bij PSV zijn dezelfde elf spelers die in de eerste helft op het veld stonden ook weer teruggekeerd voor de tweede helft. Bij Feyenoord wel een wijziging. Jean-Paul Boëtius is in het veld gebracht en dat gaat ten koste van Jens Toornstra.
46'
46'
Wissel in bij Feyenoord -> Jean-Paul Boëtius
46'
Wissel uit bij Feyenoord -> Jens Toornstra
45'
Het is een kraker zoals je die van te voren verwacht. Niet zozeer om het hoge niveau wat er door beide teams wordt gehaald, maar wel om de inzet en passie. Beide ploegen laten zien dat ze willen winnen en kansen kregen beide ploegen ook. Feyenoord had na drie minuten al voor moeten staan, maar Lex Immers liet dat na. Een pegel van Mahar raakte de dwarslat boven Vermeer. Een evenwichtige wedstrijd met een ruststand van 0-0.
45'
45'
Anass Achahbar krijgt de laatste kans in de eerste helft. In een mooie één-twee met Elvis Manu, mag Achahbar afdrukken, maar zijn schot gaat te zacht en kan worden opgepikt door Zoet.
45'
Het bord met de extra speelminuten gaat omhoog. Er gaat één minuut bijkomen.
44'
De laatste vijf minuten van deze eerste helft zijn weer voor Feyenoord.De ballen worden hoog in de zestien gebracht, maar Rekik en Bruma weten elke bal weg te koppen.
41'
Prima voorzet vanaf de rechterkant van het veld richting Lex Immers die bij de tweede bal op de bal stond te wachten. Net op tijd kan Joshua Brenet de bal wegkoppen.
38'
Maher knalt de bal op de lat! Een vrije trap van Jetro Willems kan weg worden gekopt uit de zestienmeter van Feyenoord. Op de rand van de zestien staat Maher te wachten, hij controleert de bal en knalt de bal dan hard over Vermeer heen, die er alleen maar naar kan kijken. Gelukkig voor Vermeer spat de bal uiteen op de lat.
35'
Lex Immers is op de grond gaan zitten. In een duel met Andrés Guardado van PSV, lijkt hij zichzelf te hebben geblesseerd. Jean-Paul Boëtius is alvast aan de warming-up begonnen mocht Immers de wedstrijd niet voort kunnen zetten. Hij grijpt een paar keer naar zijn knie en onderrug.
32'
Daar was weer even een aanval van de zijde van Feyenoord. Wijnaldum wordt van de bal gezet door Karim El Ahmadi, die op zijn beurt Elvis Manu wegstuurt. Manu zet goed door, passeert twee man en brengt de bal voor. Achahbar komt net een teenlengte te kort om de bal voorbij Zoet te krijgen. Dat komt ook door het goede verdedigende werk van Jeffrey Bruma.
29'
Gele kaart voor Jetro Willems (PSV Eindhoven)
Ook de eerste gele kaart voor PSV is een feit. Jetro Willems haalt de ontsnapte Anass Achahbar onderuit en dat vindt Pol van Boekel genoeg voor geel.
27'
Elvis Manu vraagt om meer steun bij het publiek. Feyenoord kan dat op dit moment wel even gebruiken.
25'
PSV krijgt wat meer de overhand in de Kuip. Luuk de Jong wordt dwarsgezeten door twee verdedigers, waardoor hij de bal niet goed kan inkoppen.
23'
Gele kaart voor Jordy Clasie (Feyenoord)
De eerste gele kaart van de wedstrijd is een feit. Adam Maher dreigt er vandoor te gaan met de bal, maar Jordy Clasie steekt daar een stokje voor, hij tikt Maher net iets aan op zijn hielen, waardoor Maher ten val komt.
22'
De eerste kans voor PSV is een feit. Memphis Depay wordt weggestuurd in de diepte. De international van Nederland gaat richting de zestien en wil daar eerst twee man uitspelen alvorens hij de bal op goal schiet. Afleggen op Luuk de Jong of Giorgino Wijnaldum was misschien een betere optie geweest. Zijn schot kan makkelijk worden gepareerd door Kenneth Vermeer.
21'
Ah, nu dan wel weer een klein kansje. Anass Achahbar krijgt een bal hoog aangespeeld en besluit de bal ineens op goal te schieten, zijn schot gaat meters naast.
21'
PSV heeft meer balbezit dan Feyenoord op dit moment in de wedstrijd. Echt veel hebben de Eindhovenaren daar niet meer kunnen doen. Qua kansen is het duel tot nu toe sowieso schamel, de laatste kans dateert alweer van 19 minuten geleden.
16'
Na het vuurwerk van de kant van Feyenoord in de eerste paar minuten van de wedstrijd, is het nu wat gekalmeerd. Bij beide ploegen ligt het tempo laag en telkens moet Pol van Boekel ingrijpen wanneer er weer een overtreding is gemaakt. Het haalt de tempo uit de wedstrijd, en juist wat meer tempo kan de wedstrijd wel gebruiken.
13'
Jetro Willems ligt op de grond. Karim El Ahmadi ging bovenop de voet van Jetro Willems staan. Toch kan de verdediger van PSV terugkeren in het veld en de wedstrijd voort zetten. El Ahmadi komt daar overigens goed weg zonder kaart.
9'
Goede ingreep van Sven van Beek, anders kon Memphis Depay alleen op doelman Kenneth Vermeer af. Goed opgelet van de verdediger van Feyenoord.
6'
Scheidsrechter Pol van Boekel roept Brenet nu al bij zich, nadat hij Elvis Manu neerhaalde. Dat worden nog leuke duels. Wel moet Joshua Brenet zich inhouden, Van Boekel heeft hem gewaarschuwd.
3'
Feyenoord had hier na de eerste paar minuten van de wedstrijd al op voorsprong kunnen en misschien wel moeten staan. Een heerlijk begin van deze kraker uit de Eredivisie.
2'
Opnieuw een grote mogelijkheid voor Feyenoord! Een vrije trap wordt de zestien ingebracht, waar de bal na veel verschillende spelers uiteindelijk terecht komt bij Anass Achahbar. De vervanger van Colin Kâzım-Richards schiet de bal echter recht op PSV-goalie Jeroen Zoet.
1'
Immers! Hoe krijg je hem naast? Een prachtige bal van Manu zet Lex Immers helemaal alleen voor de keeper. Op twee meter van de goal weet Immers de bal wel langs Zoet te tikken, maar ook langs de goal.
1'
Geen Colin Kâzım-Richards, geen Mitchell te Vrede, maar wel Anass Achahbar in de punt van de aanval vandaag. Kâzım-Richards keert terug na een hamstringblessure, maar begint dus op de bank. Dat geldt ook voor Jean-Paul Boëtius. De buitenspeler is weer fit, maar Fred Rutten geeft de voorkeur aan Elvis Manu op de linksbuitenpositie. Bij PSV keren Adam Maher en Karim Rekik terug in de basis. Beide spelers zijn fit genoeg om vanaf de aftrap te starten. Voor het tweetal maken Nicolas Isimat-Mirin en Jorrit Hendrix plaats.
De kraker van vanmiddag in de Eredivisie is de wedstrijd Feyenoord – PSV. Oftewel de nummer drie op de ranglijst tegen de lijstaanvoerder. De decor voor dit duel uit de top drie is de Rotterdamse Kuip. De vorige wedstrijd tussen deze twee ploegen eindigde in een 4-3 overwinning voor PSV. Ondanks dat Feyenoord in het Philips Stadion tot twee keer toe op voorsprong kwam, wist PSV toch de punten in huis te houden, mede dankzij de hattrick van Luuk de Jong en de winnende treffer van Memphis Depay in de laatste minuut.

Voor het duel van vanmiddag keert Colin Kâzım-Richards wellicht terug in de basis elf van Feyenoord. De aanvaller van Feyenoord werkte vrijdag een volledige training af. De vraag is of Kâzım-Richards ook volledig fit is voor de kraker tegen PSV, nadat hij afgelopen weken was vanwege een hamstringblessure. Jean-Paul Boëtius keert in ieder geval terug bij de wedstrijdselectie. Dat geldt niet voor Luke Wilkshire. De Australiër die tegen AS Roma uitviel met een hamstringblessure, hoopt na de interlands terug te keren bij de ploeg van Fred Rutten.

Phillip Cocu ziet een tweetal spelers weer terugkeren. Adam Maher en Karim Rekik hebben weer volledig meegetraind met de ploeg en zijn dus inzetbaar. Er staat nog een vraagteken achter de naam van Santiago Arias. Of hij vanmiddag kan spelen is nog de vraag, waar we later deze dag antwoord op krijgen. Voor de rest kan Philip Cocu beschikken over een fitte selectie.

In de laatste vijf duels dat Feyenoord tegen PSV aantrad in De Kuip wisten de Rotterdammers vier keer de drie punten in eigen huis te houden. In 2009 won PSV voor het laatst in De Kuip. Vandaag de kans voor PSV om deze negatieve reeks tegen Feyenoord te doorbreken. Pol van Boekel heeft dit duel aangewezen gekregen, hij zal om 14.30 uur voor het eerst op het fluitje blazen. Een uur van tevoren zal de opstelling bekend zijn en terug te vinden zijn onder het kopje wedstrijddetails. Mijn naam is Thomas Mulder en ik doe live verslag van deze wedstrijd. Veel plezier bij deze topper!