NAC Breda Zondag, 21. December 2014
14:30 uur
Feyenoord
0:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Colin Kâzım-Richards 32. / Schot met rechts  (Luke Wilkshire)

90'

Feyenoord heeft in de tweede helft de voorsprong geconsolideerd. NAC Breda kreeg één echte kans, maar Kenneth Vermeer redde op de inzet van Stipe Perica.
90'
Het publiek in het Rat Verlegh Stadion applaudisseert. Er is verloren van een topploeg, maar wel gestreden. Feyenoord wint en sluit de eerste seizoenshelft goed af.
90'
90'
Erik Falkenburg kopt de bal uit een moeilijke hoek naast. Feyenoord lijkt de drie punten mee te gaan nemen uit Breda.
90'
Lex Immers geeft in de extra tijd een hoekschop weg. Jelle ten Rouwelaar gaat ook mee!
90'
De extra tijd bedraagt drie minuten.
90'
Colin Kâzım-Richards gaat vlakbij de cornervlag tijdrekken. Erg logisch wat de Feyenoord-spits doet, maar het valt niet in goede aarde bij het publiek in Breda.
89'
Daar is eindelijk een schot van NAC Breda! Adnane Tighadouini legt de bal terug op Joeri de Kamps, die ruim over het doel schiet.
89'
Feyenoord word teruggedrongen, maar houdt vooralsnog vrij eenvoudig stand.
88'
Nog een paar minuten te spelen in Breda. Gaat NAC nog een punt pakken?
87'
Feyenoord krijgt een vrije trap na een duwtje van Adnane Tighadouini op Luke Wilkshire. De protesten van NAC Breda halen niets uit.
86'
De corner is te laag en uiteindelijk gaat de bal via Joeri de Kamps over de zijlijn.
85'
Weer een hoekschop voor de thuisploeg. Dit keer neemt Uroš Matić 'm.
84'
De corner levert de ploeg van Eric Hellemons niets op, maar NAC Breda blijft in de aanval.
84'
Hoekschop NAC Breda! De thuisploeg geeft alles!
83'
Knap verdedigd door Miquel Nelom! Met een steekpass wordt gepoogd Stipe Perica te bereiken, maar de sliding van Nelom voorkomt dat de Kroaat de bal krijgt.
81'
Het is mooi om te zien hoe de spelers van NAC Breda weer het volste vertrouwen hebben in een goed resultaat. De kans van Stipe Perica heeft de thuisploeg weer moed gegeven.
79'
Het publiek gaat er nog maar eens achter staan. Het slotoffensief van NAC Breda is begonnen!
77'
Bijna de 1-1! Zo, daar was-ie bijna! Isak Ssewankambo geeft een afgemeten voorzet op Stipe Perica, die de bal goed inkopt. Met een mooie duik voorkomt Kenneth Vermeer echter de gelijkmaker.
77'
Adnane Tighadouini neemt de hoekschop en zijn voorzet komt niet verder dan de eerste paal.
76'
Hoekschop voor NAC Breda! Kan de thuisploeg nog wat in het laatste kwartier?
74'
Wissel in bij Feyenoord -> Elvis Manu
74'
Wissel uit bij Feyenoord -> Jean-Paul Boëtius
72'
Bij de Rotterdammers zal Elvis Manu zometeen invallen.
71'
Colin Kâzım-Richards wisselt aan de zijlijn het shirt en het publiek wil een kaart zien voor de Feyenoorder, maar daar gaat Kevin Blom niet in mee.
69'
Stipe Perice lijkt doorgebroken, maar wordt afgevlagd wegens buitenspel. Dat is goed gezien door de grensrechter.
68'
Kijk, nu gaat het leuk worden. Kenny van der Weg moet het speelveld geblesseerd verlaten en niet een centrale verdediger komt in het veld, maar aanvaller Mats Seuntjens.
67'
Wissel in bij NAC Breda -> Mats Seuntjens
67'
Wissel uit bij NAC Breda -> Kenny van der Weg
67'
Weer mag Luke Wilkshire aanleggen en ditmaal bereikt zijn schot niet het doel, maar eindigt de poging in de muur.
66'
Kenny van der Weg heeft last van zijn heup en moet waarschijnlijk worden gewisseld.
65'
Gill Swets geeft een bodycheck aan Jordy Clasie, waardoor Feyenoord een vrije trap krijgt op een meter of 25 van het doel van NAC Breda.
63'
Fantastische pass van Luke Wilkshire! De Australiër bereikt met buitenkantje rechts Jean-Paul Boëtius, die na een goede aanname bijna kan doorlopen richting Jelle ten Rouwelaar. Isak Ssewankambo komt echter terug en weet de Feyenoorder te stoppen.
61'
Dan moet de vrije trap natuurlijk wel goed zijn! Jordy Clasie werkt de lage voorzet van Uroš Matić simpel weg.
60'
NAC Breda krijgt een vrije trap halverwege de helft van Feyenoord na een overtreding van Terence Kongolo op Uroš Matić. De kopsterke spelers van de thuisploeg melden zich in het strafschopgebied.
59'
Het wordt wat grimmiger in het Rat Verlegh Stadion. Wellicht dat de NAC Breda-spelers daardoor de schroom van zich af kunnen gooien.
57'
Bijna Jean-Paul Boëtius! Vanaf rechts geeft Karim El Ahmadi een mooie voorzet. Boëtius probeert voor zijn man te komen, maar dat lukt hem niet helemaal. Uiteindelijk gaat de bal via het been van de Feyenoorder over het doel van Jelle ten Rouwelaar.
56'
Ook in de tweede helft komt NAC Breda er nauwelijks uit. Het ontbreekt de thuisploeg aan lef en vertrouwen.
54'
Feyenoord meldt zich weer eens in het strafschopgebied van NAC Breda. De aanval van de bezoekers eindigt bij Gill Swerts, die met een uitstekende tackle voorkomt dat Lex Immers tot een schot komt.
52'
Haha, deze poging van Colin Kâzım-Richards stelt natuurlijk niets voor. De maker van de 1-0 wordt diep gestuurd en lost daarna een schot dat meer lijkt op een pass naar Jelle ten Rouwelaar.
51'
Met een mooie beweging komt Adnane Tighadouini langs Khalid Boulahrouz, maar daarachter staat Sven van Beek, die de bal over de zijlijn werkt.
48'
..mis! Luke Wilkshire mikt de bal in de korte hoek, maar Jelle ten Rouwelaar tikt de inzet naast. De hoekschop die daarop volgt, levert Feyenoord niets op.
48'
Luke Wilkshire gaat zelf achter de bal staan..
47'
Feyenoord krijgt een vrije trap recht voor het doel, op een metertje of twintig. Het is Gill Swerts die de overtreding begaat op Luke Wilkshire.
46'
Zonder wijzigingen zijn NAC BReda en Feyenoord aan de tweede helft begonnen.
46'
45'

In een weinig enerverende eerste helft werd er twee keer gescoord, maar telde er slechts één goal. Het doelpunt van Erik Falkenburg werd (terecht) wegens buitenspel afgekeurd, maar de goal van Feyenoord-spits Colin Kâzım-Richards telde wel. Daarom gaan we met een 0-1 tussenstand rusten in het Rat Verlegh Stadion.
45'
45'
De spelers van NAC-trainer Eric Hellemons tonen veel inzet, maar komen simpelweg kwaliteit te kort om het Feyenoord lastig te maken.
43'
Feyenoord probeert NAC Breda wat uit de tent te lokken door zelfs ver op de helft van de bezoekers de bal rustig rond te spelen.
41'
We naderen bijna het einde van de eerste helft, maar de thuisploeg heeft nog geen enkel schot (op doel) gelost deze wedstrijd. Dat zal na rust anders moeten.
39'
Erik Falkenburg onderschept de bal op de helft van Feyenoord en bereikt Stipe Perica. De Kroaat zoekt Falkenburg weer, maar de middenvelder wordt goed verdedigd en ontvangt de bal niet.
37'
Jean-Paul Boëtius is nog niet echt gelukkig vandaag. De buitenspeler krijgt een bal aangespeeld van Miquel Nelom en probeert met een versnelling Isak Ssewankambo van zich af te schudden, maar dat mislukt en de bal rolt via de voet van de Feyenoorder over de achterlijn.
36'
NAC Breda blijft een de tactiek vasthouden: inzakken en gokken op de tegenaanval.
34'
Het publiek gooit de handdoek nog lang niet in de ring. Meteen na het doelpunt steken de NAC-supporters hun spelers een hart onder de riem door te blijven zingen.
32'
Doelpunt voor Feyenoord, 0:1 door Colin Kâzım-Richards
Daar is de voorsprong voor Feyenoord. Met een leep balletje bereikt Luke Wilkshire Colin Kâzım-Richards, die zijn lichaam goed gebruikt en de bal vervolgens in de lange hoek ramt.
31'
Ja, het wordt leuker in het Rat Verlegh Stadion! De wedstrijd heeft dit soort momenten nodig.
30'
Net naast! Met een hoge pass over de verdediging heen bereikt Jordy Clasie Karim El Ahmadi. Op zijn beurt legt El Ahmadi de bal terug op Lex Immers, die met een rolletje de bal net naast het doel van Jelle ten Rouwelaar schiet.
28'
Doelpunt NAC Breda afgekeurd! De thuisploeg krijgt een corner, maar die wordt weggewerkt. Adnane Tighadouini pikt de bal op en gooit 'm in het strafschopgebied, waar Erik Falkenburg staat. De middenvelder scoort met het hoofd, maar hij stond in buitenspelpositie.
27'
Daar was bijna NAC Breda! Aan de rechterkant breekt Isak Ssewankambo door, die de bal hard voorgeeft. Er weet echter niemand tegen de voorzet aan te lopen.
26'
Vorig seizoen eindigde NAC Breda - Feyenoord in 1-1. De makers van de doelpunten (Daryl Janmaat en Rydell Poepon) spelen beiden niet meer bij hun clubs.
24'
De amusementswaarde in deze wedstrijd ligt niet erg hoog. Beide ploegen hebben echter de drie punten hard nodig, dus wellicht wordt het straks wat leuker.
21'
Scheidsrechter Kevin Blom geeft Jeffrey Sarpong een waarschuwing nadat de NAC'er een overtreding begaat op Jean-Paul Boëtius.
20'
De middenvelder van Feyenoord geeft de bal voor en Terence Kongolo kan zijn voet ertegenaan zetten, maar het levert geen gevaar op voor NAC Breda.
20'
Feyenoord krijgt een vrije trap op een meter of dertig van het doel. Jordy Clasie staat achter de bal.
19'
Feyenoord heeft veel balbezit, maar erg veel doen de Rotterdammers daar tot op heden niet mee. NAC Breda gokt met name op de counter.
17'
Daar is het eerste schot! Met de borst legt Colin Kâzım-Richards de bal terug op Karim El Ahmadi, die op zijn beurt weer de Turk aanspeelt. Colin Kâzım-Richards lost een schot, maar Jelle ten Rouwelaar weet simpel redding te brengen.
16'
Elke keer als NAC Breda in balbezit komt, leeft het publiek op. Geweldig om te zien hoe de supporters in het Rat Verlegh Stadion hun spelers door deze moeilijke tijden proberen te helpen.
14'
Uitstekend verdedigingswerk van Terence Kongolo! Stipe Perice onderschept de bal en speelt Miquel Nelom voorbij. Kongolo is echter van andere klasse en tikt de bal voor de voeten van de Kroaat weg.
14'
Er is bijna een kwartier gespeeld in Breda, maar we hebben nog geen enkel schot gezien. Feyenoord heeft in de beginfase een licht overwicht.
12'
En daar is weer Feyenoord in de aanval. Colin Kâzım-Richards fungeert als aanspeelpunt en vindt vervolgens Luke Wilkshire, die een slechte voorzet aflevert; NAC Breda krijgt een doeltrap.
11'
Met een lange ingooi probeert Miquel Nelom Colin Kâzım-Richards te bereiken, maar de Feyenoord-spits wordt goed verdedigd door Kenny van der Weg.
9'
Met een steekpass probeert Adnane Tighadouini Stipe Perice te vinden, maar Terence Kongolo houdt uitstekend zijn lichaam tussen de bal en de Chelsea-huurling, waardoor Kenneth Vermeer het leder rustig kan oppakken.
7'
Via Adnane Tighaoudini komt de bal bij Erik Falkenburg terecht. De NAC'er, die vandaag als aanvallende middenvelder speelt, zoekt een medespeler op de rand van het strafschopgebied, maar Jordy Clasie onderschept uitstekend.
6'
Het is een vrij levendig begin van de wedstrijd. Het publiek in het Rat Verlegh Stadion klapt er meteen op.
4'
Even lijkt Erik Falkenburg in kansrijke positie te komen, maar hij wordt afgevlagd wegens buitenspel. Dat was een twijfelgevalletje hoor!
3'
NAC Breda speelt in een andere formatie dan de afgelopen weken. Eric Hellemons begint niet in een 4-3-3, maar in een 4-4-2 formatie. De spitsen zijn Adnane Tighadouini en Stipe Perica. Isak Ssewankambo begint de wedstrijd als rechtsback.
2'
Bij Feyenoord staat Jean-Paul Boëtius. Hij deed niet mee tegen PSV (4-3) verlies omdat hij ziek was, maar hij is er vandaag wel weer bij. Boëtius neemt de plaats in van Elvis Manu, die op de bank begint.
1'
Feyenoord heeft afgetrapt; we zijn begonnen!
1'

Op de laatste speeldag van de eerste seizoenshelft gaat Feyenoord op bezoek in het Rat Verlegh Stadion. De tegenstander van de Rotterdammers is NAC Breda, dat in de onderste regionen van de Eredivisie bivakkeert. Mijn naam is Vincent Houttuin en ik doe verslag van dit duel. Je kan de opstellingen van beide teams hier een uur voor aanvang van de wedstrijd vinden.

Slecht eerste seizoenshelft NAC Breda

Voor NAC Breda is de eerste seizoenshelft dramatisch verlopen. Al vroeg in het seizoen werd vanwege de teleurstellende resultaten afscheid genomen van Nebojša Gudelj. Onder Eric Hellemons gaat het echter nog niet veel beter in Breda. De Parel van het Zuiden won maar één van de laatste elf wedstrijden in de Eredivisie en staat met dertien punten op de zeventiende plaats. Daarnaast werd NAC Breda deze week in het bekertoernooi op een flinke nederlaag getrakteerd. Op Woudestein verloor NAC met liefst 6-0 van Excelsior.

Feyenoord sterk, maar slechts vierde

De tegenstander die NAC Breda vanmiddag treft is Feyenoord. De Rotterdammers begonnen het seizoen dramatisch en verloren van FC Utrecht, Willem II en Ajax op eigen terrein. Daarna kende het team van Fred Rutten een fantastische periode. Zowel in de Eredivisie als in de Europa League werd winst op winst behaald, maar die zegereeks stopte vorige week in het duel met AZ (2-2). Afgelopen woensdag verloor Feyenoord van PSV (4-3) waardoor de titelkansen van de Rotterdammers flink zijn geslonken.

Onderling resultaat

NAC Breda – Feyenoord wordt vanmiddag voor de 48e keer in de Eredivisie gespeeld. Van de 47 vorige ontmoetingen wonnen de Rotterdammers 24 maal, werd er dertien keer gelijkgespeeld en behield NAC Breda dertien keer de punten in huis. De afgelopen twee edities van de wedstrijd in het Rat Verlegh Stadion eindigden in een gelijkspel. Twee seizoenen geleden werd het 2-2, vorig seizoen 1-1. Daryl Janmaat en Rydell Poepen maakten in die wedstrijd de doelpunten.