ADO Den Haag
1:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Jop van der Linden 43. / Penalty

90'
Go Ahead vergat zichzelf kort na rust een makkelijkere tweede helft te bezorgen, door de nodige kansen te verprutsen. Onder andere Kolder en Türüç hadden het vizier niet op scherp. ADO bleef daardoor in de wedstrijd, maar kwam zelf niet tot een kans. Daardoor kwam de 1-0 voorsprong eigenlijk geen moment in gevaar.
90'
90'
Ook de aanvoerder van de thuisploeg haalt het einde van de wedstrijd niet. Doordat hij eerst zijn band nog moet overdragen aan een collega, duurt deze wissel extra lang.
90'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Alex Schalk
90'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Marnix Kolder
90'
De corner levert niets op. De Eagles kunnen counteren richting een leeg goal, maar gaan daar enorm slordig mee om. Het blijft nog altijd 1-0.
90'
Bij het ingaan van de blessuretijd krijgt ADO Den Haag nog een corner. Zelfs de keeper is mee naar voren.
89'
Ondanks een opportunistisch ADO, komen de bezoekers niet tot een kans in deze tweede helft. De voorsprong is nooit echt in gevaar geweest.
84'
ADO heeft nog ruim tien minuten de tijd om iets aan de achterstand te doen. Of geven de Eagles zo alsnog de genadeklap?
80'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Jeffrey Rijsdijk
80'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Sjoerd Overgoor
79'
Go Ahead blijft het proberen van afstand. Dit keer Kolder. Maar Hansen lijkt een magneet in zijn handschoenen te hebben. Ook deze poging is recht op de keeper af.
77'
ADO gaat voor alles of niets. Twee aanvallende wissels tekenen de intenties van Henk Fraser.
77'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Xander Houtkoop
77'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Kevin Jansen
77'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Mitchell Schet
77'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Gianni Zuiverloon
76'
Sjoerd Overgoor kapt zichzelf vrij en schiet vanaf zestien meter. Ook deze poging is recht op Hansen af, waardoor het 1-0 blijft.
75'
Een wissel met meerdere verhalen. Verhoek vraagt zelf om zijn wissel, nadat de pijp bij hem leeg is. De debutant heeft zijn bijdrage geleverd vandaag. Lewis wordt met een fluitconcert onthaald door zijn eigen fans, na de verhalen over zijn mogelijke vertrek naar FC Dordrecht.
74'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Fernando Lewis
74'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Wesley Verhoek
70'
Na de wissel komt ADO iets meer in het duel, maar het grote overwicht van de thuisploeg is nog steeds aanwezig.
66'
Nu raakt Türüç de paal! Vanaf links haalt hij uit met rechts. Zijn droge schuiver schampt de buitenkant van de paal, waardoor dit duel nog niet beslist is.
65'
Fraser wisselt zijn aanvoerder. Alberg speelde niet een hele slechte wedstrijd en is zeker niet geblesseerd. Een opvallende keuze.
65'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Tyronne Ebuehi
65'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Roland Alberg
64'
Türüç maakt het zichzelf veel te moeilijk! De snelle buitenspeler heeft alle tijd en ruimte om de voorsprong te verdubbelen, maar draaft zijn actie aan de linkerkant van het doel veel te ver door. Hij belandt in een te lastige hoek en krijgt de bal niet meer op goal.
59'
ADO zoekt achterin de verdedigende oplossing en komt daardoor onder druk te staan. Lambooij reageert net te laat op een onderschepte bal, waardoor ADO goed wegkomt.
55'
En maar weer een kans voor Kolder. Ditmaal aan de linkerkant van het doel. Deze poging was een stuk lastiger. Een laag schot kan Hansen met zijn been uit het doel houden.
54'
De Eagles hebben ADO in de tang. De bezoekers komen er niet meer uit en zijn met tien man momenteel alleen maar aan het tegenhouden.
51'
En weer niet. Weer Kolder. Weer een voorzet van rechts, weer hoeft hij de bal alleen maar binnen te tikken bij de eerste paal en weer lukt het de spits niet. De frustratie bij de spits neemt toe.
51'
Hoe krijgt Kolder hem er niet in? Verhoek stuurt Lambooij weg, die de bal strak voorzet op Kolder. De spits kan de bal bij de eerste paal binnen lopen, maar mikt naast.
50'
De corner is niet gevaarlijk. De tweede hoge bal voor de pot wel. Alberg kan de bal nog net op tijd wegwerken, voordat Kolder gevaarlijk kon worden.
49'
Deniz Türüç verdient een corner en zweept het publiek op. De thuisploeg begint de tweede helft voorzichtig, ondanks de man meer situatie.
46'
ADO wisselt niet in de rust. Zuiverloon zal iets centraler gaan spelen, om de vrijgevallen plek van Wormgoor over te kunnen nemen. Tevens zakt Kramer een linie terug.
46'
45'
Ruim veertig minuten lang gebeurde er zo goed als niets. Beide ploegen kregen één kans(je) maar daar bleef het dan ook bij. Totdat Wesley Verhoek vlak voor de rust door leek te breken. Hij schoot op goal, maar tegen de arm aan van de inglijdende Vito Wormgoor. Rood voor de verdediger en een strafschop voor de thuisploeg zette de wedstrijd volledig op zijn kop. Van der Linden schoot onberispelijk binnen, waarna de thee voor de ploeg uit Deventer erg goed zal smaken.
45'
44'
Wesley Verhoek is dus meteen belangrijk in zijn eerste wedstrijd voor Go Ahead Eagles. De man over wie het vooraf veel ging, drukt hiermee zijn stempel op de wedstrijd.
43'
Doelpunt voor Go Ahead Eagles, 1:0 door Jop van der Linden
Martin Hansen kiest zijn linkerhoek en kiest goed. Maar de bal is loepzuiver en dus onhoudbaar. Van der Linden is de gevierde man.
41'
Rode kaart voor Vito Wormgoor (ADO Den Haag)
Wedstrijd op zijn kop. Verhoek is er door en schiet in de zestien tegen de arm van Wormgoor aan. Go Ahead krijgt ook nog eens een strafschop.
40'
Zo hebben we na een kleine veertig minuten spelen het eerste schot op goal gezien.
39'
En daar dan eindelijk een kans voor ADO. Wie anders dan Kramer krijgt die achter zijn naam. De spits lijkt aan de verdediging te ontsnappen en schiet vanaf de rand van het strafschopgebied. Dat doet hij echter recht op Mickey van der Hart af, waardoor de keeper de bal kan keren met zijn voet.
37'
Nog een kleine tien minuten. Op een kansje van de thuisploeg na, heeft deze wedstrijd nog niets leuks opgeleverd. Gaat dit nog veranderen voor de rust?
33'
Zelfs met een snelle ingooi weet ADO Go Ahead niet te verassen. Verdedigend staan beide ploegen continu goed opgesteld.
29'
Deze wedstrijd heeft een doelpunt nodig. Het probleem is alleen dat deze totaal niet in de lucht hangt. Wie weet als eerst deze patstelling te doorbreken?
26'
Een corner van Go Ahead schiet aan alles en iedereen voorbij. De bal zelf was niet verkeerd, maar voor het doel mist iedereen de bal.
25'
Beide keepers hebben in het eerste kwart van de wedstrijd nog heel weinig te doen gehad. Dat vertelt het hele verhaal van deze wedstrijd, tot nu toe.
21'
Alberg heeft vanaf de linkerkant al een aantal indraaiende vrije trappen mogen nemen voor ADO, maar keer op keer kan Go Ahead deze makkelijk uitverdedigen.
18'
Go Ahead komt er moeizaam doorheen. ADO heeft een heel hecht blok voor Hansen staan, waar de thuisploeg vooralsnog geen gaatje in weet te vinden.
15'
Gele kaart voor Sander Duits (Go Ahead Eagles)
En de eerste kaart voor de thuisploeg. Duits zet een blok waarmee hij een counter van ADO opbreekt. Deze gele kaart lijkt meer op zijn plaats.
14'
Gele kaart voor Dion Malone (ADO Den Haag)
Malone komt onbehouden een duel in op Lambooij. Op het middenveld was deze actie niet handig, maar geel lijkt wat zwaar gestraft.
13'
Zowaar een kansje voor de Eagles. Zuiverloon zit helemaal mis, waarna Türüç de ruimte heeft om voor te geven. Kolder komt in de bal, maar schiet de bal met een volley naast het goal.
13'
De openingsfase kenmerkt zich door risicoloos voetbal. Niet verliezen lijkt het devies.
10'
De wedstrijd is tien minuten onderweg, zonder dat er iets spannends is gebeurd.
8'
Dat er veel van deze wedstrijd afhangt, merk je aan alles. Beide ploegen zitten in een slechte reeks, maar verlies vandaag kan wel eens hele grote problemen op gaan leveren voor één van beide ploegen.
5'
In de eerste minuten van de wedstrijd zijn de Eagles iets feller in de duels. De thuisploeg straalt iets meer de wil uit om de bal te veroveren.
3'
De bal is te kort en wordt door Vriends bij de eerste paal weg gekopt.
3'
De eerste hoekschop van de wedstrijd is voor de bezoekers. Alberg staat klaar om de bal voor te slingeren.
1'

Wesley Verhoek. Dat is de man van deze wedstrijd, nog voordat er een bal is geraakt. De buitenspeler, die zijn roots heeft bij ADO Den Haag, maakt vanmiddag zijn debuut voor Go Ahead Eagles. Kan de huurling van Feyenoord direct belangrijk zijn voor zijn nieuwe ploeg? Mijn naam is Dennis Korpel en ik zal live verslag doen van deze wedstrijd.

Go Ahead Eagles
De wedstrijd tegen ADO Den Haag is vanmiddag cruciaal voor de Eagles. In een thuiswedstrijd tegen een directe concurrent, moeten de punten in huis worden gehouden. Trainer Foeke Booy is dan ook helder: ‘We moeten deze wedstrijd winnen om te kunnen stijgen op de ranglijst.’ Die overwinning moet worden behaald zonder Peter van Ooijen en Robin van der Meer, die beide geblesseerd zijn. Giliano Wijnaldum is ook niet van de partij, hij is geschorst na zijn rode kaart tegen Willem II. Die wedstrijd tegen Willem II, ook een concurrent, werd vorige week verloren. Maar Booy waakt voor negativisme. ‘Daarmee kom je geen stap verder’, aldus de coach.

In Den Haag ging het de afgelopen week vooral over de overname, die eindelijk gestalte heeft gekregen. Nu het Chinese geld binnen is bij ADO, denkt men hard na over versterkingen. Bij Wesley Verhoek viste men dus achter het net, maar hij was niet de enige speler op de Haagse verlanglijst. Of er spelers van die lijst binnen gaan komen, moet de komende week blijken. ‘Het is kortdag, maar ik hoop er wel op’, waren de woorden van trainer Henk Fraser. Nadat vrijdag het tweede deel van de betaling is binnen gekomen, is het vizier inmiddels weer volledig gericht op het sportieve aspect. Voor ADO is het te hopen dat dat op tijd is om vanmiddag te kunnen presteren.

De wedstrijd staat vanavond onder leiding van scheidsrechter Ed Jansen. De opstellingen van beide teams zijn vanaf ongeveer een uur voor aanvang van de aftrap hier te vinden.