0:0
geen

90'
Samenvatting

NAC Breda en Willem II moeten genoegen nemen met één punt. Zowel NAC als Willem II kreeg in de tweede helft kansen om te scoren, maar er werd niet gescoord in Breda. NAC-trainer Robert Maaskant gunde A-junior Miloš Zukanović zijn debuut, maar ook de Servische aanvaller kwam niet tot scoren.
90'
90'
De scheidsrechter telt er nog drie minuten blessuretijd bij.
89'
Gele kaart voor Mitchell Dijks (Willem II)
Mitchell Dijks krijgt het aan de stok met invaller Zukanović en krijgt daarom geel van scheidsrechter Liesveld.
87'
Nog maar een wissel bij Willem II. Charlton Vicento komt in de plaats van Bruno Andrade.
86'
Wissel in bij Willem II -> Charlton Vicento
86'
Wissel uit bij Willem II -> Bruno Andrade
84'
Mogelijkheid voor NAC. Marcellis kopt een vrije trap over, maar NAC krijgt een hoekschop.
83'
Een debutant bij NAC. Zukanović is de vervanger van Fernandez.
83'
Wissel in bij NAC Breda -> Miloš Zukanović
83'
Wissel uit bij NAC Breda -> Guyon Fernandez
81'
Gele kaart voor Erik Falkenburg (NAC Breda)
Nog maar een kaart voor NAC. Falkenburg brengt Haemhouts ten val en ziet geel.
77'
Een gevaarlijke poging van Bruno Andrade. De Braziliaan lijkt Ten Rouwelaar te verrassen, maar de doelman brengt tóch redding.
77'
Nog een klein kwartier te gaan. Doelpunten zijn er nog niet geweest in Breda. Maar wat niet is, kan nog komen!
74'
Eerste wissel bij NAC. Mats Seuntjens komt in de plaats van Tighadouini.
73'
Wissel in bij NAC Breda -> Mats Seuntjens
73'
Wissel uit bij NAC Breda -> Adnane Tighadouini
70'
Oef! Bijna is het nu raak aan de andere kant. Fernandez is zijn directe tegenstander te slim af en schiet richting doel, maar Van der Struijk kan zijn poging op de doellijn wegwerken.
69'
Braber! Braber moet Willem II op voorsprong zetten. De lange middenvelder kopt een hoekschop maar net naast. Dat scheelde maar een haartje.
67'
Nog altijd worden er weinig écht grote kansen gecreëerd in Breda. Het zal toch niet 0-0 worden, hè?!
64'
De eerste wissel van Willem II is een feit. Sahar heeft het veld verlaten en wordt vervangen door Terell Ondaan.
63'
Wissel in bij Willem II -> Terell Ondaan
63'
Wissel uit bij Willem II -> Ben Sahar
63'
Daar is Willem II weer. Bruno Andrade schiet van afstand en dwingt Ten Rouwelaar tot een redding. Aardige poging van de aanvaller.
61'
De sfeer in het Rat Verlegh Stadion is overigens prima. Daar ligt het vanmiddag niet aan.
59'
Willem II heeft nog altijd moeite met het felle spel van NAC, maar lijkt zich inmiddels te herstellen.
57'
Tighadouini probeert het weer namens NAC, maar hij produceert een afzwaaier.
54'
Bijna de 1-0. Guyon Fernandez lijkt te profiteren van een mispeer van Dries Wuytens. Lamprou is echter op tijd uit zijn doel uit om een doelpunt van Fernandez te voorkomen.
54'
Weinig goed voetbal, maar wél veel strijd nu. Dat mag ook wel in een Brabantse derby!
53'
Gele kaart voor Uroš Matić (NAC Breda)
Liesveld is los! Matić komt lomp in bij Frank van der Struijk, maar raakt de verdediger niet. Toch geeft de leidsman de Serviër geel.
51'
Gele kaart voor Stijn Wuytens (Willem II)
Ook geel voor Willem II. Stijn Wuytens gaat op de bon na een overtreding op Matić.
50'
NAC is goed uit de kleedkamer gekomen en probeert vroeg druk te zetten. Willem II heeft het momenteel moeilijk.
48'
Gele kaart voor Jeffrey Sarpong (NAC Breda)
Daar is het eerste geel van de wedstrijd. Sarpong trekt aan het shirt van Armenteros en krijgt terecht geel van scheidsrechter Richard Liesveld.
48'
NAC zet wat aan. De Bredanaars mogen in de persoon van Jeffrey Sarpong een vrije trap nemen, maar de poging van Sarpong wordt makkelijk weggewerkt door de Tilburgse defensie.
47'
De eerste mogelijkheid van de tweede helft is voor NAC. Wederom is het Tighadouini, maar ook deze keer ziet de aanvaller zijn schot geblokt worden.
46'
De bal rolt weer in Breda. NAC heeft afgetrapt.
46'
45'

Beide ploegen gaan in Breda rusten met een 0-0 tussenstand. Het eerste kwartier was aardig, met een goede mogelijkheid voor Samuel Armenteors. De Zweed raakte de lat. Na de eerste vijftien minuten werd er weinig meer gecreëerd. Willem II had een licht overwicht, maar kwam door het verdedigend ingestelde NAC Breda amper tot kansen.
45'
44'
Eindelijk weer een mogelijkheid namens NAC. Het is Falkenburg die van grote afstand schiet en Lamprou tot een redding dwingt.
39'
Het eerste kwartier was leuk, maar sindsdien valt het niveau van deze wedstrijd tegen. Nog ruim vijf minuten tot de rust.
38'
Eindelijk is de bal weer in de buurt van doelman Kostas Lamprou. Een lange bal van NAC komt via Willem II-verdediger Dries Wuytens in de handen van de Griek terecht.
37'
Gill Swerts krijgt vandaag de voorkeur boven Joeri de Kamps bij NAC. Swerts speelt als verdedigende middenvelder en zoekt telkens de confrontatie met Armenteros. Swerts speelt met vuur.
33'
Robbie Haemhouts probeert het maar eens met een afstandsschot, maar de poging van de middenvelder gaat ruimschoots naast.
32'
Bijna kan Willem II gevaarlijk worden. Kenny van der Weg probeert doelman Jelle ten Rouwelaar aan te spelen, maar bijna kan Sahar daartussen komen. Het loopt met een sisser af voor NAC.
29'
Erik Falkenburg kreeg zojuist de bal in zijn gezicht van een medespeler, maar de schade valt mee en de middenvelder kan gewoon door.
27'
Het spel speelt zich vooral op het middenveld af. De beginfase was aardig, maar momenteel valt er weinig te melden vanuit Breda.
23'
Willem II heeft enigszins controle over de wedstrijd, maar aangezien NAC zich massaal terugtrekt is het moeilijk kansen creëren.
19'
Tot dusver is het een open wedstrijd, maar heeft Willem II een licht overwicht.
16'
Nu is het weer NAC dat gevaarlijk kan worden. Tighadouini wordt gelanceerd op de linkerflank, maar krijgt de bal niet goed voor het doel. Kans verkeken.
13'
De lat! Bijna komt Willem II op voorsprong. Een hoekschop komt voor de voeten van Samuel Armenteros terecht. De Zweed krijgt een niet te missen kans, maar raakt de lat! Dit had de 0-1 moeten zijn.
13'
Weer dringt Willem II aan. Bruno Andrade lijkt een grote mogelijkheid te krijgen, maar Dirk Marcellis kan het schot van de Braziliaan op het allerlaatste moment blokken.
11'
Aardige mogelijkheid voor Ben Sahar. De aanvaller komt vanaf de rechterkant naar binnen en haalt uit, maar ziet zijn schot geblokt worden.
10'
Willem II moet het spel maken in de beginfase. NAC laat zich iets terugzakken.
7'
Matić is vandaag overigens niet de enige Serviër in de wedstrijdselectie van NAC Breda. A-junior Miloš Zukanović zit vandaag voor het eerst op de bank bij de thuisploeg.
5'
En daar is de eerste mogelijkheid voor Willem II. Robert Braber kan koppen na een hoekschop vanaf de rechterkant, maar mikt over.
4'
Haha, wat een matige hoekschop van Uroš Matić. De Serviër krijgt de bal niet eens voor het doel.
4'
Ook de eerste hoekschop is voor NAC Breda...
3'
De eerste mogelijkheid is voor de thuisploeg. Adnane Tighadouini krijgt de bal aangespeeld - mikt richting verre hoek - maar schiet naast.
1'
We zijn begonnen in Breda!
1'

Van harte welkom bij de wedstrijd NAC Breda tegen Willem II. Mijn naam is Jurre Hermans en ik doe live verslag van deze competitiewedstrijd. Onder het knopje wedstrijddetails kunt u vanaf ongeveer één uur voor aanvang de opstellingen van beide elftallen bekijken.

NAC Breda

Om te zeggen dat NAC bezig is aan een niet al te sterk seizoen is een understatement. Voorafgaand aan speelronde negentien staan de Bredanaars op een teleurstellende zeventiende plaats. Mocht NAC aan het einde van de rit nog altijd op dezelfde plaats staan, dan zal NAC play-offs voor promotie/degradatie moeten spelen. De Parel van het Zuiden is overigens niet al te best begonnen aan de tweede seizoenshelft. Op bezoek in Zwolle werd er met 4-1 verloren van PEC. NAC zal tegen Willem II en volgende week tegen Excelsior punten moeten pakken, want daarna komt NAC PSV Eindhoven en Vitesse tegen.

Willem II

Promovendus Willem II is alleraardigst bezig. Voorafgaand aan speelronde negentien zijn de Tilburgers terug te vinden op de tiende plaats en dat is een uitstekende prestatie. Willem II werd afgelopen seizoen kampioen in de Jupiler League en heeft zich razendsnel aangepast aan het niveau van de Eredivisie. In tegenstelling tot NAC is Willem II wel goed begonnen aan de tweede seizoenshelft. De Tilburgers wonnen met 1-0 van Go Ahead Eagles. Willem II is voorlopig veilig, maar zal wel punten moeten blijven pakken.

Streekderby

NAC – Willem II is niet een gewone wedstrijd. Deze Brabantse derby leeft ontzettend onder de supporters. Vaak wordt deze wedstrijd ingeluid door ludieke acties van de supportersgroepen. Ook dit jaar was het weer raak. Supporters van Willem II hingen boven een viaduct op de A27 een ludiek spandoek op. "Jelle kan zijn eigen ballen niet in bedwang houden", viel er te lezen. Dat is een verwijzing naar NAC-doelman Jelle ten Rouwelaar, die de laatste tijd niet erg lekker in zijn vel lijkt te zitten onder de lat bij NAC.

Historie

Op basis van de historie is NAC de favoriet. 29 keer werd het duel NAC – Willem II afgewerkt op het hoogste niveau in Nederland. De Bredanaars wonnen twaalf keer, terwijl Willem II acht keer wist te winnen. Negen keer eindigde het duel in een gelijkspel. De laatste ontmoeting in Breda dateert van 17 maart 2013. NAC won dat duel vrij gemakkelijk met 4-0. De laatste keer dat Willem II in Breda wist te winnen was op 14 september 2008. Destijds werd het 3-1 voor Willem II.